vassilis_al Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα, έχω ένα peugeot 106 ('97) το οποίο διαθέτει κεντρικό κλείδωμα, ωστόσο μετά την καραντίνα, ίσως επειδή το αυτοκίνητο έμεινε στάσιμο για μεγάλο διάστημα, διαπίστωσα ότι δεν λειτουργεί το κεντρικό κλείδωμα. Αναγκαστικά λοιπόν ανοίγω την πόρτα του οδηγού με το κλειδί και τις υπόλοιπες χειροκίνητα. Ωστόσο αρκετά σπάνια, 2-3 φορές το μήνα, όταν το αυτοκίνητο είναι στον ήλιο (δεν ξέρω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο) τυχαίνει να ξεκλειδώσω το αυτοκίνητο και να ξεκλειδώσουν όλες οι ασφάλειες και στη συνέχεια όταν το κλειδώνω, κλειδώνουν όλες και πάλι. Απ' αυτό εγώ καταλαβαίνω ότι δεν έχουν χαλάσει τα μοτεράκια που βρίσκονται στις πόρτες. Επομένως το πρόβλημα βρίσκεται στην πόρτα του οδηγού ή κάπου αλλού; Υπάρχει περίπτωση να θέλει απλά ΄λάδωμα-γρασάρισμα το σύστημα μέσα στην πόρτα του οδηγού; Μου είπαν ότι κάπου κοντά στην ασφαλειοθήκη υπάρχει η φύσσα του κεντρικού κλειδώματος. Το έχω βγάλει φωτογραφία έτσι ώστε αν κάποιος γνωρίζει να μου πει ποιο απ όλα είναι, μήπως την βγάλω και την ξαναβάλω και ξεμπλοκάρει. Καμία ιδέα ρε παιδιά; Οποιαδήποτε πληροφορία είναι χρήσιμη. Ευχαριστώ πολύ!
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Η Κεντρικη κλειδαριά εχει το πρόβλημα Η κλειδαριά στην πόρτα του οδηγού
vassilis_al Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, CharalampisCrete είπε Η Κεντρικη κλειδαριά εχει το πρόβλημα Η κλειδαριά στην πόρτα του οδηγού Χρειάζεται αλλαγή ή επισκευάζεται;
vassilis_al Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, bill999r είπε Ελέγξες τις ασφάλειες;;; ναι ναι, δεν είναι κάποια καμμένη.
bill999r Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 30 λεπτά πριν, vassilis_al είπε ναι ναι, δεν είναι κάποια καμμένη. Απλά αυτό που λες με τον ήλιο δείχνει ότι κάτι είναι κομμένο και όταν διαστέλλεται λόγω ζέστης κάνει επαφή και δουλεύει. Στην καλωδίωση δεν νομίζω να υπάρχει θέμα οπότε ή κάποια ασφάλεια είμαι ή κάποιο ρελέ. Κατεβάσε ένα wiring diagram ή δες το διάγραμμα της ασφαλειοθηκης ( fuses) και άλλαξε προληπτικά την ασφάλεια του κεντρικού κλειδώματος.
vassilis_al Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, bill999r είπε Απλά αυτό που λες με τον ήλιο δείχνει ότι κάτι είναι κομμένο και όταν διαστέλλεται λόγω ζέστης κάνει επαφή και δουλεύει. Στην καλωδίωση δεν νομίζω να υπάρχει θέμα οπότε ή κάποια ασφάλεια είμαι ή κάποιο ρελέ. Κατεβάσε ένα wiring diagram ή δες το διάγραμμα της ασφαλειοθηκης ( fuses) και άλλαξε προληπτικά την ασφάλεια του κεντρικού κλειδώματος. Το έψαξα μόλις στο manual και είδα ότι είναι η ασφάλεια νούμερο 8, στην οποία όμως μαζί είναι και το immobiliser, ο φωτισμός και 2-3 πραγματάκια ακόμα. Εφόσον όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν κανονικά, πώς γίνεται να έχει πρόβλημα η ασφάλεια; Μήπως έχει πρόβλημα το ρελέ; Απλώς δεν ξέρω ποιο είναι και δεν βρίσκω διάγραμμα για τα ρελέ, ίσως το αναζητώ με λάθος τρόπο..
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Πηγενε σε ενα ηλεκτρολόγο να σου πει προσφορά... 90 % φταίει και πρέπει να αλλάξεις το κεντρικό κλείδωμα.....
bill999r Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, vassilis_al είπε Το έψαξα μόλις στο manual και είδα ότι είναι η ασφάλεια νούμερο 8, στην οποία όμως μαζί είναι και το immobiliser, ο φωτισμός και 2-3 πραγματάκια ακόμα. Εφόσον όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν κανονικά, πώς γίνεται να έχει πρόβλημα η ασφάλεια; Μήπως έχει πρόβλημα το ρελέ; Απλώς δεν ξέρω ποιο είναι και δεν βρίσκω διάγραμμα για τα ρελέ, ίσως το αναζητώ με λάθος τρόπο.. Αφού δεν είναι η ασφάλεια δύσκολα θα βγάλεις άκρη. Καλύτερα σε ηλεκτρολόγο.
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Για κοίταξε τα καλώδια εκεί που περνάνε απο την πόρτα στο αμάξωμα.Είναι σύνηθες να κόβονται με τον καιρό και το ανοιξε κλείσε της πόρτας και να κάνουν επαφή όποτε θέλουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα