Προς το περιεχόμενο

AMD RX6000 Series (RDNA2/Big Navi)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5 ώρες πριν, GIOVINCO είπε

Καλησπερα. Εχει κανεις εμπειρια με την Sapphire 6600 Pulse, πως παει με θερμοκρασιες το καλοκαιρι στις πολεις που λιωνουμε στη ζεστη? Τα 75αρια που βλεπω στα reviews ειναι το peak η θα πιανει τιποτα 85αρια Αθηνα με καυσωνα? 

Την έχω με ένα μικρό undervolt και λίγο ανεβασμένα ρολόγια. Πυρήνας 75 memory junction γύρω στους 68, αλλά βλέπω το hotspot να κάνει peaks στους 90-92. θεωρείται φυσιολογικό, αλλά θα το ήθελα για ψυχολογικούς λόγους να είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερα. Σε στοκ η μόνη διαφορά ήταν ο πυρήνας που έφτανε τους 82. 

Μιλάω για full load σε ένα μέτριο mx330-x και με αρκετά επιθετικό προφίλ στα φανάκια.

Επεξ/σία από dazed&confused
  • Like 1
Δημοσ.

image.png.ef250c8b0e99b34fa747dc893c97f4c7.png

XFX SWFT 210 6600XT στο σαιμπερμπαγκ 1440p σε καλό κουτί και λίγο το φαν κουρβ έκανα στο 65% και πάνω αρχίζουν να ακούγοντε τα φανάκια της κάρτας.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα τον τελευταίο καιρό βλέπω και εγώ τις θερμοκρασίες να είναι ανεβασμένες. 80-85 βαθμούς με 95-100 junction. Αν και δεν έχω θέματα στα παιχνίδια που παίζω μου φαίνεται πως είναι αρκετά ψιλά για πολύωρο gaming. 

Με τους ανεμιστήρες της κάρτας foul load είναι στους 65 με 80 αλλά ακούγεται σαν drone. 

Όλες οι ρυθμίσεις είναι default σε κάρτα 6900 xt gigabyte. Να συνεχίσω να παίζω σε μεγάλες θερμοκρασίες ή θα πάρω τίποτα στο χέρι στο τέλος? 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Tigio13 είπε

Καλησπέρα τον τελευταίο καιρό βλέπω και εγώ τις θερμοκρασίες να είναι ανεβασμένες. 80-85 βαθμούς με 95-100 junction. Αν και δεν έχω θέματα στα παιχνίδια που παίζω μου φαίνεται πως είναι αρκετά ψιλά για πολύωρο gaming. 

Με τους ανεμιστήρες της κάρτας foul load είναι στους 65 με 80 αλλά ακούγεται σαν drone. 

Όλες οι ρυθμίσεις είναι default σε κάρτα 6900 xt gigabyte. Να συνεχίσω να παίζω σε μεγάλες θερμοκρασίες ή θα πάρω τίποτα στο χέρι στο τέλος? 

Τσίμπα λίγο το voltage στο 1.05 και βλέπεις πως πάει. Φέτος ήταν πάρα πολύ ζεστό το καλοκαίρι και λογικό να βλέπουμε πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες συγκριτικά με χειμώνα. 

• Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Tigio13 είπε

Τίποτα δεν θα πάρεις στο χέρι, αν θέλεις παίξε με undervolt λίγο και βάζε fps cap στα παιχνίδια 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, chrisde είπε

Τίποτα δεν θα πάρεις στο χέρι, αν θέλεις παίξε με undervolt λίγο και βάζε fps cap στα παιχνίδια 

Fps cap βάζω. Όσες φορές έκανα undervolt (μικρό) μου γύρισε τις ρυθμίσεις πάλι σε default. Δεν ξέρω αν έχει κάποια αστάθεια γενικά. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Tigio13 είπε

Fps cap βάζω. Όσες φορές έκανα undervolt (μικρό) μου γύρισε τις ρυθμίσεις πάλι σε default. Δεν ξέρω αν έχει κάποια αστάθεια γενικά. 

αν τις γυρίζει σε default σημαίνει ο σκάει ο driver, άρα αστάθεια ναι, κατά 90%

Δημοσ.

Και μήπως ξέρει κανείς πως βρίσκουμε την αστάθεια? Γενικά και σε default ρυθμίσεις είναι οκ στα παιχνίδια πέρα από τις θερμοκρασίες. Βέβαια όταν είχα πειράξει διαφορά πέρα από τις θερμοκρασίες έβλεπα και περισσότερα fps.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Tigio13 είπε

Και μήπως ξέρει κανείς πως βρίσκουμε την αστάθεια? Γενικά και σε default ρυθμίσεις είναι οκ στα παιχνίδια πέρα από τις θερμοκρασίες. Βέβαια όταν είχα πειράξει διαφορά πέρα από τις θερμοκρασίες έβλεπα και περισσότερα fps.

Περιόρισε το ποσο ρεύμα κατεβάζεις και παίξε καμία ώρα να δεις συμπεριφορά. Όσο είναι stable ρίξε λίγο ακόμη ρεύμα σημειώνοντας πάντα κάπου το τελευταίο stable. Λογικά σε κάποιες δοκιμές θα έχεις μια καλή βάση.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Tigio13 είπε

Ρεύμα πλέον δεν κατεβάζω καθόλου γιατί το γυρνάει αμέσως default. Στα 1175 το έχω αφήσει. 

Ας πούμε αν πας 1165 1160 πχ σε γυρνάει default; Καθόλου περιθώριο δεν έχεις;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Ας πούμε αν πας 1165 1160 πχ σε γυρνάει default; Καθόλου περιθώριο δεν έχεις;

Το κατέβασα στα 1165 και έπαιξα λίγο. Μέχρι στιγμής δε γύρισε default. Πέρα από smart access και 1165 δεν πείραξα τίποτα άλλο. 

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Πρώτη φορά γράφω στο φόρουμ. Θα ήθελα να ρωτήσω για μια sapphire nitro + rx 6800xt που έχω. Λοιπόν η κάρτα σε idle θερμοκρασίες είναι 40-45 βαθμους. Με το που ανοίξω γκειμ φτάνει απευθείας στους 90-100. Σε στρες τεστ στο furmark η κάρτα δεν ξεπέρασε τους 100 βαθμους. Επίσης μέτρησα το hot spot και είχε φτάσει 110 βαθμους. Αυτές η θερμοκρασίες είναι λογικές η εγώ ( πρώην κάτοχος Nvidia) νομίζω ότι η κάρτα δουλεύει πολύ ψηλά σε θερμοκρασίες?

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.
40 minutes ago, Koulioths said:

Καλησπέρα παιδιά. Πρώτη φορά γράφω στο φόρουμ. Θα ήθελα να ρωτήσω για μια sapphire nitro + rx 6800xt που έχω. Λοιπόν η κάρτα σε idle θερμοκρασίες είναι 40-45 βαθμους. Με το που ανοίξω γκειμ φτάνει απευθείας στους 90-100. Σε στρες τεστ στο furmark η κάρτα δεν ξεπέρασε τους 100 βαθμους. Επίσης μέτρησα το hot spot και είχε φτάσει 110 βαθμους. Αυτές η θερμοκρασίες είναι λογικές η εγώ ( πρώην κάτοχος Nvidia) νομίζω ότι η κάρτα δουλεύει πολύ ψηλά σε θερμοκρασίες?

Ευχαριστώ!!

Οχι δεν είναι φυσιολογικές. Θέλει repaste, αν τα ανεμιστήρια δουλεύουν 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...