Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Πρώτη φορά στα Linux (ή δεύτερη αν πιάνεται και το Android) και είπα να δοκιμάσω μία από τις πιο γνωστές διανομές, το Ubuntu. Μόλις τελείωσε η εγκατάσταση και έκανα επανεκκίνηση μου ζήτησε να κάνω log in. Βάζω τον κωδικό, τον δέχεται και μου εμφανίζει πάλι το εικονίδιο του log in. Ξαναβάζω, τα ίδια. Βάζω επίτηδες λάθος και μου βγάζει μήνυμα λάθους. Κάνω και enter χωρίς κωδικό τίποτα. Κάποια ιδέα (κατά προτίμηση από κάποιον που το αντιμετώπισε); Αν υπάρχει επιλογή να ακυρώσω τον κωδικό ακόμα καλύτερα.

Κι από τα παραπάνω πως βγαίνει το συμπέρασμα ότι το πρόβλημα είναι ο λανθασμένος κωδικός?

Αφού γράφει ότι με λάθος κωδικό του βγάζει μήνυμα λάθους κωδικού. Οπότε δεν είναι λάθος είναι ο κωδικός. Ούτε λοιπόν η αλλαγή κωδικού, ούτε η επανεγκατάσταση(που ήδη έχει γίνει άλλωστε 3 φορές) πρόκειται να διορθώσει το πρόβλημα. Το πρόβλημα φαίνεται ότι είναι η αδυναμία φόρτωσης του γραφικού περιβάλλοντος gnome3(πιθανότατα, αφού πρόκειται για ubuntu). Μιας και το gnome3 έχει sessions για Xorg και Wayland, το πιο απλό θα ήταν η χρήση μιας διαφορετικής επιλογής από την default(που νομίζω στο ubuntu είναι με wayland). Ειδικά αφού πρόκειται για nvidia, είναι αρκετά πιθανόν να φταίει το wayland, οπότε η επιλογή εκκίνησης με X θα λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα.

Αν υπάρχει πρόβλημα και στις άλλες διαθέσιμες sessions τότε όπως αναφέρεται εδώ:

https://askubuntu.com/questions/1182506/login-loop-with-fresh-19-10-install

ίσως να είναι θέμα του desktop manager(gdm3) που μπορεί να λυθεί με την εγκατάσταση και χρήση του lightdm.

• Like 1
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 ώρες πριν, CharalampisCrete είπε

Ξεκίνα με το ποιο απλό , reinstall  ..

που είσαι ρε μεγάλε στα windows να κάνει reinstall με το παραμικρό. Ωραίες συμβουλές. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, chek2fire είπε

που είσαι ρε μεγάλε στα windows να κάνει reinstall με το παραμικρό. Ωραίες συμβουλές. 

Και λέω μα ποιός λείπει απο την κουβέντα και τσουπ εμφανίστηκες ....

Για τα Linux είπαμε reinstall εσυ για ποιά windows λες ???

Αν έχει κάποια συμβουλή για τον φίλο ριξε την αν είσαι λίγο πρίν να κοιμηθείς έχεις μπει σε λάθος site....

Good Luck

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, CharalampisCrete είπε

Για τα Linux είπαμε reinstall εσυ για ποιά windows λες ?

Καλά, τα Windows τα έστειλα τη πρώτη φορά όταν εγκατέστησα τα Ubuntu δοκιμάζοντας να τα βάλω σε dual boot.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, CharalampisCrete είπε

Και λέω μα ποιός λείπει απο την κουβέντα και τσουπ εμφανίστηκες ....

Για τα Linux είπαμε reinstall εσυ για ποιά windows λες ???

Αν έχει κάποια συμβουλή για τον φίλο ριξε την αν είσαι λίγο πρίν να κοιμηθείς έχεις μπει σε λάθος site....

Good Luck

εγώ δεν δίνω συμβουλή γιατί απλά δεν ξέρω με αυτά που περιγράφει ποιο είναι το πρόβλημα αν και υπάρχουν λύσεις.

To κάνε reinstall όμως δεν είναι λύση σε linux και είναι νοοτροπία των windows αυτή. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, chek2fire είπε

εγώ δεν δίνω συμβουλή γιατί απλά δεν ξέρω με αυτά που περιγράφει ποιο είναι το πρόβλημα αν και υπάρχουν λύσεις.

To κάνε reinstall όμως δεν είναι λύση σε linux και είναι νοοτροπία των windows αυτή. 

Για έναν αρχάριο ειναικαι στα linux..... Αν δεν ξέρεις νην γράφεις τίποτα

Επεξ/σία από CharalampisCrete
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, CharalampisCrete είπε

Για έναν αρχάριο ειναικαι στα linux..... Αν δεν ξέρεις νην γράφεις τίποτα

Πόσα linux υπάρχουν; 

Πριν από την ειρωνεία καλό είναι να ξέρεις σε ποιον απευθύνεσαι και το πόσο έχει βοηθήσει ένα μέλος σε αυτό το thread. Φυσικά αυτό το λέω για το προηγούμενο σχόλιο και το ύφος σου.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει αλλα σχόλια σαν το δικο σου και του προαναφερθέντα σου χαλάνε το νόημα του αρχικού ποστ....δεν έχω τιποτα με κανέναν....σκοπός είναι να βρει λύση ο φίλος στο πρόβλημα του....αυτά....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/9/2020 στις 10:08 ΜΜ, htaccess είπε

Υπάρχει θέμα με τους τελευταίους drivers της nvidia,

Τελικά αυτό φαίνεται να ήταν. Στη πρώτη εγκατάσταση με AMD δε μου εμφάνισε κανένα πρόβλημα.Κατευθείαν log in χωρίς καν να μου εμφανίσει την οθόνη εισόδου. Απενεργοποίησα το σύστημα και έβαλα την Nvidia, μπήκα στο λειτουργικό, έκανα επανεκκίνηση και έψαξα για ενημέρωση (drivers δε θέλω; Πως απεγκαθιστώ/ εγκαθιστώ;)*. Τέλος πάντων, με αυτή την εξαπάτηση δεν είχα κάποιο θέμα 🤔

23 ώρες πριν, rhtoras είπε

Δοκίμασε να δεις τι γίνεται αν επιλέξεις να μην κάνει install third party drivers. 

Στη τρίτη εγκατάσταση το ξετσεκάρισα μαζί με το από πάνω (εγκατάσταση ενημερώσεων) και απενεργοποίησα την αυτόματη είσοδο. Δε είχα πλέον το πρόβλημα, μπήκε κανονικά όταν έβαλα τον κωδικό, απλά στο διάστημα που μεσολαβεί από το enter του κωδικού μέχρι να με βγάλει στην επιφάνεια εργασίας (~2sec) μου έκανε artifacts (όχι δεν έχει θέμα η κάρτα)**.

23 ώρες πριν, rhtoras είπε

Υ.γ. μπορείς να μπαίνεις στο distrowatch ή το slant.co να βλέπεις ποιες διανομές είναι δημοφιλείς ή τι αρνητικά έχουν πριν εγκαταστήσεις κάποια.

Τις εντολές που χρησιμοποιώ στο Ubuntu μπορώ να τις χρησιμοποιήσω σε οποιαδήποτε διανομή ή η καθεμιά έχει δικές τις;

Σημειώσεις:

Κατάφερα και άλλαξα τα πλήκτρα με τα οποία αλλάζει η γλώσσα.

Στη δεύτερη εγκατάσταση έκανα τα ίδια με χθες και τα ίδια αποτελέσματα.

*Δοκίμασα να εγκαταστήσω το Chrome και το Viber και μου έβγαζε σφάλμα.

**Πόσο περίπου θα κρατήσει αυτό (σε πόσο καιρό θα βγει διόρθωση);

4 ώρες πριν, Kebab είπε

τελικά το έλυσες το πρόβλημα σου;

Δείτε το κατεβατό από πάνω.

Υ.Γ. Σας παρακαλώ, μη γίνεστε εριστικοί!

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Τις εντολές που χρησιμοποιώ στο Ubuntu μπορώ να τις χρησιμοποιήσω σε οποιαδήποτε διανομή ή η καθεμιά έχει δικές τις;

Το 90% των εντολων ειναι ιδιες σε ολες τις διανομες. Τα περι "apt" ειναι αποκλειστικοτητα των debian/ubuntu-based διανομων.

5 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Δοκίμασα να εγκαταστήσω το Chrome και το Viber και μου έβγαζε σφάλμα.

Δεν λες με ποιον τροπο. Για ubuntu το chrome/viber εχουν πακετο στο σαιτ τους. Το κατεβαζεις απο εκει και το εγκαθιστας με διπλο κλικ.

6 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

(drivers θε θέλω; Πως απεγκαθιστώ/ εγκαθιστώ;)

Ubuntu εβαλες ? Με gnome ? Αν ναι , λογικα πας πανω αριστερα στα activities , πατας να βγαλεις το app grid , πληκτρολογεις "additional driver"..και βλεπεις εκει ποιον driver προτεινει για την καρτα σου.
Οπως ειπωθηκε nvidia + wayland δεν δουλευουν σωστα. Θα πρεπει να μπαινεις σε X session και οχι σε wayland session για να δουλευουν ολα απροβληματιστα.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δεν λες με ποιον τροπο. Για ubuntu το chrome/viber εχουν πακετο στο σαιτ τους. Το κατεβαζεις απο εκει και το εγκαθιστας με διπλο κλικ.

Νομίζω αυτό έκανα. Τώρα που το ξαναδοκίμασα εγκαταστάθηκαν κανονικά...

14 ώρες πριν, dancer_69 είπε

Ειδικά αφού πρόκειται για nvidia, είναι αρκετά πιθανόν να φταίει το wayland, οπότε η επιλογή εκκίνησης με X θα λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα.

43 λεπτά πριν, mphxths είπε

Ubuntu εβαλες ? Με gnome ? Αν ναι , λογικα πας πανω αριστερα στα activities , πατας να βγαλεις το app grid , πληκτρολογεις "additional driver"..και βλεπεις εκει ποιον driver προτεινει για την καρτα σου.
Οπως ειπωθηκε nvidia + wayland δεν δουλευουν σωστα. Θα πρεπει να μπαινεις σε X session και οχι σε wayland session για να δουλευουν ολα απροβληματιστα.

Αυτό δηλαδή;

Στιγμιότυπο από 2020-09-14 00-13-06.png

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Αυτό δηλαδή;

Ναι , λογικα επιλεγεις το πρωτο. Αφηνεις να κανει τα δικα του και τραβας επανεκκινηση. Αν επιλεξεις X session και οχι wayland (πατας το γραναζι στην login screen , και δεν επιλεγεις οτιδηποτε δεις να μιλαει για wayland) , τοτε κατα πασα πιθανοτητα δεν θα εχεις προβληματα.
Αν δεν εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις απο την καρτα , αφηνεις αυτον που εχει τωρα. Αλλα αμα παιξει και ο 390 σωστα , ακομα καλυτερα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mphxths είπε

Αν δεν εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις απο την καρτα , αφηνεις αυτον που εχει τωρα. Αλλα αμα παιξει και ο 390 σωστα , ακομα καλυτερα.

Τώρα είμαι X session;

4 λεπτά πριν, mphxths είπε

Ναι , λογικα επιλεγεις το πρωτο. Αφηνεις να κανει τα δικα του και τραβας επανεκκινηση. Αν επιλεξεις X session και οχι wayland (πατας το γραναζι στην login screen , και δεν επιλεγεις οτιδηποτε δεις να μιλαει για wayland) , τοτε κατα πασα πιθανοτητα δεν θα εχεις προβληματα.

Πως μπορώ να κάνω ένα stress test π.χ. prime 95/ furmark και να βλέπω θερμοκρασίες π.χ. hwinfo;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Τώρα είμαι X session;

Ενας μπακαλικος τροπος να δεις , ειναι σε τερματικο να σκασεις κατι του στυλ :

ps -ef |grep X

αν βγαλει στα αποτελεσματα σκετο Χ ή Χorg (ασχετα απο το μακρυναρι που θα τα ακολουθει) , τοτε εισαι σε X session. Αν δεις τιποτα Xwayland ή παρεμφερες , τοτε εισαι σε wayland session.
Ενας λιγοτερο μπακαλικος τροπος ειναι να σκασεις την εντολη (σε τερματικο παντα) :

echo $XDG_SESSION_TYPE

Αναλογως το αποτελεσμα αυτης , καταλαβαινεις που βρισκεσαι.

8 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Πως μπορώ να κάνω ένα stress test π.χ. prime 95/ furmark και να βλέπω θερμοκρασίες π.χ. hwinfo;

Ριξε μια ματια εδω για ιδεες. Γενικως γοογλαρε και θα βρεις πραματα ;)

Επεξ/σία από mphxths

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...