Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ακούσω κάποιες γνώμες ως προς το κομμάτι που λέγεται Salesforce Developer. Υπάρχουν κάποιες εταιρείες που παρέχουν κάποιες τέτοιες θέσεις και έχω συνεντεύξη σε λίγες μέρες για μια τέτοια (junior position). Δεν έχω εργασιακή εμπειρία, πρόσφατα τελείωσα με τον στρατό (απόφοιτος ΑΕΙ Πληροφορικής) και ψάχνω να βρω δουλειά ως developer. Τώρα, αναγνωρίζω ότι στη φάση που βρίσκομαι δε πρέπει να είμαι επιλεκτικός και ότι αυτό που μετράει στον κλάδο είναι η προσέγγιση και το algorithmic mindset, ωστόσο φοβάμαι το ενδεχόμενο του να περιορίζω τη καριέρα μου εστιάζοντας αποκλειστικά στην ανάπτυξη εφαρμογών πάνω στη πλατφόρμα του Salesforce και των τεχνολογιών που παρέχει. Τονίζω ότι σε λίγα χρόνια θα ήθελα να δοκιμάσω να ζήσω και στο εξωτερικό οπότε κοιτάζω να μαζέψω εμπειρία εδώ ως προγραμματιστής για να φύγω μετέπειτα έξω. Οπότε θέλω να έχω να δείξω στο βιογραφικό μου κάτι και φοβάμαι μήπως με περιορίζει ο συγκεκριμένος ρόλος για κλασσικές θέσεις development. Έχει βάση αυτό που γράφω ή I should just go for it?

Επεξ/σία από Asevastos
Δημοσ.

Just go for it. Afaik οι saleforce devs γραφουν τη "δικη" τους Java για APEX development. Eδω στη Σουηδια ζητανε παρα πολυ το συγκεκριμενο κλαδο σαν consults, πολυ χρημα και ειναι δυσκολο να βρεις. Στα + οτι θα εχεις εμπειρια και μετα θα ειναι ευκολοτερο να βρεις κατι αλλο που σε ενδιαφερει ισως περισσοτερο

• Like 2
Δημοσ.

Πρώτη φορά το ακούω το Salesforce, και είμαι αρκετά χρόνια στον χώρο του Software Enginner. 
Απο εδώ : https://www.revolutiongroup.com/blog/what-does-a-salesforce-developer-do/

Αναφορά σε κείμενο

Can you list some programming languages a Salesforce Developer uses and why?

“Apex is the language that Salesforce created for developing on their platform and Visualforce is the language Salesforce uses to create user interfaces. HTML is also used for user interface development and can be interspersed with VisualForce.  And lastly, JavaScript.  Javascript is used heavily in the new Lightning components (the future of UI development in Salesforce).”

Το μόνο που μπορεί να σε βοηθήσει στο μέλλον είναι η javascript από τις γλώσσες που θα μάθεις.

Εξωτερικό οι γλώσσες που έχουν ζήτηση είναι : Go, python, kotlin, swift, javascript (react και angular) και φυσικά c# , java και C++ Που είναι τα κλασικά.
Εδώ Ελλάδα κυρίως έχουν ζήτηση c# και java (back) για enterprise εφαρμογές και react και angular για front.

Αν θες τη γνώμη μου:
Αν χρειάζεσαι χρήματα, μην το σκέφτεσαι και πολύ. Η δουλεία είναι δουλεία. 
Αν δεν χρειάζεσαι χρήματα, αφιέρωσε 6 μήνες από την ζωή σου και χτίσε 15-20 project τα οποία θα τα ανεβάσεις στο github για να έχεις κάτι να δείξεις. Μπορείς να πάρεις και κανένα μάθημα udemy. 
Και όταν πας σαν junior, κανένας δεν θα σε ρωτήσει, πως θα σχεδιάσεις την τάδε εφαρμογή. Θα σε ρωτήσουν βασικά πράγματα. Τι είναι το interface , τι το index σε μια βάση κλπ.

10 λεπτά πριν, najinblue3 είπε

Just go for it. Afaik οι saleforce devs γραφουν τη "δικη" τους Java για APEX development. Eδω στη Σουηδια ζητανε παρα πολυ το συγκεκριμενο κλαδο σαν consults, πολυ χρημα και ειναι δυσκολο να βρεις. Στα + οτι θα εχεις εμπειρια και μετα θα ειναι ευκολοτερο να βρεις κατι αλλο που σε ενδιαφερει ισως περισσοτερο

Δεν ήξερα ότι θέλουν APEX . Οπότε Ts κάνε και μια έρευνα ανάλογα την χώρα που θέλεις να πας να δεις τα trends.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι γραφουν αποκλειστικα για APEX. Java,  πολυ λιγο javascript, και πολυ Oracle μεσα, παρα πολυ, το μοναδικο αρνητικο που εγω αντιμετωπισα με τα 300 εργαλεια που σε δινουν και τα χιλιαδες licences. Επειδη εχω δουλεψει για 3 μηνες πανω σε ενα τετοιο APEX project, το βρηκα τρομερα ενδιαφερον, και με τρομερες προοπτικες. Οπως εγραψα, στη Σουηδια εχουν τρομερη ζητηση devs με εμπειρια σε APEX, κ απο οσο ξερω σε ολη την Σκανδιναβια. Δε ξερω τι παιζει αλλου ομως

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρησιμοποιούνται δηλαδή και «συμβατικές» γλώσσες προγραμματισμού στο salesforce development; Για να το πω απλά, ο φόβος μου είναι μη θελήσω σε 2-3 χρόνια να φύγω έξω και να μου πει ο recruiter της εκάστοτε εταιρείας: «ωραία όλα αλλά ότι επαγγελματική εμπειρία έχεις είναι για salesforce» και είναι αυτό αποτρεπτικός παράγοντας ενώ με 3 χρόνια εμπειρία με C# ή Java ας πούμε η απόφαση θα ήταν πολύ πιο εύκολη. 

Επεξ/σία από Asevastos
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Asevastos είπε

Για να το πω απλά, ο φόβος μου είναι μη θελήσω σε 2-3 χρόνια να φύγω έξω και να μου πει ο recruiter της εκάστοτε εταιρείας: «ωραία όλα αλλά ότι επαγγελματική εμπειρία έχεις είναι για salesforce» και είναι αυτό αποτρεπτικός παράγοντας ενώ με 3 χρόνια εμπειρία με C# ή Java ας πούμε η απόφαση θα ήταν πολύ πιο εύκολη. 

Αυτο εξαρταται απο σενα περισσοτερο. Aπο τη στιγμη ομως που εχεις την ευκαιρια για συνεντευξη, μην τα σκεφτεσαι καθολου αυτα.

Πανε με το καλο, κ μετα βλεπεις τι κανεις. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...