Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έφτιαξα ένα καινούργιο pc και έχω το εξής πρόβλημα. 1 στις 2 φορές όταν βάζω το καλώδιο του τροφοδοτικού στο πολύμπριζο και μετά πατάω το on του τροφοδοτικού από πίσω, πέφτει η ασφάλεια του δωματίου. Η ασφάλεια είναι 10Α. Έχω δοκιμάσει και σε άλλο δωμάτιο με άλλη ασφάλεια πάλι 10Α και άλλο πολύμπριζο, αλλά δυστηχώς καμία διαφορά. Έτσι θεωρώ ότι δεν ήταν θέμα ασφάλειας, καθώς το πρόβλημα υπάρχει και στις δύο περιπτώσεις. Να διευκρινίσω επίσης ότι και στα δύο δωμάτια που έχει δοκιμαστεί το pc, δεν υπήρχε τίποτα άλλο συνδεδεμένο στο ρεύμα. 
Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει; Υπάρχει περίπτωση να βραχυκυκλώνει κάπου μέσα στο pc και αν ναι πως μπορώ να το καταλάβω; Ευχαριστώ.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, georgecar είπε

Καλησπέρα. Έφτιαξα ένα καινούργιο pc και έχω το εξής πρόβλημα. 1 στις 2 φορές όταν βάζω το καλώδιο του τροφοδοτικού στο πολύμπριζο και μετά πατάω το on του τροφοδοτικού από πίσω, πέφτει η ασφάλεια του δωματίου. Η ασφάλεια είναι 10Α. Έχω δοκιμάσει και σε άλλο δωμάτιο με άλλη ασφάλεια πάλι 10Α και άλλο πολύμπριζο, αλλά δυστηχώς καμία διαφορά. Έτσι θεωρώ ότι δεν ήταν θέμα ασφάλειας, καθώς το πρόβλημα υπάρχει και στις δύο περιπτώσεις. Να διευκρινίσω επίσης ότι και στα δύο δωμάτια που έχει δοκιμαστεί το pc, δεν υπήρχε τίποτα άλλο συνδεδεμένο στο ρεύμα. 
Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει; Υπάρχει περίπτωση να βραχυκυκλώνει κάπου μέσα στο pc και αν ναι πως μπορώ να το καταλάβω; Ευχαριστώ.

ποιο τροφοδοτικό?

Το ίδιο πάθαινα και εγώ, αλλά μετά την πρώτη πτώση, άνοιγε κανονικά μέχρι να ξαναβγάλω το καλώδιο. Μετά έμαθα στην σχολή ότι είναι επειδή αδειάζουν οι πυκνωτές και ήταν 750w (860w max).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό έχω κι εγώ, αλλά δεν έχω θέμα. Έχει ανοίξει το σύστημα ή πάντα ρίχνει την ασφάλεια; Σε σκέτη πρίζα το δοκιμάσατε;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Το σύστημα έχει ανοίξει ναι και έχει δουλέψει μια χαρά. Σε σκέτη πρίζα όχι δεν το έχω δοκιμάσει αλλά το έχω δοκιμάσει με διαφορετικό πολυμπριζο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, georgecar είπε

Το τροφοδοτικό είναι της Be Quiet το system power 9 600w. Παρόλα αυτά βρήκες κάποια λύση η το άφησες έτσι;

Έτσι το άφησα, μια χαρά λειτούργησε 9 χρόνια (thermaltake toughpower 750w w0116). 

Έτσι από περιέργεια, ακούμπησε λίγο το τροφοδοτικό με ένα κατσαβίδι ηλεκτρολόγου αν θες να δεις μήπως έχει διαρροή (η με το δάχτυλο χωρίς παντόφλες ένα μεταλλικό μέρος του κουτιού από το pc). 

Επεξ/σία από Sakiz105
Δημοσ.
Μόλις τώρα, georgecar είπε

Υπάρχει περίπτωση αν γίνεται συνέχεια, να κάψει καμιά κάρτα γραφικών ή επεξεργαστή;

όχι. ούτε καν το τροφοδοτικό δεν επηρεάζει μιας και δεν είναι σε λειτουργεία το pc όταν πέφτει η ασφάλεια. Το μόνο πρόβλημα θα έχει διαρροή ρεύματος το τροφοδοτικό

Δημοσ.

Κάποια τροφοδοτικά έχουν απίστευτα μεγάλο inrush current. Για παράδειγμα ένα της Meanwell που έχω μπροστά μου λέει στο datasheet 60Α ή 200-300 φορές το ονομαστικό. Και το συγκεκριμένο είναι μόλις 60 Watt.

Αν για παράδειγμα η ασφάλεια στον πίνακα είναι 10Α καμύλης C τότε κάποιες φορές θα πέφτει κάποιες όχι.

Αν είναι 10Α καμπύλης B τότε πάντα θα πέφτει.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...