The_Judas Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αυτός ο σερβερ έχει ένα raid1 με δύο δίσκους. Μια μέρα έχασα συνδεσιμότητα στο remote desktop και δεν είχα επαφή. έβαλα οθόνη για να τον ελέγξω από κοντά. Επειδή δεν διάβαζε την vga οθόνη και δεν είχε εικόνα, αναγκάστηκα να βγάλω την μπαταρία του bios! Μετά από αυτό είχε εικόνα αλά μου βγάζει το μύνημα no boot device availiable. επίσης δεν βλέπω καν επιλογές για raid στην εκκίνηση. Στο bios φαίνεται ως ένας δίσκος στο boot priority και έχει προτεραιότητα. Εκεί πέρα έχει μπει σε AHCI mode. Μήπως να το γυρίσω σε RAID ή αυτό μπορεί να μου κάνει κάποια ζημιά στα δεδομένα; Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2020 από The_Judas
zx1234r Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Το raid1 είναι mirroring. Μπορείς για ασφάλεια να δοκιμάσεις να βγάλεις τον ένα δίσκο και να τον κουμπώσεις κάπου αλλού για να δεις αρχικά οτι δουλεύει. Αν δουλεύει και είσαι σίγουρος για τα data, μπορείς μετά να κάνεις ό,τι πιστεύεις στον server που έχει θέμα, με τον ένα μόνο δίσκο του raid.
The_Judas Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τελικά είχε γίνει αλλαγή από raid mode σε AHCI στο bios και αυτό ήταν το πρόβλημα. Με την αλλαγή πίσω σε raid mode ολα καλά. Απλά μου έβγαλε μήνυμα για data loss κατά την αλλαγή και φοβήθηκα αρχικά! Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2020 από The_Judas
zx1234r Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Ναι πρέπει να κουμπώσουν σε raid controller για να τους δεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα