ThanosR92 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους! Θέλω μια βοήθεια για να ξεμπερδέψω κάτι! Έχω μια πιστωτική στην Alpha Bank και επειδη πλέον δεν θα αποδίδει τα ίδια BONUS σε σχέση με την χρήση της χρεωστικής, θέλω να πληρώνω μόνο με εκείνη με αμεση εξόφληση! Η κάρτα μου ας πούμε ότι έχει όριο 800 ΕΥΡΩ και εγώ πληρώνω τα πάντα με εκείνη και ας πούμε την έχω χρεώσει αυτόν τον μήνα 600 ΕΥΡΩ (τα οποία θα πληρωθούν αυτόματα στο τέλος / αρχή του μήνα) ΜΕΧΡΙ όμως να πληρωθούν θα μπορώ να κάνω κανονικα αγορές με δόσεις για ΟΛΟ το ποσό η μόνο για τα 200 ΕΥΡΩ που μένουν υπόλοιπο ; Να πω πως έχω μιλήσει πολλές φόρες με την Alpha Bank αλλά πάντα στην εξυπηρέτηση μου δίνουν διαφορετικές απαντήσεις! Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2020 από ThanosR92
lightsout Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Εμένα η αρχική πληροφόρηση που μου είχε δώσει η Alpha ήταν πως υπάρχει το φανερό εφάπαξ πιστωτικό όριο που έχεις συμφωνήσει κι υπάρχει παράλληλα και το όριο των δόσεων, στο ίδιο ύψος με το εφάπαξ. Στην πράξη, αυτό πράγματι έτσι δούλευε, μέχρι που πλησίασα το εφάπαξ πιστωτικό μου όριο. Ενώ είχα πολύ μεγάλο περιθώριο για δόσεις, είχα απόρριψη συναλλαγής. Κι αυτό, γιατί το ποσό των δόσεων υπερέβαινε το εφάπαξ διαθέσιμο που είχα εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Συνεπώς, θεωρώ πως αν έχεις περιθώριο 200 ευρώ και πας να χρεώσεις σε δόσεις 200<, θα απορριφθεί η συναλλαγή.
emperor4her Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος γιατι κ εγω εχω ρωτησει πολλες φορες αλλα καθε φορα μου απαντανε οτι να ναι.. απο την εμπειρια μου λοιπον μόνο για τα 200 ΕΥΡΩ που μένουν υπόλοιπο αλλα στην αντιθετη περιπτωση, δηλαδη αν βαλεις πχ 800 ευρω σε 10 δοσεις , τοτε θα εχεις τον 1ο μηνα 700 ευρω υπολοιπο, τον 2ο αν δεν το πληρωσεις 600 κλπ. αν το πληρωνεις στην ωρα του, θα εχεις παντα 700 υπολοιπο μεχρι να τελειωσουν οι 10 μηνες!
AristidisZ Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, ThanosR92 είπε Καλημέρα σε όλους! Θέλω μια βοήθεια για να ξεμπερδέψω κάτι! Έχω μια πιστωτική στην Alpha Bank και επειδη πλέον δεν θα αποδίδει τα ίδια BONUS σε σχέση με την χρήση της χρεωστικής, θέλω να πληρώνω μόνο με εκείνη με αμεση εξόφληση! Η κάρτα μου ας πούμε ότι έχει όριο 800 ΕΥΡΩ και εγώ πληρώνω τα πάντα με εκείνη και ας πούμε την έχω χρεώσει αυτόν τον μήνα 600 ΕΥΡΩ (τα οποία θα πληρωθούν αυτόματα στο τέλος / αρχή του μήνα) ΜΕΧΡΙ όμως να πληρωθούν θα μπορώ να κάνω κανονικα αγορές με δόσεις για ΟΛΟ το ποσό η μόνο για τα 200 ΕΥΡΩ που μένουν υπόλοιπο ; Να πω πως έχω μιλήσει πολλές φόρες με την Alpha Bank αλλά πάντα στην εξυπηρέτηση μου δίνουν διαφορετικές απαντήσεις! Αν λειτουργεί όπως η eurobank, θα μπορέσεις να βάλεις δόση μέχρι 200 ευρώ και αν βάλεις ακριβώς αυτό το ποσό μετά δεν θα μπορείς να κάνεις άλλη συναλλαγή Μη ξεχνάς ότι η δόση που "τρέχει" μετράει σαν εφάπαξ συναλλαγή Αφού λοιπόν στο τέλος του μήνα πληρώσεις τα 800 (600 + 200) τον άλλο μήνα ξεκινάς με όριο 600 ευρώ, καθώς τα 200 αφορούν τρέχουσα μηνιαία οφειλή 1
ThanosR92 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, lightsout είπε Εμένα η αρχική πληροφόρηση που μου είχε δώσει η Alpha ήταν πως υπάρχει το φανερό εφάπαξ πιστωτικό όριο που έχεις συμφωνήσει κι υπάρχει παράλληλα και το όριο των δόσεων, στο ίδιο ύψος με το εφάπαξ. Στην πράξη, αυτό πράγματι έτσι δούλευε, μέχρι που πλησίασα το εφάπαξ πιστωτικό μου όριο. Ενώ είχα πολύ μεγάλο περιθώριο για δόσεις, είχα απόρριψη συναλλαγής. Κι αυτό, γιατί το ποσό των δόσεων υπερέβαινε το εφάπαξ διαθέσιμο που είχα εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Συνεπώς, θεωρώ πως αν έχεις περιθώριο 200 ευρώ και πας να χρεώσεις σε δόσεις 200<, θα απορριφθεί η συναλλαγή. 1 ώρα πριν, emperor4her είπε Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος γιατι κ εγω εχω ρωτησει πολλες φορες αλλα καθε φορα μου απαντανε οτι να ναι.. απο την εμπειρια μου λοιπον μόνο για τα 200 ΕΥΡΩ που μένουν υπόλοιπο αλλα στην αντιθετη περιπτωση, δηλαδη αν βαλεις πχ 800 ευρω σε 10 δοσεις , τοτε θα εχεις τον 1ο μηνα 700 ευρω υπολοιπο, τον 2ο αν δεν το πληρωσεις 600 κλπ. αν το πληρωνεις στην ωρα του, θα εχεις παντα 700 υπολοιπο μεχρι να τελειωσουν οι 10 μηνες! 12 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Αν λειτουργεί όπως η eurobank, θα μπορέσεις να βάλεις δόση μέχρι 200 ευρώ και αν βάλεις ακριβώς αυτό το ποσό μετά δεν θα μπορείς να κάνεις άλλη συναλλαγή Μη ξεχνάς ότι η δόση που "τρέχει" μετράει σαν εφάπαξ συναλλαγή Αφού λοιπόν στο τέλος του μήνα πληρώσεις τα 800 (600 + 200) τον άλλο μήνα ξεκινάς με όριο 600 ευρώ, καθώς τα 200 αφορούν τρέχουσα μηνιαία οφειλή Και αν για παράδειγμα έχω βάλει δόσεις 600€ για 1 χρόνο το ποσό που θα μπορώ να κάνω αγορές είναι τα 200€?
AristidisZ Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Όχι όχι Κάθε μήνα θα είσαι 50 ευρώ μείον (η μηνιαία δόση σου) στο όριο των εφάπαξ αγορών, δηλαδή 800 - 50 = 750 Αλλά αν έχεις ίδιο οριο για δόσεις (δηλαδή όσο και το όριο των εφάπαξ αγορών), θα έχεις μειωμένο όριο για αγορές με δόσεις Τον πρώτο μήνα θα έχεις 800 - 600 Τον 2ο 800 - 550, τον τρίτο 800 - 500 και ούτω καθεξής 1
ThanosR92 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 35 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Όχι όχι Κάθε μήνα θα είσαι 50 ευρώ μείον (η μηνιαία δόση σου) στο όριο των εφάπαξ αγορών, δηλαδή 800 - 50 = 750 Αλλά αν έχεις ίδιο οριο για δόσεις (δηλαδή όσο και το όριο των εφάπαξ αγορών), θα έχεις μειωμένο όριο για αγορές με δόσεις Τον πρώτο μήνα θα έχεις 800 - 600 Τον 2ο 800 - 550, τον τρίτο 800 - 500 και ούτω καθεξής Δηλαδή θα τραβάει κάθε μήνα από 50€ δόση χωρίς να δεσμεύει το ποσό όλο (600€) σωστά? Άρα αυτόματα θα έχω 750€ διαθέσιμα για αγορές εφάπαξ? Και το δεύτερο μήνα αν δεν έχω κάνει κάποια εφάπαξ αγορά πόσα θα είναι τα διαθέσιμα? 700€? Πως τιεξραι γίνεται να είναι 700€ εφόσον θα έχει εξοφληθεί η πρώτη δόση? Σορρυ αν ξανά ρωτάω το ίδιο αλλά με έχουν τρελάνει με τα τόσα διαφορετικά που μου λένε.
kax54638 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κάθε μήνα έχεις διαθέσιμα για εφάπαξ αγορές όλο το υπόλοιπο σου μείον τις αγορές που έχουν εκκαθαριστεί από την τράπεζα μέχρι εκείνη την ημέρα. Για αυτό αν κάνεις πολλές αγορές ή έχεις πολλές αγορές σε δόσεις το διαθέσιμο υπόλοιπο σου για εφάπαξ αγορές αλλάζει στην διάρκεια του μήνα. Όταν πληρώσεις τον λογαριασμό το ανάλογο ποσό αποδευσμεύεται. Σε εσένα δηλαδή, αν η αγορά των 600 ευρώ με μηνιαία δόση 50 ευρώ είναι και η μοναδική που έχεις, το όριο σου θα είναι 750 κάθε μήνα για εφαπαξ αγορές μέχρι να αποπληρώσεις όλες τις δόσεις. Μόλις πληρώσεις την δόση και μέχρι να εκαθαριστεί από την τράπεζα η επόμενη δόση θα είναι 800. Το όριο για αγορές με δόσεις δουλεύει διαφορετικα. Δηλάδή θα είσαι 200 τον πρώτο μήνα, 250 τον δεύτερο, 300 τον τρίοτ κ.ο.κ μέχρι να αποπληρώσεις όλες τις δόσεις. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2020 από kax54638 2
kostasbm Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 ενα δανειο με οριο ειναι...αφου σου εγκριναν 800 αυτο ειναι το ταβανι οποτε οτι αγορες κανεις δεσμευουν το αναλογο ποσο μεχρι να πληρωθει εφαπαξ η τμηματικα....
Nauths Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Παιδιά μπορώ να βάλω ολική εξόφληση από τον υπολογιστή, δεν έχω βρει αν ρυθμίζεται κάπου. Για πιστωτική alpha μιλάω.
velissarios1 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Nauths είπε Παιδιά μπορώ να βάλω ολική εξόφληση από τον υπολογιστή, δεν έχω βρει αν ρυθμίζεται κάπου. Για πιστωτική alpha μιλάω. Πας στην επισκόπηση , πιστωτική κάρτα και εκεί που έχει τρεις τελείες κάθετες δεξιά από την κάρτα πατάς και στο μενού που ανοίγει επιλέγεις λεπτομέρειες κάρτας. Μετά σκρολάρεις προς τα κάτω και επιλέγεις αυτόματη εξόφληση με το εκάστοτε υπόλοιπο. Αποθήκευση και τέλος.Νομίζω οτι αυτό ζητάς.
SabotazNic Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, ThanosR92 είπε Δηλαδή θα τραβάει κάθε μήνα από 50€ δόση χωρίς να δεσμεύει το ποσό όλο (600€) σωστά? Άρα αυτόματα θα έχω 750€ διαθέσιμα για αγορές εφάπαξ? Και το δεύτερο μήνα αν δεν έχω κάνει κάποια εφάπαξ αγορά πόσα θα είναι τα διαθέσιμα? 700€? Πως τιεξραι γίνεται να είναι 700€ εφόσον θα έχει εξοφληθεί η πρώτη δόση? Σορρυ αν ξανά ρωτάω το ίδιο αλλά με έχουν τρελάνει με τα τόσα διαφορετικά που μου λένε. Στις δόσεις δεσμεύει όλο το ποσό από την αρχή της αγοράς. Αν η δόση δόση σου είναι 50 ευρώ, για αγορά 800, τότε τον 1ο μήνα δεν έχει άλλο περιθώριο αγορών, τον 2ο αφού θα έχεις πληρώσει την δόση του 1ου, θα έχεις 50, το 3ο 100 κτλ. Αν στο 2ο μήνα αγοράσεις κάτι με 50 ευρώ, τον 3ο ξεκινάς πάλι με 50
ThanosR92 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, kax54638 είπε Κάθε μήνα έχεις διαθέσιμα για εφάπαξ αγορές όλο το υπόλοιπο σου μείον τις αγορές που έχουν εκκαθαριστεί από την τράπεζα μέχρι εκείνη την ημέρα. Για αυτό αν κάνεις πολλές αγορές ή έχεις πολλές αγορές σε δόσεις το διαθέσιμο υπόλοιπο σου για εφάπαξ αγορές αλλάζει στην διάρκεια του μήνα. Όταν πληρώσεις τον λογαριασμό το ανάλογο ποσό αποδευσμεύεται. Σε εσένα δηλαδή, αν η αγορά των 600 ευρώ με μηνιαία δόση 50 ευρώ είναι και η μοναδική που έχεις, το όριο σου θα είναι 750 κάθε μήνα για εφαπαξ αγορές μέχρι να αποπληρώσεις όλες τις δόσεις. Μόλις πληρώσεις την δόση και μέχρι να εκαθαριστεί από την τράπεζα η επόμενη δόση θα είναι 800. Το όριο για αγορές με δόσεις δουλεύει διαφορετικα. Δηλάδή θα είσαι 200 τον πρώτο μήνα, 250 τον δεύτερο, 300 τον τρίοτ κ.ο.κ μέχρι να αποπληρώσεις όλες τις δόσεις. Αν κατάλαβα καλά όλως αυτό που αναφέρεις εσύ είναι διαφορετικό από αυτό που λέει ο φίλος από κάτω. 6 ώρες πριν, SabotazNic είπε Στις δόσεις δεσμεύει όλο το ποσό από την αρχή της αγοράς. Αν η δόση δόση σου είναι 50 ευρώ, για αγορά 800, τότε τον 1ο μήνα δεν έχει άλλο περιθώριο αγορών, τον 2ο αφού θα έχεις πληρώσει την δόση του 1ου, θα έχεις 50, το 3ο 100 κτλ. Αν στο 2ο μήνα αγοράσεις κάτι με 50 ευρώ, τον 3ο ξεκινάς πάλι με 50 Και εγώ αυτό έχω καταλάβει. Με λίγα λόγια: 800€ Όριο π.χ 600€ δόσεις x12 μήνες = 50€ τον μήνα. Άρα μένουν 200€ για αγορές εφάπαξ και κάθε μήνα που θα φεύγει 1 δόση = 50€ τότε αυτά τα λεφτά θα μπαίνουν στο υπόλοιπο με τα 200€. Τα κατάλαβα σωστά?
Emenikaros Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε Αν κατάλαβα καλά όλως αυτό που αναφέρεις εσύ είναι διαφορετικό από αυτό που λέει ο φίλος από κάτω. Και εγώ αυτό έχω καταλάβει. Με λίγα λόγια: 800€ Όριο π.χ 600€ δόσεις x12 μήνες = 50€ τον μήνα. Άρα μένουν 200€ για αγορές εφάπαξ και κάθε μήνα που θα φεύγει 1 δόση = 50€ τότε αυτά τα λεφτά θα μπαίνουν στο υπόλοιπο με τα 200€. Τα κατάλαβα σωστά? οχι δεν παει ετσι, εχεις πιστωτικο οριο τα 1000 ευρω πες, αγοραζεις κατι με ατοκες δοσεις πχ.. που εχει 800 ευρω.. οι δοσεις ειναι πχ πες 30 ευρω το μηνα για Χ μηνες.. καθε μηνα αυτοματα θα σου αφαιρειτε ως οφειλη στην καρτα το ποσο των 30 ευρω.. αρα θα εχεις 970 ..εαν το πληρωσεις , τοτε επιτοπου θα γινει παλι 1000 το οριο.. εαν τωρα αγορασεις πχ ενα ζευγαρι παπουτσια.. 1000 ευρω , μειον τα 100 , εχεις 900 τοτε μειον και πες η ατοκη δοση σου τοτε παμε στα 870 διαθεσιμα για αγορα εφαπαξ η για αγορα με δοσεις , εμενα ετσι μου ειπαν Εμενα στις δοσεις δεν δεσμευει ολο το ποσο, μονο το ποσο της δοσης 2
ThanosR92 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 32 λεπτά πριν, Emenikaros είπε οχι δεν παει ετσι, εχεις πιστωτικο οριο τα 1000 ευρω πες, αγοραζεις κατι με ατοκες δοσεις πχ.. που εχει 800 ευρω.. οι δοσεις ειναι πχ πες 30 ευρω το μηνα για Χ μηνες.. καθε μηνα αυτοματα θα σου αφαιρειτε ως οφειλη στην καρτα το ποσο των 30 ευρω.. αρα θα εχεις 970 ..εαν το πληρωσεις , τοτε επιτοπου θα γινει παλι 1000 το οριο.. εαν τωρα αγορασεις πχ ενα ζευγαρι παπουτσια.. 1000 ευρω , μειον τα 100 , εχεις 900 τοτε μειον και πες η ατοκη δοση σου τοτε παμε στα 870 διαθεσιμα για αγορα εφαπαξ η για αγορα με δοσεις , εμενα ετσι μου ειπαν Εμενα στις δοσεις δεν δεσμευει ολο το ποσο, μονο το ποσο της δοσης Μα στα λόγια μου έρχεσαι. Αλλά λένε σ εσένα αλλά λένε σ εμένα αλλά λένε τα παιδιά από πάνω. Alpha Bank έχεις και εσύ? Περισσότερο νόημα βγάζει να γίνεται έτσι, ώστε να μην δεσμεύει όλο το ποσό και απλά κάθε μήνα να σε χρεώνει την δόση που έχεις ορίσει. Αλλιώς ποιο το νόημα να δεσμεύεται όλο το ποσό? Έτσι σε μπλοκάρει και δεν μπορείς να δουλεύεις την κάρτα. Εγώ την πάτησα τον χειμώνα γιατί πλήρωνα τα πάντα με πιστωτική ώστε να μαζεύω BONUS για να τα κάνω μίλια και είχα κάνει 600€-700€ αγορές εφάπαξ και δεν μπόρεσα να βάλω πετρελαίο όταν ήθελα με δόσεις. Όταν τέλος του μήνα πληρώθηκε η κάρτα με αυτόματη εξόφληση από τον λογαριασμό μου, τότε μπορέσω να κάνω την δουλειά μου. Αυτό κατάλαβαινω με ποια λογική δουλεύει. Όμως όχι το αντίθετο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα