Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, stelios_2809 είπε

πήγα σήμερα στο ίδιο κτέο και μου μέτρησαν τα αμορτισέρ
το μηχάνημα έβγαλε
μπροστά 45-46 (μέτρηση 6/2020 76-60)
πίσω 42-43 (μέτρηση 6/2020 50-49)
ο τεχνικός εκεί μου είπε ότι δεν χρειάζεται να αλλάξω ακόμα. μου έδειξε τα αμορτισέρ και μου είπε είναι καθαρά. 

μετά το πήγα και σε ένα άλλο κτέο και το μηχάνημα έβγαλε
μπροστά 75-74
πίσω 78-79
ο τεχνικός εκεί μου είπε ότι ενώ έχουν πολύ καλό % ίσως θέλουν αλλαγή , τα κοίταξε από κάτω και είδε οριακά να έχει λάδι στο αμορτισέρ.

confused... μάλλον πρέπει να πάω και σε τρίτο?

Μην δινεις πολυ σημασία σε κτέο και μην τρέχεις τζάμπα, τα μηχανήματα που έχουν όλα τα κτέο μετράνε τις διαφορές ανάμεσα στα αμορτισερ δεξια αριστερά και αν είναι εντελώς τελειωμένα ή κομμενα, δεν μπορούνε να σου μετρήσουν ακριβώς την απόδοση. Τα αμορτισέρ τα βλέπεις αν έχουν αρχίσει να βγάζουν λάδια και λερώνονται οι μπουκάλες και από την αίσθηση στην οδήγηση, κυρίως σε εγκάρσιες ανωμαλίες. Στο δικό μου Golf στα 120.00 αρχισα να καταλαβαίνω οτι χαλαρώνει, στα 140.000 αρχισα να βλέπω ελάχιστα λάδια και στα 150.000 τα άλλαξα και είδα αρκετή διαφορά στην οδήγηση, χωρίς να είναι τελειωμένα. Αντίστοιχα σε Aygo απο τα 80.000χλμ τα αμορτισερ είναι τελειωμένα και το αμάξι πάει σαν βάρκα. Ειναι θέμα τι βάζει η κάθε μάρκα, επίσης στατιστικά τα δεξια πάντα φθείρονται παραπάνω. Αν δεν οδηγείς σκοτωμένα τότε μπορείς να περιμμένεις λίγο ακόμα πριν τα αλλάξεις, αν θές όμως να έχεις την σωστή συμπεριφορά τότε στα 120.000χλμ καλό είναι να αλλαχθούν, μαζί με βάσεις. Ψάξου και σε Sachs που είναι μάλλον ίδια με τα εργοστασιακά και φθηνότερα, αν και απο ότι λένε οι έμπειροι δεν κυκλοφωρούν στην αγορά αμορτισέρ ίδιας ποιότητας με τα πρώτης τοποθέτησης, δηλαδή ότι και να βάλεις σε 120.000χλμ θα είναι σε χειρότερη κατάσταση.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 ώρες πριν, stelios_2809 είπε

πήγα σήμερα στο ίδιο κτέο και μου μέτρησαν τα αμορτισέρ
το μηχάνημα έβγαλε
μπροστά 45-46 (μέτρηση 6/2020 76-60)
πίσω 42-43 (μέτρηση 6/2020 50-49)
ο τεχνικός εκεί μου είπε ότι δεν χρειάζεται να αλλάξω ακόμα. μου έδειξε τα αμορτισέρ και μου είπε είναι καθαρά. 

μετά το πήγα και σε ένα άλλο κτέο και το μηχάνημα έβγαλε
μπροστά 75-74
πίσω 78-79
ο τεχνικός εκεί μου είπε ότι ενώ έχουν πολύ καλό % ίσως θέλουν αλλαγή , τα κοίταξε από κάτω και είδε οριακά να έχει λάδι στο αμορτισέρ.

confused... μάλλον πρέπει να πάω και σε τρίτο?

Πουθενα να μην πας.Αυτο που σε εγραψαν ισχυει.

Ουτε και στο μαστορα που είδε  ποσα λάδια έχουν τα αμορτισερ να ξαναπας.Μονο αν έχει διαρροή μπορεί να δει ,όχι πόσο έχει .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...