Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Radiatedsoul είπε

Για να παμε στον Αρη πρεπει πρωτα να κανουμε μια βαση στην σεληνη με μονιμους εργατες. Απο την βαση αυτη θα φευγουν για τον Αρη τα διαστημοπλοια, και εχει υπολογιστει η βαση αυτη στη σεληνη να γινει μεχρι το 2028.

Δεκα περιπου χρονια μετα απο την βαση στη σεληνη υπολογιζουν τον αποικισμο του Αρη δηλαδη περιπου το 2038.

Και 100 περιπου χρονια μετα τον αποικισμο του Αρη και το teraforming, που ελπιζουμε οτι θα κανουμε, η ατμοσφαιρα του Αρη θα πλησιαζει της Γης.

To teraforming σιγουρα θα ειναι συγκλονιστικη μεταμορφωση του Αρη, ομως χωρις μαγνητικο πεδιο τι σταματα μια δυνατη ηλιακη καταιγιδα να ξαναπαρασυρει την ατμοσφαιρα του πλανητη στο διαστημα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, asmilon είπε

To teraforming σιγουρα θα ειναι συγκλονιστικη μεταμορφωση του Αρη, ομως χωρις μαγνητικο πεδιο τι σταματα μια δυνατη ηλιακη καταιγιδα να ξαναπαρασυρει την ατμοσφαιρα του πλανητη στο διαστημα;

Μεγαλες κουβεντες ανοιγεις, υπαρχουν πολλες φωνες και αποψεις για το θεμα.

Ενδεικτικα υπαρχουν επιστημονες που λενε οτι δεν υπαρχει καν λογος για εποικισμο του Αρη, αλλοι που λενε οτι το τεραφορμιν ειναι αδυνατον και αλλοι που λενε οτι απο τον εποικισμο του Αρη εξαρταται η επιβειωση του ανθρωπινου γενους. 

Και υπαρχει και ο Ελον που εχει βαλει προγραμμα να εποικισει τον Αρη και εκανε twit “nuke Mars!!”. Να ριξουμε πυρηνικα δηλαδη στον Αρη για πιο γρηγορο τεραφορμιν. Εγω ειμαι με τον Elon παντως

Δημοσ.

Πιο πιθανο εχω να ζησουμε στα υπογεια του Αρη, σιγουρα τα πρωτα χρονια επικοισμου, ειναι πιο πρακτικο και προστατευει επαρκως απο τις ακτινοβολιες. Το teraforming με αερια του θερμοκηπιου οπως στην Γη θεωρητικα ειναι εφικτο να αυξησει την θερμοκρασια του πλανητη και να πυκνωσει την ατμοσφαιρα. Ομως χωρις μαγνητοσφαιρα αυτη η ατμοσφαιρα θα ειναι πολυ ευαλωτη, για αυτο αλλωστε ο κοκκινος πλανητης ειναι στην κατασταση που ειναι σημερα, ενω ειναι σαφες πως στο παρελθον ειχε τρεχουμενο νερο αρα επαρκη ατμοσφαιρα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...