CyberMarco Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Καλημέρα παιδιά, Έγινε τελικά δεκτή η αίτηση μου για σπουδές αρχιτεκτονικής σε ένα πανεπιστήμιο του Λονδίνου και εγκρίθηκε και το φοιτητικό δάνειο από το loan office. Θα ταξιδέψω για Λονδίνο αρχές Οκτωβρίου, και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε κάποια συμβουλή, τι να προσέξω, τι πράγματα θα πρέπει να κάνω κλπ. Έχω ήδη κλείσει ένα δωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο σε μια εστία που απέχει 20' από το campus με τα μέσα. Ανάλογα τον καιρό και την προσαρμογή μου μάλλον θα πάρω ποδήλατο/πατίνι για τις μεταφορές μου. Έχω φτιάξει ήδη Revolut για να κάνω μετατροπή συναλλάγματος, αν και δεν μπορώ να το βάλω στο Google Pay για ανέπαφες πληρωμές ακόμα (λόγω μη υποστήριξης στην Ελλάδα). Μάλλον θα παραγγείλω την φυσική κάρτα. Για κινητό έχω βρει μια καλή προσφορά στο hotukdeals, από Vodafone Unlimited Voice/ Unlimited Text/ 100Gb data στα £7.50 after rebate. Θα πάρω μερικούς αντάπτορες πρίζας απο Ελλάδα να μην έχω θέματα με φόρτιση κλπ. Υπάρχει κάποιο site σαν το skroutz.gr για αγγλικά καταστήματα για να ψάξω για μαξιλάρια, παπλώματα, κουζινικά κλπ. Το google shopping είναι βολικό. Επίσης, θα ψάξω να βρω μια part-time δουλειά "γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη", και να δω αν μπορώ να πάρω το maintenance loan as a migrant worker. Από τράπεζα, ποια θεωρείτε καλή ώστε να φτιάξω credit score? Ότι νομίζεται πως θα πρέπει να προσέξω παρακαλώ μην διστάσετε να μου πείτε, από τις εμπειρίες σας ή άλλα γεγονότα. Ευχαριστώ εκ των προταίρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaliakman Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, CyberMarco είπε Καλημέρα παιδιά, Έγινε τελικά δεκτή η αίτηση μου για σπουδές αρχιτεκτονικής σε ένα πανεπιστήμιο του Λονδίνου και εγκρίθηκε και το φοιτητικό δάνειο από το loan office. Θα ταξιδέψω για Λονδίνο αρχές Οκτωβρίου, και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε κάποια συμβουλή, τι να προσέξω, τι πράγματα θα πρέπει να κάνω κλπ. Έχω ήδη κλείσει ένα δωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο σε μια εστία που απέχει 20' από το campus με τα μέσα. Ανάλογα τον καιρό και την προσαρμογή μου μάλλον θα πάρω ποδήλατο/πατίνι για τις μεταφορές μου. Έχω φτιάξει ήδη Revolut για να κάνω μετατροπή συναλλάγματος, αν και δεν μπορώ να το βάλω στο Google Pay για ανέπαφες πληρωμές ακόμα (λόγω μη υποστήριξης στην Ελλάδα). Μάλλον θα παραγγείλω την φυσική κάρτα. Για κινητό έχω βρει μια καλή προσφορά στο hotukdeals, από Vodafone Unlimited Voice/ Unlimited Text/ 100Gb data στα £7.50 after rebate. Θα πάρω μερικούς αντάπτορες πρίζας απο Ελλάδα να μην έχω θέματα με φόρτιση κλπ. Υπάρχει κάποιο site σαν το skroutz.gr για αγγλικά καταστήματα για να ψάξω για μαξιλάρια, παπλώματα, κουζινικά κλπ. Το google shopping είναι βολικό. Επίσης, θα ψάξω να βρω μια part-time δουλειά "γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη", και να δω αν μπορώ να πάρω το maintenance loan as a migrant worker. Από τράπεζα, ποια θεωρείτε καλή ώστε να φτιάξω credit score? Ότι νομίζεται πως θα πρέπει να προσέξω παρακαλώ μην διστάσετε να μου πείτε, από τις εμπειρίες σας ή άλλα γεγονότα. Ευχαριστώ εκ των προταίρων. Δεν μπορώ να βοηθήσω σε όλα αλλά ας ξεκινήσω: Μπορείς να αλλάξεις την χώρα στο Google Account σε UK και θα σε αφησει να κατεβάσεις το Google Pay. Για μαξιλάρια/σεντόνια κτλ δες αν θες να πας οσο πιο οικονομικά Wilko/Primark. Υπάρχει το https://scrooge.co.uk/ το οποίο δεν είχε μεγάλη ποικιλία τελευταία φορά που το χρησιμοποίησα. Επίσης προφανώς το Amazon που θα πάρεις συνδρομή για Prime σίγουρα 😁 Για δουλειά τώρα με τον ιό θα είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα αλλά σε supermarket/pub κτλ δεν παίζει να μην βρεις. Θα πας να βγάλεις National Insurance Number (nino). Προς το παρόν δεν βγάζουν πάλι λόγω ιού αλλά υποτίθεται θα ανοίξει. Μόνο με ραντεβού εκεί μπορείς να βγάλεις οπότε όποιος σου πει online κτλ είναι scam. You've been warned. Καλή είναι η Revolut αλλά όταν πας βγάλε και Monzo/Starling. Και οι δύο καλύπτονται από FSCS μέχρι 85κ. Άμα σκεφτώ κάτι άλλο θα γράψω. Καλή αρχή και καλή επιτυχία! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eyw Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 hours ago, CyberMarco said: ... Έγινε τελικά δεκτή η αίτηση μου για σπουδές αρχιτεκτονικής σε ένα πανεπιστήμιο του Λονδίνου ... Συγχαρητήρια για την επιτυχία στην αρχιτεκτονική. Σχετικά με δουλειά, έστω και part time, από γνωστούς που σπούδασαν εκεί είχα ακούσει ότι οι σπουδές είναι εντατικές και ότι αν θες να τελειώσεις με καλή βαθμολογία, δουλειά και σπουδές δεν συνδυάζονται. Καλύτερα άσε τη δουλειά για τα καλοκαίρια. credit score το χτίζεις αλλά σαν ξένος δεν σου είναι και πολύ χρήσιμο, η Capital One έδινε credit cards πιο εύκολα, αρχίνα από κει. Το bank overdraft κοστίζει, μόνον για έκτακτη ανάγκη, πχ αν καθυστερεί το έμβασμα από Ελλάδα, απεργίες, lockdown κλπ. Καλύτερα ανέβα Αγγλία τώρα για να προσαρμοστείς, ιδιαίτερα αν δεν μιλάς ή δεν καταλαβαίνεις καλά τα αγγλικά (δεν μιλάω για πτυχία και λόουερ) Βρες παλιούς για να πάρεις έτοιμες εργασίες, ρώτα και ποιοί κάνουν εργασίες για άλλους (ή φροντιστήρια) και αν και πόσο χρεώνουν. Αν δεν βρεις στο πανεπιστήμιό σου πήγαινε και σε άλλα, αξίζει τον κόπο και το χρήμα και βοηθάς φτωχούς συμπατριώτες μας να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Ρώτα στο πανεπιστήμιο αν τώρα post-brexit δίνουν NHS card σε ξένους. Αν θα μένεις σε σπίτι με άλλους τότε μπορεί να γλυτώσεις λεφτά αλλά θέλει ψάξιμο, για του χρόνου. Αν δεν έχεις ξαναζήσει αγγλία προσοχή στην γλώσσα και στις εκφράσεις, υπάρχει μεγάλη διαφορά τρόπων και κουλτούρας, μπορεί να σε παρεξηγήσουν ή εσύ αυτούς. Τώρα η αρχιτεκτονική είναι 3+4 ή 4+3 χρόνια για RIBA III? Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2020 από eyw Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marmagia Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 On 13/09/2020 at 01:30, eyw said: Βρες παλιούς για να πάρεις έτοιμες εργασίες, ρώτα και ποιοί κάνουν εργασίες για άλλους (ή φροντιστήρια) και αν και πόσο χρεώνουν. Αν δεν βρεις στο πανεπιστήμιό σου πήγαινε και σε άλλα, αξίζει τον κόπο και το χρήμα και βοηθάς φτωχούς συμπατριώτες μας να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Επειδή μάλλον κάτι παρεξήγησα με το φτωχό μου το μυαλό, θα γινόταν να επεξηγηθεί καλύτερα αυτό το κομμάτι; Τι εννοεί ο ποιητής; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eyw Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 10 minutes ago, marmagia said: Επειδή μάλλον κάτι παρεξήγησα με το φτωχό μου το μυαλό, θα γινόταν να επεξηγηθεί καλύτερα αυτό το κομμάτι; Τι εννοεί ο ποιητής; ότι για τα διάφορα coursework, lab reports, mid-term papers, code samples, log books και ένα σωρό άλλα είναι δυνατόν να μην ασχοληθείς εσύ. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν χάσεις κάποια lectures (έχουμε και προσωπική ζωή βρε αδερφέ) ή πλησιάζει mid term exam ή άλλο κακό, μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει-προετοιμάσει. Και δεν μιλάω μόνον για αγγλία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaliakman Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, eyw είπε ότι για τα διάφορα coursework, lab reports, mid-term papers, code samples, log books και ένα σωρό άλλα είναι δυνατόν να μην ασχοληθείς εσύ. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν χάσεις κάποια lectures (έχουμε και προσωπική ζωή βρε αδερφέ) ή πλησιάζει mid term exam ή άλλο κακό, μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει-προετοιμάσει. Και δεν μιλάω μόνον για αγγλία. καλό θα ήταν να μην προτείνουμε ανήθικες πράξεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eyw Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, kaliakman said: καλό θα ήταν να μην προτείνουμε ανήθικες πράξεις. είναι ανήθικο να βγάλουμε φωτοτυπία lecture notes από συμφοιτητή μας? Σίγουρα δεν είναι ανήθικο 2-3 να διαβάζουν μαζί και να βοηθάει ο ένας τον άλλον, νομίζω ότι αυτο το ενθαρρύνουν, αν κάποιος έχει σπουδάσει έξω ας μας πεί. Εχω ακούσει ότι plagiarism και ειδικά cheating in exams (any exam) στην αγγλία είναι ανήθικα και τιμωρούνται αυστηρά, σε διώχνουν από το πανεπιστήμιο και με ρετσινιά. Οι σπουδές στα εξωτερικά έχουν δυστυχώς τους τελείως δικούς τους κινδύνους. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από eyw Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marmagia Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, eyw said: είναι ανήθικο να βγάλουμε φωτοτυπία lecture notes από συμφοιτητή μας? Σίγουρα δεν είναι ανήθικο 2-3 να διαβάζουν μαζί και να βοηθάει ο ένας τον άλλον, νομίζω ότι αυτο το ενθαρρύνουν, αν κάποιος έχει σπουδάσει έξω ας μας πεί. Εχω ακούσει ότι plagiarism και cheating in exams (any exam) στην αγγλία είναι ανήθικα και τιμωρούνται αυστηρά, σε διώχνουν από το πανεπιστήμιο και με ρετσινιά. Οι σπουδές στα εξωτερικά έχουν δυστυχώς τους τελείως δικούς τους κινδύνους. 34 minutes ago, eyw said: ότι για τα διάφορα coursework, lab reports, mid-term papers, code samples, log books και ένα σωρό άλλα είναι δυνατόν να μην ασχοληθείς εσύ. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν χάσεις κάποια lectures (έχουμε και προσωπική ζωή βρε αδερφέ) ή πλησιάζει mid term exam ή άλλο κακό, μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει-προετοιμάσει. Και δεν μιλάω μόνον για αγγλία. Στην Αγγλία ενθαρρύνεται να δημιουργούν study groups ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΔΟΜΗ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΕΙΣ. αν αρχίζουμε με την λογική «ε ας μην πάω σε κανα lecture έχω και ζωή 9 η ώρα το πρωί!!, δεν χάθηκε και ο κόσμος να αγοράσω έτοιμη την εργασία κλπ» τότε δυστυχώς διαφαίνεται η συνολική ποιοτητα των γνώσεων οποίου το κάνει αυτό συνεχώς. οι διαλέξεις βιντεοσκοπούνται, συνεπως αν κάποιος δεν πρόλαβε να πάει σε κάποια μπορεί να την δει από την ησυχία του σπιτιού του σε άλλο χρόνο. Όσο για τις εργασίες και τα υπόλοιπα, απλά να εύχεται να είναι πρωτότυπη, γιατί αν το turnitin του βγάλει παπάδες, απλά θα γυρίσει άναυλος σπίτι του έχοντας χάσει πτυχίο και δίδακτρα. γενικα μιλώντας τώρα, η ανώτατη εκπαίδευση και ειδικά το μάστερ δεν είναι υποχρεωτική παιδεία. Αν κάποιος δεν το θέλει, δεν το μπορεί, το βαριέται κλπ ας μην το κάνει. Είναι κάτι παραπάνω από γελοιο όμως να ακούω ότι αν δε βρεις βοήθεια στο coursework σου για το πανεπιστήμιο σου, επέλεξε ένα άλλο βρε αδερφέ.. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από marmagia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaliakman Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 43 λεπτά πριν, eyw είπε είναι ανήθικο να βγάλουμε φωτοτυπία lecture notes από συμφοιτητή μας? Σίγουρα δεν είναι ανήθικο 2-3 να διαβάζουν μαζί και να βοηθάει ο ένας τον άλλον, νομίζω ότι αυτο το ενθαρρύνουν, αν κάποιος έχει σπουδάσει έξω ας μας πεί. Εχω ακούσει ότι plagiarism και ειδικά cheating in exams (any exam) στην αγγλία είναι ανήθικα και τιμωρούνται αυστηρά, σε διώχνουν από το πανεπιστήμιο και με ρετσινιά. Οι σπουδές στα εξωτερικά έχουν δυστυχώς τους τελείως δικούς τους κινδύνους. Το να πάρεις φωτογραφία notes είναι πολύ διαφορετικό από αυτο που είπες Αναφορά σε κείμενο ότι για τα διάφορα coursework, lab reports, mid-term papers, code samples, log books και ένα σωρό άλλα είναι δυνατόν να μην ασχοληθείς εσύ. Μιλάς ξεκάθαρα για outsourcing των υποχρεώσεων σαν φοιτητής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eyw Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, marmagia said: ...ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΔΟΜΗ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΕΙΣ, ... ο τίτλος του νήματος λέει για Συμβουλές και tips, ας το έχει στα υπ'όψιν και αυτό, κάποια στιγμή μπορεί να το χρειαστεί. Επίσης πολλές εθνικές ομάδες (πχ από πρώην αποικίες που ανεξαρτητοποιήθηκαν) βοηθάνε πάρα πολύ ο ένας τον άλλον, τόσο που δεν πιστεύεις αυτά που βλέπεις. Το λέω για να μην πέφτει από τα σύννεφα, ας έχει υπ'όψιν και λίγο από το παρασκήνιο. Νομίζω ότι attendance γενικά δεν είναι υποχρεωτική, είναι όμως αναγκαία αλλά όχι από μόνη της ικανή για πρόοδο. Αν σπουδάζεις εκεί φώτισέ μας. . 1 hour ago, marmagia said: ... οι διαλέξεις βιντεοσκοπούνται, συνεπως αν κάποιος δεν πρόλαβε να πάει σε κάποια μπορεί να την δει από την ησυχία του σπιτιού του σε άλλο χρόνο. ... Δεν ήξερα ότι οι διαλέξεις βιντεοσκοπούνται, κάποτε έπαιρναν παρουσίες, τουλάχιστον στην αρχή. . 1 hour ago, marmagia said: ... Όσο για τις εργασίες και τα υπόλοιπα, απλά να εύχεται να είναι πρωτότυπη, γιατί αν το turnitin του βγάλει παπάδες, απλά θα γυρίσει άναυλος σπίτι του έχοντας χάσει πτυχίο και δίδακτρα. ... ναι αλλά εγώ μίλησα πρώτος για plagiarism και cheating in any exams. Εδω: Quote ...Εχω ακούσει ότι plagiarism και ειδικά cheating in exams (any exam) στην αγγλία είναι ανήθικα και τιμωρούνται αυστηρά, σε διώχνουν από το πανεπιστήμιο και με ρετσινιά. ... . 1 hour ago, marmagia said: ... γενικα μιλώντας τώρα, η ανώτατη εκπαίδευση και ειδικά το μάστερ δεν είναι υποχρεωτική παιδεία. ... νομίζω ότι πάει για πρώτη φορά και για BA. . 1 hour ago, marmagia said: ... Είναι κάτι παραπάνω από γέλιο όμως να ακούω ότι αν δε βρεις βοήθεια στο coursework σου για το πανεπιστήμιο σου, επέλεξε ένα άλλο βρε αδερφέ.. Πράγματι είναι γελοίο και για γέλια. Δεν εννοώ μεταγραφή, αν κατάλαβα τι εννοείς. Ακόμα και να ήθελε δεν γινόταν. Μπορεί και να μην τον συμφέρει. Η συμβουλή ήταν ότι σε γειτονικά ή πιο κεντρικά αει ίσως να βρει συνέλληνες με καλύτερες σημειώσεις και όχι να αλλάξει πανεπιστήμιο. . . .edit: merged replies. 34 minutes ago, kaliakman said: Το να πάρεις φωτογραφία notes είναι πολύ διαφορετικό από αυτο που είπες ... κάποια από αυτά που είπα μπορεί να υπάρχουν και να γίνονται, δεν είναι σίγουρο ούτε ότι θα τα βρεί ούτε ότι θα τα χρειαστεί. Επίσης οι tutors ξέρουν τι γίνεται και κάθε χρόνο όλο και κάτι αλλάζουν, έχουμε το νου μας. . 34 minutes ago, kaliakman said: ... Μιλάς ξεκάθαρα για outsourcing των υποχρεώσεων σαν φοιτητής. θα έχει πάρα πολλές υποχρεώσεις, με λίγη βοήθεια κερδίζεις πολύ χρόνο. Αρκετά από αυτά που ζητάνε στις εργασίες δεν βρίσκονται ή δεν λύνονται εύκολα, ή δεν θυμάται ότι δεν τα έχει πει ή για να λυθούν χρειάζεται χρόνος αλλά θάχουν τον σκοπό τους που τα βάζουν. Να τονίσω ότι στις εξετάσεις θα είναι μόνος του. Το ίδιο και στο mid-term exam. Το ίδιο και στο oral στο lab με μετρήσεις, πίνακες κλπ, αν έχουν, αν κάνουν. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από eyw Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα