Προς το περιεχόμενο

Καριέρα ως Technical Writer

giwrgostr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά!

Τώρα θα μπω στο τέταρτο έτος των σπουδών μου και παράλληλα εργάζομαι ως Technical Writer σε μια εταιρεία διεθνούς φήμης, αλλά δεν παίζει ρόλο σε ποια ακριβώς. Είναι η πρώτη μου full time εργασία, ενώ από το λύκειο δουλεύω freelance ως συντάκτης σε ένα site τεχνολογίας. Η σύμβαση μου δυστυχώς είναι ορισμένου χρόνου και σε έναν χρόνο περίπου θα έχει λήξει (δουλεύω ήδη 7 μήνες). Παρότι μου αρέσει πολύ το αντικείμενο, δεν βλέπω να υπάρχουν θέσεις γι αυτό στην Ελλάδα, ενώ στο εξωτερικό υπάρχει τεράστια ζήτηση. Όσοι εργάζεστε σε εταιρείες πληροφορικής, βλέπετε να υπάρχουν σχετικές θέσεις; Θα ήθελα να πολύ να συνεχίσω την καριέρα μου πάνω στο technical writing, τη συγγραφή documentation και τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού, αλλά έχω απογοητευτεί με τις διαθέσιμες ευκαιρίες στην Ελλάδα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι μεγάλες εταιρείες και εδώ στην Ελλάδα ψάχνουν technical writers και τους πληρώνουν και πολύ καλά!!! Ξεκινά να στέλνεις βιογραφικά σε όλες τις intra, και σε όλες όσες κάνουν consulting (delloite, Accenture κλπ. ) ... Εξωτερικό εννοείται θα βρεις πιο εύκολα. Αν το ψάξεις λίγο παραπάνω και είσαι και λίγο τυχερός , μπορείς να βρεις και μόνιμο remote. Απ' όσο ξέρω τουλάχιστον η Oracle σου δίνει αυτή την επιλογή.

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 2

5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αυτό,απορώ που το σκέφτεσαι.

Αφού είναι ταλαίπωρος.

@giwrgostr εγώ θα έπιανα τις μεγάλες εταιρείες στο χώρο του ΙΤ αλλά και εταιρείες marketing συνήθως έχουν μικρά τμήματα development, και θα έκανα επαφές. Ξέρω ότι παίζουν τέτοιες θέσεις στην Ελλάδα πάντως.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και γιατι να μεταναστευσεις, ή να δουλευεις σε εταιρεια ως υπαλληλος?

Γινε freelancer , δημιουργησε site , παρε δουλειες απο fiverr,upwork . 

Technical writer (ενας απλος dj ? ) , ή καλυτερα copywriter ( o mc) , μαζι με εκμαθηση paid (facebook,google ads) , ή free traffic (SEO) , ειναι ο καλυτερος συνδυασμος.

Καθε μηνα θα μας γραφεις απο Τενεριφη, Σεϋχέλλες, Χαβαη και αν εισαι και τσακαλι, κανεις και ενα delegation σε αλλους, για να επιτυχεις το απολυτο leverage.

Επεξ/σία από Damianus
  • Like 2

Γενικά εδώ πέρα από ότι δεν πληρώνουν για αυτή την θέση δίνουν συνήθως μόνο συμβάσεις για λίγους μήνες. (Να γίνει η δουλειά και μετά δεν βαριέσαι)

Εμεις σαν μηχανικοί πάντως τον ζηλεύουμε τον technical writer που έχουμε στο branch μας 😊. Κάνει report απευθείας us (το branch είναι uk) , άρα δεν έχει manager σε εμάς πάνω από το κεφάλι του και βγάζει μπόλικα παραπάνω από εμάς 😂. Γεγονός είναι ότι οι μεγαλες αμερικανικές εταιρίες έχουν όντως ζήτηση αν και προφανως λιγοτερες θέσεις, αλλά και λιγότεροι υποψήφιοι. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις job applications για να δεις αν θα σε καλέσουν σε interview εταιρίες εκτός Ελλάδας και μπορεί να μην τους πειραζει να δουλέψεις remote. Έχει αλλαξη αρκετα η φιλοσοφία των πολυεθνικών λόγω covid. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...