Προς το περιεχόμενο

Βιογραφικό χωρίς αγγελία

Lazlow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Ναι δεν χανεις τιποτα να στειλεις. Βασικα ειναι απλα μερικα κλικ η αποστολη του βιογραφικου, στειλε σε ολες τις σχετικες με το αντικειμενο σου εταιρειες. Στη χειροτερη να το αγνοησουν, στην καλυτερη να πετυχεις το timing, οποτε γιατι οχι?

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η γενική άποψη είναι ότι μπορεί να βοηθήσει. Η δίκη μου άποψη είναι ότι το βιογραφικό μας δεν το κάνουμε “φυλλάδιο” μόνο στοχευμένα διότι μπορεί να δείχνει και απελπισία η μαζική αποστολή του !!!

Προσωπικά, δε θα το 'κανα. Κι εάν μου έρχονταν "στο άσχετο" βιογραφικά στην εταιρεία, απλά θα πήγαιναν στα σκουπίδια. Είναι πολύ σπάνια η περίπτωση να κάτσει το timing ώστε να αξίζει να στέλνεις βιογραφικά χωρίς να έχει ζητήσει τίποτα κανείς.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αξιζει να το κανεις , γνωστος βρηκε μεσα στην καραντινα δουλεια σε αλυσιδα σουπερ με βιογραφικο που εστειλε σε ακυρο χρονο.Το ειχα κανει και εγω πριν 5 χρονια και με πηραν απο 2 εταιριες αλλα τις απεριψα και τις 2 γιατι ειχα βρει ηδη δουλεια ,στην οποια επισης εστειλα χωρις να ζητανε συγκεκριμενα εκεινη τη στιγμη.

Θα δεις οτι πολλες σελιδες εχουν λινκ για καριερα σε αυτους οπου στελνεις , και περιμενεις.

Επεξ/σία από leolipop

Υπάρχουν -συνήθως μεγάλες- εταιρείες που αναφέρουν και στην ιστοσελίδα τους ότι δέχονται βιογραφικά ή έχουν και φόρμα υποβολής βιογραφικού.

Σε άλλες μικρότερες δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να στέλνεις στο άκυρο βιογραφικά, αλλά δεν είναι και κακό. Αρκεί να ταιριάζει και το βιογραφικό σου με την εταιρεία και να μην στέλνεις μαζικά σε όλες τις εταιρείες.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυσικά και αξίζει. Εμένα σήμερα ένας μου αγόρασε κάτι το οποίο είχα ποστάρει πριν 4 μήνες και είχα σταματήσει να το προωθώ, μου έχει συμβεί πολλές φορές. Τι σημαίνει αυτό? αν τους αδειάσει καμιά θέση ή ανοίξει νέα ίσως σε θυμηθούν εκεί που δε το περιμένεις ακόμη και μετά από πολύ καιρό. Επίσης κάποιοι μπορεί να είναι οκνηροί, να θέλουν νέα άτομα αλλά να ψάχνουν αλλιώς μέσω γνωστών ή με άλλο τρόπο χωρίς αγγελία και αν τους προλάβεις ίσως σε πάρουν. Είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα να χτίζεις μομέντουμ στην αγορά και να είσαι πολύ ενεργός παντού.

Γενικά στη προώθηση δε ρωτάς αν αξίζει απλά το κάνεις και ας έχεις και 0.05% πιθανότητα να σε πάρουν. Έχασες 2 λεπτά από τη ζωή σου για κάτι που ίσως την αλλάξει. Δεν υπάρχει πιο cost effective πράγμα από το να προωθείς τον εαυτό σου. Εγώ τα προιόντα μου τα ποστάρω κυριολεκτικά παντού και κάθε τόσο τραβάω κανά πελάτη παραπάνω εξαιτίας αυτού.   

Επεξ/σία από aizensama24

Με έχουν προσλάβει έτσι στο e-shop.gr . Είχα στείλει στο άσχετο βιογραφικό, μέσω του σάιτ τους και μετά από 8 μήνες που άνοιξε θέση με πήραν τηλέφωνο. Γενικώς κάποιες μεγάλες εταιρείες όταν ανοίγει μια θέση, πρώτα κοιτάνε τα βιογραφικά που ήδη έχουν και μετά ανεβάζουν αγγελίες.

• Thanks 1

6 ώρες πριν, Haldol είπε

Προσωπικά, δε θα το 'κανα. Κι εάν μου έρχονταν "στο άσχετο" βιογραφικά στην εταιρεία, απλά θα πήγαιναν στα σκουπίδια. Είναι πολύ σπάνια η περίπτωση να κάτσει το timing ώστε να αξίζει να στέλνεις βιογραφικά χωρίς να έχει ζητήσει τίποτα κανείς.

Εσυ. Υπαρχουν απειροι αλλοι που δεν εχουν προβλημα και τα λαμβανουν υποψη.

• Like 3

9 ώρες πριν, Lazlow είπε

αξίζει να στέλνεις βιογραφικά σε εταιρείες χωρίς να έχουν βγάλει αγγελία; μπορεί να υπάρξει ανταπόκριση;

Αν εχεις δυνατο βιογραφικο καντο αλλιως μικρο το ποσοστο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειδικά αν η εταιρεία έχει ειδική φόρμα ή μέιλ που να απευθύνεται στο HR εννοείται πως αξίζει. Σε περίοδο που ήμουν άνεργος ή που έψαχνα να φύγω απο την εταιρεία που ήμουν είχα στείλει πολλά σε τέτοια φάση και πράγματι μου έτυχαν αρκετά τηλέφωνα για θέσεις που δεν είχαν ανοίξει δημόσια και μου έλεγαν ότι βρήκαμε το βιογραφικό σας απο την βάση μας και θα θέλαμε να κανονίσουμε μια συνέντευξη. Πίστεψέ με σε πρώτη φάση πάντα κοιτάνε τι υπάρχει στην βάση τους και μετά αρχίζουν να ανοίγουν τις θέσεις δημοσίως. Πραγματικά μην το σκέφτεσαι! :) 

Επεξ/σία από Gkostas2007

1 ώρα πριν, Predatorkill είπε

Εσυ. Υπαρχουν απειροι αλλοι που δεν εχουν προβλημα και τα λαμβανουν υποψη.

Εγω πιστευω οτι σημερα ειναι πολυ δυσκολο να βρεις δουλεια γιατι διψάει η αυλη του καθενος.. Δηλαδη σε μια επιχειρηση μολις ακουστει οτι προκειται να αδειασει καποια θεση πεφτουν ολοι σαν τα κορακια να βαλουν δικα τους ατομα! Εν κατακλειδι ειναι πολυ δυσκολο να βρεις δουλεια μονο σου..!

15 ώρες πριν, Lazlow είπε

αξίζει να στέλνεις βιογραφικά σε εταιρείες χωρίς να έχουν βγάλει αγγελία; μπορεί να υπάρξει ανταπόκριση;

Εξαρτάται το βιογραφικό, την θέση, και την εταιρία.

Σε δουλειές που απαιτείται υψηλή εξειδίκευση και πιστοποιημένες γνώσεις (δηλαδή, πτυχία και μεταπτυχιακά), εάν στείλεις στο ξεκάρφωτο και σε πάρουν, τότε ή είσαι πολύ τυχερός ή η εταιρία είναι για τα μπάζα.

Σε δουλειές που θέλουν ανειδίκευτους, στείλε. Συνήθως υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που έρχονται και φεύγουν στην εταιρία, οπότε συνήθως παίζει να κοιτάνε βιογραφικά χωρίς να βγάζουν αγγελία κάθε φορά. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...