VasKag Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Έχουμε ένα δίκτυο με 2 modem router το καθένα από τα οποία έχει δικιά του σύνδεση στο ίντερνετ. Και τα 2 είναι πάνω σε ένα switch. Πάνω στο switch υπάρχει ένα AP. Πώς θα του πούμε από ποιο router να πάρει ίντερνετ?
NikosKallithea Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Πρεπει χειροκίνητα να περάσεις στην παράμετρο gateway την ip του αντίστοιχου ρουτερ
asmilon Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Πως δουλευετε γενικα τις 2 συνδεσεις; Ποιο δινει DHCP στο δικτυο σου; Αν και τα 2 δινουν τοτε γενικα θα εχεις προβληματικη συμπεριφορα. Στο ΑΡ σου τωρα, οποιο router ορισεις σαν gateway και του δωσεις ΙΡ στο range που δουλευει, θα παιρνει απο εκει.
VasKag Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Πρεπει χειροκίνητα να περάσεις στην παράμετρο gateway την ip του αντίστοιχου ρουτερ Το έχω καταλάβει αυτό απλά στο router που θα χρησιμοποιήσω σαν ap δε βλέπω κάπου gateway. Εκτός αν το λέει αλλιώς. Να πω εδώ ότι στο dhcp server εκτός από enabled, disabled έχει και relay. @asmilon Νομίζω ναι αλλά κάθε συσκευή στο δίκτυο παίρνει ίντερνετ από συγκεκριμένο router. Το router/ap είναι το zyxel P-661HNU-F3 Εκτός αν είναι εδώ Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από VasKag
logvphys Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Θες επιπλεον ρουτερ για αυτη τη δουλεια. Μπορεις επιπλεον, να κανεις και load balance τις 2 γραμμες.
VasKag Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 49 λεπτά πριν, logvphys είπε Θες επιπλεον ρουτερ για αυτη τη δουλεια. Μπορεις επιπλεον, να κανεις και load balance τις 2 γραμμες. Επιπλεον? Μηπως δεν καταλαβες? ενα router θελω να μετατρεψω σε access point για να εχω καλυτερο wifi
logvphys Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Mια χαρα καταλαβα και μια χαρα σου απαντησα........
VasKag Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Για το load balance το κατάλαβα και δεν μου χρειάζεται. Για το επιπλέον ρούτερ τι εννοείς γιατί δεν το κατάλαβα.
logvphys Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Αν βαλεις ενα ρουτερ τυπου τικ, θα μπορεις να του πεις απο που να βγαινει τι.
VasKag Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δλδ από το κλασικό ρούτερ δε μπορώ?
logvphys Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κατα 99% οχι. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2020 από logvphys
NikosKallithea Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, VasKag είπε Δλδ από το κλασικό ρούτερ δε μπορώ? Μπορείς
VasKag Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Επανερχομαι λιγο στο θεμα γιατι αντιμετωπιζω κατι περιεργο. Εχω παρει ενα access point, εχω βαλει στατικες Ip, εχω κλεισει dhcp, και εχω βαλει σαν gateway την ip απο το ενα modem router. για καποιο περιεργο λογο, αυτοι που ειμαστε ηδη στο χωρο, συνδεομαστε κανονικα και εχουμε ιντερνετ. Αυτοι που ερχονται απο εξω για καποιο λογο συνδεονται μεν, αλλα παιρνουν σαν gateway το αλλο router. που για καποιο ανεξηγητο επισης λογο ενω εχει ιντερνετ, δεν δινει ιντερνετ στα κινητα τους. ελπιζω να μη σας μπερδεψα.
NikosKallithea Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Εσεις που ειστε μεσα σε ποιον δίκτυο είστε συνδεμενοι; Αν ειναι ολα σωστα, κανε ενα ρεσετ πρωτα στο ρουτερ και μετα στο ap
logvphys Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Aν στο ΑΡ οπως γραφεις σε αφηνει να δωσεις gateway τοτε δε πρεπει να κλεισεις το dhcp.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα