Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Είστε σίγουροι δηλαδή ότι αν το ξεκινούσαν από 8/512 δεν θα είχε και αρχική τιμή +100€ τουλάχιστον; 

Προφανώς είναι ένα μη επαγγελματικό μηχάνημα που θα το πάρει κάποιος χωρίς απαιτήσεις και αν ξέρει ότι δεν παίζει να χρησιμοποιήσει τίποτα πέρα από έναν chrome, τα 64GB είναι αρκετά. Αν θες παραπάνω φαντάζομαι υπάρχει επιλογή για configuration. Οι εταιρίες δεν είναι ιδρύματα να δίνουν δωρεάν hardware και δεν ξέρω για ποιον λόγο το σκέφτεται καν ο κόσμος. Αυτή την κοστολόγηση έκανε στα υλικά, υπολόγισε rnd, marketing και ότι άλλο και βγήκε η τιμή.

For the record, 500GB nvme δίσκος έχει 100-150€ και 4GB RAM γύρω στα 30€ που είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό όταν το λάπτοπ θα στοιχίζει τόσο λίγο 500-700€ να υποθέσω.

Οι τιμές για nvme 250 gb που είπα, ξεκινανε στα 33 ευρώ ΛΙΑΝΙΚΗ. Για την microsoft αυτό σημαίνει τα μισα λεφτά, δηλαδη 15 ευρώ.

Τα 4 gb ddr 4 έχουν 15 ευρώ λιανική. Που σημαίνει 7 ευρώ για την microsoft. Δηλαδή το κόστος κατασκευής για 256 gb + 4 gb επιπλεον ειναι 22 ευρώ (και δεν αφαιρώ την αξία του 64ρη).

Τα οποία μετά θα τα πληρώσεις 100-150 στην microsoft.

1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

δεν ξέρεις εσυ. η Ms λέει

Απαιτήσεις συστήματος για την εγκατάσταση των Windows 10

Αυτές είναι οι βασικές απαιτήσεις για την εγκατάσταση των Windows 10 σε έναν υπολογιστή. Αν η συσκευή σας δεν πληροί αυτές τις απαιτήσεις, ενδέχεται να μην μπορείτε να απολαύσετε πλήρως τα Windows 10 και να πρέπει να αγοράσετε έναν νέο υπολογιστή.

Επεξεργαστής:
Επεξεργαστής 1 gigahertz (GHz) ή ταχύτερος ή τεχνολογία System on a Chip (SoC)
Μνήμη RAM:
1 gigabyte (GB) για 32 bit ή 2 GB για 64 bit 
Χώρος στον σκληρό δίσκο:
16 GB για λειτουργικό σύστημα 32 bit ή 32 GB για λειτουργικό σύστημα 64 bit
Κάρτα γραφικών:
DirectX 9 ή μεταγενέστερη έκδοση με πρόγραμμα οδήγησης WDDM 1.0
Οθόνη:

800x600

χαχαχα με αυτές τις προδιαγραφές έχεις τα windows σε screenshot!

4 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Δεν ξέρω πόσο το χρεώνουν, αν ήθελα να το αγοράσω θα το κοιτούσα. Αλλά και αυτός που μπορεί να τα έχει όλα στο cloud, σε NAS, ή οτιδήποτε, γιατί να φεσωθεί 100-200€ για να χει το base model 500GB;

2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Οι τιμές για nvme 250 gb που είπα, ξεκινανε στα 33 ευρώ ΛΙΑΝΙΚΗ. Για την microsoft αυτό σημαίνει τα μισα λεφτά, δηλαδη 15 ευρώ.

Τα 4 gb ddr 4 έχουν 15 ευρώ λιανική. Που σημαίνει 7 ευρώ για την microsoft. Δηλαδή το κόστος κατασκευής για 256 gb + 4 gb επιπλεον ειναι 22 ευρώ (και δεν αφαιρώ την αξία του 64ρη).

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

με ΕΝΑ ολόκληρο gigahertz και ΕΝΑ ολόκληρο gb ram μπορείς άνετα να ανοίξεις τα windows και να τα κοιτας.

Ειναι αστείο ποσο για την ms να βάλει 8g/256g απλα κάνει οτι και η samsung με το note. δεν θέλει να πουλήσει το φθηνο απλα να φαίνετε καλύτερο deal το ακριβότερο.

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

με ΕΝΑ ολόκληρο gigahertz και ΕΝΑ ολόκληρο gb ram μπορείς άνετα να ανοίξεις τα windows και να τα κοιτας.

Ειναι αστείο ποσο για την ms να βάλει 8g/256g απλα κάνει οτι και η samsung με το note. δεν θέλει να πουλήσει το φθηνο απλα να φαίνετε καλύτερο deal το ακριβότερο.

Αυτό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με i5 10ης γενιάς και 4 gb ram δεν με πειράζει καθόλου αν δουλεύω  μόνο browser on the go , αν θέλω video editing εντάξει δεν φτάνουν , ας μην ξεχνάμε το surface το παίρνεις πιο πολύ για τη φορητότητα και λειτουργκικότητα , πχ επαγγελματίες , μαθητές , φοιτητές , οπότε μια χαρα τα βλέπω τα 4 γιγα ραμ

Επεξ/σία από ethereum
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Δεν ξέρω πόσο το χρεώνουν

Χρυσάφι 

5 λεπτά πριν, KostasKri είπε

γιατί να φεσωθεί 100-200€ για να χει το base model 500GB;

Απλά αγοράζεις άλλο , 8G/256G είναι δυστυχώς το σημερινό μίνιμουμ . 
Ram 4G:

Για απλή χρήση Ίντερνετ (ειδικά με chrome) και πολλές καρτέλες ξεκινά το swap .

SSD 64G

Με < 30G περίσσευμα μετά από εγκατάσταση , βάλε και κάνα καλό upgrade με windows OLD φακέλους , τα συνεχόμενα updates ο ssd θα δουλεύει στα όρια και θα σέρνεται .

10 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

δεν ξέρεις εσυ. η Ms λέει

Απαιτήσεις συστήματος για την εγκατάσταση των Windows 10

Αυτές είναι οι βασικές απαιτήσεις για την εγκατάσταση των Windows 10 σε έναν υπολογιστή. Αν η συσκευή σας δεν πληροί αυτές τις απαιτήσεις, ενδέχεται να μην μπορείτε να απολαύσετε πλήρως τα Windows 10 και να πρέπει να αγοράσετε έναν νέο υπολογιστή.

Επεξεργαστής:
Επεξεργαστής 1 gigahertz (GHz) ή ταχύτερος ή τεχνολογία System on a Chip (SoC)
Μνήμη RAM:
1 gigabyte (GB) για 32 bit ή 2 GB για 64 bit 
Χώρος στον σκληρό δίσκο:
16 GB για λειτουργικό σύστημα 32 bit ή 32 GB για λειτουργικό σύστημα 64 bit
Κάρτα γραφικών:
DirectX 9 ή μεταγενέστερη έκδοση με πρόγραμμα οδήγησης WDDM 1.0
Οθόνη:

800x600

Θυμήθηκα τα κινεζικά tablets με 32G που δεν μπορούν να κάνουν update λόγω έλλειψης χώρου μετά από clean install !

• Like 4
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Καμία εταιρία δεν θα σου πουλήσει το hardware στην τιμή που το αγοράζει και είναι εντελώς λάθος να σκέφτεσαι έτσι. Σαν καταναλωτής βλέπεις πόσο έχει στην αγορά ο SSD όχι πόσο τον αγοράζει η Microsoft, η Apple και ο όποιος. Οπότε επιστρέφουμε σε αυτό που λέω, αν σε νοιάζει παραπάνω χώρος, πληρώνεις έξτρα αλλιώς εκμεταλλεύεσαι την τιμή του base model αν δεν τον χρειάζεσαι.

46 λεπτά πριν, korakios είπε

Χρυσάφι 

Απλά αγοράζεις άλλο , 8G/256G είναι δυστυχώς το σημερινό μίνιμουμ . 
Ram 4G:

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, ethereum είπε

με i5 10ης γενιάς και 4 gb ram δεν με πειράζει καθόλου αν δουλεύω  μόνο browser on the go , αν θέλω video editing εντάξει δεν φτάνουν , ας μην ξεχνάμε το surface το παίρνεις πιο πολύ για τη φορητότητα και λειτουργκικότητα , πχ επαγγελματίες , μαθητές , φοιτητές , οπότε μια χαρα τα βλέπω τα 4 γιγα ραμ

Και γιατί να μην πάρεις ένα ταμπλετάκι με τα μισά λεφτά;

Δημοσ.

Παιδια τι χτυπιεστε δεν μπορω να καταλαβω. Προφανως για να βγαζει η Microsoft ακομα αυτο το configuration υπαρχει κοσμος που το προτιμαει γιατι πολυ απλα ΔΕΝ εχει τις απαιτησεις που εχετε εσεις απο εναν υπολογιστη.  Φανταστειτε ενα ατομο  που απλα διαβαζει ειδησεις στον υπολογιστη του και θα δει YouTube η Netflix μια δυο ωρες την ημερα. Δεν δουλευουν ολοι 15 εφαρμογες ταυτοχρονα σε 3 οθονες! Ο καθενας παιρνει αυτο που του ταιριαζει ! ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ οτι δεν θα υπαρχουν configuration me 8 και 16 GB μνημης. Chill !  :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Theon1k είπε

Περιμένω να το δω πρώτα πριν πω οτιδήποτε. Δεν μου κάθεται καλά γιατί αν απλά έκοψαν μισή ίντσα από την οθόνη και 64 GB αποθηκευτικό χώρο πως δικαιολογειται τόσο χαμηλή τιμή στα 500 δολάρια σε σχέση με το κανονικό μοντέλο? Άρα φαντάζομαι θα έγιναν και αλλού περικοπές όπως στο unibody σασί και στην ποιότητα κατασκευής. Ίδωμεν..

Πάντως και  με 4 GB μνήμης μια χαρά κάνεις την δουλειά σου αν δεν είσαι power user, αρκεί να έχεις καλό επεξεργαστή. Το δικό μου Surface laptop με 4GB είναι πολύ πιο άμεσο σε απόκριση από το Surface Go με 8GB μνήμη που έχω. Τρέχω άνετα ERP+Edge+Excel + Spotify+ One Drive + Google Drive + Skype στο background . Τώρα είπαμε, αν είσαι power user, αλλάζει το πράγμα....

Πάντως το surface laptop και το surface go δεν έγιναν για να εξυπηρετήσουν τις ίδιες ανάγκες. Οπότε δεν θεωρώ ότι μπορούν να συγκριθούν... Εγώ ας πούμε για τις ανάγκες μου είμαι πολύ ικανοποιημένος από το go... Κάτοχος surface go 1st gen 8/128... Φυσικά για όλα αυτά που λες ότι τρέχεις εννοείται καλύτερα ένα surface laptop.

2 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Σταματησα να διαβαζω στα 4GB ram!!!!

Πραγματικα καμενο απο χερι. Απορω με τους managers που παιρνουν τετοιες αποφάσεις! Λες και +4GB κοστιζουν και ανεβαζουν την τιμη! Ελεος.

Δεν κανεις μια χαρα την δουλεια σου. Με την ψυχη στο στομα την κανεις. Και οταν πλασαρεις στην αγορα κατι λειψό θα την πατησεις. Ποσο πραγματικα κοστιζουν στην MS να βαλει 8/256 αντι για 4/64? Ψιχουλα.

Εξαρτάται πάντα από τις απαιτήσεις της δουλειάς σου. Δεν κάνεις πάντα δουλειά με την ψυχή στο στόμα όπως λες. Εγώ σαν εκπαιδευτικός που θα γράψω τα διαγωνίσματα μου στο office, θα εγκαταστήσω και μια geogebra για την γεωμετρία, θα δω μερικά βίντεο στο YouTube και καμιά ταινία στο Netflix, θα ανοίξω και 3-4 tabs στον edge ή στον chrome ή στον Mozilla που θα μου χρειαστούν σε τέτοιο βαθμό τα 8gb ram, ώστε αν είμαι με 4gb να λέω ότι κάνω δουλειά με την ψυχή στο στόμα; Το στραβό συνήθως δεν είναι τα 4gb ram, είναι ο emmc δίσκος των 64gb που βάζουν οι εταιρείες... Και η μικρομαλακή στα go της με 64gb... Ας έβαζαν έστω sata ssd και θα ήταν μια χαρά για απλά πράγματα.

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Abudi είπε

Και γιατί να μην πάρεις ένα ταμπλετάκι με τα μισά λεφτά;

εκει μεσα είμαι , περιμένω να δω καινούργια ipad , ipad air , surface , surface go2 

Επεξ/σία από ethereum
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, ethereum είπε

εκει μεσα είμαι , περιμένω να δω καινούργια ipad , ipad air , surface , surface go2 

Για τα go και go2 να πω το εξής μιας και το go μου το έχω σχεδόν δύο χρόνια: αν κάνεις μικτή χρήση laptop/tablet με έμφαση στο laptop και ξέρεις τι παίρνεις θα τα ευχαριστηθείς. Αν όμως κάνεις μικτή χρήση tablet/laptop με έμφαση στο tablet όχι μην πάρεις surface go. Σε αυτό δεν φταίει η MS μόνο... Το οικοσύστημα του windows store δεν είναι για πολλά πολλά σε χρήση tablet... Έχει εξαιρετικές εφαρμογές για χρήση πένας, για μένα που είμαι μαθηματικός είναι σωτήριες μερικές... Αλλά για tablet όχι...τσουκου... Πήγαινε για άλλα. Εγώ πάλι όπως το χρησιμοποιώ θα πάω στο επόμενο go σίγουρα, καλά να είμαστε πρώτα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...