Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Για ποιον λόγο να γραφτεί κάποιος στην ΔΟΥ εξωτερικού; Εφόσον θα παει σε μια ξένη χώρα και θα αποκταει εκεί εισοδήματα αρκεί να είναι γραμμένος στο σύστημα της ξένης χώρας και να πληρώνει εφορεία εκεί.
Boubis1411 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Λοιπόν οκ ας μείνουμε στο θέμα της ταυτότητας και βλέπουμε μετά για τα υπόλοιπα. Λοιπόν πάμε πάλι... Για να φύγω στο εξωτερικό σωστά όταν φύγω θα πρπει να πάω κάπου με την νέα ταυτότητα; 6 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε Δεν πιστεύω να σε χάσουμε εκεί στα ξένα Μπουμπη. Αν δεν βρεθεί δουλειά με 1000-1200 έφυγα ναι. Δεν φτάνουν τα στραγάλια εδώ με τίποτα. Εκεί δουλεύεις ναι μεν παραπάνω αλλά περισσεύει και χρήμα στο τέλος του μήνα. Βρήκα άκρη να βάλω και την γυναίκα νοσηλεύτρια, αν όλα πάνε καλά θα περισσεύουν το μήνα 1000-1500 ευρώ. Εδώ ζητάμε δανεικά κάθε μήνα, ειδικά χειμώνα.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε Για ποιον λόγο να γραφτεί κάποιος στην ΔΟΥ εξωτερικού; Εφόσον θα παει σε μια ξένη χώρα και θα αποκταει εκεί εισοδήματα αρκεί να είναι γραμμένος στο σύστημα της ξένης χώρας και να πληρώνει εφορεία εκεί. Γιατί μετά έχει διπλή φορολογία Γιατί μετά θα σου πει κόστος διαβίωσης, πόθεν έσχες, κλπ κλπ κλπ. Προφανώς, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, θα πρέπει πρώτα να μετακομίσει εκεί, να περάσουν 183 ημέρες εκεί και μετά να εγγραφεί στη ΔΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. Αν δεν το κάνει προφανώς λογίζεται ως Έλληνας πολίτης, με ό,τι υποχρεώσεις μπορεί να έχει κανείς. Φίλα τα ρούχα σου να έχεις τα μισά Συγγνώμη για το off topic αλλά μιας και ανέφερε μετανάστευση καλό είναι να το προλάβει
Boubis1411 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, cacofonix-3 είπε Γιατί μετά έχει διπλή φορολογία Γιατί μετά θα σου πει κόστος διαβίωσης, πόθεν έσχες, κλπ κλπ κλπ. Προφανώς, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, θα πρέπει πρώτα να μετακομίσει εκεί, να περάσουν 183 ημέρες εκεί και μετά να εγγραφεί στη ΔΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. Αν δεν το κάνει προφανώς λογίζεται ως Έλληνας πολίτης, με ό,τι υποχρεώσεις μπορεί να έχει κανείς. Φίλα τα ρούχα σου να έχεις τα μισά Συγγνώμη για το off topic αλλά μιας και ανέφερε μετανάστευση καλό είναι να το προλάβει Ναι Οκ σωστός. Αυτήν την εγράφη πως την κάνεις εφόσον εισαι έξω όμως;
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε 4 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Λοιπόν οκ ας μείνουμε στο θέμα της ταυτότητας και βλέπουμε μετά για τα υπόλοιπα. Λοιπόν πάμε πάλι... Για να φύγω στο εξωτερικό σωστά όταν φύγω θα πρπει να πάω κάπου με την νέα ταυτότητα; Αν δεν βρεθεί δουλειά με 1000-1200 έφυγα ναι. Δεν φτάνουν τα στραγάλια εδώ με τίποτα. Εκεί δουλεύεις ναι μεν παραπάνω αλλά περισσεύει και χρήμα στο τέλος του μήνα. Βρήκα άκρη να βάλω και την γυναίκα νοσηλεύτρια, αν όλα πάνε καλά θα περισσεύουν το μήνα 1000-1500 ευρώ. Εδώ ζητάμε δανεικά κάθε μήνα, ειδικά χειμώνα. Που να πας μεντην ταυτότητα; Να την ευλογήσουν; Δωσε 100€ και βγάλε διαβατήριο να κάνεις την δουλειά σου σαν άνθρωπος και να μην σε κοιτάνε σαν εξωγήινο. Το πιο απλό ,όταν σε ρωτήσουν πότε λήγει τι θα πεις; 1
Boubis1411 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Που να πας μεντην ταυτότητα; Να την ευλογήσουν; Δωσε 100€ και βγάλε διαβατήριο να κάνεις την δουλειά σου σαν άνθρωπος και να μην σε κοιτάνε σαν εξωγήινο. Το πιο απλό ,όταν σε ρωτήσουν πότε λήγει τι θα πεις; Θα βγάλω ρε συ όταν είμαι έτοιμος να φύγω, άδικα να λήξει ποιο γρήγορα δηλαδή;
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Ναι Οκ σωστός. Αυτήν την εγράφη πως την κάνεις εφόσον εισαι έξω όμως; Κλείσε έξι μήνες έξω και θα το κάνεις όταν έρθεις διακοπες 1
Boubis1411 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Όταν με ρωτήσουν πότε λήγει το διαβατήριο θα γράφει σιγά Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Κλείσε έξι μήνες έξω και θα το κάνεις όταν έρθεις διακοπες Εντάξει εγώ θα φύγω όμως μόλις κλείσουν τα σχολεία του χρόνου, άρα γύρω στις 14/6/2021.
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Boubis1411 είπε Θα βγάλω ρε συ όταν είμαι έτοιμος να φύγω, άδικα να λήξει ποιο γρήγορα δηλαδή; Δεν σε βλέπω αποφασισμενο ,κάνεις νερά. Πλάκα κάνω,εσύ αποφασίζεις 1 λεπτό πριν, Boubis1411 είπε Όταν με ρωτήσουν πότε λήγει το διαβατήριο θα γράφει σιγά Εντάξει εγώ θα φύγω όμως μόλις κλείσουν τα σχολεία του χρόνου, άρα γύρω στις 14/6/2021. Δεν θα φύγεις. 1
Boubis1411 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Δεν σε βλέπω αποφασισμενο ,κάνεις νερά. Πλάκα κάνω,εσύ αποφασίζεις Ρέ συ έτοιμος είμαι απλά αποφάσισα να πάω του χρόνου μόλις κλείσουν τα σχολεία. Δεν γίνεται να τραβάμε τα παιδιά μέσα στη μέση της χρονιάς, δεν είναι σκυλιά. Ασε που θέλει 3 μηνες να είμαι μόνος. Του χρόνου θα βγάλω την γυναίκα ταμείο οπότε να είναι με τα παιδιά μαζί μην τρέχει σε δουλειά κλπ. Είναι περίπλοκο, αν ήμουν εγώ και τα παπαρια μου είχα φύγει χτες. Εγώ σαν άτομο είμαι έτοιμος, οι άλλοι όμως δεν είναι.
Iris_89 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) FFS για να γραφτεις στη ΔΟΥ εξωτερικού, επικοινώνησε πρώτα με τη ΔΟΥ που είσαι γραμμένος, γιατί η κάθε μία ζητάει διαφορετικές μαλακίες. Ακόμα καλύτερα, βάλε τον λογιστή σου να στο κάνει με μια απλή εξουσιοδότηση. Πρέπει να είσαι κάτοικος εξωτερικού 6 μήνες πρώτα για να κάνεις τη διαδικασία, και πρέπει να έχεις ένα χαρτί απ' την εφορία της χώρας που είσαι για να το στείλεις μαζί με ότι υπόλοιπο σου ζητηθεί. Χρειάζεται μετάφραση απ' ότι θυμάμαι Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2020 από Iris_89 1 1
Boubis1411 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχω να βάλω στη γυναίκα μασελακι, αλλη ταλαιπωρία αυτή. Θέλει να πάμε Σκοπια να κάνουμε την δουλειά αυτή. Εχω να μάθω γερμανικά, 1200 μας είπε το φροντιστήριο και τους δύο μαζί, Μάιο έχουμε το πτυχίο Β1.. Έχουμε προετοιμασία των παιδιών... Τι νομίζεις έτσι είναι; 2 λεπτά πριν, Iris_89 είπε FFS για να γραφτεις στη ΔΟΥ εξωτερικού, επικοινώνησε πρώτα με τη ΔΟΥ που είσαι γραμμένος, γιατί η κάθε μία ζητάει διαφορετικές μαλακίες. Ακόμα καλύτερα, βάλε τον λογιστή σου να στο κάνει με μια απλή εξουσιοδότηση. Πρέπει να είσαι κάτοικος εξωτερικού 6 μήνες πρώτα για να κάνεις τη διαδικασία, και πρέπει να έχεις ένα χαρτί απ' την εφορία της χώρας που είσαι για να το στείλεις μαζί με ότι υπόλοιπο σου ζητηθεί. Χρειάζεται μετάφραση απ' ότι θυμάμαι Οκ ας έρθει εκείνη την ώρα και θα δούμε. Με την ταυτότητα την νέα να κάνω κάτι η θα λάβουν την αλλαγή αυτόματα το κράτος με ενδιαφέρει. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2020 από Boubis1411
fredd0 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Mε τη νεα ταυτοτητα καλο ειναι να πας στις τραπεζες με τις οποιες συνεργαζεσαι, οαεδ αφου παιρνεις επιδομα ανεργιας, και στον ασφαλιστικο φορεα σου. Η δου ενημερωνεται αυτοματα για αλλαγες ταυτοτητας απο περσυ. τωρα αν βαριεσαι, σε κανα διβδομαδο ανοιγεις καινουργιο θεμα γιατι σε τρεχουν πχ οι τραπεζες λογω αναντιστοιχιας της ταυτοτητας με τα αρχεια τους 1 1
Boubis1411 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, fredd0 είπε Mε τη νεα ταυτοτητα καλο ειναι να πας στις τραπεζες με τις οποιες συνεργαζεσαι, οαεδ αφου παιρνεις επιδομα ανεργιας, και στον ασφαλιστικο φορεα σου. Η δου ενημερωνεται αυτοματα για αλλαγες ταυτοτητας απο περσυ. τωρα αν βαριεσαι, σε κανα διβδομαδο ανοιγεις καινουργιο θεμα γιατι σε τρεχουν πχ οι τραπεζες λογω αναντιστοιχιας της ταυτοτητας με τα αρχεια τους Θα πάω ρε αφού κάθομαι. Φωτοτυπία θα βγάλουν αυτοί εκεί μην τρέχω κ γιαυτό
zx1234r Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Όταν πας να δώσεις και εξετάσεις για να πάρεις υπηκοότητα. Μην ξαναγυρίσεις πίσω για τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις