Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, είμαι φοιτητής από το 2019. Λόγω καραντίνας γύρισα στον τόπο κατοικίας μου και εργάζομαι από τον Απρίλη ανασφάλιστα για να βγάλω τα νοίκια και τους λογαριασμούς του φοιτητικού σπιτιού που δεν χρησιμοποιώ εδώ και 6 μήνες... Το να ξενοικιασω δεν με συμφέρει οικονομικά (μεταφορική 500 χιλιόμετρα απόσταση) αλλά και λόγω ταλαιπωρίας (πάλι μεταφορά των πραγμάτων όταν ανοίξουν οι σχολές)... Δεδομένου ότι δεν ανοίγουν οι σχολές τον Οκτώβρη σκέφτομαι να ζητήσω από τον εργοδότη να αρχίσει να μου κολλάει ένσημα μέχρι Δεκέμβρη ώστε να προλάβω τα 80 ένσημα που απαιτούνται ανά έτος για ταμείο. Το 2019 εργαζόμουν επίσης πριν περάσω στην σχολή μου και είχα προλάβει να μαζέψω 180 ένσημα, έχω αλλά 100 στο 2018 αλλά αμφιβάλλω αν αυτά έχουν σημασία στο ταμείο. Αν ξεκινήσω και κολλάω ένσημα μέχρι τέλη Δεκέμβρη υπολογίζω να μαζεύω 80-85 ένσημα. Η ερώτηση μου είναι η εξής: αν απολυθώ 31 Δεκέμβρη και κάνω την αίτηση για ταμείο τον Φλεβάρη του 2021 ώστε να γλυτώσω την μη μέτρηση ενσημων των δύο τελευταίων μηνών, θα μετρήσουν τα ένσημα του 2019 και του 2020 η θα χρειαστεί να έχω ένσημα στο 2021; Επίσης, έχω κάνει αίτηση και για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, παίζει κάποιο ρόλο αυτό στο ταμείο ανεργίας, θα δουν ότι είμαι φοιτητής; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Επεξ/σία από TheTerminator~T-800
Δημοσ.

Κανονικά σαν Φοιτητής δεν δικαιούσαι Ταμείο Ανεργίας . 

Το θέμα είναι ότι αν δες τους το πεις δεν μπορούν "Άμεσα" να το ελέγξουν.

Παίρνεις το ρίσκο και βλέπεις..

Για την πρώτη φορά που βγαίνεις Ταμείο Ανεργίας δεν ισχύει το 80 . Θέλει  125 ημερών εργασίας εντός του 14μήνου χωρίς τους τελευταίους δύο μήνες. ( http://www.oaed.gr/anergoi )

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

Για την πρώτη φορά που βγαίνεις Ταμείο Ανεργίας δεν ισχύει το 80 . Θέλει  125 ημερών εργασίας εντός του 14μήνου χωρίς τους τελευταίους δύο μήνες. ( http://www.oaed.gr/anergoi )

Μπορούν να το ελέγξουν αλλά ελέγχουν επιλεκτικά και όχι καθολικά. Πχ για το θέμα ότι δικαιούσαι δωρεάν μετακινήσεις, γνωρίζω περιπτώσεις που εντόπισαν φοιτητή σε ΙΕΚ και τον διέγραψαν από το μητρωο του ΟΑΕΔ, βάσει κάποιας διάταξης οι σχολες ειναι υποχρεωμένες να στέλνουν στον ΟΑΕΔ τα στοιχεία των φοιτητων, κάποιες δεν το κάνουν βέβαια οπότε φίλος μου κυκλοφορεί δωρεάν με τα ΜΜΜ ως φοιτητής εδώ και 4 χρόνια. 

Δημοσ.

Τα μειωμένα ένσημα είναι για τον τουριστικό κλάδο.
Όσο αναφορά τα ένσημα για να μπεις για πρώτη φορά ταμείο ανεργίας τα μετράς από την ημέρα λήξης της σύμβασης σου δύο χρόνια πίσω με τους δύο τελευταίους μήνες να μην τους μετράνε.

Κατά τα άλλα το έχω απορία,γιατί ως φοιτητής εφόσον δεν είσαι προστατευόμενο μέλος δεν μπορείς να μπεις στο ταμείο ανεργίας?Δηλαδή αν κάποιος αποφασίσει να μπει σε μία σχολή στα 30,40 ή 50 προτεραιότητα  είναι η σχολή?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, asdfnikos είπε

Αστεία πράματα. Εφόσον έχει ένσημα μια χαρά μπορεί να βγει σε ταμείο ανεργίας, παρά τη φοιτητική του ιδιότητα.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Dark_son20 είπε

Επίσης έχεις 7 μέρες απο την απόλυση να το δηλώσεις δεν μπορείς 2 μήνες μετά 

"Η υποβολή της αίτησης πρέπει να γίνει:

• εντός 60 ημερών από την ημερομηνία λήξης ή λύσης της εργασιακής σχέσης."

http://www.oaed.gr/anergoi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...