Joshua21 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, babisa είπε Για να βαλουμε λοιπον τα πραγματα στη θεση τους αμορτισερ παραγγελνεις ΜΟΝΟ με τον αριθμο πλαισιου ,σε οποιοδηποτε καταστημα ανταλακτικων και οποιαδηποτε μαρκα προσφερει το εκαστοτε καταστημα ΚΥΒ,Bilstein,Monroe,Sachs κλπ. Και μια που πιασαμε το Almera,δεν ευθυνεται ο Θεοχαρακης.. Η Nissan το το βγαζει ετσι, απο το 95 μεχρι το 97 με χαμηλοτερο πιατο στα μπροστινα και φαρδυ πιατο στα πισω και απο το 97 μεχρι το 2000 με ψηλοτερο πιατο στα μπροστινα και στενο πιατο πισω Σε άλλα αυτοκίνητα γίνεται να παραγγείλεις αμορτισέρ με αριθμό πλαισίου, σε αυτό όχι... Εκτός και αν ο ανταλλακτικατζής χρησιμοποιήσει τον αριθμό πλαισίου για να προσδιορίσει τον ακριβή τύπο ώστε να ψάξει στον κατάλογο πχ της KYB αμορτισέρ για αυτόν, έτσι ναι. Επίσης για το challenge δεν τα ξέρεις καλά, δεν το έβγαζε το εργοστάσιο έτσι, είναι ελληνική πατέντα, η μετατροπή γινόταν στις εγκαταστάσεις του Θεοχαράκη εδώ στην Ελλάδα... σε καμία άλλη χώρα δεν έχει πουληθεί almera challenge.
papoys1 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 13 ώρες πριν, stelios_2809 είπε Καλησπέρα στην κοινότητα, Το ΙΧ μου σιγά σίγα χρειάζεται αμορτισέρ. Σήμερα στο σέρβις μου το σχολίασε και ο τεχνικός. Ζήτησα λοιπόν μια προσφορά από το συνεργείο (όχι αντιπροσωπεία) , όπου και μέσα στην ημέρα έλαβα. Η τιμή για εργοστασιακό είναι 850+ καθώς για άλλους κατασκευαστές 600 - 900. Η παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν ανταλλακτικά,βάσεις αμορτισέρ,ροδέλες,λάστιχα,εργασία,ευθυγράμμιση. Το συνεργείο μου ανέλυσε και το αντίστοιχο κόστος των παραπάνω. Προσπαθώ να βρω στο internet τιμές για αμορτισέρ για το μοντέλο μου, αλλά με δυσκολεύει η αναζήτηση. Είναι συγκεκριμένο αμορτισέρ με βάση τον α.πλαισίου? γιατί πχ για το μοντέλο μπορώ να βρω 4-άδα 250 ευρώ όταν το συνεργείο μου την εμφανίζει 500-600. Αν κάποιος γνωρίζει και μπορεί να συμβουλέψει θα βοηθήσει πολύ ! Ευχαριστώ Το ΙΧ μου είναι Golf Tdi 2016, R line με 120.000 χλμ. Και εμένα μου φαίνεται παράξενο με ήπια οδήγηση σε ανοιχτό δρόμο όπως λες και 120.000 χιλιόμετρα. Για δες βάσει του μοντέλου σου και εδώ. Από τους πιο φτηνούς σε αμορτισέρ στην Αθήνα.Πρόσφατα πήρα KYB για το δικό μου 20 ευρώ κάτω από άλλους.
phanispal Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 37 λεπτά πριν, papoys1 είπε Πρόσφατα πήρα KYB για το δικό μου 20 ευρώ κάτω από άλλους. Κι έδωσες τα 10€ από τα 20€ σε βενζίνη για να πας Γέρακα - Νέο Κόσμο - Γέρακα :Ρ
stelios_2809 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες. θα πάω να κάνω μια μέτρηση και θα σας ενημερώσω τι στοιχεία έχω. νομιζω θα κινηθώ σε αυτά που έχει ήδη (εργοστασιακού τύπου). η τιμή 800-900 είναι φυσιολογική για όλο το πακέτο της αλλαγής ;
papoys1 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, phanispal είπε Κι έδωσες τα 10€ από τα 20€ σε βενζίνη για να πας Γέρακα - Νέο Κόσμο - Γέρακα :Ρ Όχι βέβαια ως γνωστόν στην Αθήνα σε παραγγελίες άνω των 50 ευρώ σου τα φέρνουν σπίτι χωρίς καμία χρέωση.Δεν είναι ανάγκη να τρέχεις. Επίσης δεν μιλώ για Γέρακα αλλά για άλλα καταστήματα στην Αθήνα.Στο Γέρακα μία φορά που δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς πλήρωσα ημίμπαρο 32 ευρώ και στην Αθήνα το ίδιο ίδια μάρκα ίδιο κωδικό έκανε 19.Περιφερειακά αγοράζεις μόνο σε επείγουσα ανάγκη.🙂
imr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, stelios_2809 είπε Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες. θα πάω να κάνω μια μέτρηση και θα σας ενημερώσω τι στοιχεία έχω. νομιζω θα κινηθώ σε αυτά που έχει ήδη (εργοστασιακού τύπου). η τιμή 800-900 είναι φυσιολογική για όλο το πακέτο της αλλαγής ; Έχεις την ρυθμιζόμενη ανάρτηση? (Με κουμπί comfort sport) στο αυτοκινητο
NikosKallithea Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δες μηπως εχει τίποτα αλλο το αυτοκίνητο και όχι τα αμορτισέρ, εκτος αν σε δουλεύει ο μηχανικός που πήγες.
stelios_2809 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, imr είπε Έχεις την ρυθμιζόμενη ανάρτηση? (Με κουμπί comfort sport) στο αυτοκινητο Όχι δεν έχω ρυθμιζόμενη. θα βρω τις μετρήσεις από το ΚΤΕΟ που πέρασα καθώς και αν έχω απο την αντιπροσωπεία αν βοηθανε από παλαιότερα. για νέα μέτρηση θα δω με ένα ΚΤΕΟ 8 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Δες μηπως εχει τίποτα αλλο το αυτοκίνητο και όχι τα αμορτισέρ, εκτος αν σε δουλεύει ο μηχανικός που πήγες. Το φοβάμαι αυτό λίγο
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2020 Οι μετρήσεις από το κτεο θα σου δείξουν αν έχεις θέμα. Οι τιμές , ναι , είναι φυσιολογικές, μην περιμένεις να κάνουν 250-300 όπως στα 15ετίας, τελείως διαφορετική τεχνολογία και εμένα λίγα μου φαίνονται τα 120.000 , αλλά είναι κοντά στα 160.000 που λένε οι περισσότεροι , και ο κατασκευαστής λέει πότε θέλουν αλλαγή, σε κάποια αυτοκίνητα είναι στα 120.000
stelios_2809 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Βρήκα το ΚΤΕΟ , με ημερομηνία 22/5/2020 έχει ενα πεδίο αποσβεστήρες κραδασμών και αναγράφει Άξονας 1 = 76% - 60% Αξονας 2 = 50% - 49% Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από stelios_2809
Joshua21 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε Βρήκα το ΚΤΕΟ , με ημερομηνία 22/5/2020 έχει ενα πεδίο αποσβεστήρες κραδασμών και αναγράφει Άξονας 1 = 76% - 60% Αξονας 2 = 50% - 49% Στα απόλυτα νούμερα μην δίνεις και πολύ σημασία, η διαφορά απόσβεσης είναι σημαντική, το 21% μπροστά σημαίνει πως πέρασε ως δευτερεύουσα έλλειψη (αν ήταν πάνω από 30% θα σε έκοβαν). 1
stelios_2809 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Άρα να πάω να κάνω μια νέα μέτρηση (κατά προτίμηση στο ίδιο ΚΤΕΟ) και να δω που είμαι ;
Joshua21 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, stelios_2809 είπε Άρα να πάω να κάνω μια νέα μέτρηση (κατά προτίμηση στο ίδιο ΚΤΕΟ) και να δω που είμαι ; Εγώ στη θέση σου θα τα άφηνα όπως είναι μέχρι το επόμενο ΚΤΕΟ, εκτός βέβαια αν δεν σε καλύπτει η σκληρότητα τους. Πάντως όπως ειπώθηκε και παραπάνω για να πάρεις σωστή μέτρηση πρέπει να βγουν από το αυτοκίνητο, και στο ίδιο ΚΤΕΟ να πας μπορεί από 50% που σου έβγαλε τότε να στα βγάλει +-5% ενώ είναι στην ίδια ακριβώς κατάσταση.
stelios_2809 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 πήγα σήμερα στο ίδιο κτέο και μου μέτρησαν τα αμορτισέρ το μηχάνημα έβγαλε μπροστά 45-46 (μέτρηση 6/2020 76-60) πίσω 42-43 (μέτρηση 6/2020 50-49) ο τεχνικός εκεί μου είπε ότι δεν χρειάζεται να αλλάξω ακόμα. μου έδειξε τα αμορτισέρ και μου είπε είναι καθαρά. μετά το πήγα και σε ένα άλλο κτέο και το μηχάνημα έβγαλε μπροστά 75-74 πίσω 78-79 ο τεχνικός εκεί μου είπε ότι ενώ έχουν πολύ καλό % ίσως θέλουν αλλαγή , τα κοίταξε από κάτω και είδε οριακά να έχει λάδι στο αμορτισέρ. confused... μάλλον πρέπει να πάω και σε τρίτο?
Joshua21 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 17 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε πήγα σήμερα στο ίδιο κτέο και μου μέτρησαν τα αμορτισέρ το μηχάνημα έβγαλε μπροστά 45-46 (μέτρηση 6/2020 76-60) πίσω 42-43 (μέτρηση 6/2020 50-49) ο τεχνικός εκεί μου είπε ότι δεν χρειάζεται να αλλάξω ακόμα. μου έδειξε τα αμορτισέρ και μου είπε είναι καθαρά. μετά το πήγα και σε ένα άλλο κτέο και το μηχάνημα έβγαλε μπροστά 75-74 πίσω 78-79 ο τεχνικός εκεί μου είπε ότι ενώ έχουν πολύ καλό % ίσως θέλουν αλλαγή , τα κοίταξε από κάτω και είδε οριακά να έχει λάδι στο αμορτισέρ. confused... μάλλον πρέπει να πάω και σε τρίτο? Ακόμα να καταλάβεις πως τα απόλυτα νούμερα που δείχνουν τα αμορτισερόμετρα δεν έχουν και πολλή σημασία? Η διαφορά ανάμεσα στο δεξί και αριστερό είναι αυτό που έχει σημασία, και από ότι βλέπω μια χαρά σε έδειξαν αυτή τη φορά και τα δύο. Πάντως αν κάποιο αμορτισέρ έχει πετάξει λάδια τότε αργά ή γρήγορα θα τα φτύσει, να ετοιμάζεσαι σιγά σιγά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα