panostsak123 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Γειά σας, είχα γράψει πιο παλιά για θέμα για την τροφη του σκύλου μου, όσοι θυμάστε. Έχω λοιπόν έναν σκύλο, Presa Canario, 7 μηνών, 39 κιλά. Του δίνω εδώ και 1 μήνα Royal Canin Giant, με την δοσολογια 60 κιλών ενήλικου, οσο λέει η συσκευασία, 760 γραμμάρα. Το θέμα είναι πως την τελευταία εβδομάδα δείχνει αδύνατος, οι πλευρές του φαίνονται ελάχιστα, συν ότι η κοιλιά του είναι αρκετά μαζεμένη. 2 ερωτήσεις εχω να κάνω. Τι μπορώ να κάνω ώστε να παχύνει λίγο (μη μου πείτε για ωμά κρέατα και barf, γιατί δεν μου φτάνουν τα χρήματα να του παίρνω κρέατα κάθε τρεις και λίγο); Κια δεύτερον, επειδή σκέφτομαι να του συνεχίσω την Royal, από σο βλέπω η δοσολογια από τους 9 μήνες μέχρι τους 18 μειώνεται. Εδώ τώρα που τρώει 760, και δείχνει αδύνατος, όταν θα θέλει, πχ 550 στους 14 μήνες, τι θα γίνει; Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2020 από panostsak123
thanasisxask Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 7 μηνών 39 κιλά; μικρό μου ακούγεται...
vforvaggelis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Καταρχας πας στον κτηνιατρο να επιβεβαιωσουμε οτι απο υγεια εινια οκ το σκυλακι
basilis_k6 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 εγω σε profile 25kg σκύλου δίνω αντι για 260γρ, 350γρ που ειναι για 35kg. με λιγότερο οντως αδυνάτιζε. ειναι άψογη σε κιλα και υγεια μετά απο 3+ χρόνια με αυτη τη δοσολογία. θεωρω οτι μπορείς να δωσεις παραπάνω αλλα ο κτηνίατρος θα σου πει καλύτερα.
Comic maniak Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πρώτον αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα πήγαινέ το σε κτηνίατρο. Επίσης να ξέρεις δεν είναι όλες οι τροφές για όλα τα σκυλιά. Εμένα ένα από τα σκυλιά που έχουμε του αλλάξαμε τουλάχιστον 5 τροφές μέχρι να βρούμε μια που να συμβαδίζει με τον μεταβολισμό της επειδή αδυνάτιζε πολύ εύκολα. Μια άλλη περίπτωση θα είναι να έχει σκουλικάκια, νομίζω παίρνεις vermox ή κάτι ανάλογο για αυτό. Σε κάθε περίπτωση πάρε και την γνώμη κάποιου ειδικού. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2020 από Comic maniak
Tario Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μήπως επειδή είναι 7 μηνών παρατήρησες αν ψήλωσε, άλλαξε το μέγεθος στις πατούσες. Κάποιες φορές επειδή μεγαλώνουν δεν παίρνουν κιλά εύκολα. Και σίγουρα να ρωτήσεις κτηνίατρο. Γενικά για την όλη υγεία του σκύλου
G.bar Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 H royal canin δεν είναι σοβαρή τροφή, κυρίως για κουτάβι. Οχι απλα δεν είναι σοβαρή, ειναι για πέταμα. Αν θες δοκίμασε κάτι σε Acana ή αλλες premium ξηρές. Εμείς σε 27 κιλά σκύλο, δίνουμε αποκλειστικά Barf απο 4ων μηνων. 500gr τη μέρα βγαίνει 30κάτι ευρω τον μηνα. Φθηνότερα απο πραγματικά premium ξηρα.
moure Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, panostsak123 είπε Γειά σας, είχα γράψει πιο παλιά για θέμα για την τροφη του σκύλου μου, όσοι θυμάστε. Έχω λοιπόν έναν σκύλο, Presa Canario, 7 μηνών, 39 κιλά. Του δίνω εδώ και 1 μήνα Royal Canin Giant, με την δοσολογια 60 κιλών ενήλικου, οσο λέει η συσκευασία, 760 γραμμάρα. Το θέμα είναι πως την τελευταία εβδομάδα δείχνει αδύνατος, οι πλευρές του φαίνονται ελάχιστα, συν ότι η κοιλιά του είναι αρκετά μαζεμένη. 2 ερωτήσεις εχω να κάνω. Τι μπορώ να κάνω ώστε να παχύνει λίγο (μη μου πείτε για ωμά κρέατα και barf, γιατί δεν μου φτάνουν τα χρήματα να του παίρνω κρέατα κάθε τρεις και λίγο); Κια δεύτερον, επειδή σκέφτομαι να του συνεχίσω την Royal, από σο βλέπω η δοσολογια από τους 9 μήνες μέχρι τους 18 μειώνεται. Εδώ τώρα που τρώει 760, και δείχνει αδύνατος, όταν θα θέλει, πχ 550 στους 14 μήνες, τι θα γίνει; Ο σκύλος σου είναι μια χαρά,το σωστό σε αυτές τις φυλές είναι να φαίνονται λίγο τα πλευρά τους όπως στο δικό σου.Μεχρι 2 χρόνων θα αναπτύσσεται,μη βιάζεσαι και θα πάρει όγκο ο σκύλος. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Σταματήστε επιτέλους να ρωτάτε δεξιά και αριστερά για τέτοια θέματα και αναζητήστε συμβουλές από τον κτηνίατρο σας! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις