k_tsakalidis Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αντιμετωπίζω πρόβλημα με δυο εξωτερικούς USB3.0 σκληρούς (3 και 6tb με εξωτερική παροχή ρεύματος) δίσκους της Seagate στη συγκεκριμένη motherboard (Asus ROG Strix X570-E ), ενώ δούλευαν (και δουλεύουν) κανονικά σε προηγούμενο pc και σε laptop. Κάνουν συνεχώς επανασυνδέσεις. Τους έχω συνδέσει σε όλες σχεδόν της usb και έχω εφαρμόσει ότι αλλαγή σε ρυθμίσεις υπάρχει και έχω βρει στο internet. Ολοι οι drivers σε usb και chipset είναι οι τελευταίοι. Από την Asus η απάντηση που πήρα είναι οτι αφού δεν είναι οι δίσκοι στη λίστα συμβατών δίσκων δεν μπορούν να μου που κάτι. Εντωμεταξύ η λίστα τους έχει ελάχιστους δίσκους και κανέναν της Seagate. Απο την Seagate δεν εχω λάβει ακόμα απάντηση, αργούν παρα πολύ. Προσπαθώ να αποφύγω την εγκατάσταση Windows από την αρχή. Αυτή τη στιγμή είμαι με Windows 10 Pro N Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2020 από k_tsakalidis
Sakiz105 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, k_tsakalidis είπε Αντιμετωπίζω πρόβλημα με δυο εξωτερικούς USB3.0 σκληρούς (3 και 6tb με εξωτερική παροχή ρεύματος) δίσκους της Seagate στη συγκεκριμένη motherboard (Asus ROG Strix X570-E ), ενώ δούλευαν (και δουλεύουν) κανονικά σε προηγούμενο pc και σε laptop. Κάνουν συνεχώς επανασυνδέσεις. Τους έχω συνδέσει σε όλες σχεδόν της usb και έχω εφαρμόσει ότι αλλαγή σε ρυθμίσεις υπάρχει και έχω βρει στο internet. Ολοι οι drivers σε usb και chipset είναι οι τελευταίοι. Από την Asus η απάντηση που πήρα είναι οτι αφού δεν είναι οι δίσκοι στη λίστα συμβατών δίσκων δεν μπορούν να μου που κάτι. Εντωμεταξύ η λίστα τους έχει ελάχιστους δίσκους και κανέναν της Seagate. Απο την Seagate δεν εχω λάβει ακόμα απάντηση, αργούν παρα πολύ. Προσπαθώ να αποφύγω την εγκατάσταση Windows από την αρχή. Αυτή τη στιγμή είμαι με Windows 10 Pro N έχεις o.c. στον επεξεργαστή/μνήμες? (ναι το έχω διαβάσει αυτό για ryzen και επανασυνδέσεις usb δίσκων..) επίσης bios της μητρικής? 1
k_tsakalidis Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εχω επιλέξει στο bios στο Ai Overclocker Tuner την επιλογή --> D.O.C.P ώστε να δουλέψουν οι μνήμες στα 3200. Τίποτα αλλο. Bios version: 2606 Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2020 από k_tsakalidis
Sakiz105 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις και δες αν λειτουργούν κανονικά
kkatzos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, k_tsakalidis είπε Εχω επιλέξει στο bios στο Ai Overclocker Tuner την επιλογή --> D.O.C.P ώστε να δουλέψουν οι μνήμες στα 3200. Τίποτα αλλο. Bios version: 2606 Ποια CPU έχεις και ποιες μνήμες; Αυτό που λέει το παλικάρι παραπάνω ισχύει. Αν έχεις ασταθές overclock ή/και μη δοκιμασμένες μνήμες (έστω και σε XMP) κάνουν αποσυνδέσεις οι USB, μου έχει συμβεί αρκετές φορές. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2020 από kkatzos
k_tsakalidis Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Το εχω γυρίσει στο manual και στο auto και πάλι κάνει. Αυτή τη στιγμή ειναι στο manual χωρις να εχω αλλάξει κάποια άλλη ρύθμιση στη συγκεκριμένη καρτέλα στο bios. Ίσως τώρα δεν κάνει τόσο συχνά. Να σημειώσω οτι δεν εχω αποσυνδέσεις σε αλλες συσκευές usb (ποντίκι, πληκτρολόγιο) Επεξεργαστή εχω Ryzen 3900x και μνήμες 2 x Kingston HyperX Fury 32GB 3200MHz DDR4 HX432C16FB3/32 Οι μνήμες αυτή τη στιγμή δουλεύουν στα 2400MHz
ilos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 κάνε load optimized defaults στο bios και δοκίμασε και άλλα usb ports για να είσαι σίγουρος ότι δε φταίει το oc και δεν είναι θέμα με την μητρική γενικότερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα