Προς το περιεχόμενο

YAMAHA HTR-2071 και HDCP 2.2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.
Έχω ένα θέμα με το HDCP 2.2, θα προσπαθήσω να αναλύσω όσο καλύτερα γίνεται την εγκατάσταση.
Αγόρασα προχθές έναν YAMAHA HTR-2071. Έχω συνδέσει στις εισόδους του 3 κονσόλες και το box του Wind Vision.
Ο ενισχυτής συνδέεται με την τηλεόραση σε θύρα ARC.
Οι κονσόλες λειτουργούν κανονικά.
Όταν βάλω την πηγή του box εμφανίζεται το μήνυμα This content is not compatible with your TV. Please connect HDMI OUT to the HDMI input jack that supports HDCP 2.2 of the TV. (Ήχο παίζει)
Όταν συνδέω το box απευθείας στην τηλεόραση δείχνει κανονικά.
Μίλησα με Wind και μου είπαν ότι το box υποστηρίζει HDCP 2.2.
Έχω αλλάξει όλα τα καλώδια HDMI μεταξύ τους, έχω κάνει επανεκκίνηση στο box και έβαλα HDMI splitter χωρίς αποτέλεσμα.
Η εγκατάσταση:

TV: LG 50LB650V-ZN (1080p)
WIND VISION BOX: Technicolor 4K Android TV Box
ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ: YAMAHA HTR-2071 (4K)
HDMI SPLITTER: GOOBAY AVS 47 HDMI SWITCH BOX 3 IN 1
Επίσης, το box είναι ρυθμισμένο σε 1080p και ο ενισχυτής έχει τη ρύθμιση 4K upscale σε off.
Ενημερωμένα το box και η τηλεόραση, ο ενιχυτής δεν παίρνει ενημερώσεις.
Τέλος, να αναφέρω ότι μέχρι να πάρω τον Yamaha, είχα ένα Pioneer και έπαιζε την ίδια εγκατάσταση κομπλέ (τον αντικατέστησα γιατί άλλαζε πηγές και έσβηνε τυχαία).
Καμία γνώμη;

rsz_img_20200913_113913.jpg

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Ιδιο θέμα κ εδω με τον ιδιο ενισχυτή και την wind vision συσκευή.  Προφανώς  δεν ειναι συμβατη η έκδοση hdcp  ανάμεσα στις 2 συσκευές.  Υπάρχει κατι νεότερο;  Μπορείς να αναβαθμίσεις το tvbox πχ γιατί υποθέτω πως αυτή είναι το πρόβλημα;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Πρόκειται μάλλον για πρόβλημα με την συμβατότητα λόγω HDCP 2.2. To tvbox της Wind δεν υποστηρίζει αυτό το πρωτόκολλο (πιθανόν για να μην κλαπεί το περιεγχόμενο) και επομένως οι συσκευές δεν μπορούν να συνεργαστούν. Αποτέλεσμα: το tvbox της Wind για να δουλεψει είναι συνδεδεμένο πάνω στην τηλεόραση στην δευτερη θύρα HDMI και ο ήχος επιστέφει με καλώδιο στον ενισχυτή. Επομένως είναι στερεοφωνικός και όχι πραγματικός 5.1 εκτός αν συνδεθεί με καλώδιο optical (κάτι που θα κάνω σύντομα). Επομένως θα πρέπει να αλλάζω στην τηλεόραση την επιλογή HDMI ανάλογα με το τι θέλω να δω, στο tvbox (ΗDMI1) ή σε όλα τα άλλα που περνάνε μέσα από τον ενισχυτή (HDMI2) (κάτι που λίγο πολύ ακυρώνει την λογική του να πάρεις τον ενισχυτή για να περνάνε όλα απο εκει και να γλιτώνεις να πατάς 10 κουμπιά σε 2 χειριστήρια για να δεις μια ταινια). Από την άλλη αυτή η συνδεσμολογία έδωσε το πλεονέκτημα πως κάποιος μπορεί να παρακολουθεί κάτι στην τηλεοραση από το tvbox και να ακουεί το περιεγχόμενο σε ακουστικά bluetooth και ο ενισχυτής να παίζει μουσική ή άλλο περιεγχόμενο (έχω πάνω συνδεδεμένο Chromecast). Κάτι παίρνεις και κάτι δίνεις...
Το περίεργο είναι πως μέσω της τηλεόρασης η ένταση του ήχου αλλάζει στον ενισχυτή όταν κάνεις την αντίστοιχη ρύθμιση στο tvbox στην επιλογή HDMI->ήχος παρόλο που όπως ανέφερα η συνδεσμολογία είναι tvbox της Wind-(HDMI)-TV-(3.5mm jack)-Yamaha. Η παραπάνω συνδεσμολογία όμως δημιούργησε πρόβλημα: κάθε 2 ημέρες όλα τα ηχεία έμεναν τελείως χωρίς ήχο και δεν έβγαζε ούτε την ένδειξη στην οθόνη για το πόσα ηχεία είναι ενεργά παρόλο που η εικόνα έπαιζε κανονικά από όλες τις θύρες εισόδου HDMI.
Η λύση σε αυτό το πρόβλημα ήταν να αλλάξω τις ρυθμισεις στο tvbox και να μην ρυθμίζεται στην συσκευή αυτή η ένταση του ήχου μέσω HDMI. Προς το παρόν το θέμα δεν έχει παρουσιαστεί ξανά.

Αν βρεις κάποιο άλλο workaround είμαι όλος αυτιά.

Τα παραπάνω τα έγραψα κ στο skroutz για να γνωρίζει ο κόσμος το θέμα.

ΥΓ1. Παρεπιπτώντως, το hdmi spliter σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται για να παρακάμψει το παραπάνω πρόβλημα. Δεν δουλεψε ούτε στην δική μου περίπτωση.

ΥΓ2. Η WIND μπορεί να υποστηρίζει πως η συσκευή της είναι συμβατη με HDCP2.2 όμως τα στοιχεία προς το παρόν συνηγορούν προς το αντίθετο.

Επεξ/σία από stathisroumel
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 13/9/2020 στις 1:10 ΜΜ, hari kanji είπε

Καλημέρα.
Έχω ένα θέμα με το HDCP 2.2, θα προσπαθήσω να αναλύσω όσο καλύτερα γίνεται την εγκατάσταση.
Αγόρασα προχθές έναν YAMAHA HTR-2071. Έχω συνδέσει στις εισόδους του 3 κονσόλες και το box του Wind Vision.
Ο ενισχυτής συνδέεται με την τηλεόραση σε θύρα ARC.
Οι κονσόλες λειτουργούν κανονικά.
Όταν βάλω την πηγή του box εμφανίζεται το μήνυμα This content is not compatible with your TV. Please connect HDMI OUT to the HDMI input jack that supports HDCP 2.2 of the TV. (Ήχο παίζει)
Όταν συνδέω το box απευθείας στην τηλεόραση δείχνει κανονικά.
Μίλησα με Wind και μου είπαν ότι το box υποστηρίζει HDCP 2.2.
Έχω αλλάξει όλα τα καλώδια HDMI μεταξύ τους, έχω κάνει επανεκκίνηση στο box και έβαλα HDMI splitter χωρίς αποτέλεσμα.
Η εγκατάσταση:

TV: LG 50LB650V-ZN (1080p)
WIND VISION BOX: Technicolor 4K Android TV Box
ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ: YAMAHA HTR-2071 (4K)
HDMI SPLITTER: GOOBAY AVS 47 HDMI SWITCH BOX 3 IN 1
Επίσης, το box είναι ρυθμισμένο σε 1080p και ο ενισχυτής έχει τη ρύθμιση 4K upscale σε off.
Ενημερωμένα το box και η τηλεόραση, ο ενιχυτής δεν παίρνει ενημερώσεις.
Τέλος, να αναφέρω ότι μέχρι να πάρω τον Yamaha, είχα ένα Pioneer και έπαιζε την ίδια εγκατάσταση κομπλέ (τον αντικατέστησα γιατί άλλαζε πηγές και έσβηνε τυχαία).
Καμία γνώμη;

rsz_img_20200913_113913.jpg

καλημέρα . 

κοιτάζω το set Home Cinema Yamaha HTR-2071 + NS-P41 (BK). εσυ τι ηχεία εχεις πάρει??? Γενικα πώς σου φαινετε ;;;
τθα το βάλω σε 40-50 τετραγωνικά

Δημοσ.
Στις 20/11/2020 στις 1:51 ΠΜ, prokopis134445566 είπε

καλημέρα . 

κοιτάζω το set Home Cinema Yamaha HTR-2071 + NS-P41 (BK). εσυ τι ηχεία εχεις πάρει??? Γενικα πώς σου φαινετε ;;;
τθα το βάλω σε 40-50 τετραγωνικά

Καλό ήχο έχει.

Βέβαια δεν είμαι κανένας γνώστης, αλλά είμαι ικανοποιημένος.

Για video games και ταινίες είναι μια χαρά.

Ηχεία έχω Pioneer από τον παλιό μου ενισχυτή.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 8/2/2021 στις 11:42 ΠΜ, stathisroumel είπε

Καλημέρα,

Με την τελευταία αναβάθμιση (Ιανουάριος 2021) του tvbox της Wind σε android tv 6 το θέμα με το HDCP και το Yamaha λύθηκε.

Ωραίος! Μόλις το είδα, ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...