Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην ομάδα , έχω δύο απορίες λοιπόν. 

Έχω ένα σύστημα 1155 , 8 Gb ram , i5 2500 και gtx 960 2gb με αεροψηξη arctic 34 dual κουτί με 3 ανεμηστηρες cooler master . Το πρώτο θέμα είναι ότι πολλά χρόνια τώρα με πολλά προγράμματα η μητρική μου γράφει 62 με 65 βαθμούς συνέχεια η αλήθεια είναι όμως ότι δεν πάει παραπάνω και δεν έχει βγάλει ποτέ κάποιο πρόβλημα , βέβαια δεν γνωρίζω αν πάει παραπάνω η κάτι τέτοιο, το ερώτημα μου είναι , μπορεί να φταίει κάτι στην μητρική και μέχρι πόσα είναι το φυσιολογικό ; Η μητρική είναι asus p8h61-mx ddr3 . 

Το δεύτερο ερώτημα είναι σχετικά με τις ραμ . Καταρχάς θέλω να προχωρήσω σε "αναβάθμιση" αν μπορώ να το πω έτσι αυτό το παλιό μηχάνημα αν και με αυτά που κάνω στα 28 μου μια χαρά την κάνω την δουλειά μου παίζω κανένα csgo κανένα lineage άντε και κανένα πιο βαρύ όπως το gta v που και που όπως πολλοί στην ηλικία μου εδώ μέσα  . Θέλω να πάω στα 16 μιας και μέχρι 16 gb πάει η μητρική αυτή . Το ερώτημα μου είναι θα έχω πρόβλημα αν πάρω ας πούμε ραμ στα 1600mhz; αφού η μητρική λέει μέχρι 1033-1333mhz αν δεν κάνω λάθος και αν έχει διαφορά μεγάλη στα παιχνίδια με τις ddr4. Ευχαριστώ πολύ Βασίλης . 

Επεξ/σία από Bansel
Ξέχασα να προσθέσω κάτι για ddr4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Bansel είπε

μπορεί να φταίει κάτι στην μητρική και μέχρι πόσα είναι το φυσιολογικό ; Η μητρική είναι asus p8h61-mx ddr3 . 

πως ειναι ο αερισμος του κουτιου Εχεις 3 φαν πως ειναι τοποθετημενα ? Απο ταχυτητες πως ειναι ρυθμισμενα?

17 λεπτά πριν, Bansel είπε

Θέλω να πάω στα 16 μιας και μέχρι 16 gb πάει η μητρική αυτή . Το ερώτημα μου είναι θα έχω πρόβλημα αν πάρω ας πούμε ραμ στα 1600mhz; αφού η μητρική λέει μέχρι 1033-1333mhz

στα 16 μπορείς να πας Αλλα αν πάρεις 1600 δεν θα κάνεις κάτι παραπάνω καθ όσον και ο επεξεργαστής και η μητρική μέχρι 1333 βλέπουν 

https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/52209/intel-core-i5-2500-processor-6m-cache-up-to-3-70-ghz.html

https://www.asus.com/Motherboards/P8H61MX/specifications/

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα συγνώμη τώρα τα βλέπω επειδή ήμουν δουλειά είναι δύο μπροστά για εισαγωγή και ένα εξαγωγή πίσω , τα μπροστινά είναι κατευθείαν μολεξ και το πίσω ειναι πάνω στην μητρική και το ρυθμίζει αυτό μόνο του το κουτί κάποτε ήταν ένα τησ πλάκας όχι τώρα ότι είναι κανένα θαύμα αλλά είναι καλύτερο σίγουρα είναι το cooler master mb520, τώρα με τις ραμ ερώτημα μου ήταν αν θα έχω πρόβλημα  διότι είναι περισσότερα αυτά που έχω δει από όσα λέει δλδ αν θα αναγνωρίζονται από το σύστημα , απλά θα πάρω 1600 επειδή δύσκολα βρίσκεις στα 1333 και επειδή και το κουτί είναι και με τζάμι να έχει και μια τσαχπινια καγκουρια να είναι όμορφη η ραμ χαχαχα αλλά και μιας και οι τιμές είναι πάνω κάτω τα ίδια σε αυτές τις συχνότητες 

Επεξ/σία από Bansel
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Bansel είπε

, τώρα με τις ραμ ερώτημα μου ήταν αν θα έχω πρόβλημα  διότι είναι περισσότερα αυτά που έχω δει από όσα λέει δλδ αν θα αναγνωρίζονται από το σύστημα , απλά θα πάρω 1600 επειδή δύσκολα βρίσκεις στα 1333

λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα Θα λειτουργούν σύμφωνα με ότι μπορεί να δώσει  μητρική - επεξεργαστής 

49 λεπτά πριν, Bansel είπε

τα μπροστινά είναι κατευθείαν μολεξ και το πίσω ειναι πάνω στην μητρική και το ρυθμίζει αυτό μόνο του το κουτί

δοκίμασε να βάλεις πίσω ένα με molex να έχει όλες τις στροφές (δες πόσες του δίνει ο κατασκευαστης ) και με πόσες γυρνάει ο ελεγχόμενος πίσω  για καλύτερη ροή αέρα Θέλω να πω Αν μπαίνουν από μπροστά πχ  2 x 57 m3/h θα πρέπει να βγαίνουν τα αντίστοιχα m3/h 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Bansel είπε

η μητρική μου γράφει 62 με 65 βαθμούς συνέχεια

Όταν ανοίγετε τον υπολογιστή πόσο δείχνει; Με ποιο πρόγραμμα το ελέγχετε;

7 ώρες πριν, Bansel είπε

αν και με αυτά που κάνω στα 28 μου μια χαρά την κάνω την δουλειά μου

Μπορείτε να αναβαθμίσετε τον επεξεργαστή σε i7-3770K (έχει και μικρότερη κατανάλωση από τον τωρινό)

7 ώρες πριν, Bansel είπε

άντε και κανένα πιο βαρύ όπως το gta v

Σιγά το βαρύ. Το πρόβλημα είναι η κάρτα γραφικών, και πιο συγκεκριμένα τα 2GB ραμ, καθώς δεν αφήνουν περιθόριο για ανέβασμα της ανάλυσης. Μία κάρτα με 4GB (ιδανικά 6) θα είναι πολύ καλύτερα. Στο δικό μου σύστημα όσα μπορούσα να βάλω φουλ με 750Ti και ανάλυση 1366x768

1 ώρα πριν, Bansel είπε

τώρα με τις ραμ ερώτημα μου ήταν αν θα έχω πρόβλημα  διότι είναι περισσότερα αυτά που έχω δει από όσα λέει δλδ αν θα αναγνωρίζονται από το σύστημα

Κανονικά θα πρέπει να κατέβει αυτόματα η συχνότητα, εκτός αν έχετε κάνει manual o.c. Για να μην έχετε κάποιο απρόοπτο προτιμήστε μνήμες με μπρος-πίσω τσιπάκια.

• Like 1
Δημοσ.

σόρρυ που απαντάω έτσι σε όλους μαζί αλλά δεν ξέρω πως γίνεται ξεχωριστά στον καθένα . Λοιπόν • Έχω χρησιμοποιήσει διάφορα προγράμματα αλλά εμπιστεύομαι περισσότερο το hvmonitor άμα το θυμάμαι καλά ξέρω ότι ότι πρέπει να δοκιμάσω αρκετά προγράμματα αλλά όλα όσα δοκίμασα πριν καιρό έδειχναν τα ίδια ακριβώς. Έχω δοκιμάσει και μολεξ και μητρική τα ίδια δείχνει πάντα . Επίσης το έχω δοκιμάσει και χωριά φανς πάλι το ίδιο να σας προλάβω έχει πολύ καιρό όμως έτσι 5 χρόνια τα ίδια δείχνει από θερμοκρασίες η μητρική . Δεν σκέφτομαι να κάνω τρελές αναβαθμίσεις σε αυτό το σύστημα θέλω απλά λίγη ραμ ακόμα αυτό είναι όλο για αυτά που το θέλω ακόμα και τώρα είναι μια χαρά πόσο μάλλον αν η μητρική έχει πρόβλημα τελικά και τελικά τα φτύσει και τα πάρει όλα μαζί της . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Bansel είπε

σόρρυ που απαντάω έτσι σε όλους μαζί αλλά δεν ξέρω πως γίνεται ξεχωριστά στον καθένα .

ανάλογα με στον ποιον θέλεις να απαντήσεις πας στο κειμενο του Αν θέλεις να απαντήσεις για όλο το κείμενο κάτω απο αυτο  υπάρχει η επιλογή παράθεση Αν θέσεις για ένα τμήμα  κειμένου το μαρκάρεις με αριστερό κλικ και στο τελείωμα του επιλεγμένου εμφανίζεται παράθεση Πατάς εμφανίζεται αυτο που βλέπεις και απο κατω  γράφεις την δικη σου απαντηση

Έχω δοκιμάσει και μολεξ και μητρική τα ίδια δείχνει πάντα . Επίσης το έχω δοκιμάσει και χωριά φανς πάλι το ίδιο να σας προλάβω έχει πολύ καιρό όμως έτσι 5 χρόνια τα ίδια δείχνει από θερμοκρασίες η μητρική .

Άρα αφού ζει ακόμα μετά από 5 χρόνια  λογικά δεν έχεις θέμα Καμιά αλλαγή πάστας επεξεργαστή να κάνεις αν τα καταφερνεις Αλλιώς σε φίλο η τεχνικό Αν είναι εύκολο βάλε καμιά φωτο του η/υ χωρίς το καπάκι να δούμε Μήπως έχεις κάνα φίλτρο αέρα στο κουτί και θέλει καθάρισμα?

Δεν σκέφτομαι να κάνω τρελές αναβαθμίσεις σε αυτό το σύστημα θέλω απλά λίγη ραμ ακόμα αυτό είναι όλο για αυτά που το θέλω ακόμα και τώρα είναι μια χαρά πόσο μάλλον αν η μητρική έχει πρόβλημα τελικά και τελικά τα φτύσει και τα πάρει όλα μαζί της . 

οκ Αν  κρίνεις ότι είναι απαραίτητο 

Επεξ/σία από hp8
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bansel είπε

Έχω χρησιμοποιήσει διάφορα προγράμματα αλλά εμπιστεύομαι περισσότερο το hvmonitor άμα το θυμάμαι καλά ξέρω ότι ότι πρέπει να δοκιμάσω αρκετά προγράμματα αλλά όλα όσα δοκίμασα πριν καιρό έδειχναν τα ίδια ακριβώς.

Το πιο αξιόπιστο είναι το HWinfo. Σε περίπτωση που δείχνει σταθερά την ίδια θερμοκρασία απλά έχει θέμα ο αισθητήρας της μητρικής. Σε άλλους δείχνει 118°C. Αν είχε τόση θερμοκρασία θα έλιωνε.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας .

2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Το πιο αξιόπιστο είναι το HWinfo. Σε περίπτωση που δείχνει σταθερά την ίδια θερμοκρασία απλά έχει θέμα ο αισθητήρας της μητρικής. Σε άλλους δείχνει 118°C. Αν είχε τόση θερμοκρασία θα έλιωνε.

Σε ευχαριστώ φίλε μου να είσαι καλά αυτή την απάντηση περίμενα . Μήπως γνωρίζεις και για τις ραμ κάτι ; 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Bansel είπε

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας .

Σε ευχαριστώ φίλε μου να είσαι καλά αυτή την απάντηση περίμενα . Μήπως γνωρίζεις και για τις ραμ κάτι ; 

hwmonitor δείχνει τα πάντα. Αλλά μην έχεις 2 προγράμματα για θερμοκρασίες ανοιχτά μαζί

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Bansel είπε

Μήπως γνωρίζεις και για τις ραμ κάτι ; 

Θέλετε καινούριες ή και μεταχειρισμένες από τις αγγελίες του forum;

Το βάλατε για πώληση το σύστημα; 😨

Απ' ότι είδα πήρατε πρόσφατα τη κάρτα γραφικών. Αν ανοίγατε ένα θέμα νωρίτερα θα σας συμβουλεύαμε καλύτερα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Θέλετε καινούριες ή και μεταχειρισμένες από τις αγγελίες του forum;

Το βάλατε για πώληση το σύστημα; 😨

Απ' ότι είδα πήρατε πρόσφατα τη κάρτα γραφικών. Αν ανοίγατε ένα θέμα νωρίτερα θα σας συμβουλεύαμε καλύτερα...

Ναι την κάρτα την πήρα πρόσφατα , είμαι ευχαριστημένος για αυτά που την θέλω εντάξει θα μπορούσα να πάω και σε 1050 με λίγο υπομονή . Το είχα βάλει ναι αλλά τελικά το μετάνιωσα και δεν το έδωσα τζάμπα κόπος , τελικά πήρα μια καινούργια 8αρα 1600 και δουλεύει μια χαρά 

Επεξ/σία από Bansel
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...