darkpsyelf Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μήπως κάνω κάτι λάθος; Γεμίζω με καφέ την κάψουλα, απο κάτω βάζω νερό, και το βάζω στο μάτι, βράζει, το βάζω σε ένα δοχείο με 2 παγάκια και ζάχαρη, το χτυπάω για λίγα δευτερόλεπτα, το αδειάζω σε ποτήρι, βάζω παγάκια και έτοιμος. Το θέμα είναι ότι πρέπει να βάλω 20 παγάκια για να κρυώσει ο καφές τόσο ζεστός που είναι, κάτι που τον κάνει πολύ νερουλό Μόλις τώρα, darkpsyelf είπε Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από darkpsyelf
G.bar Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, darkpsyelf είπε Μήπως κάνω κάτι λάθος; Γεμίζω με καφέ την κάψουλα, απο κάτω βάζω νερό, και το βάζω στο μάτι, βράζει, το βάζω σε ένα δοχείο με 2 παγάκια και ζάχαρη, το χτυπάω για λίγα δευτερόλεπτα, το αδειάζω σε ποτήρι, βάζω παγάκια και έτοιμος. Το θέμα είναι ότι πρέπει να βάλω 20 παγάκια για να κρυώσει ο καφές τόσο ζεστός που είναι, κάτι που τον κάνει πολύ νερουλό Στον φρέντο βάζουν πιο δυνατό καφέ ή διπλή δόση για αυτό τον λόγο, να μην είναι νερουλός. 3
TechnoState Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 .... ζεις επικίνδυνα εσύ, μήπως είσαι ο Μπερ Γκρίλς??? Σοβαρά τώρα, κάνε δοκιμές με πιο πλούσιο χαρμάνι, κάποια στιγμή θα προσεγγίσεις κάτι που πλησιάζει σε fredo espresso... απουσία σωστού εξοπλισμού (σωστή/σταθερή πίεση/θερμοκρασία για απόσταξη) δύσκολο να έχεις το ζητούμενο αποτέλεσμα. 2
smpt Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλό είναι τα παγάκια να είναι μεγάλα και όχι τα μικρά. βάλε τον 10 με 15 λεπτά στην κατάψυξη πριν τον χτυπήσεις. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από smpt
BrocasHelm Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Επίσης προσοχή στην ποσότητα που βγάζεις. Πάνω από 3:1 θα σου βγει πολύ νερουλός με τον πάγο μετά.
emperor4her Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, darkpsyelf είπε Μήπως κάνω κάτι λάθος; Γεμίζω με καφέ την κάψουλα, απο κάτω βάζω νερό, και το βάζω στο μάτι, βράζει, το βάζω σε ένα δοχείο με 2 παγάκια και ζάχαρη, το χτυπάω για λίγα δευτερόλεπτα, το αδειάζω σε ποτήρι, βάζω παγάκια και έτοιμος. Το θέμα είναι ότι πρέπει να βάλω 20 παγάκια για να κρυώσει ο καφές τόσο ζεστός που είναι, κάτι που τον κάνει πολύ νερουλό οταν βρασει μην περιμενεις να βγαλει ολο το νερο μεσα στο μπρικι. ασε ανοιχτο το καπακι και παρτο απ το ματι νωριτερα.
mp123 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Με το μπρίκι εσπρεσσο δεν πίνεις εσπρεσσο. Εγω για να κάνω φρεντο βάζω δυο διπλούς στην μηχανή.με έναν διπλό νερό βγαινει 3
chrisxkar Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 εχω αγορασει συνολο στην ζωη μου 4-5 μπρικια εσπρεσο(καθε φορα κατηγορουσα στο τελος το μπρικι για το αποτελεσμα) πριν παρω μια τιμια μηχανη (στοιχισε περιπου 200ευρω) για να πινω εναν πλεον ωραιο καφε που λιγα εχει να ζηλεψει απο καποιο καφε η πακεταδικο και η εμπειρια μου ,μου εμαθε το εξης οτι το μπρικι βγαζει απλα ενα drinkable ζεστο καφε για να ξεκινησεις το πρωινο σου και σε φρεντο αν δεν εχεις αλλη επιλογη τι να κανεις θα τον πιεις αλλα γενικα χάλια( γιατι στην τελικη δεν ειναι για αυτην την δουλεια).Στην αρχη νομιζα οτι εκανα κατι λαθος αλλα απο την στιγμη που ιταλος ετυχε να μου κανει σε μπρικι και βγηκε ετσι λεω οκ αυτο ειναι μαλλον γενικα το αποτελεσμα 2
mikevchq Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 2 δόσεις 50ml espresso και χτύπημα με 3 μεγάλα παγάκια μέχρι να λιώσουν. Συμπληρώνεις άλλα δύο μεγάλα παγάκια και έτοιμος
Dark_son20 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 τι μπρίκι έχεις? και τι καφέ βάζεις? οδηγίες για μια τετραπλό μπρίκι (για Freddo μόνο, μην ελπίζεις σε ζεστό espresso) για καφέ (πάλι μόνο για Freddo) βάζω τον Lavazza τον μπλε (crema) βράζεις νερό στον βραστήρα παράλληλα ανάβεις το μάτι σου στο λιγότερο να ζεσταίνεται (ο Lavazza έχει παχύ κόψιμο που στο μπρίκι το θες για να παίζεις με χαμηλή φωτιά) γεμίζεις το κάτω μέρος μέχρι πριν την βαλβίδα (190μλ παίρνει η δικιά μου) γεμίζεις το δοχείο καφέ με ένα βουναλάκι σαν ηφαίστειο χωρίς ποτέ να πιέσεις με χέρι κουτάλι κτλπ (19-20γρ στο τετραπλό) βιδώνεις το πάνω μέρος με αρκετή δύναμη και το βάζεις στο ζεσταμένο μάτι κάθεσαι από πάνω με ανοιχτό το καπάκι μέχρι να ακούσεις τον θόρυβο σαν "φτυσίματα" και και αμέσως το τραβάς, μην περιμένεις να τελειώσει να βγάζει εντελώς την πρώτη φορά ζυγίζεις πόσο καφέ βγάζει και βάζεις σε ένα δοχείο ίδιο βάρος πάγο βάζεις μέσα στον πάγο τον καφέ (και όχι τον πάγο στον καφέ) και χτυπάς με μίξερ του φραπέ μην χτυπάς στο κέντρο του δοχείου από την αρχή θα σου κάνει πολύ αφρό, χτύπα πλάγια μέχρι να εξαφανιστεί ο πάγος και μετά στο κέντρο για να ανεβάσεις και λίγο αφρό σε ένα ποτήρι έχεις 3 παγάκια και ρίχνεις τον καφέ μέσα. με της οδηγίες αυτές βγάζεις αρκετά δυνατό καφέ οπότε δοκίμασε και μπορεί να θέλεις να το αραιώσεις, κανε το άμεσα πριν αρχίσει να κάθετε ο καφές στο ποτήρι 1
onelonelystar Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 άσε τον να κρυώσει από μόνος τους και μετά βάλε τα παγάκια
chrisxkar Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 η αν εχεις τα λεφτα παιρνεις μια τιμια μηχανη lavazza καφε κοκους ή αλεσμενο που εχει παντα μια και παλι τιμιοτατη ποιοτητα σε σχεση παντα με την τιμη και τον ανταγωνισμο,και σου βγαζει καφεδακι με μισο δαχτυλο καιμακι και γευση εξαιρετικη
AntiCambeR Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, darkpsyelf είπε Μήπως κάνω κάτι λάθος; Γεμίζω με καφέ την κάψουλα, απο κάτω βάζω νερό, και το βάζω στο μάτι, βράζει, το βάζω σε ένα δοχείο με 2 παγάκια και ζάχαρη, το χτυπάω για λίγα δευτερόλεπτα, το αδειάζω σε ποτήρι, βάζω παγάκια και έτοιμος. Το θέμα είναι ότι πρέπει να βάλω 20 παγάκια για να κρυώσει ο καφές τόσο ζεστός που είναι, κάτι που τον κάνει πολύ νερουλό Καταρχήν υπάρχουν μπρίκια 1,2,3 κλπ φλυτζανιών. Το κάθε φλυτζάνι αντιστοιχεί σε 5-6 γραμμάρια καφέ. Με μπρίκι 2 φλυτζανιών φτιάχνεις normal ποσότητα freddo, 10-12 γραμμάρια.Η 1 διπλό espresso η 2 μονούς. Είχα μπρίκι με 2 φλυτζάνια και τώρα πήρα με 3 γιατί κρατάω τον καφέ στην δουλειά κάπου 4 ώρες.Οταν είμαι σπίτι και ξέρω πως θα πιω 2 καφέδες την ημέρα τον καθένα σε κάπου 1 ώρα, βάζω ποσότητα νερού και καφέ για 2 φλυτζάνια, όταν είναι να φύγω για δουλειά το γεμίζω για 3 φλυτζάνια. Το νερό που βάζεις στο μπρίκι, πρέπει να φτάνει έως την μέση της βαλβίδας εξαέρωσης. 1)Τον καφέ στο καλαθάκι δεν πρέπει να τον στουμπώνεις, τον απλώνεις και χτυπάς ελαφρά το μπρίκι σε 1 πετσέτα σε επίπεδη επιφάνεια να κατέβει. 2)Οταν αδειάζεις το μείγμα απο το μπρίκι, δεν ξεπλένεις αμέσως το μπρίκι γιατί το λάστιχο σιλικόνης έχει ήδη αυξημένη θερμοκρασία και η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας το χαλάει πιο γρήγορα, απλά βάζεις νερό στο πάνω μέρος στο μπρίκι χωρίς να μπεί μέσα και φτάσει στο λάστιχο και το αφήνεις να κρυώσει, κάποια στιγμή μετά το ξεβιδώνεις και το ξεπλένεις πάντα με σκέτο νερό, όχι με σαπουνάδα γιατί κρατάει την γεύση, μόνο την πρώτη φορά με σαπουνάδα.Τα μπρίκια είναι απο εξευγενισμένο αλουμίνιο για να μην βγάζουν βλαβερές ουσίες και να μην μαυρίζουν. 3)Αν βάλεις το μπρίκι σε γκαζάκι, χρειάζεται χαμηλή φωτιά γιατί αν στραβώσει ο πάτος μετά δεν θα έχει σωστή επαφή στο μάτι της κουζίνας. Εσένα νερώνει το μείγμα γιατί είναι καυτό και τα 2 παγάκια που βάζεις δεν επαρκούν για να κρυώσει το μείγμα, έχει πιο υψηλή θερμοκρασία απο το μείγμα της μηχανής, αυτό είναι το αρνητικό. Εγώ κάνω τα εξής: Ανοίγω το μάτι της κουζίνας στο τέρμα στο 9, μετά απο 5 λεπτά που αρχίζει να βγαίνει το μείγμα, κατευθείαν το βάζω στο 1 για να μην βράσει το μείγμα και να μην πιτσιλάει.Με το που δω πως το μείγμα έχει ήδη τελειώσει να βγαίνει (Μετά απο κάπου 2 λεπτά) γιατί τελειώνει το νερό, κλείνω το μάτι και βγάζω το μπρίκι. Εχω ήδη βάλει 1 κούπα στην κατάψυξη, ρίχνω μέσα το μείγμα, βάζω στα 2 φλυτζάνια 2 μικρές κουταλιές καστανή ζάχαρη, το βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 λεπτά, το βγάζω, χτυπάω το χλιαρό προς ζεστό μείγμα, προσθέτω 4-5 παγάκια και έτοιμο.Οταν το μείγμα είναι πολύ ζεστό δεν χτυπιέται εύκολα, όταν είναι χλιαρό εύκολα, αν όμως κρυώσει χτυπιέται πολύ, κάνει αφρό και χαλάει.Το μείγμα πρέπει να είναι χλιαρό προς λίγο ζεστό. Ολη η διαδικασία χρειάζεται κάπου 7 λεπτά. Εγώ δεν εμπιστεύτηκα φθηνό μπρίκι, έχω πάρει το Sei Moka της Pedrini που έχει πυρίμαχο τζαμάκι στο πάνω μέρος και βλέπω πότε αρχίζει να βγαίνει και τελειώνει το μείγμα. Επίσης τα Bailetti είναι καλά. Στα φθηνά των 5-8€ μπορεί να μην λειτουργεί σωστά η βαλβίδα εξαέρωσης, σε κάποια λιώνει το χερούλι. Η "παγίδα" στο μπρίκι είναι πως το έχω ξεχάσει στο μάτι τουλάχιστον 3-4 φορές, κάηκε το μείγμα και χύθηκε πάνω στο μάτι.Γιατί το έβαλα στο μάτι και πήγα σε άλλο δωμάτιο.Αν το ξεχνούσα περισσότερο χαλάει το μπρίκι, ευτυχώς που δεν έσπασε το μάτι της κεραμικής κουζίνας. Πάντως η ποιότητα του καφέ είναι ίδια η και καλύτερη από 1 μηχανή Delonghi των 100€ που είχα.Δεν ήθελα να αγοράσω άλλη μηχανή, γιατί θα έδινα το λιγότερο 150€.Ακόμα και η μηχανές χρειάζονται προθέρμανση. Ο καφές στο μπρίκι πρέπει να είναι πιο χοντροκομμένος αλλά και με του εμπορίου δεν υπάρχει πρόβλημα. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από AntiCambeR 1
mp123 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 42 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Καταρχήν υπάρχουν μπρίκια 1,2,3 κλπ φλυτζανιών. Το κάθε φλυτζάνι αντιστοιχεί σε 5-6 γραμμάρια καφέ. Με μπρίκι 2 φλυτζανιών φτιάχνεις normal ποσότητα freddo, 10-12 γραμμάρια.Η 1 διπλό espresso η 2 μονούς. Είχα μπρίκι με 2 φλυτζάνια και τώρα πήρα με 3 γιατί κρατάω τον καφέ στην δουλειά κάπου 4 ώρες.Οταν είμαι σπίτι και ξέρω πως θα πιω 2 καφέδες την ημέρα τον καθένα σε κάπου 1 ώρα, βάζω ποσότητα νερού και καφέ για 2 φλυτζάνια, όταν είναι να φύγω για δουλειά το γεμίζω για 3 φλυτζάνια. Το νερό που βάζεις στο μπρίκι, πρέπει να φτάνει έως την μέση της βαλβίδας εξαέρωσης. 1)Τον καφέ στο καλαθάκι δεν πρέπει να τον στουμπώνεις, τον απλώνεις και χτυπάς ελαφρά το μπρίκι σε 1 πετσέτα σε επίπεδη επιφάνεια να κατέβει. 2)Οταν αδειάζεις το μείγμα απο το μπρίκι, δεν ξεπλένεις αμέσως το μπρίκι γιατί το λάστιχο σιλικόνης έχει ήδη αυξημένη θερμοκρασία και η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας το χαλάει πιο γρήγορα, απλά βάζεις νερό στο πάνω μέρος στο μπρίκι χωρίς να μπεί μέσα και φτάσει στο λάστιχο και το αφήνεις να κρυώσει, κάποια στιγμή μετά το ξεβιδώνεις και το ξεπλένεις πάντα με σκέτο νερό, όχι με σαπουνάδα γιατί κρατάει την γεύση, μόνο την πρώτη φορά με σαπουνάδα.Τα μπρίκια είναι απο εξευγενισμένο αλουμίνιο για να μην βγάζουν βλαβερές ουσίες και να μην μαυρίζουν. 3)Αν βάλεις το μπρίκι σε γκαζάκι, χρειάζεται χαμηλή φωτιά γιατί αν στραβώσει ο πάτος μετά δεν θα έχει σωστή επαφή στο μάτι της κουζίνας. Εσένα νερώνει το μείγμα γιατί είναι καυτό και τα 2 παγάκια που βάζεις δεν επαρκούν για να κρυώσει το μείγμα, έχει πιο υψηλή θερμοκρασία απο το μείγμα της μηχανής, αυτό είναι το αρνητικό. Εγώ κάνω τα εξής: Ανοίγω το μάτι της κουζίνας στο τέρμα στο 9, μετά απο 5 λεπτά που αρχίζει να βγαίνει το μείγμα, κατευθείαν το βάζω στο 1 για να μην βράσει το μείγμα και να μην πιτσιλάει.Με το που δω πως το μείγμα έχει ήδη τελειώσει να βγαίνει (Μετά απο κάπου 2 λεπτά) γιατί τελειώνει το νερό, κλείνω το μάτι και βγάζω το μπρίκι. Εχω ήδη βάλει 1 κούπα στην κατάψυξη, ρίχνω μέσα το μείγμα, βάζω στα 2 φλυτζάνια 2 μικρές κουταλιές καστανή ζάχαρη, το βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 λεπτά, το βγάζω, χτυπάω το χλιαρό προς ζεστό μείγμα, προσθέτω 4-5 παγάκια και έτοιμο.Οταν το μείγμα είναι πολύ ζεστό δεν χτυπιέται εύκολα, όταν είναι χλιαρό εύκολα, αν όμως κρυώσει χτυπιέται πολύ, κάνει αφρό και χαλάει.Το μείγμα πρέπει να είναι χλιαρό προς λίγο ζεστό. Ολη η διαδικασία χρειάζεται κάπου 7 λεπτά. Εγώ δεν εμπιστεύτηκα φθηνό μπρίκι, έχω πάρει το Sei Moka της Pedrini που έχει πυρίμαχο τζαμάκι στο πάνω μέρος και βλέπω πότε αρχίζει να βγαίνει και τελειώνει το μείγμα. Επίσης τα Bailetti είναι καλά. Στα φθηνά των 5-8€ μπορεί να μην λειτουργεί σωστά η βαλβίδα εξαέρωσης, σε κάποια λιώνει το χερούλι. Η "παγίδα" στο μπρίκι είναι πως το έχω ξεχάσει στο μάτι τουλάχιστον 3-4 φορές, κάηκε το μείγμα και χύθηκε πάνω στο μάτι.Γιατί το έβαλα στο μάτι και πήγα σε άλλο δωμάτιο.Αν το ξεχνούσα περισσότερο χαλάει το μπρίκι, ευτυχώς που δεν έσπασε το μάτι της κεραμικής κουζίνας. Πάντως η ποιότητα του καφέ είναι ίδια η και καλύτερη από 1 μηχανή Delonghi των 100€ που είχα.Δεν ήθελα να αγοράσω άλλη μηχανή, γιατί θα έδινα το λιγότερο 150€.Ακόμα και η μηχανές χρειάζονται προθέρμανση. Ο καφές στο μπρίκι πρέπει να είναι πιο χοντροκομμένος αλλά και με του εμπορίου δεν υπάρχει πρόβλημα. Πω πω ρε Φιλε respect μόνο και μόνο για την υπομονή σου. Ασχετο αλλά τωρα ένα μήνα κάθε απόγευμα πίνω ένα φραπεδάκι ετσι να θυμηθώ τα παλιά που είχαμε μόνο φραπέ. Με μισή κουτάλια του γλυκού παγωτό βανίλια και χωρίς ζάχαρη τουμπανο είναι. Ά ρε παλιές καλες εποχές.Τελικά σαν το φραπέ τίποτα.
AntiCambeR Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, mp123 είπε Πω πω ρε Φιλε respect μόνο και μόνο για την υπομονή σου. Ασχετο αλλά τωρα ένα μήνα κάθε απόγευμα πίνω ένα φραπεδάκι ετσι να θυμηθώ τα παλιά που είχαμε μόνο φραπέ. Με μισή κουτάλια του γλυκού παγωτό βανίλια και χωρίς ζάχαρη τουμπανο είναι. Ά ρε παλιές καλες εποχές.Τελικά σαν το φραπέ τίποτα. Απο την περιγραφή μου φαίνεται κάπως, όλη η φάση είναι 7 λεπτά, το μπρίκι το αφήνεις στην άκρη και το καθαρίζεις όποτε θες. Εξάλλου αν έχεις μηχανή πρέπει να περιμένεις κάπου 5 λεπτά να ζεσταθεί και στο τέλος να πλύνεις το pod και να καθαρίσεις τυχόν πιτσιλιές.Ιδιος χρόνος. Ομως το μπρίκι δεν κάνει κρέμα στον ζεστό espresso, εμένα δεν με πειράζει τόσο. Επίσης αν κάποιος θέλει να φτιάξει καφέ αμέσως μετά απο εσένα θα πρέπει να βρέξει το μπρίκι κάτω απο την βρύση για να κρυώσει για μισό λεπτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα