ELMastas Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Οντος υπάρχουν και μαγαζιά/ιδιώτες που πιθανώς κάνουν και τέτοιες δουλειές ποιό οικονομικά,έχω δει κάτι dr pc η κάτι τέτοια παρόμοια μαγαζάκια κοντά στήν Στουρνάρη,αλλά θέλει λίγο ψάξιμο,οι εταιρίες συνήθως χτυπάνε στο ψαχνό αν και είναι γενικά πιο αξιόπιστες.🤔 Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2020 από ELMastas
Witcher1st Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, ELMastas είπε Οντος υπάρχουν και μαγαζιά/ιδιώτες που πιθανώς κάνουν και τέτοιες δουλειές ποιό οικονομικά όπως έχω δει κάτι dr pc η κάποια παρόμοια μαγαζάκια αλλά θέλει λίγο ψάξιμο,οι εταιρίες συνήθως χτυπάνε στο ψαχνό αν και είναι γενικά πιο αξιόπιστες.🤔 Σιγουρα ειναι πιο αξιοπιστες στο επιπεδο εχεμυθειας. 1
primeragt Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Η λογική ότι βρήκανε το πρόβλημα γρήγορα και μπορούν να το λύσουν είναι στρεβλή. Δηλαδή αν είχες κάψει φλάντζα στο αμάξι και πήγαινες σε ένα μάστορα και το έβρισκε στο πεντάλεπτο και σου ζητάτε 700-800 ευρώ τι θα έλεγες τότε; Τίποτα γιατί πρόκειται για κάτι που ξέρεις πόσο μπορεί να κοστίσει έστω και από κουβέντες καφενείου. Το πρόβλημα προκύπτει από την άγνοια της εργασίας και το κόστος των εργαλείων που απαιτούνται αυτής.
Witcher1st Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 13 λεπτά πριν, primeragt είπε Η λογική ότι βρήκανε το πρόβλημα γρήγορα και μπορούν να το λύσουν είναι στρεβλή. Δηλαδή αν είχες κάψει φλάντζα στο αμάξι και πήγαινες σε ένα μάστορα και το έβρισκε στο πεντάλεπτο και σου ζητάτε 700-800 ευρώ τι θα έλεγες τότε; Τίποτα γιατί πρόκειται για κάτι που ξέρεις πόσο μπορεί να κοστίσει έστω και από κουβέντες καφενείου. Το πρόβλημα προκύπτει από την άγνοια της εργασίας και το κόστος των εργαλείων που απαιτούνται αυτής. Το μονο που με ενδιαφερει ειναι οτι μιλαμε για χιλιαδες φωτογραφιες και βιντεο που ειναι προσωπικα και οι εταιριες θα σεβαστουν την ιδιωτικοτητα. Για αυτο δινεις και κατι παραπανω. Ειμαι πραγματικα σε δυσκολη θεση.
primeragt Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Αν σε νοιάζουν τα αρχεία τα δίνεις αν όχι τόσο πολύ προσπερνας. Κανένας δεν θα ασχοληθεί με τα προσωπικά σου βίντεο και φώτογραφειες εκτός και αν είσαι κάνε διάσημος που και πάλι το κύρος τους είναι μεγαλύτερο από τα 660€ που ζητάνε. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, Veggie_Chia είπε Εσωτερικος δισκος ειναι, δεν το εβαλα σε αλλο υπολογιστη. Αν αποφασισεις παντως τελικα, να "πειραματιστεις" εσυ, η αλλοι (διχως να νοιαζεσαι για περαιτερω...), συγκρατησε οτι μπορει = ισως, να βοηθησει να "δοκιμαστει", και σε διαφορετικα εντελως μηχανηματα (δηλαδη διαφορετικα socket, διαφορετικοι controller, κλπ) 👾 Εχω χρονια να το δοκιμασω, μα θυμαμαι να εχω υπαρξει τυχερος ετσι: δηλαδη δισκο να μη το βλεπουν 5-6 pcια με τιποτα, και στο 7ο -που ηταν σχετικα και το αρχαιοτερο ολων!- να γινεται εντοπισμος του επανω, και ακολουθως (αργο!) recovery 🤪 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κάνεις ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ! Αν χρειάζεται αλλαγή κεφαλών είναι αδύνατον να το κάνεις εσύ. Θα καταστρέψεις τον δίσκο τελείως. Π.χ., το άνοιγμα πρέπει να γίνει σε θάλαμο εντελώς απαλαγμένο από σκόνη και υγρασία (clean room). Ένα κόκκος σκόνης να κάτσει στα platers, τέλος. Eπιπλέον, οι κεφαλές είναι ρυθμισμένες με ακρίβεια μικρόμετρου για τον συγεκριμένο δίσκο - σε ταυτόσημους δίσκους οι ρυθμίσεις (δηλ. το περιεχόμενο του chip που τις έχει αποθηκευμένες) δεν είναι κατ' ανάγκην ίδιες. (γι' αυτό αν καεί η πλακέτα, η απλοϊκή αντικατάστασή της από ένα ίδιο μοντέλο ΔΕΝ είναι πάντα επιτυχής). Αν κουνήσεις τι κεφαλές λανθασμένα και χαθεί η ευθυγράμμισή τους, πάλι τέλος. Γενικώς αν ζημιά είναι στο hardware είναι αδύνατον να πάρεις εσύ τα δεδομένα. Και γενικά ούτε οι εταιρείες ανάκτησης μπορούν να φτιάξουν τη ζημιά. Απλώς φέρνουν τον δίσκο σε μια προσωρινώς λειτουργική κατάσταση για να πάρουν τα δεδομένα. Ο δίσκος ΔΕΝ επισκευάζεται. Όσο για τις τιμές, είναι μάλλον απίθανο να πέσουν, δεδομένου ότι βρίσκονται σε αυτά τα επίπεδα εδώ και πολλά χρόνια. Στο ξαναγράφω τρίτη φορά, και το έγραψαν κι άλλοι : * δεν πληρώνεις την ποσότητα της δουλειάς αλλά την υψηλή εξειδίκευση και τον εξοπλισμό. * Π.χ., αν ανοίξουν τον δίσκο θα το κάνουν σε clean room και θα τον πιάσουν με γάντια και λαβίδες. Εσύ θα τον ανοίξεις στο σπίτι σου με τα χέρια και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τον καταστρέψεις. Τα βίντεο το YT είναι παραπλανητικά, δεν πρόκειται για δουλειά που μπορεί να την κάνει ο καθένας. Το άνοιγμα του δίσκου από ερασιτέχνη ισοδυναμεί σχεδόν πάντα με την καταστροφή του. Εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι να δοκιμάσεις σε κάποια άλλη εταιρεία να δεις τι κόστος θα σου πουν. "Δεν έχεις backup των δεδομένων σου => ΔΕΝ έχεις δεδομένα". Μεγάλη αλήθεια.... Δες αυτό για να πάρεις μια ιδέα τι κάνουν τέτοιες εταιρείες. Θα καταλάβεις πολλά. - Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2020 από V.I.Smirnov 6 1
archer100 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Veggie_Chia είπε Το θεμα ειναι οτι περιμενα περιπου 250 ευρω + τα 60 που εδωσα και το e-mail εγραφε 605 + τα 60, οποτε και επαθα ενα σοκ. Ειναι βασικη αρχη, πως οταν καποια διαγνωση δε μας ικανοποιει, παιρνουμε και δευτερη η και τριτη γνωμη. Το καλυτερο ειναι να μιλησεις και με αλλες εταιριες η επαγγελματιες του χωρου. Επισης, για 10gb δε χρειαζονται φλασακια και εξωτερικοι σκληροι αυτην την εποχη αφου μπορεις να βρεις στο cloud δωρεαν χωρο για τετοιο μεγεθος. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Παντως και για να επανελθω στο παραπανω σχολιο μου, ειχα μεινει πραγματικα με την εντυπωση -που μπορει βεβαιως να ειναι και placebo!- οτι ενδεχομενως καποιες μητρικες (λογω bios, socket, chipset, controller?), μπορει να ειναι περισσοτερο επιμονες, η ανεκτικες απο αλλες: οταν ερθουν σε αναγνωριση - αντιμετωπιση δισκου που εχει θεματα! Ξερει κανεις υπευθυνα αν μπορει να ειναι και ετσι? Προφανως, μια 'εξηγηση' θα ηταν το "τυχαιο" πραγματι, αλλα απο την αλλη, τυχη ειναι οταν η προσπαθεια συναντα την ευκαιρια - δυνατοτητα! Οποτε αν καποιος γνωριζει οτιδηποτε παραπανω! 🤔 🤯
RTW4ever Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, TasosPk είπε Ρε φιλε, ξεκινας ενα θέμα στο ινσομνια και ενω εχεις παει απευθυνθει σε εταιρια που για 3 τερα σκληρο σου δινει ρεαλιστικοτατη τιμη(και χαμηλη ισως με βασh τιμες που εχω ακουσει ανα καιρους απο αλλες εταιριες του χωρου). Σε ολοκληρο το θέμα προσπαθεις να πεισεις οτι δεν ειναι σωστοι διοτι ο σκληρος σου δεν επεσε ποτε και εχουν διαβασει τα αρχεια σου και σου ζητανε εξτρα λεφτα, ενω εχεις πληρωση για ΔΙΑΓΝΩΣΗ και μονο και ενω δεν εχεις ιδεα οτι μπορουν να πεθάνουν παρα πολλα πραγματα πανω σε εναν HDD. Οτι μπορει να σου σβησουν τα αρχεια επειδη δεν ηθελες να πληρωσεις τελικα για την διασωση των αρχειων σου, που το οτι μπορει να γινεις λουης αυτοι το ξέρουν απο πρίν και για να μην χασουν χρονο για να σου κανουν μια δωρεαν διαγνώση σου ζητανε χρηματα για την διαγνωση και επανερχονται μετα με την τιμη για την διασώση αρχείων. Μας ξεφουρνιζεις οτι προσπαθησες με προγραμματακια κλπ να μπεις στον δισκο αλλα δεν τα καταφερες με κανεναν τροπο και ψαχνεις τωρα ξαδερφακι (ελα μωρε τωρα που θα το παω στον επαγγελματια που θελει να με κλεψει μονο, εχω ξαδερφακι που ασχολειται με τα κομπιουτερς θα το κανει εκεινος) στο insomnia για να του στειλεις τον δισκο, εμπιστευεσαι περισσοτερο εναν αγνωστο στο insomnia απο οτι μια απο τις καλυτερες εταιριες στο αντικειμενο στην ελλαδα. Εχεις προσβαλει καθε επαγγελματια που ασχολειται με το data recovery με τον τροπο σου και το υφος σου. Πες τα χρυσόστομε. Έλεος δηλαδή με τον κάθε ένα που θεωρεί ότι πρέπει να του παρέχουν υπηρεσίες δωρεάν. Με γλίτωσες από το να τα γράψω εγώ. 4
constandinos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Al_pacino είπε Διαφωνώ κάθετα.............εφόσον ειναι ετσι και οι γιατροί αν η ζωη σου κρεμόταν απο ενα γιατρο που μπορούσε να σε σωσει αλλα σου ζήταγε ενα εκατομμύριο γιατι εχει την τεχνογνωσία και τις σπουδες του τι παει να πει οτι ο αλλος πρεπει να πεθάνει.......;;; οχι οτι στην ζωη δεν γίνεται με τα φακελακια.......... 200 ειναι μια νορμαλ τιμη 650 ειναι κλεψιά επειδη εχεις ανάγκη αποψη μου. Ο παραλληλισμός που χρησιμοποιείς είναι το λιγότερο ατυχής. Δεν νομίζω πως κινδυνεύει κάποια ανθρώπινη ζωή εδώ, ούτε ζητάνε κάποιο αστρονομικό ποσό από τον TS. Ο τρόπος που χρησιμοποιείς τον παραλληλισμό είναι ο ορισμός του strohmann-argument. Γνωρίζεις πολύ καλά πως η αγορά ορίζει την τιμή. Τα 200 ευρώ που εσύ θεωρείς φυσιολογική τιμή, από πού προκύπτουν; 1
ZELOMOTH Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, Veggie_Chia είπε Επειδη εγω δεν θα μιλησω με τον τεχνικο, αλλα με το λογιστικο τμημα, οποτε λεπτομερειες δεν θα γνωριζω. Ο σκληρος δισκος συμφωνα με το e-mail, εχει ανοιχθει ή οχι; Μια αλλη ευλογη απορια. Εαν ο τιμοκαταλογος τους λεει 150-700 ευρω για HDD και εμενα με χρεωνουν 655, 150 ευρω σε ποια περιπτωση χρεωνουν; Το εχω περιεργεια πραγματικα. Αν μπορεσω θα ζητησω να μιλησω και με τον τεχνικο. Εχω ηδη παραγγειλει τον σκληρο δισκο και ενα τροφοδοτικο, για καλο και για κακο.. Πολλα τα εξοδα. Οπως ενας κλειδαρας ηρθε και ανοιξε την πορτα με μια τηλεκαρτα και μας ζητησε 60 ευρω για 10 δευτερολεπτα. Δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο. Και εγω δουλευω ωρες ασταματητα για 800 ευρω. Έτσι είναι αυτά, τι να κάνουμε? Η τεχνογνωσία και γενικά οι γνώσεις πληρώνονται. Να δώσουμε τότε σε αυτόν που σκάβει πατάτες στο 8ωρο του 5.000 ευρώ, επειδή τόσα θα πάρει και ο "λωποδύτης" γιατρός που θα σου ανοίξει την καρδιά για να ξεβουλώσει τις αρτηρίες κτλ κτλ κτλ... Δεν εχεις καταλάβει οτι ολα εχουν να κάνουν με το τίμημα της δουλειάς και το τι εξαρτάται απο την κάθε εργασία ως προς την σημαντικότητά της Και οι περισσότερες δουλειές εχουν να κάνουν με το οτι "ας πρόσεχες για να μην πέσεις στην ανάγκη τους"
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 605€ και ξεκινάνε το email με: Χαίρεται Ε, όχι. Πέρα από την πλάκα, 605€ για HDD είναι πολλά. Η συγκεκριμένη εταιρία βέβαια είναι από τις πιο ακριβές στον χώρο, δε το κατάλαβες ψάχνοντας πού θα τον πας τον δίσκο;
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, constandinos είπε Υπάρχει μια σχετική ιστορία που κυκλοφορεί εδω και χρόνια στα ιντερνετς. Τεχνικός επισκέπτεται πελάτη με μεγάλο πρόβλημα στο server. Ο τεχνικός μπαίνει και αφού κοιτά και ψάχνει, βγάζει το κατσαβίδι και βιδώνει μια βίδα. Σαν απο θαύμα, όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Ο τεχνικός φεύγει, αφου δέχεται τις ευχαριστίες του τρισευτυχισμένου ιδιοκτήτη, και την επομένη στέλενει τιμολόγιο με χρέωση 1000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης έξω φρενών, τηλεφωνεί στον τεχνικό θεωρώντας την χρέωση παράλογη, καθώς το μόνο που έκανε ήταν να βιδώσει μια βίδα. Η απάντηση του ήταν αφοπλιστική. Για το βίδωμα της βίδας, χρέωσα 1 ευρώ, και για την γνώση ποιά βίδα να βιδώσω, 999 ευρώ. Πιστεύω πως καταλαβαίνεις. Και στο παρακάτω βίντεο, στο οποίο ο YouTuber αναφέρει διάφορες παράξενες βλάβες, στη περίπτωση που παραθέτω είναι από πρώην (γιατί άραγε) τεχνικό υπολογιστών : 3 ώρες πριν, Veggie_Chia είπε Εχω ηδη παραγγειλει τον σκληρο δισκο και ενα τροφοδοτικο, για καλο και για κακο.. Πολλα τα εξοδα. Το τροφοδοτικό το ανέφερα γιατί μπορεί να ήταν κάποιο no name, το οποίο τελικά δεν ισχύει, αλλά μπορεί η ζημιά να προκλήθηκε και από διακοπή ρεύματος. Δείτε εδώ και εδώ αντίστοιχα. Τι προτείνω εγώ; Αν δεν έχετε το οικονομικό στη παρούσα φάση, πάρτε τον και αφήστε τον στην άκρη, σε ασφαλές μέρος από πτώσεις. Όταν υπάρξει μια ανάκαμψη πηγαίνετε με τη διάγνωση που αναφέρει το Mail. 6 ώρες πριν, Nik1239 είπε πας και δύο δίσκος 3tb να τους βάλεις σε raid ώστε αν χαλάσει ο ένας να έχεις τον άλλο και να μην χάσεις αρχεία 3 ώρες πριν, karaLRS είπε το raid δεν είναι backup. αν τα αρχεία πχ στα κρυπτογραφήσει ένας ίος τότε το ίδιο θα γίνει και στο Mirror του...
Convict Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, V.I.Smirnov είπε Κάνεις ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ! Αν χρειάζεται αλλαγή κεφαλών είναι αδύνατον να το κάνεις εσύ. Θα καταστρέψεις τον δίσκο τελείως. Π.χ., το άνοιγμα πρέπει να γίνει σε θάλαμο εντελώς απαλαγμένο από σκόνη και υγρασία (clean room). Ένα κόκκος σκόνης να κάτσει στα platers, τέλος. Eπιπλέον, οι κεφαλές είναι ρυθμισμένες με ακρίβεια μικρόμετρου για τον συγεκριμένο δίσκο - σε ταυτόσημους δίσκους οι ρυθμίσεις (δηλ. το περιεχόμενο του chip που τις έχει αποθηκευμένες) δεν είναι κατ' ανάγκην ίδιες. (γι' αυτό αν καεί η πλακέτα, η απλοϊκή αντικατάστασή της από ένα ίδιο μοντέλο ΔΕΝ είναι πάντα επιτυχής). Αν κουνήσεις τι κεφαλές λανθασμένα και χαθεί η ευθυγράμμισή τους, πάλι τέλος. Γενικώς αν ζημιά είναι στο hardware είναι αδύνατον να πάρεις εσύ τα δεδομένα. Και γενικά ούτε οι εταιρείες ανάκτησης μπορούν να φτιάξουν τη ζημιά. Απλώς φέρνουν τον δίσκο σε μια προσωρινώς λειτουργική κατάσταση για να πάρουν τα δεδομένα. Ο δίσκος ΔΕΝ επισκευάζεται. Όσο για τις τιμές, είναι μάλλον απίθανο να πέσουν, δεδομένου ότι βρίσκονται σε αυτά τα επίπεδα εδώ και πολλά χρόνια. Στο ξαναγράφω τρίτη φορά, και το έγραψαν κι άλλοι : * δεν πληρώνεις την ποσότητα της δουλειάς αλλά την υψηλή εξειδίκευση και τον εξοπλισμό. * Π.χ., αν ανοίξουν τον δίσκο θα το κάνουν σε clean room και θα τον πιάσουν με γάντια και λαβίδες. Εσύ θα τον ανοίξεις στο σπίτι σου με τα χέρια και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τον καταστρέψεις. Τα βίντεο το YT είναι παραπλανητικά, δεν πρόκειται για δουλειά που μπορεί να την κάνει ο καθένας. Το άνοιγμα του δίσκου από ερασιτέχνη ισοδυναμεί σχεδόν πάντα με την καταστροφή του. Εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι να δοκιμάσεις σε κάποια άλλη εταιρεία να δεις τι κόστος θα σου πουν. "Δεν έχεις backup των δεδομένων σου => ΔΕΝ έχεις δεδομένα". Μεγάλη αλήθεια.... Δες αυτό για να πάρεις μια ιδέα τι κάνουν τέτοιες εταιρείες. Θα καταλάβεις πολλά. - up.... Μπας και ξεστραβωθούν
Προτεινόμενες αναρτήσεις