Emenikaros Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 17 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε Μα στα λόγια μου έρχεσαι. Αλλά λένε σ εσένα αλλά λένε σ εμένα αλλά λένε τα παιδιά από πάνω. Alpha Bank έχεις και εσύ? Περισσότερο νόημα βγάζει να γίνεται έτσι, ώστε να μην δεσμεύει όλο το ποσό και απλά κάθε μήνα να σε χρεώνει την δόση που έχεις ορίσει. Αλλιώς ποιο το νόημα να δεσμεύεται όλο το ποσό? Έτσι σε μπλοκάρει και δεν μπορείς να δουλεύεις την κάρτα. Εγώ την πάτησα τον χειμώνα γιατί πλήρωνα τα πάντα με πιστωτική ώστε να μαζεύω BONUS για να τα κάνω μίλια και είχα κάνει 600€-700€ αγορές εφάπαξ και δεν μπόρεσα να βάλω πετρελαίο όταν ήθελα με δόσεις. Όταν τέλος του μήνα πληρώθηκε η κάρτα με αυτόματη εξόφληση από τον λογαριασμό μου, τότε μπορέσω να κάνω την δουλειά μου. Αυτό κατάλαβαινω με ποια λογική δουλεύει. Όμως όχι το αντίθετο. εγω εχω eurobank θεωρω ετσι οπως σου εγραψα ειναι..το οριο μειωνετε οταν κανεις αγορες εφαπαξ οταν κανεις δοσεις αφαιρει καθε μηνα το ποσο της δοσης 1
SabotazNic Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Παμε παλι. Η πιστωτικη ειναι ενα δανειο σε μορφη καρτας με οριο διαφορετικο στον καθενα. Οταν αγοραζεις κατι με δοσεις, το κανεις με χρηματα αλλουνου (της τραπεζας). Η τραπεζα θα αφαιρεσει την αγορα που εκανες, πχ 600 ευρω, θα δωσει ολοκληρο το ποσο, πχ στον Κωτσοβολο, και εσυ τωρα οφειλεις να δινεις στην τραπεζα χχ λεφτα για χχ δοσεις. Με οριο 800 ευρω, και αγορα με δοσεις 600, το νεο υπολοιπο ειναι 200 ευρω για δοσεις. Τον επομενο μηνα (αν 60 ευρω, 10 δοσεις), θα εχεις υπολοιπο 260, μετα 320. Αλλοι λενε οτι το εφαπαξ ειναι διαφορετικο απο αυτο των δοσεων. Δεν το εχω επιβεβαιωσει απο μερια μου. Και αυτο ισως επειδη εχω την university και παιζει να μην εχει εφαπαξ. Αλλα δεν το εχω χρειαστει για να το ψαξω. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2020 από SabotazNic 1
Emenikaros Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, SabotazNic είπε Παμε παλι. Η πιστωτικη ειναι ενα δανειο σε μορφη καρτας με οριο διαφορετικο στον καθενα. Οταν αγοραζεις κατι με δοσεις, το κανεις με χρηματα αλλουνου (της τραπεζας). Η τραπεζα θα αφαιρεσει την αγορα που εκανες, πχ 600 ευρω, θα δωσει ολοκληρο το ποσο, πχ στον Κωτσοβολο, και εσυ τωρα οφειλεις να δινεις στην τραπεζα χχ λεφτα για χχ δοσεις. Με οριο 800 ευρω, και αγορα με δοσεις 600, το νεο υπολοιπο ειναι 200 ευρω για δοσεις. Τον επομενο μηνα (αν 60 ευρω, 10 δοσεις), θα εχεις υπολοιπο 260, μετα 320. Αλλοι λενε οτι το εφαπαξ ειναι διαφορετικο απο αυτο των δοσεων. Δεν το εχω επιβεβαιωσει απο μερια μου. Και αυτο ισως επειδη εχω την university και παιζει να μην εχει εφαπαξ. Αλλα δεν το εχω χρειαστει για να το ψαξω. Εγώ έκανα αγορά 1500ε με άτοκες δόσεις και μου γράφει πρωτηδ. Δόση 60 ευρώ, υπόλοιπο διαθέσιμο 1940 ε, εχω πιστωτικό όριο τα 2000
SabotazNic Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, Emenikaros είπε υπόλοιπο διαθέσιμο 1940 Αυτο μαλλον ειναι το εφαπαξ. για δοσεις εχεις 500 +60 για καθε μηνα.
malmsteen1984 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 @SabotazNicτα παιδιά καλά τα λένε. Εσυ μπερδευεσαι και δεν τα λες σωστα ενω όπως ειπες δεν το έχεις επιβεβαιώσει. Απο το πλαφον που σου εχει ορισει η τράπεζα αφαιρουνται οι μηνιαίες δοσεις, δε δεσμεύεται ολο το ποσο
Emenikaros Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, malmsteen1984 είπε @SabotazNicτα παιδιά καλά τα λένε. Εσυ μπερδευεσαι και δεν τα λες σωστα ενω όπως ειπες δεν το έχεις επιβεβαιώσει. Απο το πλαφον που σου εχει ορισει η τράπεζα αφαιρουνται οι μηνιαίες δοσεις, δε δεσμεύεται ολο το ποσο Αν ήταν να μου δέσμευσει 1500 με. Δόσεις. Καήκαμε θα έπρεπε να έχουμε από 3-4 κάρτες ο καθένας
panostza Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Emenikaros είπε Αν ήταν να μου δέσμευσει 1500 με. Δόσεις. Καήκαμε θα έπρεπε να έχουμε από 3-4 κάρτες ο καθένας Κι όμως σου δεσμεύει όλο το ποσό. Έχω κάρτα με όριο €3000 και κάνω αγορά με 10 άτοκες €1000. Πλέον έχω διαθέσιμο €2000 για αγορά. Πληρώνω τον 1ο μήνα €100 μετά από 1 μήνα και έχω €2100 διαθέσιμο και ούτω καθεξής. Πολλοί μπερδεύονται με μικρές υπερβάσεις (ανάλογα την τράπεζα και τον πελάτη) που επιτρέπονται (δηλαδή η τράπεζες αφήνουν μια μικρή υπέρβαση πάνω από το όριο της κάρτας). Το σκέφτεσαι μονόπατα από την πλευρά του πελάτη, για αυτό και σου φαίνεται περίεργο. Αν το δεις από την πλευρά της τράπεζας θα καταλάβεις ότι η τράπεζα σε έκρινε αξιόπιστο για €2000. Κάνοντας εσύ αγορά με δόσεις €1500 η τράπεζα δεσμεύτηκε προς τον έμπορο ότι θα του δώσει €1500, πληρώσεις δεν πληρώσεις εσύ την κάρτα. Εντός του ορίου της κάρτας όλα καλά γιατί είπαμε ότι η τράπεζα ενέκρινε για εσένα το ρίσκο μέχρι €2000. Αν όμως αυτά τα €1500 δεν δεσμευτούν, εσύ τον επόμενο μήνα ή και την επόμενη μέρα μπορείς να κάνεις άλλη μια αγορά €1500 με δόσεις, και άλλη μια και άλλη μια. Και μετά να παρατήσεις όλα και η τράπεζα να έχει ένα άνοιγμα προς εσένα €10-€15.000 ενώ σου είχε εγκρίνει €2000. Για αυτό όταν κάνεις αγορά με δόσεις, ΑΣΦΑΛΩΣ και δεσμεύεται από το όριο της κάρτας ΟΛΟ το ποσό. Κατά καιρούς επιτρέπονται κάποιες μικρές υπερβάσεις από το όριο όταν κρίνονται ασφαλείς αλλά δεν μπορείς να υπολογίζεις σε αυτές. 2
Emenikaros Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, panostza είπε Κι όμως σου δεσμεύει όλο το ποσό. Έχω κάρτα με όριο €3000 και κάνω αγορά με 10 άτοκες €1000. Πλέον έχω διαθέσιμο €2000 για αγορά. Πληρώνω τον 1ο μήνα €100 μετά από 1 μήνα και έχω €2100 διαθέσιμο και ούτω καθεξής. Πολλοί μπερδεύονται με μικρές υπερβάσεις (ανάλογα την τράπεζα και τον πελάτη) που επιτρέπονται (δηλαδή η τράπεζες αφήνουν μια μικρή υπέρβαση πάνω από το όριο της κάρτας). Το σκέφτεσαι μονόπατα από την πλευρά του πελάτη, για αυτό και σου φαίνεται περίεργο. Αν το δεις από την πλευρά της τράπεζας θα καταλάβεις ότι η τράπεζα σε έκρινε αξιόπιστο για €2000. Κάνοντας εσύ αγορά με δόσεις €1500 η τράπεζα δεσμεύτηκε προς τον έμπορο ότι θα του δώσει €1500, πληρώσεις δεν πληρώσεις εσύ την κάρτα. Εντός του ορίου της κάρτας όλα καλά γιατί είπαμε ότι η τράπεζα ενέκρινε για εσένα το ρίσκο μέχρι €2000. Αν όμως αυτά τα €1500 δεν δεσμευτούν, εσύ τον επόμενο μήνα ή και την επόμενη μέρα μπορείς να κάνεις άλλη μια αγορά €1500 με δόσεις, και άλλη μια και άλλη μια. Και μετά να παρατήσεις όλα και η τράπεζα να έχει ένα άνοιγμα προς εσένα €10-€15.000 ενώ σου είχε εγκρίνει €2000. Για αυτό όταν κάνεις αγορά με δόσεις, ΑΣΦΑΛΩΣ και δεσμεύεται από το όριο της κάρτας ΟΛΟ το ποσό. Κατά καιρούς επιτρέπονται κάποιες μικρές υπερβάσεις από το όριο όταν κρίνονται ασφαλείς αλλά δεν μπορείς να υπολογίζεις σε αυτές. Και γιατί τότε πουθενα δεν γράφει οτι δεσμευτηκε όλο το ποσο παρά μόνο η δόση , τώρα κανονικά. Θα έπρεπε. Να είχα πιστωτικό υπόλοιπο 500 ευρώ
panostza Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, Emenikaros είπε Και γιατί τότε πουθενα δεν γράφει οτι δεσμευτηκε όλο το ποσο παρά μόνο η δόση , τώρα κανονικά. Θα έπρεπε. Να είχα πιστωτικό υπόλοιπο 500 ευρώ Δεν ξέρω τι γράφει και τι δεν γράφει στο internet banking σου, δεν ξέρω καν σε ποια τράπεζα έχεις κάρτα, αυτό που μπορώ να σε βεβαιώσω είναι ότι ναι, έχεις €500 υπόλοιπο (και πιθανόν λίγο πιο πάνω ανάλογα πόσα χρόνια έχεις την κάρτα και πόσο συνεπής ήσουν). Εάν δεν γινόταν αυτό σου εξήγησα ότι απλά θα έκανες αγορές με δόσεις και εφάπαξ πολλαπλάσιες του ορίου που σου εγκρίθηκε, και η τράπεζα θα είχε κίνδυνο που δεν ενέκρινε. Πράγμα απλώς απαράδεκτο για αυτήν για πολλούς λόγους.
Emenikaros Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, panostza είπε Δεν ξέρω τι γράφει και τι δεν γράφει στο internet banking σου, δεν ξέρω καν σε ποια τράπεζα έχεις κάρτα, αυτό που μπορώ να σε βεβαιώσω είναι ότι ναι, έχεις €500 υπόλοιπο (και πιθανόν λίγο πιο πάνω ανάλογα πόσα χρόνια έχεις την κάρτα και πόσο συνεπής ήσουν). Εάν δεν γινόταν αυτό σου εξήγησα ότι απλά θα έκανες αγορές με δόσεις και εφάπαξ πολλαπλάσιες του ορίου που σου εγκρίθηκε, και η τράπεζα θα είχε κίνδυνο που δεν ενέκρινε. Πράγμα απλώς απαράδεκτο για αυτήν για πολλούς λόγους. Euro bank classic visa γράφει ξεκάθαρα πιστωτικό όριο 2000ε , διαθέσιμο υπόλοιπο 1940. 60 έχει. Η δόση
panostza Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Emenikaros είπε Euro bank classic visa γράφει ξεκάθαρα πιστωτικό όριο 2000ε , διαθέσιμο υπόλοιπο 1940. 60 έχει. Η δόση Κατάλαβες το μη λογικό που σου είπα πιο πάνω; Αυτό που σου είπα εννοώ από την πλευρά της τράπεζας. Δεν πρόκειται να σε αφήσει με πιστώτικό όριο €2000 να τους χρεώσεις €4000. Είναι τόσο απλό. Λίγο πάνω από το όριο οκ, όχι όμως το διπλό. Τώρα τι και πως δείχνει στο internet banking δεν ξέρω.
emperor4her Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, Emenikaros είπε Euro bank classic visa γράφει ξεκάθαρα πιστωτικό όριο 2000ε , διαθέσιμο υπόλοιπο 1940. 60 έχει. Η δόση Και εγώ αυτό έχω καταλάβει απο αυτά που μου είχαν πει. Οι επόμενες δόσεις δεν προσμετρούνται γιατί δεν έχουν χρεωθεί ακόμη.. Αλλά απ' την άλλη αυτή η λογική κάπου μπαζει. Τι εννοώ? Εάν εγώ έχω όριο πχ 3000 ευρώ. Και ο;Ω και βάλω 24 δόσεις σε ένα προϊόν που κανει πχ 2500 ευρώ. Οπότε χοντρικά βγαίνει 100 το μήνα. Τον επόμενο μήνα το ίδιο, τον επόμενο το ίδιο κλπ κλπ μέχρι να φτάσουμε το ποσό των 3000 με 100αρικα. Άρα θα φτάσω σε ένα σημείο να χρωστάω συνολικά στην τράπεζα 30 000 ευρώ?? 1
Emenikaros Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, emperor4her είπε Και εγώ αυτό έχω καταλάβει απο αυτά που μου είχαν πει. Οι επόμενες δόσεις δεν προσμετρούνται γιατί δεν έχουν χρεωθεί ακόμη.. Αλλά απ' την άλλη αυτή η λογική κάπου μπαζει. Τι εννοώ? Εάν εγώ έχω όριο πχ 3000 ευρώ. Και ο;Ω και βάλω 24 δόσεις σε ένα προϊόν που κανει πχ 2500 ευρώ. Οπότε χοντρικά βγαίνει 100 το μήνα. Τον επόμενο μήνα το ίδιο, τον επόμενο το ίδιο κλπ κλπ μέχρι να φτάσουμε το ποσό των 3000 με 100αρικα. Άρα θα φτάσω σε ένα σημείο να χρωστάω συνολικά στην τράπεζα 30 000 ευρώ?? Είναι μια μεγάλη συζήτηση αυτή που δεν μπορεί να γίνει 10 το πρωι, ώρα για δουλειά τώρα
panostza Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 23 λεπτά πριν, Emenikaros είπε Είναι μια μεγάλη συζήτηση αυτή που δεν μπορεί να γίνει 10 το πρωι, ώρα για δουλειά τώρα Καμία μεγάλη συζήτηση. Η τράπεζα δεν θα σε αφήσει να την χρεώσεις πάνω από το όριο που σου έχει εγκρίνει. Απλό. Τέλος πάντων καλή δουλειά, κάποιοι έχουμε άδεια 🤣 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Η κοινη λογική λεει οτι η πιστωτική ειναι σαν να εχεις ενα κουμπαρα στην ακρη με 1000€ που στα εχει δωσει η τραπεζα(1000 το οριο της πιστωτικης) Πας σε ενα μαγαζι για να αγορασεις εναν υπολογιστη αξιας 800€, σε 8 δόσεις τον 100€, οπότε παίρνεις 800€ απο τον κουμπαρά και τα δίνεις στο μαγαζί. Εχεις υπόλοιπο στον κουμπαρά 200€ για αγορές. Στο τέλος του μήνα πληρώνεις τη δόση 100€, δηλαδή βάζεις στον κουμπαρά, και έχεις υπόλοιπο για αγορές 300€ Εχουν περάσει 3 μηνες και εχεις πληρωσει αλλες 3 δόσεις χωρις να εχεις αγοράσει κατι άλλο οποτε το υπόλοιπο σου ειναι τώρα στα 600€ Πας και κάνεις αλλη μια αγορα 300€ σε 6 δόσεις τον 50€ Το υπόλοιπο σου είναι τώρα, την μέρα της αγορας, 300€ Στο τέλος του μήνα πληρώνεις τις 2 δόσεις και το υπολοιπο σου παει στα 450 Τον επομενο στα 600 κλπ μεχρι να εξοφλήσεις όλες τις δόσεις οπου το υπολοιπό σου θα εχει παει ξανα στα 1000€ (αν εξοφλησεις ολες τις δοσεις και δεν εχεις κανει αλλη αγορα στο ενδιάμεσο)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα