Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκαψα κάτι στο φούρνο μικροκυμμάτων και έβγαλε κάρβουνο και άσπρο καπνό. Άνοιξα μπαλκονόπορτες κτλ να φύγει η μυρωδιά. Πόσο επικύνδυνο είναι αυτό γενικά για την υγεία? πρέπει να καθαρίσω μέσα τώρα το microwave? Δε δείχνει βρώμικο ή να έχει δεχτεί ζημιά, μπορώ να βάλω άλλο φαί αν θέλω χωρίς να κάνω κάτι ή είναι επικύνδυνο?

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

Γενικά δεν κάνεις τίποτα στον φουρνο. Αν έφυγαν οι μυρωδιές, άνοιξε τον φούρνο στο τέρμα να κάψει μήπως υπάρχουν υπολείμματα. Αν ήταν τόσο έντονο το φαινόμενο και φοβάσαι, πάρε ένα βετεξ με νερό και καθάρισε το εσωτερικό, δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Έκαψα κάτι στο φούρνο μικροκυμμάτων και έβγαλε κάρβουνο και άσπρο καπνό. Άνοιξα μπαλκονόπορτες κτλ να φύγει η μυρωδιά. Πόσο επικύνδυνο είναι αυτό γενικά για την υγεία? πρέπει να καθαρίσω μέσα τώρα το microwave? Δε δείχνει βρώμικο ή να έχει δεχτεί ζημιά, μπορώ να βάλω άλλο φαί αν θέλω χωρίς να κάνω κάτι ή είναι επικύνδυνο?

ΤΙ φαί έκαψες;Τι φαί θα ζεστάνεις;

Τι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο;

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

ΤΙ φαί έκαψες;Τι φαί θα ζεστάνεις;

Τι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο;

Μία σοκολάτα έκαψα η οποία μάλλον ήταν υπερβολικά σκληρή ή ίσως την άφησα περισσότερο από ότι έπρεπε. Μου κάνει εντύπωση γιατί το έχω ξανακάνει και δε κάηκε αλλά τώρα την έιχα σε πίατο αντί για ποτήρι.

Δε ξέρω, αν οι καπνοί αφήνουν τίποτα ξέρω γω στα τοιχώματα του φούρνου ή αν μπορεί να χάλασαν τίποτα μέσα στο μηχάνημα. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Μία σοκολάτα έκαψα η οποία μάλλον ήταν υπερβολικά σκληρή ή ίσως την άφησα περισσότερο από ότι έπρεπε. Μου κάνει εντύπωση γιατί το έχω ξανακάνει και δε κάηκε αλλά τώρα την έιχα σε πίατο αντί για ποτήρι.

Δε ξέρω, αν οι καπνοί αφήνουν τίποτα ξέρω γω στα τοιχώματα του φούρνου ή αν μπορεί να χάλασαν τίποτα μέσα στο μηχάνημα. 

Ξεκόλλα,τιποτα δεν παθαίνει. Μην είσαι τόσο φοβικός.

Την σοκολάτα βάλε την σε τάπερ ,και το διαφορετικό σκεύος που χρησιμοποιησες παίζει ρόλο.Το ποτήρι προστατευει στο πλάι ενώ το πιάτο είναι ανοιχτό.

και γιατί να ζεστάνεις σοκολάτα σε πιάτο;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Ξεκόλλα,τιποτα δεν παθαίνει. Μην είσαι τόσο φοβικός.

Την σοκολάτα βάλε την σε τάπερ ,και το διαφορετικό σκεύος που χρησιμοποιησες παίζει ρόλο.Το ποτήρι προστατευει στο πλάι ενώ το πιάτο είναι ανοιχτό.

και γιατί να ζεστάνεις σοκολάτα σε πιάτο;

¨Ηθελα να φτιάξω μους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλει πολύ προσοχή στον φούρνο μικροκυμάτων για τέτοια υλικά. Πάντα είμαστε κοντά στον φούρνο

Η σοκολάτα λιώνει σε λίγα δευτερόλεπτα. 

Εγώ ήθελα να λιώσω λίγο μέλι που είχε μείνει στον πάτο ενός βάζου, το άφησα λίγο παραπάνω και άρχισα να ακούω κράκ... οριακά πρόλαβα και έβγαλα το βάζο προτού γίνει κομμάτια.

Είχε ραγίσει μόνο και το πέταξα...

3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν θα έτρεχε απο παντού στο πιάτο;

είναι πιο βολικό σε χαμηλό πιάτο για να το ρίξεις εκεί που θέλεις π.χ σε κάποιον κάδο-μίξερ. Σε ψηλό ποτήρια θα κολλούσε στον πάτο του.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Για να κάψεις φαει στα μικροκύματα πρεπει στο μαγείρεμα να εισαι χειρότερος-η και απο αυτόν που δεν ξέρεις να βράσει ενα αυγό 😀😂

• Like 3
Δημοσ.

Έχω κάψει ψωμί από κατάψυξη στα μικροκύματα.
Και επειδή είχα βάλει ανάποδα το πλαστικό που είναι για την κάλυψη του φαγητού αντί για πιάτο, το έλιωσε σε ένα σημείο.
Κάποιος με είχε σαμποτάρει και είχε βάλει την ισχύ στα 800W.

Δημοσ.

39 λεπτά πριν, G.TH. είπε

Έχω κάψει ψωμί από κατάψυξη στα μικροκύματα.
Και επειδή είχα βάλει ανάποδα το πλαστικό που είναι για την κάλυψη του φαγητού αντί για πιάτο, το έλιωσε σε ένα σημείο.
Κάποιος με είχε σαμποτάρει και είχε βάλει την ισχύ στα 800W.

οσο λιγότερη υγρασία εχει κατι, τοσο πιο ευκολα θα καει. αν πρεπει να ζεστάνεις κάτι πολύ ξηρο σαν το ψωμι μπορείς να το ψεκάσεις με νερο. θα μουλιάσει λίγο αλλα θα εξατμιστεί το νερο αρκετά γρηγορα. τέτοια ξηρα τρόφιμα ειναι επικίνδυνα για το φουρνο μικροκυμμάτων. 

• Like 1
Δημοσ.

Μιας που μιλάμε για φούρνους μικροκυμάτων, ΜΗΝ δοκιμάσει ποτέ κανείς να τυλίξει παγάκι με αλουμινόχαρτο και να το βάλει να ζεσταθεί!! ☠️

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, G.bar είπε

Μιας που μιλάμε για φούρνους μικροκυμάτων, ΜΗΝ δοκιμάσει ποτέ κανείς να τυλίξει παγάκι με αλουμινόχαρτο και να το βάλει να ζεσταθεί!! ☠️

Αν το κάνει τι θα συμβεί; 

Λογικά θα λιώσει το παγακι. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Αν το κάνει τι θα συμβεί; 

Λογικά θα λιώσει το παγακι. 

Αλουμινόχαρτο;

Δεν του βάζεις φωτιά καλύτερα να γλυτώσεις και το ρευμα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...