Προς το περιεχόμενο

Μπορω να εγγραφώ σε ΑΕΙ όσο είμαι στρατό;

GranTurismo98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέφτομαι όταν τελειώσω το τει (έχω άλλο ένα χρόνο μετά λόγω πανεπιστημιοποιησης) να μπω στρατό και αφού τελειώσω να εγγραφώ να κάνω το τελευταίο (5ο) έτος να πάρω πτυχίο πανεπιστημίου. Απλά παίζει να μην έχω τελειώσει το στρατό οπότε αναρωτιέμαι αν γίνεται να εγγραφώ σε σχολή όσο είμαι στρατό.

Δεύτερη ερώτηση (επειδή παίζει να τα κάνω όλα με άλλο τρόπο) πως λήγω την αναβολή; Θα τελειώσω την πρακτική μου 30/9 και αναρωτιέμαι αν προλαβαίνω να μπω στην εσσο Νοεμβρίου, απλά ξέρω πως πρέπει να έχω κόψει την αναβολή 3 μήνες πριν.. Γίνεται να προλάβω λέτε; 

Στην ουσία άμα δεν προλάβω θα μπω στρατό Φεβρουαριο και θα τελειώσω κάπου Νοεμβρίου (γιαυτό μετά αναρωτιέμαι άμα γίνεται όσο θα είμαι ακόμα στρατό να εγγραφώ σε ΑΕΙ κάπου τον Σεπτέμβριο) 

Ευχαριστώ και ελπίζω να μη σας μπέρδεψα πολύ! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι σημαίνει να γραφτείς; Φαντάζομαι αφού είσαι ήδη στην σχολή με κάποιου είδους αίτηση κάνεις τον 1 παραπάνω χρόνο. 

Έχεις αργήσει για να μπεις Νοέμβριο. Μπορούσες να την κόψεις μέχρι και 31 Αυγούστου. Παραπάνω πληροφορίες εδώ: http://www.ellinikos-stratos.com/thiteia/katataksi_1.asp

Γενικά δεν θα έχεις κάποιο θέμα από αυτά που καταλαβαίνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σύμφωνα με τον νόμο εντός 2 μηνών απο το τελευταίο μάθημα οφείλεις να δηλώσεις ότι θέλεις να πάρεις πανεπιστημιακό πτυχίο. 

Άρα μην αργήσεις . Το κάνεις αμέσως μόλις εγκριθεί το τελευταίο σου μάθημα. .

Τα 6 μαθήματα που θα σου δώσουν τα κάνεις αργώτερα. 

Το θέμα δεν είναι αν θα πάρεις πανεπιστημιακό πτυχίο , αλλά τι πτυχίο θα πάρεις. 

Προσωπικά τελιώνοντας την Ηλεκτρολογία θα με χάλαγε να πάρω πτυχίο Πανεπιστημιακό Κινηματογράφου και ψηφιακών μέσων (περίπτωση ΤΕΙ Χαλκίδας ) 

Στο ίδιο ΤΕΙ όσοι τελιώσαν Μηχανολογία μπορούν να γραφτουν για να πάρουν πτυχίο Αγροτοδιατροφής και αγροτικής ανάπτυξης.....

Τελος σημειώνω ότι από την ημέρα που θα ζητήσεις να γραφτείς στο πανεπιστημιακό τμήμα έχεις 6 μήνες μέσα στους οποίους μπορεις να ανακαλέσεις την αίτηση σου και να πάρεις Πτυχίο ΤΕΙ.

Επεξ/σία από Vasileios-gr
  • Like 1

Δεν θα ξανακάνεις εγγραφή, απλά συνεχίζεις την σχολή μετά τον στρατό. 

Μάθε απλά από την γραμματεία αν πρέπει να κάνεις κάποια είδους δήλωση (άκυρα μαθήματα) ώστε να φαίνεσαι σαν ενεργός 

On 10/09/2020 at 18:21, Vasileios-gr said:

... Το θέμα δεν είναι αν θα πάρεις πανεπιστημιακό πτυχίο , αλλά τι πτυχίο θα πάρεις. ...

επειδή έχω χάσει σήριαλ ολόκληρα, πως σχετίζεται Ηλεκτρολογία τει και Πανεπιστημιακό Κινηματογράφου και ψηφιακών μέσων, ή Μηχανολογία τει και Αγροτοδιατροφή και αγροτική ανάπτυξη?

• Like 1

Όλα τα ΤΕΙ καταργήθηκαν δια νόμου. 

Τα ανέλαβαν πανεπιστήμια .

π,χ το  Καποδιστριακό ανέλαβε το τμήματα του ΤΕΙ Στερεας στην Χαλκίδα.

και το Πανεπιστήμο Θεσσαλίας ανέλαβε τοα τμήματα  του ΤΕΙ Στερεάς που ήταν στην Λαμία.

Τα παλαιά τμήματα λειτουργούν ως προγράμματα σπουδών κάτω ζπό την επίβλεωη ενός συμβουλίου ένταξης καιυπα΄γονται στο Γενικό τμήμα. Θα καταργηθούν κα΄που μεταξύ 2022 και 2024.

Δεν δέχονται νέους φοιτητές . 

Τα νεα Πανεπιστημιακά τμήματα δημουργήθηκαν σύμφωνα με τις επιθυμίες των Πανεπιστημίων. 

Δώθηκε η δυνατότητα στους φοιτητές να γραφούν σε πανεπιστημιακό τμήμα 

α) Με δήλωση τους με΄χρι 14/9/2019

β) Με  δήλωση τους μόλις περάσουν το τελευταίο μάθημα, οπότε πέρνουν 6 μαθήματα και αποκτούντ ο αντίστοιχο Πανεπιστημιακό πτυχίο του νέου τμήματος. 

Στους μηχανολόγους μηχανικούς του ΤΕΙ Χαλκίδας δόθηκε το τμήμα Αγροδιατροφής και στους Ηλεκτρολογους το τμήμα Κινηματογράφου.

Δεν νομίζω ότι ένας ηλεκτρολόγο μηχανικός ΤΕ θα επιλέξει να πάρει πτυχίο κινηματογράφου , 

Για αυτό ρώτησα τον TS .

Τι τμήμα είναι και τι πτυχίο θα πάρει ; 

Αλλά απάντηση δεν έλαβα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστώ για την απάντηση.
Δώρο άδωρο λοιπόν τα πανεπιστημιακά πτυχία ή το κάνουν επίτηδες για ξεφορτωθούν τον κόσμο και να γλυτώσουν διαμαρτυρίες.
Μπράβο σε αυτόν που το σκέφτηκε, γάτος.

Σχετικά με τα ΤΕΙ που καταργήθηκαν, δεν θα λείψουν οι 2000-3000 θέσεις από το μηχανογραφικό?
ή μήπως σπρώχνουν τον κόσμο σε κολλεγιοπανεπιστήμια και λοιπά franchise ξένων?

Επεξ/σία από eyw

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ΤΕΙ καταργήθηκαν. Στην θέση τους δημιουργήθηκαν νέα Πανεπιστημιακά τμήματα. Δεν νομίζω ότι μειώθηκαν οι θέσεις. Τουλάχιστον όχι σημαντικά. 

Όμως εξαφανίστηκαν κάπια αντικείμενα. 

Μέχρι τώρα έβγαζε Ηλεκτρολόγους , η Χαλκίδα , Λάρισα Χανιά Κοζάνη Θεσσαλονική Καβάλα και Αθήνα. 

Τώρα βγαζει ηλεκτρολόγους - Ηλεκτρονικούς μόνο το ΠΑΔΑ Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που είναι τα πρώην ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.  ( Και φυσικά τα Πολυτεχνεία )

Αν θες να γίνεις ηλεκτρολόγος ίσως να πρέπει να πας σε ΙΕΚ  αν δεν περάσεις πολυτεχνείο ή ΠΑΔΑ.

Επεξ/σία από Vasileios-gr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...