terry308 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 17 λεπτά πριν, issle είπε Διαφορά : 147 euro Να δεις διαφορά στο φυσικό αέριο εάν έχεις κοντά σου πρατήρια που σε εξυπηρετούν..., 🙃
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) μην περιμένεις τόσο χαμηλές καταναλώσεις , στο spritmonitor.de θα δεις πραγματικές καταναλώσεις. για το πετρέλαιο θα έλεγα 4,5-5 και για την βενζίνη 6,5-7,5 επίσης αν θες να βγαίνει χαμηλό το κόστος χρήσης τότε υπάρχει το renault clio lpg με υγραέριο Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2020 από Επισκέπτης
zio10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Θα ήταν και το tipo μια επιλογή αλλά νομίζω ότι δεν βγαίνει με turbo. Κακώς πιστεύω δεν το βγάζει, θα ενδιέφερε αρκετούς.
mp123 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Μα καλά πάμε καλά. Αύξησαν τις τιμές στα αυτοκίνητα. Ετσι τσέκαρα τιμή σουιφτ αυτόματο μεσσαια έκδοση και τωρα έχει 16100 ενώ ενώ Εγω πέρσι το πηρα 14800 τελειωμένο συν 250 ευρώ έξτρα. Με 14κ δύστυχος ούτε σουιφτ μανουαλ μεσαία έκδοση δεν παίρνεις πλέον.Του έβαλαν μια ψευτο μπαταρία και το ακριβηναν κατά 1300 και βάλε. Δεν πάμε καλά. Τι έλεγαν για επιδοτήσεις στα υβριδικά . Στα χρήματα σου μόνο κανενα i20 βασική έκδοση πιστευω είναι η πιο καλή επιλογή. 3
korakios Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, issle είπε Βλέπω στα specs του Ibiza: Κινητήρας πετρελαίου 3.4lt/100km Κινητήρας βενζίνης 4lt/100km https://www.seat.gr/content/dam/countries/gr/seat-website/car-shopping-tools/brochure-download/brochures-&-specs/brochures-and-specs-01-20/cars-models-brochure-KJ1-NA-november-2019.pdf Αυτά έχει στο site , δες τη μέτρηση wlpt (όχι ndec)
tsofras Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 12 ώρες πριν, issle είπε Όντως τώρα που το σκέφτομαι η κάμερα δεν είναι μεγάλη ανάγκη. Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Γενικά κάθε ώρα που περνάει και διαβάζω περισσότερα στα forum τόσο πιο πολύ ωριμάζει η σκέψη μου. Οπότε θέλει υπομονή και μελέτη πριν την επιλογή. Μια άσχετη ερώτηση. Σχετικά με το κέρδος με τη χρήση πετρελαίου: Βλέπω στα specs του Ibiza: Κινητήρας πετρελαίου 3.4lt/100km Κινητήρας βενζίνης 4lt/100km Τιμή πετρελαίου 1.05 / lt Τιμή βενζίνης 1.35 / lt Οπότε για 8000km to χρόνο έχουμε έχουμε κόστος: Πετρέλαιο 1.05 * 3.4 * 80 = 285 euro Βενζίνη 1.35 * 4 * 80 = 432 euro Διαφορά : 147 euro Αν ο κινητήρας πετρελαίου κάνει 1500 ευρώ παραπάνω, τότε κάνω απόσβεση τη διαφορά στο κόστος αγοράς σε 10 χρόνια έτσι ? Υπάρχει κάποιος άλλος παράγοντας που διαφοροποιεί τη διαφορά ? Διαφορετικό κόστος συντήρησης ? Διαφορετικά τέλη ? Κάπου διάβασα οτι τα turbo βενζίνης οι ασφαλιστικές τα χρεώνουν μεγαλύτερη ασφάλεια το χρόνο, ισχύει ? Από ότι γνωρίζω το πετρέλαιο έχει ακριβότερη συντήρηση και για τα χιλιόμετρα που αναφέρεις δεν αξίζει. Οι ασφαλιστικές συνήθως τιμολογουν με φορολογισιμους ίππους οπότε δεν έχει σχέση αν είναι τούρμπο ή όχι Στα λεφτά που λες εγώ θεωρώ καλή επιλογή το Citroen C3 με τα 110 άλογα , 5 χρόνια εγγύηση , άνετο και έχει τον εξοπλισμό που αναφέρεις 2
burbutsalos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Νομίζω ότι για τα χρήματα που διαθέτεις η επιλογή του i20 είναι ότι πρέπει. Ένα αξιοπρέπέστατο αμαξάκι με φτηνα σχετικά σέρβις και λογικά με μηδενικές βλάβες όπως σχεδόν όλα τα νεότερα Huyndai. Επίσης η εποχή <<μα τόσα λεφτα για Huyndai -Kia >> είναι όσων επιλέγουν να ζουν στην περασμένη δεκαετία σε νοοτροπία και αρνούνται να δουν ότι πλέον και οι κορεάτες έχουν εξελιχθεί απίστευτα στα αυτοκίνητα που βγάζουν. 7
ProponitisTouKanape Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Ρε φίλε με 7,000χλμ το χρόνο, μη το ψειρίζεις με τις καταναλώσεις, πάρε όποιο σου αρέσει στο δρόμο 7
korakios Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 13/9/2020 στις 12:37 ΠΜ, issle είπε Έχω βάλει στο μάτι το i20 με βενζίνη 11 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Ρε φίλε με 7,000χλμ το χρόνο, μη το ψειρίζεις με τις καταναλώσεις, πάρε όποιο σου αρέσει στο δρόμο ^^^αυτό Στην τελική ,αν χρειαστεί να κάνεις παραπάνω χλμ βάλε ένα καλό σύστημα υγραερίου σε σωστό εγκαταστάτη και καθάρισες .... 1
sargus Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Φίλε μου τα πράγματα είναι πολύ απλά για εσένα. Πήγαινε στις αντιπροσωπίες που σε ενδιαφέρουν (2,3,4,5 οσες είναι) και πες τους έχω ταβάνι τα 14.000. Τι παίρνω; τι έκδοση κτλ; Βαλτα όλα κάτω και θα καταλήξεις σε 2-3-5 μοντέλα που σε ενδιαφέρουν. Μετά πας τα κάνεις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ τεστ ντραιβ όλα και πίστεψε με θα ξεκαθαρίσει εύκολα το πράγμα. Κάποιο δε θα σε βολεύει στο κάθισμα, κάποιο δε θα σου αρέσει στο δρόμο, σε κάποιο θα είναι σκληρός ο συμπλεκτης ή περίεργες οι ταχύτητες ή δε θα ξέρεις ας πούμε αν μπήκε ή όχι κτλ. Έτσι θα σου μείνει 1 αντε 2 μοντέλα που θα σε καλύπτουν σε όλα (ελπίζω δηλαδή χαχα). Ε, αν δε μπορείς να αποφασίσεις, παίρνεις το πιο φτηνό από τα δύο, ή αυτό που είναι ετοιμοπαράδοτο ή λες στη γυναίκα/αντρα/αίσθημα/παιδί κτλ. να αποφασισει για εσένα και τελείωσες όμορφα και ωραία σε μερικές μόνο ημέρες. 1
mp123 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, sargus είπε Φίλε μου τα πράγματα είναι πολύ απλά για εσένα. Πήγαινε στις αντιπροσωπίες που σε ενδιαφέρουν (2,3,4,5 οσες είναι) και πες τους έχω ταβάνι τα 14.000. Τι παίρνω; τι έκδοση κτλ; Βαλτα όλα κάτω και θα καταλήξεις σε 2-3-5 μοντέλα που σε ενδιαφέρουν. Μετά πας τα κάνεις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ τεστ ντραιβ όλα και πίστεψε με θα ξεκαθαρίσει εύκολα το πράγμα. Κάποιο δε θα σε βολεύει στο κάθισμα, κάποιο δε θα σου αρέσει στο δρόμο, σε κάποιο θα είναι σκληρός ο συμπλεκτης ή περίεργες οι ταχύτητες ή δε θα ξέρεις ας πούμε αν μπήκε ή όχι κτλ. Έτσι θα σου μείνει 1 αντε 2 μοντέλα που θα σε καλύπτουν σε όλα (ελπίζω δηλαδή χαχα). Ε, αν δε μπορείς να αποφασίσεις, παίρνεις το πιο φτηνό από τα δύο, ή αυτό που είναι ετοιμοπαράδοτο ή λες στη γυναίκα/αντρα/αίσθημα/παιδί κτλ. να αποφασισει για εσένα και τελείωσες όμορφα και ωραία σε μερικές μόνο ημέρες. Στα τελευταία δυο αυτό κάνω. Χωρις να κάνουμε τεστ ντραιβ. Πάω λέω έχω τόσα ταβάνι τι παίρνω αφού πρώτα έχω δει τιμεσ.Μετά βάζω την σύζυγο να αποφασίσει . Δεν ασχολουμε. Μέχρι και με το χρωμα δεν ασχολουμε. Σε δυο μέρες τέλος. Μια μέρα να δούμε τα αμαξια και η επόμενη οποίο έχει αποφασίσει ποιος θα δώσει την καλύτερη προσφορά.
issle Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές. Κάπως έτσι θα το προχωρήσω και εγώ. Είμαι γενικά πολύ αδιάφορος για την οδήγηση, το αμάξι το βλέπω απλά σαν εργαλείο που θέλω να μου κάνει τη δουλειά μου ποιοτικά και οικονομικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα