Z1A9 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Ενδιαφερομαι για τις προσφατες εμπειριες σας για δεματα απο Κινα ειδικα τωρα με τον COV-2. (Banggood, Gearbest, Aliexpress, etc) Το τελευταιο μου δεμα (tracked parcel) απο Banggood την ανοιξη εκανε 2μισι μηνες να φτασει Αθηνα και αλλο 1μισι μηνα να εκτελωνιστει. Αν και το Banggood με αποζημιωσε μετα το 3μηνο και το πηρα τζαμπα απο τοτε δεν εχω παραγγειλει κατι λογο οτι δεν θελω να περιμενω αλλο ενα 4μηνο να το παραλαβω. Αναρωτιεμαι αν η κατασταση εχει βελτιωθει.
Salvation81 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δεν εχουν αλλαξει πολλα, και περισυ περιμεναμε 3-4 μηνες και φετος το ιδιο, απλα καποιες φορες μπορει να περιμενεις και 5-6-7-8 μηνες να ερθει κατι.
Runner25 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 εγώ περιμένω ένα δέμα όχι από Κίνα αλλά από Ευρώπη και έχει αργήσει χαρακτηριστικά αυτή τη φορά, 28 μέρες μαζί με τα σκ μεσα όλο το καλοκαίρι παρεγγελνα από εκεί και στις 14 με 15 μέρες ερχότανε εκτός από μια φορά που παρήγγειλε συστημένο με τρακινκ και έκανε 23 μερες αύριο θα Παρω πάλι στη διανομή να δω τι γίνεται η κατάσταση είναι απελπιστική και εγώ θυμάμαι έτσι τα πράματα εδώ και χρόνια όχι τώρα με τον κορονοϊο η την κριση πολύ φοβάμαι ότι χάθηκε το δέμα μου και κάνει και 60 ευρώ δεν είναι ψιλολογια 3
Rpanagos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Προσφατα παρελαβα σε κανονικα πλαισια..οσο ελεγε το aliexpress δηλαδη... 30-40 μερες
Salvation81 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 47 λεπτά πριν, Rpanagos είπε Προσφατα παρελαβα σε κανονικα πλαισια..οσο ελεγε το aliexpress δηλαδη... 30-40 μερες Καποια καποιες φορες ερχονται αλλα πχ εμενα προχθες ηρθε δεμα Μαιου απο Aliexpress...
txcellas Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Μου ήρθαν δέματα από ali τα οποία είχα παραγγείλει αρχές Ιουνίου. Μάλλον μόνο bangood από εδώ κ πέρα. Νομίζω τόσο πολύ δε θα αργούν
Alexis_dim Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Προ κορωνοϊού είχα παραγγείλει από Κίνα περίπου 1.5 μήνα έκανε
sphinxgr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Θεωρώ πως είναι αποκλειστική Ευθύνη της Ελλάδος οι καθυστερήσεις (τελωνεία / ΕΛΤΑ / ταχυδρόμος της περιοχής αν υπάρχει κλπ) , και όχι των Κινέζων. Κάποια περίοδο παραλάμβανα στις 15 ημέρες!!! Κάποια άλλη περίοδο στους 4 μήνες έως και καθόλου. Τώρα είμαι περίπου στους 2 μήνες. 16 ώρες πριν, Runner25 είπε χάρηκα παρά πολύ που απολύθηκαν οι εποχιακοί να μείνουν στο δρόμο ρε και αυτοί και τα παιδιά τους αφού δεν είναι άξιοι να δουλεύουν το δημόσιο μου μέσα Γιατί είναι γνωστό πως ο εποχιακός, παίρνει ένα δέμα και αράζει για καφέ. Αυτός φταίει για όλα. Όταν όμως το πάρει ο ιδιώτης τα ΕΛΤΑ και πηγαίνει ο εκτελωνισμός στις ίδιες τιμές με τις courier , θα λέτε "ο γιου φίλθι ανιμαλς, τι τιμές είναι αυτες αληταραδες καπιταλιστες???" Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από sphinxgr 1 1
avalonlll Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Εμένα για κάποιο λόγο μου ήρθε προχθές δέμα από αλιεξπρες σε 13 μέρες. Δεν είχε τρακινγκ ωστόσο. 3 αλλά δέματα που έχουν τρακινγκ ωστόσο έχουν κολλήσει στην Ολλανδία εδώ και 10 μέρες. Ξέρει κανένας από banggood με EU priority line πόσο καιρό κάνει περίπου να έρθει το δέμα;
papoys1 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Αργούνε πολύ τα περισσότερα.Πρόσφατα παρέλαβα αρκετά με παραγγελία πριν 2 , 3 και 4 μήνες. Το άσχημο είναι ότι πολλά αν και είναι φτηνά πάνε τελωνείο ανοίγονται και καθυστερούν λες και οι τελωνειακοί θα βρουν μέσα το τελευταίο μοντέλο αιφόν. Μπορεί να είναι και τακτική μιας και δεν πέρασε το 15αευρο να μας αποθαρρύνουν να παραγγέλνουμε από Κίνα. Το θέμα είναι ότι δεν έχω χάσει και κάποια παραγγελία.Έστω και αργά όλα τα παραλαμβάνω.Για τα περισσότερα δεν φταίνε οι Κινέζοι για αυτό μην ακυρώνετε παίρνετε τα λεφτά πίσω γιατί θα μας ρίξουν και αυτοί μαύρο. 1
TehJoHnX Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Το λιγότερο που έχει τύχει από Aliexpress που παίρνω τελευταία, 17 μέρες και το περισσότερο 2 μήνες. Περίμενα τρέλες καθυστερήσεις ή να χαθεί κάτι και δεν έγινε τίποτα από τα δυο. Το λες και περίεργο... 1
G.bar Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Παίζει ρόλο σε ποιο σημείο στην κίνα είναι ο αποστολέας. Αν πχ είναι στο σε κεντρική πόλη μπορεί να έρθει και σε 15 μέρες, αν είναι σε κάποιο χωριό, επειδή πρέπει να περάσει από 15 κέντρα διανομής -και διανομές και περισυλλογές δεματων δεν γίνονται παντού κάθε μέρα-, μπορεί να κάνει και τρεις μήνες. Δεν φταίνε τα δικά μας ταχυδρομεία, σε γενικές γραμμές είναι από τα καλύτερα. Για ρωτήστε προς Ιταλία μεριά που δεν στέλνει κανείς τίποτα γιατί τα μισά χάνονται. 1
Baator Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 37 λεπτά πριν, G.bar είπε Παίζει ρόλο σε ποιο σημείο στην κίνα είναι ο αποστολέας. Αν πχ είναι στο σε κεντρική πόλη μπορεί να έρθει και σε 15 μέρες, αν είναι σε κάποιο χωριό, επειδή πρέπει να περάσει από 15 κέντρα διανομής -και διανομές και περισυλλογές δεματων δεν γίνονται παντού κάθε μέρα-, μπορεί να κάνει και τρεις μήνες. Δεν φταίνε τα δικά μας ταχυδρομεία, σε γενικές γραμμές είναι από τα καλύτερα. Για ρωτήστε προς Ιταλία μεριά που δεν στέλνει κανείς τίποτα γιατί τα μισά χάνονται. Τα ταχυδρομεία μας καλά είναι. Το τελωνείο είναι το πρόβλημα. Οι Κινέζοι την δουλειά τους μια χαρά την κάνουν, αμέσως στέλνουν τα πράγματα, αμέσως φτάνουν εδώ. Και μετά κολλάνε 3 και 4 μήνες στο τελωνείο γιατί πρέπει μέχρι και η τελευταία μαλακιούλα των 20 cents να περάσει από έλεγχο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται βουνά από δέματα. Τραγική κατάσταση, είναι απλά απαράδεκτο να περιμένεις μήνες ολόκληρους ένα πακέτο, από όπου και να το έχεις παραγγείλει. Και εφόσον έχουν τέτοια έγνοια να τσεκάρουν την κάθε βλακεία που παραγγέλνουμε από Κίνα, να προσλάβουν υπαλλήλους. Ακόμα και 1 μήνας είναι απαράδεκτη καθυστέρηση, δεν συζητάμε καν για κάτι 4-5+ μήνες και αυτή η κατάσταση επικρατεί εδώ και χρόνια, δεν φταίει ούτε ο Covid, ούτε τίποτα. Απλά δεν έχουν υπαλλήλους. Είναι αδιανόητο το πακέτο να έρχεται Ελλάδα σε 4-5 μέρες και μετά να κολλάει για μήνες. 1
Salvation81 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Baator είπε Τα ταχυδρομεία μας καλά είναι. Το τελωνείο είναι το πρόβλημα. Οι Κινέζοι την δουλειά τους μια χαρά την κάνουν, αμέσως στέλνουν τα πράγματα, αμέσως φτάνουν εδώ. Και μετά κολλάνε 3 και 4 μήνες στο τελωνείο γιατί πρέπει μέχρι και η τελευταία μαλακιούλα των 20 cents να περάσει από έλεγχο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται βουνά από δέματα. Τραγική κατάσταση, είναι απλά απαράδεκτο να περιμένεις μήνες ολόκληρους ένα πακέτο, από όπου και να το έχεις παραγγείλει. Και εφόσον έχουν τέτοια έγνοια να τσεκάρουν την κάθε βλακεία που παραγγέλνουμε από Κίνα, να προσλάβουν υπαλλήλους. Ακόμα και 1 μήνας είναι απαράδεκτη καθυστέρηση, δεν συζητάμε καν για κάτι 4-5+ μήνες και αυτή η κατάσταση επικρατεί εδώ και χρόνια, δεν φταίει ούτε ο Covid, ούτε τίποτα. Απλά δεν έχουν υπαλλήλους. Είναι αδιανόητο το πακέτο να έρχεται Ελλάδα σε 4-5 μέρες και μετά να κολλάει για μήνες. Καλως η κακως οταν τα καμαρια μας λενε στους κινεζους (και οχι μονο) κατι που κοστιζει 100-200-300-500ε να το δηλωσουν στα 10-20ε επειδη ειναι μικρο σε μεγεθος και αρα ισως να περασει (φιλος του αδερφου μου εφερε ρολοι προχθες των 350ε και το περασε απο το τελωνειο αερα αφου η δηλωμενη αξια ηταν 19ε) οσο υπαρχουν τετοιες τακτικες δεν θα αλλαξει κατι. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από Salvation81
papoys1 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 15 ώρες πριν, G.bar είπε . Δεν φταίνε τα δικά μας ταχυδρομεία, σε γενικές γραμμές είναι από τα καλύτερα. Για ρωτήστε προς Ιταλία μεριά που δεν στέλνει κανείς τίποτα γιατί τα μισά χάνονται. 15 ώρες πριν, Baator είπε Τα ταχυδρομεία μας καλά είναι. Το τελωνείο είναι το πρόβλημα. Θα επιβεβαιώσω και θα πω ένα μπράβο και εγώ.Εμένα όταν είναι μικρά τα ρίχνει στο γραμματοκιβώτιο και κανένα πρόβλημα.Αν κάποιο είναι μεγάλο πάντα χτυπάνε κουδούνι και κατεβαίνω άμεσα να το πάρω να μην χαθεί.Τώρα για άλλες περιοχές δεν ξέρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα