Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

ήθελα να ρωτήσω επειδή σκεφτόμαστε να νοικιάσουμε ένα διαμέρισμα στην οδό σίφνου στα Κάτω Πατήσια, κοντά στην Πατησίων, μπορεί κάποιος που είναι από την περιοχή να μου πει μερικά πράγματα για την ασφάλεια της περιοχής. Τυχαίνει να εργάζομαι κοντά σητν περιοχή και τη μέρα δεν έχω φοβηθεί αλλά δεν ξέρω πως είναι το βράδυ. Το σπίτι είναι 100-200 μέτρα από την πατησίων. Αν κάποιος γυρνάει της 11 το βράδυ πχ από έξοδο, έχει λόγο να φοβάται ; Δε λέω να κόβεις βόλτες στα στενά εννοώ απλά να γυρνάς σπίτι σου. Αν κάποιιος γνωρίζει την περιοχή ας δώσει τα φώτα του, 

ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άντρας είμαι. Οι άνδρες δεν κινδυνεύουν; Απλά θα ήθελα αν το δει να απαντήσει και κάποιος που είναι από την περιοχή και όχι μόνο από φήμες. Γνωρίζω γενικά πως είναι κακόφημη γειτονιά απλά ήθελα να μάθω πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα γιατί και για την μέρα τη φοβόμουν την περιοχή αλλά είναι κομπλέ. 

Επεξ/σία από Theok1989
Δημοσ.

Eιναι οντως κακοφημη γειτονια φιλε μου αλλα οπως ειπε το παιδι πιο πανω 29 μέρες μπορεί να είναι όλα καλά και την 30κοστη να γίνει βλακεια . Εγω εμενα 7 χρονια εκει κοντα και η βλακεια εγινει στον 6ο χρονο.

Δημοσ.

Τι ερώτηση ειναι αυτή; Κινδυνεύουν αλλά λιγότερο από τις γυναικες. 

Γενικά είμαι της άποψης να μην κυκλοφορείτε βράδυ σε τέτοιες περιοχές. Εγώ μένω Εξάρχεια, κυκλοφορώ μόνο σε ακτίνα 50 μετρων γυρω από το σπίτι πχ να πετάξω τα σκουπίδια, κάποτε δεν φοβόμουν καθόλου το βράδυ οποιασδήποτε ώρα, αλλά πολλά άλλαξαν μετά με τον ερχομό πολλών μεταναστών λόγω των καταλήψεων και κυκλωμάτων ναρκωτικών με χρήστες και εμπόρους. Τώρα υπάρχει καλύτερη ασφαλεια, αλλά δεν αλλάζει εύκολα. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Van0r είπε

Eιναι οντως κακοφημη γειτονια φιλε μου αλλα οπως ειπε το παιδι πιο πανω 29 μέρες μπορεί να είναι όλα καλά και την 30κοστη να γίνει βλακεια . Εγω εμενα 7 χρονια εκει κοντα και η βλακεια εγινει στον 6ο χρονο.

Να ρωτήσω εννοείς σου την πέσανε για κλοπή κτλ ή διάρρηξη στο σπίτι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδη το τελευταιο καιρο εργαζομουν σε χειροτερη περιοχη αλλα στο τριγωνο των βερμουδων (ή καλυτερα της βερμουδας) Κυψελη/Πατησια/Ομονοια:

εγω προσωπικα ποτε δεν ειχα θεμα τη νυχτα. Σιγουρα στα στενα υπαρχουν περιεργες φατσες αλλα αν δεν ασχοληθεις δεν ασχολουνται.

Ντυνομουν καζουαλ ωστε να μη προκαλω οτι ειμαι φραγκατος στα ματια τους ενω χρησιμοποιουσα παρκιν. Πανω μου δεν ειχα λεφτα (μαξ 20 ευρ) ουτε τσαντακια, σπανια καμια σακα πλατης.

Να θυμασαι παντα (τουλαχιστον εγω) για τον οικογενειαρχη που χαμηλα στην αχαρνων εχασε τη ζωη του για μια....βιντεοκαμερα.

Απο την αλλη (γιατι αν φυγω εγω, φυγει ο αλλος κτλ και θα ερημωσει) υπαρχουν μαγαζια θυσαυροι με φθηνα προιοντα, αλλοδαποι αρκετα φιλικοι.

Θυμαμαι οταν λογω αναγκης ηταν να φορτισω μια συσκευη που εμεινε απο μπαταρια- επι πληρωμη (προφανως για τη δουλεια) μονο κατι κοπελες απο τη Σενεγαλη με βοηθησαν δωρεαν και οι ελληνες καταστηματαρχες με χλευαζαν και με κοροιδευαν (δεν ειμαστε ΔΕΗ, θα μου ριξεις το ρευμα! δεν εχω μπριζες! κτλ)

Φανταζομαι αν πας στο τοπικο Α.Τ θα σου πουν τα ιδια

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.

Και εμείς μένουμε 5 χρόνια στα καταω πατήσια και ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα  με μετανάστες κτλ, ίσα ίσα το αντίθετο. Το μοναδικό πρόβλημα που είχαμε ήταν με Έλληνα μαγαζάτορα που δεν γούσταρε να βγάζουμε βόλτα τον σκύλο στη περιοχή του. Παρόλα αυτά είναι κωλοπεριοχή για άλλους λόγους.  Το φως του ήλιου σχεδόν δεν το βλέπεις ποτέ γιατί είναι τόσο πυκνοχτισμένα όλα, και τόσο μέσα στη βρώμα που απελπίζεσαι. Μπορεί να μην εχεις πρόβλημα  στην αρχή αν το σπίτι είναι φτηνό και καλό, αλλά το να μένεις εκεί είναι ζόρι, ακόμα και αν η δουλειά σου είναι δίπλα. 
  Αν είναι η δουλειά σου εκεί κοντά, κοιτά καλύτερα προς κυψέλη. Αρκετά καλύτερα σε όλα τα θέματα

• Like 5
  • Moderators
Δημοσ.

Aν εισαι κοντα στην Πατησιων δεν θα εχεις προβλημα. Γενικα οσο πιο κατω απο την Πατησιων τοσο δυσκολευει η κατασταση, αλλα σαν αισθηση περισσοτερο παρα ως πραγματικη ανασφαλεια κατα τη γνωμη μου. Τωρα σαφως αν σε παιρνει καλυτερα να κοιταξεις περιξ της Φωκιωνος πχ.
Αλλα δε νομιζω πως θα εχεις προβλημα, θα δεις και την περιεργη φατσα ενιοτε αλλα αν δεν προκαλεσεις κανεις δεν θα ασχοληθει.

Με το θεμα που θα εχεις ΣΙΓΟΥΡΑ προβλημα, ειναι το παρκινγκ. Μετα τις 9 το ξεχνας απλα. 

Εγω μενω στην Γκραβα, αλλα ειναι πρακτικα διπλα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αρχικά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το σπίτι είναι σε ψηλό όροφο και έχει όμορφη θέα οπότε δε με προβληματίζει τόσο το ζήτημα του ήλιου. 

Ξαναπερπατησα στην περιοχή και δεν ένιωσα ρε παιδί μου τόση ανασφάλεια σίγουρα αν δεν είσαι εξοικειωμένος λίγο.στην αρχή σε ξενίζει αλλά εντάξει πιστεύω πως μπορεί και να το συνηθίσω. Το πάρκινγκ με προβληματίζει λιγο αν και όσες φορές πηγα βρήκα σχετικά εύκολα . Τι να πω. Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ασφάλεια πόσο μάλλον σε μια τέτοια περιοχή αλλά είναι ενδιαφέρον να ακούω γνώμες. 

Πραγματικά σας ευχαριστώ για τη βοήθεια εννοείται αν το δει και κάποιος άλλος και θέλει να μοιραστεί την εμπειρία του ευπρόσδεκτος .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...