snik Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπερα σας, εχω ενα φωτογραφικο στουντιο που ανοιξα προσφατα οπου μεχρι στιγμης επειδη δεν ηθελα να αφηνω υπολογιστη εκει πηγαινοεφερνα το λαπτοπ καθε μερα όπου κουτσα στραβά τα βόλευά. Πλέον κάποιες φωτογραφίσεις με αναγκάζουν να έχω σταθερο υπολογιστή αλλά θα ήθελα να κρατήσω το κόστος όσο πιο χάμηλα γίνεται. Ποσό που διαθέτουμε : Μαξ 400-450 ευρω Χρήση υπολογιστή : Adobe Lightroom, λιγο photoshop και web Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Οχι δεν χρειάζεται Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι δεν χρειάζεται Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα αλλά μπορώ να πάρω και κάτι μεταχειρισμένο ή να ψωνίσω απο εξωτερικό αν συμφέρει Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν υπάρχει θέμα, όπου συμφέρει πιο πολύ Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Όχι Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο. Υπάρχει ήδη λειτουργίκο Σταθερός καλός υπάρχει για τις βαριές διεργασίες σπίτι, οπότε τώρα ψάχνω κάτι σαν θέση εργασίας να μπορώ να επεξεργάζομαι και να κάνω export τις φωτογραφίες μου (όπου θα δουλεύω με smart previews, άρα μικρά αρχεία) και να κάθονται οι πελάτες μου για να επιλέγουν τις τελικές λήψεις τους. Οπότε αν υπολογίσουμε ότι μέχρι τώρα έκανα μια χαρά την δουλεία μου με έναν 8250u και 8gb ραμ του λάπτοπ ίσως να καταφέρω να κρατήσω το budget σχετικά χαμηλά.
Nik1239 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, snik είπε Καλησπερα σας, εχω ενα φωτογραφικο στουντιο που ανοιξα προσφατα οπου μεχρι στιγμης επειδη δεν ηθελα να αφηνω υπολογιστη εκει πηγαινοεφερνα το λαπτοπ καθε μερα όπου κουτσα στραβά τα βόλευά. Πλέον κάποιες φωτογραφίσεις με αναγκάζουν να έχω σταθερο υπολογιστή αλλά θα ήθελα να κρατήσω το κόστος όσο πιο χάμηλα γίνεται. Ποσό που διαθέτουμε : Μαξ 400-450 ευρω Χρήση υπολογιστή : Adobe Lightroom, λιγο photoshop και web Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Οχι δεν χρειάζεται Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι δεν χρειάζεται Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα αλλά μπορώ να πάρω και κάτι μεταχειρισμένο ή να ψωνίσω απο εξωτερικό αν συμφέρει Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν υπάρχει θέμα, όπου συμφέρει πιο πολύ Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Όχι Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο. Υπάρχει ήδη λειτουργίκο Σταθερός καλός υπάρχει για τις βαριές διεργασίες σπίτι, οπότε τώρα ψάχνω κάτι σαν θέση εργασίας να μπορώ να επεξεργάζομαι και να κάνω export τις φωτογραφίες μου (όπου θα δουλεύω με smart previews, άρα μικρά αρχεία) και να κάθονται οι πελάτες μου για να επιλέγουν τις τελικές λήψεις τους. Οπότε αν υπολογίσουμε ότι μέχρι τώρα έκανα μια χαρά την δουλεία μου με έναν 8250u και 8gb ραμ του λάπτοπ ίσως να καταφέρω να κρατήσω το budget σχετικά χαμηλά. Λοιπόν φίλε δίσκο σου έβαλα έναν 250gb υποθετω σου φτάνουν αν όχι πες μου να κόψω από αλλού ώστε να μπει μεγαλύτερος Από ότι ξέρω θες ποιο πολύ επεξεργαστική ισχύ άρα και ενσωματωμένη του intel θα σε καλύψει Βγαίνει σύνολο 420€ από eshop με δωρεάν συναρμολόγηση τους παιρνεις τηλέφωνο πριν την παραγγελία και τους λες να έρθει συναρμολογημένο και είσαι κομπλέ Αν θες να τα πάρεις όλα από ξεχωριστά μαγαζια από skroutz ίσως γλιτώσεις ένα 20αρι κατά την γνώμη μου δεν αξίζει να μπλεξεις με όλη την διαδικασία για να κερδίσεις μόνο 10€ Αν θες μπορείς να πάρεις μόνο τον επεξεργαστή από Σκρουτζ στα 165€ και να γλιτώσεις 15€ Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2020 από Nik1239 1
snik Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου, μια γνώμη σε ryzen σε κάτι τέτοιο; Θα βγεί καπου στα 440 μιας και δεν θα πληρώσω το φπα απο το εξωτερικό αφού η αγορά θα γίνει με τιμολόγιο.
radiohead Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 40 λεπτά πριν, snik είπε Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου, μια γνώμη σε ryzen σε κάτι τέτοιο; Θα βγεί καπου στα 440 μιας και δεν θα πληρώσω το φπα απο το εξωτερικό αφού η αγορά θα γίνει με τιμολόγιο. Θα πληρώσεις αρκετά μεταφορικα όμως. Γενικά τώρα, ο 10400 είναι καλύτερη επιλογή από 2600-2600x για photoshop lightroom. Ο 3600-3600x είναι καλύτερη επιλογή από όλους τους προηγουμενους. Με λίγα λόγια στη σύνθεση σου απο εξωτερικό αν μπορέσεις να χωρέσεις 3600-3600x και να σηκώσεις το ποσό μαζί με τα μεταφορικά go for it. 1
Nik1239 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 44 λεπτά πριν, snik είπε Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου, μια γνώμη σε ryzen σε κάτι τέτοιο; Θα βγεί καπου στα 440 μιας και δεν θα πληρώσω το φπα απο το εξωτερικό αφού η αγορά θα γίνει με τιμολόγιο. 1 λεπτό πριν, radiohead είπε Θα πληρώσεις αρκετά μεταφορικα όμως. Γενικά τώρα, ο 10400 είναι καλύτερη επιλογή από 2600-2600x για photoshop lightroom. Ο 3600-3600x είναι καλύτερη επιλογή από όλους τους προηγουμενους. Με λίγα λόγια στη σύνθεση σου απο εξωτερικό αν μπορέσεις να χωρέσεις 3600-3600x και να σηκώσεις το ποσό μαζί με τα μεταφορικά go for it. Με πρόλαβες Αν κόψει από κουτί, τροφοδοτικό,δίσκο , ίσως και κάρτα γραφικών λες να χωράει ενας ryzen 7; Αξίζει βασικά αυτό ή μπα;
radiohead Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Με την 1030 αν βρεις σε καλή τιμή τον 10400f που δεν έχει ενσωματωμένα ίσως σου βγει κανένα εικοσαρικο πάνω σε τιμή, συγκριτικά με τη σύνθεση του 2600x οπότε δες και αυτό το σενάριο Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2020 από radiohead
snik Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Οπότε αυτή είναι μια καλύτερη σύνθεση απο το να πάω στην παραπάνω με τον ryzen;
radiohead Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, snik είπε Οπότε αυτή είναι μια καλύτερη σύνθεση απο το να πάω στην παραπάνω με τον ryzen; Όχι. Με 10400f και gt 1030 θα ήταν. Από πού θα αγοράσεις τελικά; amazon Ιταλίας ή Γερμανίας;
snik Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 1 minute ago, radiohead said: Όχι. Με 10400f και gt 1030 θα ήταν. Από πού θα αγοράσεις τελικά; amazon Ιταλίας ή Γερμανίας; Ok θα το ψάξω και αυτό το σενάριο, αν και η κάρτα γραφικών είναι περίττη σε αυτό που κάνω... σε ευχαριστώ! Απο το computeruniverse.net έλεγα αλλα θα το ψάξω λίγο παραπάνω, ερώτηση είναι κάποιο απο τα παραπάνω parts σε καλή τιμή αυτήν την περίοδο οπότε να το πάρω απο τώρα μιας και το σύστημα θα το στήσω το επόμενο 2μηνο.
radiohead Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 https://www.mindfactory.de/product_info.php/AeroCool-Aero-300-Midi-Tower-ohne-Netzteil-schwarz_1139491.html https://www.mindfactory.de/product_info.php/400-Watt-be-quiet--System-Power-9-Non-Modular-80--Bronze_1228435.html https://www.mindfactory.de/product_info.php/MSI-B450M-Pro-VDH-Max-AMD-B450-So-AM4-Dual-Channel-DDR4-mATX-Retail_1327450.html https://www.mindfactory.de/product_info.php/AMD-Ryzen-5-3600-6x-3-60GHz-So-AM4-BOX_1313643.html https://www.mindfactory.de/product_info.php/16GB-Patriot-Viper-4-rot-DDR4-3200-DIMM-CL16-Dual-Kit_1236134.html https://www.mindfactory.de/product_info.php/256GB-ADATA-XPG-Gammix-S11-Pro-M-2-2280-PCIe-3-0-x4-NVMe-1-3-3D-NAND-TL_1299755.html https://www.mindfactory.de/product_info.php/2GB-Gigabyte-GeForce-GT-1030-Silent-Low-Profile-2G-Passiv-PCIe-3-0-x16-_1172841.html 469 με το γερμανικό ΦΠΑ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα