neosstoforum Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πριν προχωρήσετε στο ταμείο θα πρέπει να επιλέξετε το κουτάκι που βρίσκεται κάτω από την τιμή για να ενεργοποιήσετε το κουπόνι. https://www.amazon.es/CHUWI-Gemini-Lake-expandible-computadora-escritorior/dp/B089F5SJJM Σε προσφορά και σε άλλα Amazon (τα πρώτα δυο) αλλά η καλύτερη τιμή είναι στο Amazon Ισπανίας. https://geizhals.eu/mini-pc-barebone-komplettsystem-intel-celeron-n4100-a2324046.html Στο AliExpress με κουπόνι κοστίζει 170€. https://www.aliexpress.com/item/4001165978900.html Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2020 από neosstoforum
hasiotis_john Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Ενδιαφέρον, ... για πείτε οι ειδικοί!! Ήθελα να έχω μόνιμα ανοιχτό ένα PC στην Tv , να του συνδέσω ποντίκι πληκτρολόγιο και να έχω μόνιμα πρόσβαση web, να βάζω mkv ταινίες, να βλέπω κάνα ματς με "πλάγιο" τρόπο και κτλ κτλ! Νομίζω για κάτι τέτοιο θα ήταν τέλειο το συγκεκριμένο, βάλε και amazon εγγύηση. Τι λέτε? 1
guido Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Και γιατί δεν παίρνεις κάνα tv box με πολλά λιγότερα; Με ένα 40αρι είσαι κομπλέ
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Για απόλυτα βασική χρήση από φοιτητή θα είναι αρκετό ως μια οικονομική λύση για άνθρωπο που δεν τον παίρνει για παραπάνω; Εννοώ χρήση word, zoom ή άλλων εφαρμογών βιντεοκλήσεων, surfing μέχρι YouTube, ίσως κάποια ταινία και Netflix. Θα συνδεθεί το πολύ σε Full HD monitor. Από gaming δεν θα παίξει ούτε ναρκαλιευτή.
zio10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, Ηλεκτροσόκ είπε Για απόλυτα βασική χρήση από φοιτητή θα είναι αρκετό ως μια οικονομική λύση για άνθρωπο που δεν τον παίρνει για παραπάνω; Εννοώ χρήση word, zoom ή άλλων εφαρμογών βιντεοκλήσεων, surfing μέχρι YouTube, ίσως κάποια ταινία και Netflix. Θα συνδεθεί το πολύ σε Full HD monitor. Από gaming δεν θα παίξει ούτε ναρκαλιευτή. Μια χαρά θα είναι.
SeNNinhA Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Συμφωνα με κριτικες απο το Amazon: - Η καρτα δικτυου ειναι μολις 100mbs - Ειναι usable μονο τα 4 απο τα 8gb μνημης - Σε 4k κολαει - Overheating - Poor WiFi Για απλη χρηση ειναι ΟΚ. 2
hasiotis_john Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Μόνο τα παραπάνω που είπες μ' ενδιέφεραν ... 😛 Το προσπερνάω με φόρα! 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 H μητέρα μου έχει λάπτοπ με τον αμέσως προηγούμενο σε ισχύ (όχι χρόνο) n4000, ο οποίος έχει 2 αντί 4 πυρήνων, αλλά αρκετά ψηλότερα ρολόγια και 4gb ram. Της έχω βάλει Ubuntu LTS και κάνει άψογα τις 3 δουλειές για τις οποίες έχουν φτιαχτεί αυτά τα μηχανήματα: 768p video, επεξεργασία κειμένου, social media και γενικά surfing. Λογικά, αφού μιλάμε για ισχυρότερο pc, με κάποιο παραμετροποιήσιμο λειτουργικό (ακόμα και τα win 10 s αν δεν τα έχουν φορτώσει μπούρδες οι κινέζοι) θα κάνεις ακριβώς τα ίδια + ίσως λίγο καλύτερα. Το video σε 1080p του λάπτοπ που προανέφερα δεν είναι κακό (όταν το συνδέουμε tv, το ίδιο το laptop έχει 1366χ768 ανάλυση), αλλά είναι ελαφρώς sluggy, στο βαθμό που ίσως ενοχλήσει εκπαιδευμένο μάτι. Για boomers και άνω μια χαρά είναι. 1
jgeorgiou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το σημερινό web-surfing είναι απαιτητικό , δεν κάνουν αυτοί οι επεξεργαστές. Ελάχιστο για να τρέχεις ταινίες 4Κ και να κάνεις αξιoπρεπές surfing είναι motherboard 410 + intel pentium G6400 (με τιμές που ξεκινούν από 100ευρώ αθροιστικά και πάνω) motherboard 320 + ryzen 3200G (με τιμές που ξεκινούν από 150ευρώ αθροιστικά και πάνω) φυσικά πρέπει να προσθέσουμε 8GB RAM , SSD , case/psu Αν θέλουμε τον συνδυασμό windows 10 & websurfing & 4K player Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2020 από jgeorgiou
dimoskoutr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Ηλεκτροσόκ είπε Για απόλυτα βασική χρήση από φοιτητή θα είναι αρκετό ως μια οικονομική λύση για άνθρωπο που δεν τον παίρνει για παραπάνω; Εννοώ χρήση word, zoom ή άλλων εφαρμογών βιντεοκλήσεων, surfing μέχρι YouTube, ίσως κάποια ταινία και Netflix. Θα συνδεθεί το πολύ σε Full HD monitor. Από gaming δεν θα παίξει ούτε ναρκαλιευτή. Με κλειστά μάτια. 2 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Το σημερινό web-surfing είναι απαιτητικό , δεν κάνουν αυτοί οι επεξεργαστές. Ελάχιστο για να τρέχεις ταινίες 4Κ και να κάνεις αξιoπρεπές surfing είναι motherboard 410 + intel pentium G6400 (με τιμές που ξεκινούν από 100ευρώ αθροιστικά και πάνω) motherboard 320 + ryzen 3200G (με τιμές που ξεκινούν από 150ευρώ αθροιστικά και πάνω) φυσικά πρέπει να προσθέσουμε 8GB RAM , SSD , case/psu Αν θέλουμε τον συνδυασμό windows 10 & websurfing & 4K player Ούτε από έξω δεν πέρασες. Εντελώς όμως! Λοιπόν η γυναίκα μου έχει ένα laptop με n5000 εδώ και ενάμιση χρόνο. Εγώ έχω ένα λιλιπούτειο με j5005 κάτω από την τηλεόραση εδώ και σχεδόν 2 χρόνια. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ κάνουν για surfing, office, Netflix 4k, YouTube 4k... Κανονικά αξιοπρεπεστατα χωρίς κανένα σπάσιμο σε βίντεο, ούτε drop frames. Δύο από τις πιο vfm αγορές που έχω κάνει. Τα έχω ευχαριστηθεί τρελά ως τώρα. Αθόρυβα εντελώς (fanless και τα δύο) με ελάχιστη κατανάλωση. Όταν με το καλό το htpc θα φάει αναβάθμιση (όχι άμεσα γιατί με καλύπτει απόλυτα) θα πάει για freenas server και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί την οικογένεια... Γιατί όποιος δεν έχει δοκιμάσει κάποιο μηχανάκι με τέτοιο επεξεργαστή ας κρατάει καμιά πισινή... Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2020 από dimoskoutr 3
jgeorgiou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Με κλειστά μάτια. Ούτε από έξω δεν πέρασες. Εντελώς όμως! Λοιπόν η γυναίκα μου έχει ένα laptop με n5000 εδώ και ενάμιση χρόνο. Εγώ έχω ένα λιλιπούτειο με j5005 κάτω από την τηλεόραση εδώ και σχεδόν 2 χρόνια. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ κάνουν για surfing, office, Netflix 4k, YouTube 4k... Κανονικά αξιοπρεπεστατα. Δύο από τις πιο vfm αγορές που έχω κάνει. Τα έχω ευχαριστηθεί τρελά ως τώρα. Αθόρυβα εντελώς (fanless και τα δύο) με ελάχιστη κατανάλωση. Όταν με το καλό το htpc θα φάει αναβάθμιση (όχι άμεσα γιατί με καλύπτει απόλυτα) θα πάει για freenas server και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί την οικογένεια... Γιατί όποιος δεν έχει δοκιμάσει κάποιο μηχανάκι με τέτοιο επεξεργαστή σε κρατάει καμιά πισινή... τα λειτουργείς σε 4Κ tv?
dimoskoutr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε τα λειτουργείς σε 4Κ tv? Το laptop το συνέδεσα μια δυο μέρες να δω τι ψάρια πιάνει, το htpc είναι μόνιμα επάνω εδώ και σχεδόν ένα χρόνο από τότε που αντικατέστησα την 1080p με 4k... Είναι πολύ εντάξει επεξεργαστές. Τώρα το συγκεκριμένο αν για κάποιο λόγο τους κάνει throttling δεν ξέρω γιατί... Όπως είπα και τα δύο δικά μου είναι fanless, το htpc είναι φτιαγμένο από μένα, mobo asrock j5005 itx σε antec isk110 κουτάκι με 8gb ram... Δεν παρατήρησα ποτέ throttling είτε σε ταινία είτε σε browsing... Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2020 από dimoskoutr
jgeorgiou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Το laptop το συνέδεσα μια δυο μέρες να δω τι ψάρια πιάνει, το htpc είναι μόνιμα επάνω εδώ και σχεδόν ένα χρόνο από τότε που αντικατέστησα την 1080p με 4k... Είναι πολύ εντάξει επεξεργαστές. Τώρα το συγκεκριμένο αν για κάποιο λόγο τους κάνει throttling δεν ξέρω γιατί... Όπως είπα και τα δύο δικά μου είναι fanless, το htpc είναι φτιαγμένο από μένα, mobo asrock j5005 itx σε antec isk110 κουτάκι με 8gb ram... Πάντως κακώς αντέδρασες γιατί η λύση που πρότεινα εγώ είναι φθηνότερη και ποιο γρήγορη (20ευρώ φθηνότερη στο σκρουτζ) Επίσης ο Ν4000 που έχει ο νηματοθέτης είναι μέτριος αν προσπαθήσεις να ανοίξεις μερικά tabs στο chrome. Ξαναδιάβασε προσεκτικότερα τα μνμ μου να δεις ότι όλα όσα είπα ήταν βάσιμα. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2020 από jgeorgiou
dimoskoutr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Πάντως κακώς αντέδρασες γιατί η λύση που πρότεινα εγώ είναι φθηνότερη και ποιο γρήγορη (20ευρώ φθηνότερη στο σκρουτζ) Αντέδρασα γιατί είπες ότι δεν κάνουν. Άσε που η λύση που προτείνεις θέλει και κουτί και psu για να συγκριθεί με αυτό της προσφοράς. Πως βγαίνει φθηνότερη δεν κατάλαβα. Επίσης δεν μπορεί να βγει φθηνότερη αν βάλεις μέσα και τον παράγοντα μέγεθος, επίσης δεν γίνεται να καταναλώνει όσο ένα από αυτά... Πολλά παίζουν ρόλο στην επιλογή ενός μηχανήματος ειδικά για σαλόνι και τηλεόραση... Δεν είναι μόνο η ισχύς... Εγώ ας πούμε τώρα αν ήθελα ένα htpc να με βγάλει καιρό θα έβαζα ένα 250άρι περίπου και θα πήγαινα σε ένα asus pn50 από amazon με τους νέους ryzen mobile...ο r3 4300u είναι εξαιρετική λύση και όλα αυτά που λέτε τα μασάει για πρωινό. Μέγεθος, κατανάλωση, ισχύς δεν του λείπει κάτι...hell όταν κάνεις κάτι που δεν χρησιμοποιεί πολλούς πυρήνες και είναι σχετικά burst κατάσταση για την cpu, αυτό το φιρφιρίκι ο 4300u είναι πιο γρήγορος από το desktop μου με τον r5 1600 μου!!! Ε τι άλλο να θες από ένα τέτοιο μηχανάκι; Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2020 από dimoskoutr
jgeorgiou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, dimoskoutr είπε Αντέδρασα γιατί είπες ότι δεν κάνουν. Άσε που η λύση που προτείνεις θέλει και κουτί και psu για να συγκριθεί με αυτό της προσφοράς. Πως βγαίνει φθηνότερη δεν κατάλαβα. Επίσης δεν μπορεί να βγει φθηνότερη αν βάλεις μέσα και τον παράγοντα μέγεθος, επίσης δεν γίνεται να καταναλώνει όσο ένα από αυτά... Πολλά παίζουν ρόλο στην επιλογή ενός μηχανήματος ειδικά για σαλόνι και τηλεόραση... Δεν είναι μόνο η ισχύς... Εγώ ας πούμε τώρα αν ήθελα και 5 να με βγάλει καιρό θα έβαζα ένα 250άρι περίπου και θα πήγαινα σε ένα asus pn50 από amazon με τους νέους ryzen mobile...ο r3 4300u είναι εξαιρετική λύση και όλα αυτά που λέτε τα μασάει για πρωινό. Μέγεθος, κατανάλωση, ισχύς δεν του λείπει κάτι... motherboard 410 + intel pentium G6400 (με τιμές που ξεκινούν από 100ευρώ αθροιστικά και πάνω) Μπαίνουν στο antec isk110 κουτάκι με 8gb ram που ανέφερες εσύ και δουλεύουν όλα μια χαρά. Τέλος πάντων , όποιος ενδιαφέρεται διαβάζει και κρίνει. Οι cpu με χαμηλά Mhz δεν μπορούν να πλησιάσουν σε απόδοση τον intel pentium G6400 εκτός αν πάρεις ακριβό high end κομμάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα