Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο είπα και πιο πάνω. Ισχυει το εξης: εστω πως εχεις μια πιστωτικη με 1000€ οριο. Και κανεις συνολικες αγορες των 3000€ με 200€ μηνιαια δοση. Καθε μηνα οταν θα χρεώνεται η δοση θα εχεις υπολοιπο 800€ για αγορες στην καρτα σου. Δλδ δε χρεωνεσαι το συνολο των αγορων σου αλλα αυτα που εχεις να πληρωσεις καθε μηνα.

Εγω για παράδειγμα εχω μια πιστωτικη με 5000€ οριο. Αγορασα ενα ηλεκτρικο σκούτερ, ενα λαπτοπ, διαδρομο και ηλεκτρικά αξιας πολυ πανω απο 5000€. Αλλα οι δοσεις μου ειναι συνολικα 250 το μηνα. Οταν αποπληρωνω ολες τις μηνιαιες δοσεις μου δείχνει διαθεσιμο υπολοιπο για αγορες παλι 5000€.

Οποτε μετραει τι εχεις πραγματικα να πληρωαεις το μήνα και οχι το συνολο των αγορων που θα αποπληρωθούν σε πολλες ατοκες δοσεις

Επεξ/σία από malmsteen1984
Δημοσ.

Κάθε τράπεζα έχει το δικό της σύστημα.

Εγώ που δουλεύω euro σε πιστωτικη, πηρα πχ 3 προιοντα συνολικης αξιας 600 ευρω με πιστωτικο οριο 1500 ευρω. οι δοσεις για 3 αυτα προιοντα ειναι 70 ευρω. 

Στις άλλες τράπεζες θα έπρεπε να μου είχε αφαιρέσει από τα 1500 τα 600 και να έχω 900 ευρώ για επόμενες αγορές. 

Στην περίπτωση της euro σου αφαιρει τα 70 ευρω απο το πιστωτικο των 1500 οποτε εχεις 1430 για επομενες αγορες.

Δημοσ.

το θέμα έχει αναλυθεί και εξηγηθεί σε άλλο ποστ.

Μερικοί βέβαια επιμένουν στα δικά τους και δε μπορούν να καταλάβουν ότι οι πιστωτικές (ίσως όχι όλες όμως) έχουν 2 όρια (δόσεις και εφαπαξ)

• Moderators
Δημοσ.
8 ώρες πριν, malmsteen1984 είπε

Στο είπα και πιο πάνω. Ισχυει το εξης: εστω πως εχεις μια πιστωτικη με 1000€ οριο. Και κανεις συνολικες αγορες των 3000€ με 200€ μηνιαια δοση. Καθε μηνα οταν θα χρεώνεται η δοση θα εχεις υπολοιπο 800€ για αγορες στην καρτα σου. Δλδ δε χρεωνεσαι το συνολο των αγορων σου αλλα αυτα που εχεις να πληρωσεις καθε μηνα.

Εγω για παράδειγμα εχω μια πιστωτικη με 5000€ οριο. Αγορασα ενα ηλεκτρικο σκούτερ, ενα λαπτοπ, διαδρομο και ηλεκτρικά αξιας πολυ πανω απο 5000€. Αλλα οι δοσεις μου ειναι συνολικα 250 το μηνα. Οταν αποπληρωνω ολες τις μηνιαιες δοσεις μου δείχνει διαθεσιμο υπολοιπο για αγορες παλι 5000€.

Οποτε μετραει τι εχεις πραγματικα να πληρωαεις το μήνα και οχι το συνολο των αγορων που θα αποπληρωθούν σε πολλες ατοκες δοσεις

δεκτο αυτο αλλα τοτε τα 5000€ οριο τι ακριβώς όριο ειναι τότε;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Spect~ είπε

δεκτο αυτο αλλα τοτε τα 5000€ οριο τι ακριβώς όριο ειναι τότε;

Ειναι για τη eurobank το μεγιστο μηνιαίο ποσο που μου επιτρεπει να αγοραζω με την πιστωτικη. Ειτε ειναι εφαπαξ αγορα, ειτε ειναι δοση. Τα αθροιζει και μεχρι εκει επιτρέπει

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή είμαι λίγο μπερδεμένος έχω και εγώ μια απορία ας υποθέσουμε ότι έχω μια κάρτα με πιστωτικό όριο 1000 ευρώ και θελω να αγοράσω προϊόντα συνολικής αξίας 1200 ευρώ τα οποία θα πληρώσω σε 24 πχ άτοκες δόσεις θα μπορώ να κάνω αυτήν αγορα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, markon είπε

Επειδή είμαι λίγο μπερδεμένος έχω και εγώ μια απορία ας υποθέσουμε ότι έχω μια κάρτα με πιστωτικό όριο 1000 ευρώ και θελω να αγοράσω προϊόντα συνολικής αξίας 1200 ευρώ τα οποία θα πληρώσω σε 24 πχ άτοκες δόσεις θα μπορώ να κάνω αυτήν αγορα

99.9% όχι...

Ακόμα και αν λειτουργεί όπως η δικιά μου (που έχει 2 όρια, ένα για εφάπαξ αγορές και ένα για δόσεις) εφόσον το όριό σου είναι 1000, δε θα σε αφήσει να κάνεις αγορά 1200  

Δημοσ.

αν έχεις όριο 1000€ πως θα αγοράσεις κάτι που κάνει 1200€; Απλή λογική.

Βέβαια μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Βάζεις τα 1000€ σε 24 δόσεις και πληρώνεις τα 200€ εφάπαξ με την κάρτα.

Το παραπάνω που σου λέω το έχω κάνει, μου το πρότεινε υπάλληλος της τράπεζας όταν είχα τιγκάρει την κάρτα

Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να ρωτήσεις στην τράπεζα διότι από κάρτα σε κάρτα μπορεί να υπάρχουν μικρο-αλλαγές σχετικά με το πως υπολογίζονται τα όρια. Αλλού μπορεί να σε αφήνουν να ξεπεράσεις το όριο αλλά έχει ποινή

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/9/2020 στις 7:28 ΠΜ, malmsteen1984 είπε

Ειναι για τη eurobank το μεγιστο μηνιαίο ποσο που μου επιτρεπει να αγοραζω με την πιστωτικη. Ειτε ειναι εφαπαξ αγορα, ειτε ειναι δοση. Τα αθροιζει και μεχρι εκει επιτρέπει

Α καλα η παραπληροφορηση συνεχιζεται. 

Κατσε να παω να αγορασω σε δοσεις συνολικα προιοντα 30.000 ευρω με 500/μηνα δοση σε καρτα με οριο 3.000

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
6 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Α καλα η παραπληροφορηση συνεχιζεται. 

Κατσε να παω να αγορασω σε δοσεις συνολικα προιοντα 30.000 ευρω με 500/μηνα δοση σε καρτα με οριο 3.000

Παραπληροφόρηση στο μυαλο σου ισως. Σου λεω τι ισχύει με τη δικη μου καρτα yes visa συγκεκριμένα. Αν διαβασεις πιο πάνω αγόρασα πραγματα αξιας πανω απο 5000 ευρω που μου εχει βαλει οριο η τραπεζα και οταν πληρωνω τη μηνιαία δοση που ειναι περιπου 250 ευρω το πιστωτικό οριο ξαναπάει στα 5000€. Να στο κανω ταλιρα μπας και καταλαβεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...