Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτη φορά στα Linux (ή δεύτερη αν πιάνεται και το Android) και είπα να δοκιμάσω μία από τις πιο γνωστές διανομές, το Ubuntu. Μόλις τελείωσε η εγκατάσταση και έκανα επανεκκίνηση μου ζήτησε να κάνω log in. Βάζω τον κωδικό, τον δέχεται και μου εμφανίζει πάλι το εικονίδιο του log in. Ξαναβάζω, τα ίδια. Βάζω επίτηδες λάθος και μου βγάζει μήνυμα λάθους. Κάνω και enter χωρίς κωδικό τίποτα. Κάποια ιδέα (κατά προτίμηση από κάποιον που το αντιμετώπισε); Αν υπάρχει επιλογή να ακυρώσω τον κωδικό ακόμα καλύτερα.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Πρώτη φορά στα Linux (ή δεύτερη αν πιάνεται και το Android) και είπα να δοκιμάσω μία από τις πιο γνωστές διανομές, το Ubuntu. Μόλις τελείωσε η εγκατάσταση και έκανα επανεκκίνηση μου ζήτησε να κάνω log in. Βάζω τον κωδικό, τον δέχεται και μου εμφανίζει πάλι το εικονίδιο του log in. Ξαναβάζω, τα ίδια. Βάζω επίτηδες λάθος και μου βγάζει μήνυμα λάθους. Κάνω και enter χωρίς κωδικό τίποτα. Κάποια ιδέα (κατά προτίμηση από κάποιον που το αντιμετώπισε); Αν υπάρχει επιλογή να ακυρώσω τον κωδικό ακόμα καλύτερα.

Ξεκίνα με το ποιο απλό , reinstall  ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έκανα τρεις φορές.

Στις 12/9/2020 στις 8:21 ΜΜ, jim_p είπε

https://www.insomnia.gr/forums/topic/732250-linux-mint-password/

Και οχι, το android δεν πιανεται για λινουξ.

Δηλαδή δεν έχει το σωστό username;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε

Το έκανα τρεις φορές.

κοίταξε σε τι γλώσσα γράφεις τον κωδικό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τη πρώτη φορά ήταν αριθμοί, τη δεύτερη αριθμοί-γράμματα, τη τρίτη αριθμοί-γράμματα-σύμβολα.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

πατα alt F1 2.4.5. να σου βγάλει terminal και κάνε login 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Δεν ειπα κατι τετοιο. Εφοσον ξερεις το username σου, προχωρας παρακατω εκει που λεω για το πως οριζεις το νεο κωδικο με το passwd κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τσέκαρε σε τι κατάσταση είναι τα:

1) Num Lock
2) Caps Lock
3) Input language (σε τι γλώσσα γράφει το πληκτρολόγιο)

ώστε να βεβαιωθείς ότι γράφεις ακριβώς αυτό που θέλεις.

Όλα αυτά δεδομένου ότι δε βάζεις λάθος κωδικό, που είναι πιθανό. Αν αντιμετωπίζεις τέτοιο θέμα, η συμβουλή μου θα ήταν να βάλεις έναν πάρα πολύ εύκολο κωδικό, όχι να τον κάνεις κάθε φορά πιο δύσκολο. Όταν βεβαιωθείς ότι λειτουργεί όπως θα έπρεπε, μπορείς να τον αλλάξεις σε κάτι άλλο.

Επίσης, ναι, υπάρχει επιλογή να μη χρειάζεσαι κωδικό κατά το Login. Κάποιες διανομές έχουν την επιλογή στον installer, και υπάρχει και ρύθμιση μέσα στο σύστημα. Για το Ubuntu συγκεκριμένα δε θυμάμαι αν το έχει στον installer αλλά σίγουρα μπορείς να το αλλάξεις μετά (ώστε να μη χρειάζεται κωδικό).

Επεξ/σία από snowflake99
Δημοσ.

Αν και θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί ε(μ)πέλεξες (με) το Ubuntu θα σου πω να ξανακάνεις install.

Δοκίμασε να δεις τι γίνεται αν επιλέξεις να μην κάνει install third party drivers. 

Αν δεν πιάσει αυτό πατάς το ctrl + alt + f3 πλήκτρα. Εκεί πας στο tty command console και πληκτρολογείς τον κωδικό σου και το username σου και μπαίνεις.

Μόλις μπεις πατάς: sudo nano /etc/default/grub

στο τερματικό σου. Όταν πατήσεις θα σου ανοίξει με τον (command line editor nano).

Θα ψάξεις προς τα κάτω και θα βρείς το GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"

Θα σβήσεις το splash και θα αφήσεις το υπόλοιπο όπως είναι. Για να αποθηκεύσεις τις ρυθμίσεις σου απλά πατάς ctrl + x και μετά το y και enter.

Μετά πατάς sudo update-grub στο τερματικό σου για να πάρει τις αλλαγές το grub σου. 

Μετά πατάς sudo reboot στο τερματικό σου για να κάνεις επανεκκίνηση.

Λογικά θα είσαι κομπλέ αν αυτό ήταν το πρόβλημα σου.

Αν δεν είναι κάτι από αυτά πες να δούμε τι μπορεί να είναι. 

Υ.γ. μπορείς να μπαίνεις στο distrowatch ή το slant.co να βλέπεις ποιες διανομές είναι δημοφιλείς ή τι αρνητικά έχουν πριν εγκαταστήσεις κάποια.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Δοκίμασε να δεις τι γίνεται αν επιλέξεις να μην κάνει install third party drivers.

😂

17 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Αν δεν πιάσει αυτό πατάς το ctrl + alt + f3 πλήκτρα. Εκεί πας στο tty command console και πληκτρολογείς τον κωδικό σου και το username σου και μπαίνεις.

Λολ, δε μπορεί να το κάνει αυτό, αυτό ακριβώς λέει! TYN! 😂

• Confused 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, snowflake99 είπε

Λολ, δε μπορεί να το κάνει αυτό

Μιλάω για το tty console command όχι το login screen. Αν όμως δεν τον αφήσει ούτε εκεί να κάνει login (τη λύση αυτή την είπε και αλλος παραπάνω) τότε: σε εκείνο το σημείο που ανέφερα απλά κάνει reboot και μπαίνει στο recovery mode του grub boot menu (Advanced Options) και επιλέγει root – Drop to root shell prompt και πατάει enter. Μετά ανοίγει τερματικό και πατάει: mount -o rw,remount /

Αφου το πατήσει θα συνεχίσει από το 

sudo nano /etc/default/grub

που του έγραψα πιο πάνω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα τα κοιτάξω από αύριο όλα αυτά. Μία πιθανότητα έπεσε σαν ενδεχόμενο (Nvidia drivers). Αρχικά θα δοκιμάσω με μία AMD να δω τι γίνεται και αν δεν έχω θέμα θα πατήσω format (έχω 120άρι SSD γι' αυτή τη δουλειά. Το ρεκόρ μου είναι 6 φορμάτ σε μια μέρα. Μ' αυτά και με τ' άλλα ο SSD έχασε 5% υγεία μέσα σε ένα εξάμηνο) και θα βάλω την Nvidia με τις γραμμές εντολών.

Στις 13/9/2020 στις 12:17 ΠΜ, rhtoras είπε

Αν και θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί ε(μ)πέλεξες (με) το Ubuntu θα σου πω να ξανακάνεις install.

Το είπα και παραπάνω, είναι από τα πιο γνωστά και πιο βατά (κατά γενική ομολογία) στον αρχάριο χρήστη και θα βρω ευκολότερα υποστήριξη (δε πιστεύω κάποιος που χρησιμοποιεί Linux να τρέχει έκδοση που βρίσκεται εκτός υποστήριξης, τι το περάσαμε ''Αθάνατα Windows XP''; ). Διάβασα τη περασμένη βδομάδα το θέμα σας "Επιλογή Linux για αρχάριους'' και στη δεύτερη σελίδα σταμάτησα γιατί όσο νά 'ναι αηδίασα με τις διαμάχες. Ο σκοπός μου είναι να μάθω να χρησιμοποιώ Lubuntu alternative.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Θα τα κοιτάξω από αύριο όλα αυτά. Μία πιθανότητα έπεσε σαν ενδεχόμενο (Nvidia drivers).

Ουσιαστικά αυτά που ανέφερα είναι είτε το θέμα με την Nvidia είτε με το gdm3 bug που πάλι σχετίζεται με τους driver της Nvidia.

26 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

δεύτερη σελίδα σταμάτησα

Αυτός ήταν ο σκοπός κάποιων. Θα σου έλεγα να ξαναδείς τα site που σου πρότεινα. Ας πούμε το Ubuntu που λες βασίζεται στο Debian στο οποίο βασίζεται το mx Linux που είναι ακόμα πιο δημοφιλής διανομή (σύμφωνα με το distrowatch).

Αλλά ας μην ξεφύγουμε. Ξαναδές τις λύσεις που προτάθηκαν και ανάλογα τα αποτελέσματα βλέπεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...