issle Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Ψάχνω να αγοράσω νέο αυτοκίνητο με τα παρακάτω χιλιόμετρα κίνησης και επιθυμητά χαρακτηριστικά: Budget: 13.000 με 14.000 (όριο στα 14.000 όχι παραπάνω) Χαρακτηριστικά κίνησης: Εντός πόλης: 1000 χλμ το χρόνο - Μετακινήσεις προς δουλειά με βροχερό καιρό. Ίσως μελλοντικά να ανέβει στα 2000 χλμ το χρόνο. Εκτός πόλης: 6000 χλμ το χρόνο - 10 ταξίδια σε εθνική. Ταχύτητες που αναπτύσσω εκτός πόλης: 120 χλμ/ώρα , 135 χλμ/ώρα προσπεράσεις. Χαρακτηριστικά αυτοκινήτου: Ανθεκτικότητα με καλή και προσεκτική χρήση 5/5 Μικρά τέλη κυκλοφορίας και έξοδα συντήρησης 5/5 Αποθηκευτικός χώρος 4/5 Cruise control 5/5 Πίσω κάμερα 4/5 Μηχανοκίνητο κιβώτιο 5/5 Έχω βάλει στο μάτι το i20 με βενζίνη (ατμόσφαιρα ή turbo δεν μπορώ να αποφασίσω, τα φώτα σας). Τι άλλες απόψεις - επιλογές προτείνετε ? Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2020 από issle
tasos30 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Επειδή ψάχνω και γω αυτό τον καιρό, η κάμερα οπισθοπορειας έχω παρατηρήσει ότι δύσκολα υπάρχει στις αρχικές εκδόσεις των αυτοκινήτων που σε ενδιαφέρουν, βάσει budget, οπότε αν είναι τόσο σημαντικό δε ξέρω κατά πόσο έχεις πολλές επιλογές. Στο budget σου πάντως είναι η style έκδοση του ibiza. 1
mikevchq Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Πριν τελειώσω να διαβάζω μου ήρθε στο μυαλό το i20 που αναφέρεις. Ταιριάζει γάντι σε όλα όσα αναφέρεις με εξαίρεση το αποθηκευτικοί χώροι που δεν ξέρω τι εννοείς και τι ανάγκες έχεις. Θα πρότεινα το 1,000 turbo με τα 120hp 2
achilles_g_ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 2020 μη πάρεις αμάξι χωρίς turbo.. 4
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Λίγα χλμ κάνεις , κάτι σε εναλλάκτικό όπως ταξί και ενοικίαση αυτοκινήτου για τα ταξίδια ; με αυτό τον τρόπο είσαι ίσως κάτω από τα πάγια έξοδα , τέλη+σέρβις+ασφάλεια
issle Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το leasing το έχω σκεφτεί αλλά νιώθω καλύτερα με το να έχω κάτι που ξέρω οτι είναι δικό μου. Για το turbo, χωρίς να είμαι γνώστης, έχω τρομοκρατηθεί λίγο γιατί διαβάζω αναρτήσεις στο insomnia οτι χαλάνε εύκολα ? (Κάτι άκουσα οτι πρέπει να περιμένεις 1 λεπτό πριν σταματήσεις το αυτοκίνητο και πριν ξεκινήσεις). Το swift (όπως και το ibiza) δεν το έψαξα πολύ είναι η αλήθεια, καθώς είχα δεί το Baleno και ξενέρωσα που σταμάτησε η παραγωγή του γιατί μου φαινόταν καλό αυτοκίνητο. Για το i20, αξίζει να περιμένω μερικούς μήνες να κυκλοφορήσει το νέο μοντέλο; Η τιμή του φαντάζομαι θα είναι τσιμπημένη ώς νέο; Στα φυλλάδια των κατασκευαστών η "μέγιστη τιμή λιανικής" διαφέρει από την τελική τιμή που θα πληρώσω για να πάρω το αυτοκίνητο με το "κλειδί στο χέρι"; Δηλαδή παίζει κάποια έκπτωση της τάξης πχ 1000 ευρώ από τον αντιπρόσωπό; Παίζουν τίποτα ταρίφες εξτρά που βάζουν οι αντιπρόσωποι - μεσάζοντες;
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δεν μιλάω για leasing , εκεί είναι για πολλά χλμ και για επαγγελματίες που το βάζουν στα έξοδα τους, μιλάω για ενοικίαση μερικών ημερών
tutuyo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σιγά μην περιμένεις και μισάωρο. Σαν γενικός κανόνας, καλό είναι όταν βάζεις μπροστά οποιοδήποτε αυτοκίνητο είναι να περιμένεις να πέσει η βελόνα στο ρελαντί, συνήθως εντός 30" Από την στιγμή που δεν νοιωθεις πολλά από αμάξια, το οτι ένα μοτέρ είναι τούρμπο δεν σε νοιάζει, γιατί απλούστατα δεν θα το καταλάβεις ποτέ. Περί αξιοπιστίας όλα τα νέα τούρμπο είναι εντελώς διαφορετικά δομημένα και μελετημένα σε σχέση με τα μοτέρ του παρελθόντος Και σε κάθε περίπτωση, ΜΗΝ πάρεις βενζίνη/πετρελαίο χωρίς τούρμπο είναι εντελώς ψοφια. Πετρέλαιο δεν ξέρω κιόλας εάν υπάρχει ατουρμπιστο Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2020 από tutuyo 1 1
Christos Vvs Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, issle είπε Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το leasing το έχω σκεφτεί αλλά νιώθω καλύτερα με το να έχω κάτι που ξέρω οτι είναι δικό μου. Για το turbo, χωρίς να είμαι γνώστης, έχω τρομοκρατηθεί λίγο γιατί διαβάζω αναρτήσεις στο insomnia οτι χαλάνε εύκολα ? (Κάτι άκουσα οτι πρέπει να περιμένεις 1 λεπτό πριν σταματήσεις το αυτοκίνητο και πριν ξεκινήσεις). Το swift (όπως και το ibiza) δεν το έψαξα πολύ είναι η αλήθεια, καθώς είχα δεί το Baleno και ξενέρωσα που σταμάτησε η παραγωγή του γιατί μου φαινόταν καλό αυτοκίνητο. Για το i20, αξίζει να περιμένω μερικούς μήνες να κυκλοφορήσει το νέο μοντέλο; Η τιμή του φαντάζομαι θα είναι τσιμπημένη ώς νέο; Στα φυλλάδια των κατασκευαστών η "μέγιστη τιμή λιανικής" διαφέρει από την τελική τιμή που θα πληρώσω για να πάρω το αυτοκίνητο με το "κλειδί στο χέρι"; Δηλαδή παίζει κάποια έκπτωση της τάξης πχ 1000 ευρώ από τον αντιπρόσωπό; Παίζουν τίποτα ταρίφες εξτρά που βάζουν οι αντιπρόσωποι - μεσάζοντες; Καλησπέρα φίλε μου! Επειδή και εγώ ενδιαφέρομαι για το i20, να σε ενημερώσω ότι το αυτοκίνητο θα είναι στις αντιπροσωπείες, προς έκθεση, εντός του μήνα και οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει! Επίσης, οι αντιπροσωπείες έχουν ήδη διαθέσιμο τιμοκατάλογο, οπότε αν σε ενδιαφέρει κάνε μια βόλτα από μια αντιπροσωπεία ή πάρε απλά ένα τηλέφωνο ώστε να μάθεις απλά τις τιμές και αν είναι όντως εντός μπάτζετ! Ενδεικτικά αναφέρω ότι για την έκδοση Distinctive που είναι η πιο φουλ, με τον κινητήρα mild hybrid, ο 1000αρης με τα 100 άλογα μαζί με μεταλλικό χρώμα και χαρτιά έχει τελική τιμή κοντά στα 18.000 και αντίστοιχα ο 1000αρης με τα 120 άλογα βγαίνει τελική κοντά στα 19.000. Με βάση τα όσα αναφέρεις ωστόσο, μπορείς να ρωτήσεις για τις εκδόσεις Exclusive και Premium, οι οποίες έχουν και κάμερα οπισθοπορίας και cruise control και καλό εξοπλισμό σε γενικές γραμμές και πιστεύω ότι θα είναι πολύ κοντά στο μπάτζετ σου, ειδικά αν κοιτάξεις για κινητήρα χωρίς mild hybrid ή ακόμα και για τον ατμοσφαιρικό. Να σε ενημερώσω απλά, ότι με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά οι εκδόσεις χωρίς mild hybrid έχουν αποθηκευτικό χώρο 352 λίτρα, ενώ αυτές με mild hybrid έχουν μόνο 262 λίτρα, αλλά ρώτα το καλύτερα σε κάποιον πωλητή για σιγουριά. https://www.hyundai.gr/wp-content/uploads/2020/08/new-gen-i20-psb-2020-08.pdf
paylidis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 18-19000 για χιουνται; ειμαστε καλα ρε παιδια;; μα για χιουνται; χιουνται;;; με κανα χιλιαρι-διχιλιαρο παραπανω παιρνεις audi q2... 7 4
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 αυτές τις μέρες έχει το Ibiza 115hp dsg στα 14.000 προσφορά , ή το Fabia στο πιο φτηνό με 10.000 και βάζεις αφτερ μάρκετ κάμερα οπισθοπορείας....
issle Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Το ibiza μόνο dsg βγαίνει ε? Δεν έχει χειροκίνητο ?
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 έχει και χειροκίνητο , απλά το dsg είναι πλεονέκτημα αν δεν θες χειροκίνητο. Αν πας σε αντιπροσωπείες , υπάρχουν στοκ αυτοκίνητα και τα δίνουν σε καλύτερη τιμή , όπως το προηγούμενο peugeot 208
Lamogio01 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 31 λεπτά πριν, paylidis είπε 18-19000 για χιουνται; ειμαστε καλα ρε παιδια;; μα για χιουνται; χιουνται;;; με κανα χιλιαρι-διχιλιαρο παραπανω παιρνεις audi q2... Για καινούργιο θες +4 χιλιάρικα μιας και ξεκινάει από τα 22000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα