Boubis1411 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 53 λεπτά πριν, zx1234r είπε Όταν πας να δώσεις και εξετάσεις για να πάρεις υπηκοότητα. Μην ξαναγυρίσεις πίσω για τίποτα. Αυτό πότε γίνεται φίλε; και πως δίνεις εξετάσεις; δεν έχω ιδέα παιδιά. Εντωμεταξύ η γυναίκα μου γεννήθηκε στο οφενμπαχ παίζει να πάρει υπηκοότητα άμεσα;
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Boubis1411 είπε Αυτό πότε γίνεται φίλε; και πως δίνεις εξετάσεις; δεν έχω ιδέα παιδιά. Εντωμεταξύ η γυναίκα μου γεννήθηκε στο οφενμπαχ παίζει να πάρει υπηκοότητα άμεσα; Εφόσον έχει γεννηθεί εκεί νομίζω ναι. Φίλος μου είχε κάνει και κάτι άλλο, ο πατέρας του είχε την Αυστραλιανη υπηκοότητα και του μεταβίβασε την υπηκοότητα μετά. Νομίζω αν παντρευτείς γυναίκα που έχει την υπηκοότητα μιας χώρας μετά μπορείς να την αποκτήσεις και εσύ. Για ψάξε τι γίνεται.
Boubis1411 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Βασίλης_29 είπε Εφόσον έχει γεννηθεί εκεί νομίζω ναι. Φίλος μου είχε κάνει και κάτι άλλο, ο πατέρας του είχε την Αυστραλιανη υπηκοότητα και του μεταβίβασε την υπηκοότητα μετά. Νομίζω αν παντρευτείς γυναίκα που έχει την υπηκοότητα μιας χώρας μετά μπορείς να την αποκτήσεις και εσύ. Για ψάξε τι γίνεται. κατσε εμας δεν εχει κανενας Υπηκοοτητα και δεν ξερω αν ισχυει γιαυτο ρωταω εδω,μερικοι τα ξερουν πολυ καλα αυτα τα θεματα. 2-3 μηνες θα ειμαι μονος πανω -οποτε θα χρειαστω μεγαλη βοηθεια απο ολους εδω μεσα!
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε κατσε εμας δεν εχει κανενας Υπηκοοτητα και δεν ξερω αν ισχυει γιαυτο ρωταω εδω,μερικοι τα ξερουν πολυ καλα αυτα τα θεματα. 2-3 μηνες θα ειμαι μονος πανω -οποτε θα χρειαστω μεγαλη βοηθεια απο ολους εδω μεσα! Εγώ ξέρω ότι από την στιγμή που έχεις γεννηθεί σε μια χώρα παίρνεις και την υπηκοότητα της χώρας, ανεξάρτητα τι καταγωγή και από που είναι οι γονείς σου. Οπότε η γυναίκα σου πρέπει να την έχει, αν δεν γνωρίζετε τίποτα, πρέπει να ρωτήσετε κάποιον από Γερμανία και να ψάξετε τα αρχεία των αρμοδίων υπηρεσιών εκεί. Και επισης γνωρίζω ότι εφόσον παντρευτείς άτομο με την υπηκοότητα της χώρας, μπορείς να την πάρεις και εσύ. Τώρα αν κάνω λάθος ας με διορθώσει οποίος γνωρίζει καλύτερα. 1
csontheline Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για να πάρει νεογέννητο την υπηκοότητα, πρέπει να κατοικεί σε αυτή την χώρα ένας από τους 2 γονείς, για συγκεκριμένο διάστημα ή να έχει ήδη υπηκοότητα. Το χρονικό διάστημα διαφέρει από χώρα σε χώρα. Γερμανία, νομίζω, είναι 7 χρόνια. Edit : λέει 5 χρόνια https://europa.eu/youreurope/citizens/residence/documents-formalities/eu-nationals-permanent-residence/index_en.htm Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2020 από csontheline 2
Boubis1411 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, csontheline είπε Για να πάρει νεογέννητο την υπηκοότητα, πρέπει να κατοικεί σε αυτή την χώρα ένας από τους 2 γονείς, για συγκεκριμένο διάστημα ή να έχει ήδη υπηκοότητα. Το χρονικό διάστημα διαφέρει από χώρα σε χώρα. Γερμανία, νομίζω, είναι 7 χρόνια. αυτη ειχε φυγει στα 4-5 νομιζω οποτε τι γινεται δεν μετραει καν που γεννηθηκε εκει;
csontheline Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ίσως μπερδεύω την υπηκοότητα με την μόνιμη κατοικία (nationality - citizenship). Αλλά, για να πάρεις υπηκοότητα, πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι ήσουν εκεί τόσα χρόνια. Για παιδί, ίσως γίνεται να κάνει δήλωση ο γονέας ότι το είχε μαζί του στην χώρα. Θα το ψάξω, γιατί και εμένα με ενδιαφέρει (αν και μου είπαν ότι στην γέννηση, δεν παίρνει αυτομάτως την υπηκοότητα το παιδί, καθώς είμαστε φρέσκοι μετανάστες). Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2020 από csontheline 1
Boubis1411 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, csontheline είπε Ίσως μπερδεύω την υπηκοότητα με την μόνιμη κατοικία (nationality - citizenship). Αλλά, για να πάρεις υπηκοότητα, πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι ήσουν εκεί τόσα χρόνια. Για παιδί, ίσως γίνεται να κάνει δήλωση ο γονέας ότι το είχε μαζί του στην χώρα. Θα το ψάξω, γιατί και εμένα με ενδιαφέρει (αν και μου είπαν ότι στην γέννηση, δεν παίρνει αυτομάτως την υπηκοότητα το παιδί, καθώς είμαστε φρέσκοι μετανάστες). ισως μας απαντησει καποιος αλλος περιμενε
csontheline Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Πάντως, καταφέραμε σε 4 σελίδες να ξεφύγουμε τελείως από το θέμα. Μήπως να φτιαχτεί καινούριο και να πάμε εκεί;
Boubis1411 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, csontheline είπε Πάντως, καταφέραμε σε 4 σελίδες να ξεφύγουμε τελείως από το θέμα. Μήπως να φτιαχτεί καινούριο και να πάμε εκεί; Αν ενοχληθεί κάποιος θα το πει μην ανησυχείς. Αν μας την πουν θα κάνω νέο
tz3s Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Τι τρελα ειναι αυτη με την υπηκοοτητα? Δεν ειστε πολιτες καμιας χωρας με αδυναμο διαβατηριο, ουτε θα βρειτε δυσκολιες σε χωρα της ΕΕ αν δν εχεις την υπηκοοτητα αυτης... Και ειδικα για Γερμανια, απ'οσο γνωριζω η μανα μια χαρα επιδοματα κτλ θα παρει χωρις να θεωρειται Γερμανος πολιτης π.χ... Καλως να μας ερθεις στα ξενα. Οργανωμενος φαινεσαι για να το ψαχνεις απο τωρα και να ετοιμαζεις τα παντα, δεν θα εχεις θεμα. 1
Boubis1411 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, tz3s είπε Τι τρελα ειναι αυτη με την υπηκοοτητα? Δεν ειστε πολιτες καμιας χωρας με αδυναμο διαβατηριο, ουτε θα βρειτε δυσκολιες σε χωρα της ΕΕ αν δν εχεις την υπηκοοτητα αυτης... Και ειδικα για Γερμανια, απ'οσο γνωριζω η μανα μια χαρα επιδοματα κτλ θα παρει χωρις να θεωρειται Γερμανος πολιτης π.χ... Καλως να μας ερθεις στα ξενα. Οργανωμενος φαινεσαι για να το ψαχνεις απο τωρα και να ετοιμαζεις τα παντα, δεν θα εχεις θεμα. απλα ρωτησα δεν τρεχει και τιποτα ναι οντως - εξαλλου πρωτα ο Θεος θα την παρουμε σε 7-10 χρονια ολοι μαζι , δεν εχουμε σκοπο να γυρισουμε Ελλαδα ,ισως στα 70 και παλι δυσκολα για εμενα τουλαχιστον ΔΕΝ με δενει τιποτα εδω εφοσον θα τους εχω ολους εκει !
Προτεινόμενες αναρτήσεις