Προς το περιεχόμενο

[Mini PC] Chuwi Herobox (N4100/8GB/180GB/W10) @ Amazon ES 155.71€ [ΤΕΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

motherboard 410 + intel pentium G6400 (με τιμές που ξεκινούν από 100ευρώ αθροιστικά και πάνω)

Μπαίνουν στο antec isk110 κουτάκι με 8gb ram που ανέφερες εσύ και δουλεύουν όλα μια χαρά.

Τέλος πάντων , όποιος ενδιαφέρεται διαβάζει και κρίνει. Οι cpu με χαμηλά Mhz δεν μπορούν να πλησιάσουν σε απόδοση τον intel pentium G6400  εκτός αν πάρεις ακριβό high end κομμάτι.

Φιλτατε οι 410itx μητρικές έχουν 100 ευρώ! Μόνο οι μητρικές! Πως θα φτιάξεις λοιπόν μηχανάκι με ίδια ή λιγότερα χρήματα από αυτό της προσφοράς;;;; Το κουτάκι μου μόνο μαζί με το psu έχει 85-90 ευρώ!!!! Άρα μαζί με τον 6400 πας 250 περίπου... Της προσφοράς έχει 160 περίπου...το asus pn50 έχει 250 με 4/4 cpu που κάνει σβούρες γύρω από τον 6400g. Γενικά έχω ψώνιο με τα sff pc (και το desktop μου μικρούλι είναι), ειδικά με αυτά για htpc... Δεν είναι καλή επιλογή κανένας μη embedded cpu αυτή την στιγμή για τέτοιες δουλειές δυστυχώς, γιατί οι απαλευτοι έχουν βαρέσει στα αυτιά τις τιμές των itx μητρικών... Είναι γελοίο ας πούμε ο εξαιρετικός amd 3000g να έχει 50 ευρώ και για να τον βάλεις σε itx form factor να θες 100 για μητρική! Μακάρι να βγάλει κάποιος motherboard με embedded cpu από τους mobile ryzen 4xxx ή από τους καινούριους Tiger lake της Intel. Για htpc ειδικά μόνο τέτοιες λύσεις αξίζουν χρηματικά.

27 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Πάντως κακώς αντέδρασες γιατί η λύση που πρότεινα εγώ είναι φθηνότερη και ποιο γρήγορη (20ευρώ φθηνότερη στο σκρουτζ)

Επίσης ο Ν4000 που έχει ο νηματοθέτης είναι μέτριος αν προσπαθήσεις να ανοίξεις μερικά tabs στο chrome.

Ξαναδιάβασε προσεκτικότερα τα μνμ μου να δεις ότι όλα όσα είπα ήταν βάσιμα.

Επίσης τον n4100 έχει το φιρφιρίκι της προσφοράς... Όχι τον n4000...

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Φιλτατε οι 410itx μητρικές έχουν 100 ευρώ! Μόνο οι μητρικές! Πως θα φτιάξεις λοιπόν μηχανάκι με ίδια ή λιγότερα χρήματα από αυτό της προσφοράς;;;; Το κουτάκι μου μόνο μαζί με το psu έχει 85-90 ευρώ!!!! Άρα μαζί με τον 6400 πας 250 περίπου... Της προσφοράς έχει 160 περίπου...το asus pn50 έχει 250 με 4/4 cpu που κάνει σβούρες γύρω από τον 6400g. Γενικά έχω ψώνιο με τα sff pc (και το desktop μου μικρούλι είναι), ειδικά με αυτά για htpc... Δεν είναι καλή επιλογή κανένας μη embedded cpu αυτή την στιγμή για τέτοιες δουλειές δυστυχώς, γιατί οι απαλευτοι έχουν βαρέσει στα αυτιά τις τιμές των itx μητρικών... Είναι γελοίο ας πούμε ο εξαιρετικός amd 3000g να έχει 50 ευρώ και για να τον βάλεις σε itx form factor να θες 100 για μητρική!

Ναι πρόσεξα ότι οι "μικρές" uATX / Micro ATX, δεν μπαίνουν στο κουτί σου και θέλουν λίγο μεγαλύτερο. Οταν είσαι στο σαλόνι το λίγο μεγαλύτερο κουτί μπορεί να είναι κακόγουστο και να φέρει γκρίνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Ναι πρόσεξα ότι οι "μικρές" uATX / Micro ATX, δεν μπαίνουν στο κουτί σου και θέλουν λίγο μεγαλύτερο. Οταν είσαι στο σαλόνι το λίγο μεγαλύτερο κουτί μπορεί να είναι κακόγουστο και να φέρει γκρίνια.

Και εγώ μόλις είδα ότι το κουτάκι μου έχει φτάσει πια στα 125 ευρώ!!! Χαχα οι απαλευτοι έχουν αρχίσει και βαράνε αλύπητα ότι λέει mini itx!!! Για αυτό λέω δεν συμφέρει για τέτοιες χρήσεις μη embedded cpu... Είναι κοροϊδία με τις τιμές τους! Χτυπάς ένα mini pc στο στυλ των nuc και ξενοιάζεις για καιρό, ειδικά με τους ryzen Renoir και τους intel tiger lake που είναι θηριάκια. Αλλά και με τα μικρά gemini lake n5000, n4100, j5005, j4105...

Όποιος θέλει θηριάκια:

https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B08BLH58S4/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A3P5ROKL5A1OLE&psc=1

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Και εγώ μόλις είδα ότι το κουτάκι μου έχει φτάσει πια στα 125 ευρώ!!! Χαχα οι απαλευτοι έχουν αρχίσει και βαράνε αλύπητα ότι λέει mini itx!!! Για αυτό λέω δεν συμφέρει για τέτοιες χρήσεις μη embedded cpu... Είναι κοροϊδία με τις τιμές τους! Χτυπάς ένα mini pc στο στυλ των nuc και ξενοιάζεις για καιρό, ειδικά με τους ryzen Renoir και τους intel tiger lake που είναι θηριάκια. Αλλά και με τα μικρά gemini lake n5000, n4100, j5005, j4105...

Όποιος θέλει θηριάκια:

https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B08BLH58S4/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A3P5ROKL5A1OLE&psc=1

έρωτας κι αυτό το asus αλλά αυτή τη στιγμή θεωρώ η πιο καλή λύση για σούπερ μίνι γραφείου, htpc και αξιοπρεπέστατο gaming είναι το asrock a300 με 3400g ή το x300 που ελπίζω να βγει σύντομα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ίδιο αλλά με μεγαλύτερο δίσκο 256gb ssd στα 171€ τελική απο Τσεχία! ;) 

https://www.banggood.com/CHUWI-Herobox-Intel-Gemini-Lake-N4100-8G-DDR4-RAM-256G-SSD-Mini-PC-Intel-UHD-Graphics-600-9Gen-1_1GHz-to-2_4GHz-4K-TF-Card-Slot-SATA-Upgrade-2_4G-or-5G-WiFi-BT4_0-HD2_0-Type-C-p-1620156.html

Τίμιο μηχανηματάκι στα χρήματα αυτά, γενικά N4xxx έχουν περάσει από τα χέρια μου και τις βασικές δουλειές τις κάνεις άνετα. 

Επεξ/σία από lionheart75
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν σας πειράζει η ιδέα του "refurbished" μπορείτε να δείτε και USFF της Lenovo.

Εγώ έχω 1 m73 με i3-4130t/8/240 και απλώς πετάει (VS,PyCharm,VB6....etc)

Με λίγο ψάξιμο στο ebay θα βρείτε αρκετά φτηνά και καλά...m73,m92,m93...)

Επεξ/σία από masteripper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Doubt είπε

Είναι πολύ αδύναμοι αυτοί οι επεξεργαστές. Βάλτε στο benchmark ένα i3 τρεις γενιές πίσω για να καταλάβετε.

https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Celeron-N4100-vs-Intel-Celeron-J4115-vs-Intel-i3-7100/3270vs3679vs2924

Το θέμα είναι ότι σε αυτά τα χρήματα δεν έχεις πολλές επιλογές. Αν κάποιος μπορεί να δώσει 100-150€ παραπάνω προφανώς και πηγαίνει σε κάτι πιο δυνατό.

Επεξ/σία από neosstoforum
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Doubt είπε

Είναι πολύ αδύναμοι αυτοί οι επεξεργαστές. Βάλτε στο benchmark ένα i3 τρεις γενιές πίσω για να καταλάβετε.

https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Celeron-N4100-vs-Intel-Celeron-J4115-vs-Intel-i3-7100/3270vs3679vs2924

Εσύ θέλεις i3 7100 για να κάνεις απλές δουλειές γραφείου, YouTube, Netflix κλπ; Για να ξέρουμε τι συζητάμε δηλαδή.. Βάλε όμως στη σύγκριση και έναν "αδύναμο" r3 4300u mobile cpu για να δεις τι γίνεται με τον 7100...

https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Celeron-J4115-vs-Intel-i3-7100-vs-AMD-Ryzen-3-4300U/3679vs2924vs3664

Δες και τι καταναλώνει, τι θόρυβο κάνει, σε τι μέγεθος κουτιού μπαίνει, πόσο ζεστός είναι όταν δουλεύει... Γιατί το να λέμε ότι αυτοί οι επεξεργαστές είναι αδύναμοι είναι εύκολο. Για τι δουλειές είναι αδύναμοι όμως; Οκ για rendering και ο 7100 αδύναμος είναι για παράδειγμα. Για έναν μέσο χρήστη όμως που θέλει να κάνει δουλειά γραφείου, να δει καμία ταινία, να χαζεψει στο internet, αυτοί οι επεξεργαστές είναι παραπάνω από αξιοπρεπείς λύσεις.

Επίσης πρότεινε και 7100 itx σύστημα σε χρήματα μέχρι αυτά που κοστίζουν αυτά τα μηχανάκια. Δεν βγαίνουν τα κουκιά.

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ.

Για κατεβαστήρια, σερφάρισμα, netflix, ταινίες, office και λοιπά βασικά είναι παραπάνω από ικανοί. Ακόμα και παλιά παιχνίδια παίζεις αν θέλεις.

Για πιο δυνατές εργασίες έχεις άλλο μηχάνημα. Αν δεν έχεις άλλο μηχάνημα δεν υπάρχει λόγος να πάρεις αυτό το κουτάκι, παίρνεις κάτι καλύτερο. ;) 

Μερικά πράγματα δεν χρειάζονται να τα γράψουμε, εννοούνται! ;) 

Μιλάμε για 150 ευρώ, ούτε συμπαθητικό τάμπλετ δεν αγοράζεις με αυτά τα χρήματα παιδιά. Ξεκολλάτε. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να συμπληρώσω ότι αν δεν έχεις άλλες πιο βαριές εργασίες και οικονομικά είσαι στενά, τα συγκεκριμένα μηχανάκια είναι πολύ καλά αποτελέσματικα και αγορές που θα τις χαρεί κάποιος. Να πω απλά ότι κοντά στα 160-170 εγώ θα πήγαινα εδώ:

https://www.skroutz.gr/s/14765764/Intel-NUC-Kit-NUC7PJYH.html?from=catspan

Because intel και Ελλάδα... Χτυπάς και 8gb με 40 ευρώ και ένα μικρούλι ssd με 15-25 ευρώ και είσαι καλύτερα με ένα 35άρι παραπάνω... Δεν μπλέκεις με Κίνα, δεν throrlάρει με δουλειές απλές και θεωρώ ότι και ποιοτικά είναι καλύτερη πρόταση.

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Bmax B2 plus με τον J4115 που παρέθεσε παραπάνω ο @zacharis1955 είναι τρομερά Value for money μηχανάκι και επίσης είναι και πολύ ποιοτικό. Όλο αλουμίνιο και αξιόπιστο.

Υπάρχουν video στο youtube, οπότε προσωπικά θα το επέλεγα έναντι του nuc καθώς έρχεται πλήρες και φυσικά αν ψάξει κάποιος μπορεί να το πάρει και πολύ πιο φθηνά γύρω στα 150 ευρώ τελική. Παίζουν συχνά κουπόνια. ;) 

Επεξ/σία από lionheart75
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μπα οποιος μπορει να δει και για Nuc τα τσεκαρει
και εχει το κεφαλι του θεωρω αρκετα πιο ησυχο! 😃
Δεν ειναι ολα "τελεια", μα περισσοτερα τυχον θεματα περιμενεις να αντιμετωπισει
επιτυχως η Intel για το χρηστη = σε softwarhardaware υποστηριξη παρα Κινεζαλλοι...

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, lionheart75 είπε

Το Bmax B2 plus με τον J4115 που παρέθεσε παραπάνω ο @zacharis1955 είναι τρομερά Value for money μηχανάκι και επίσης είναι και πολύ ποιοτικό. Όλο αλουμίνιο και αξιόπιστο.

Υπάρχουν video στο youtube, οπότε προσωπικά θα το επέλεγα έναντι του nuc καθώς έρχεται πλήρες και φυσικά αν ψάξει κάποιος μπορείς να το πάρει και πολύ πιο φθηνά γύρω στα 150 ευρώ τελική. Παίζουν συχνά κουπόνια. ;) 

Έχει και τον Optimus Prime επάνω οπότε είναι σούπερ! 😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...