Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχουμε ένα δίκτυο με 2 modem router το καθένα από τα οποία έχει δικιά του σύνδεση στο ίντερνετ. Και τα 2 είναι πάνω σε ένα switch. Πάνω στο switch υπάρχει ένα AP.  Πώς θα του πούμε από ποιο router να πάρει ίντερνετ?

Δημοσ.

Πως δουλευετε γενικα τις 2 συνδεσεις; Ποιο δινει DHCP στο δικτυο σου; Αν και τα 2 δινουν τοτε γενικα θα εχεις προβληματικη συμπεριφορα.

Στο ΑΡ σου τωρα, οποιο router ορισεις σαν gateway και του δωσεις ΙΡ στο range που δουλευει, θα παιρνει απο εκει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Πρεπει χειροκίνητα να περάσεις στην παράμετρο gateway την ip του αντίστοιχου ρουτερ

Το έχω καταλάβει αυτό απλά στο router που θα χρησιμοποιήσω σαν ap δε βλέπω κάπου gateway. Εκτός αν το λέει αλλιώς.

Να πω εδώ ότι στο dhcp server εκτός από enabled, disabled έχει και relay. 

@asmilon

Νομίζω ναι αλλά κάθε συσκευή στο δίκτυο παίρνει ίντερνετ από συγκεκριμένο router.

Screenshot_2020-09-14-00-41-43-571_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg

Το router/ap είναι το zyxel P-661HNU-F3

Εκτός αν είναι εδώ

Screenshot_2020-09-14-01-01-10-544_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg

Επεξ/σία από VasKag
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, logvphys είπε

Θες επιπλεον ρουτερ για αυτη τη δουλεια. Μπορεις επιπλεον, να κανεις και load balance τις 2 γραμμες.

Επιπλεον? Μηπως δεν καταλαβες? ενα router θελω να μετατρεψω σε access point για να εχω καλυτερο wifi

Δημοσ.

Για το load balance το κατάλαβα και δεν μου χρειάζεται. Για το επιπλέον ρούτερ τι εννοείς γιατί δεν το κατάλαβα. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επανερχομαι λιγο στο θεμα γιατι αντιμετωπιζω κατι περιεργο. Εχω παρει ενα access point, εχω βαλει στατικες Ip, εχω κλεισει dhcp, και εχω βαλει σαν gateway την ip απο το ενα modem router. για καποιο περιεργο λογο, αυτοι που ειμαστε ηδη στο χωρο, συνδεομαστε κανονικα και εχουμε ιντερνετ. Αυτοι που ερχονται απο εξω για καποιο λογο συνδεονται μεν, αλλα παιρνουν σαν gateway το αλλο router. που για καποιο ανεξηγητο επισης λογο ενω εχει ιντερνετ, δεν δινει ιντερνετ στα κινητα τους. ελπιζω να μη σας μπερδεψα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...