Προς το περιεχόμενο

AMD RX6000 Series (RDNA2/Big Navi)

narta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, Herald είπε

Και κάτι που αφορά τους Ryzen, ο 6900hs είναι χαζός επεξεργαστής. Έχει turbo boost στα 4.9ghz και ζητάει 3 κιλά ρεύματα για να παίξει εκεί ψηλά. Οπότε σε idle ή και σε ελαφριά workloads βαράει 90+C!! Η μόνη λύση είναι να κλείσεις τελείως το turbo boost. Σε all core workloads δεν έχει θέμα με το turbo αλλα σε ελαφριά loads ρε φίλε τραβάει ένας πυρήνας 40-50w και αυτοκαταστρέφεται. LOL 

Η μλκία που τους δέρνει όλους να βγάλουν επιδόσεις στα bmarks για τις "παρουσιάσεις".

2 ώρες πριν, Herald είπε

Το πρόβλημα είναι μεταξύ windows - amd - asus. Ο καθένας βάζει διαφορετική έκδοση drivers και έτσι το radeon software παθαίνει κοκομπλόκο και δεν ξέρει τι του γίνεται.

For future reference, be warned!

Όταν θα πας να βάλεις νέους Adrenaline, είτε θα το κάνεις inplace, μέσα από την ίδια την εφαρμογή που έχειτην επιλογή ή θα κατεβάσεις τον νέο και θα ξεκινήσεις την εγκατάσταση με κλειστό το δίκτυο, αλλιώς θα έχεις πάλι τα ίδια.

Έχε και κατά νου ότι ενδεχομένως σε κάποια μεγάλη αναβάθμιση των Win μπορεί να σου περάσει με το ζόρι τον δικό του οδηγό και να στα μαμήσει όλα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λοιπόν τα  καταφέραμε ξανά,, 2/2. 

Κάτι άσχετο που μου  έκανε εντύπωση, είναι πιο efficient να παίζεις στην dGPU (6700s) πάρα την onboard 680m. Τι φάση :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/5/2023 στις 8:05 ΠΜ, tazmaaaz είπε

Πσρελαβες?

Μαπα τελικα μεγαλες θερμοκρασιες και πολυ πλαστικο, αλλα να ειναι καλα φιλος εφυγε για 500ε και βρηκαμε ενα τερατακι Strix lc 6900xt

Rx 6900 xt σε New world 4k very high 13,5gb για πλάκα, Rip rtx 3070 3080 

8 λεπτά πριν, giannis2156 είπε

Μαπα τελικα μεγαλες θερμοκρασιες και πολυ πλαστικο, αλλα να ειναι καλα φιλος εφυγε για 500ε και βρηκαμε ενα τερατακι Strix lc 6900xt

Rx 6900 xt σε New world 4k very high 13,5gb για πλάκα, Rip rtx 3070 3080 

IMG_20230512_191025_edit_932356462809285.jpg

Επεξ/σία από giannis2156
  • Like 1

Τελικά υπάρχει λύση για το θέμα των υψηλών VRAM Clock speed; Ενώ στην αρχή όταν πήρα την RX6600 δούλευε κανονικά τώρα τελευταία είναι μόνιμα στα 1078MHz!! Οθόνη έχω την Dell G2422 με HDMI σύνδεση.

14 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Τελικά υπάρχει λύση για το θέμα των υψηλών VRAM Clock speed; Ενώ στην αρχή όταν πήρα την RX6600 δούλευε κανονικά τώρα τελευταία είναι μόνιμα στα 1078MHz!! Οθόνη έχω την Dell G2422 με HDMI σύνδεση.

Εχεις ενεργοποιημένο το hardware accelaration στους browser που χρησιμοποιείς;Εγώ σε windows 10 με απενεργοποιημένη την παραπάνω επιλογή είμαι εντάξει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, hocico0777 είπε

Εχεις ενεργοποιημένο το hardware accelaration στους browser που χρησιμοποιείς;Εγώ σε windows 10 με απενεργοποιημένη την παραπάνω επιλογή είμαι εντάξει.

Θα το δοκιμάσω! Όντως το έχω ενεργοποιημένο

Υ.Γ. Πάλι τα ίδια δεν άλλαξε κάτι 🤔

Επεξ/σία από aetos1988

2 ώρες πριν, aetos1988 είπε

Για δοκίμασε να τη "ρίξεις" στα 144Hz και δες αν συνεχίζει να το κάνει.

2 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Για δοκίμασε να τη "ρίξεις" στα 144Hz και δες αν συνεχίζει να το κάνει.

Μπα δεν είδα διαφορά... Το έριξα ακόμα και στα 60hz αλλά δεν αλλάζει κάτι. Το περίεργο είναι ότι το κάνει τώρα τελευταία δηλαδή τελευταίους μήνες, πριν το έβαζα και 144hz και δεν ανέβαινε

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρει κανείς τι κάνει το Radeon Chill? Το χρησιμοποιεί κανείς? Χρησιμεύει κάπου? Όταν το ανοίγω με ταράζει στο stuttering, τι φάση

Επεξ/σία από Herald

5 ώρες πριν, aetos1988 είπε

μπορείς να δοκιμάσεις με Display Port; Εμένα η αλήθεια είναι οτι το έκανε στην αρχή με 144 και 165ΗΖ οπότε το ειχα βάλει στα 120. Εχοντας κάνει clean install τους τελευταίους γιατί είχε φάει ενα σκάλωμα το σύστημα δοκίμασα τώρα στα 165 και HW acceleration ανοιχτό και τα συναφή και έχω σωστά ρολόγια σε ηρεμία.\

Θυμάμαι τον πρώτο καιρό είχα με HDMI την οθόνη

2 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

μπορείς να δοκιμάσεις με Display Port; Εμένα η αλήθεια είναι οτι το έκανε στην αρχή με 144 και 165ΗΖ οπότε το ειχα βάλει στα 120. Εχοντας κάνει clean install τους τελευταίους γιατί είχε φάει ενα σκάλωμα το σύστημα δοκίμασα τώρα στα 165 και HW acceleration ανοιχτό και τα συναφή και έχω σωστά ρολόγια σε ηρεμία.\

Θυμάμαι τον πρώτο καιρό είχα με HDMI την οθόνη

Έχω display port καλώδιο αλλά έκανα κάτι δοκιμές με τα hz και τώρα όποτε βάζω dp δεν μου παίζει σε όποια θύρα και τα βάλω έχει μαύρη οθόνη

9 λεπτά πριν, Herald είπε

Ξέρει κανείς τι κάνει το Radeon Chill? Το χρησιμοποιεί κανείς? Χρησιμεύει κάπου? Όταν το ανοίγω με ταράζει στο stuttering, τι φάση

Per game cap (hi/low).

Το γιατί έχεις stutter με αυτό, δεν το ξέρω.

10 λεπτά πριν, Herald είπε

Αν βάλεις ίδια min/max fps, λειτουργεί καθαρά σαν frame-limiter. Αλλιώς σε στιγμές που δεν κουνιέσαι ή δεν κάνεις κάτι στο παιχνίδι, ρίχνει τα frames και την συχνότητα/ρολόγια της κάρτας για εξοικονόμηση. Κάτι τέτοιο.

Μόλις τώρα, AlexandrosKle είπε

Αν βάλεις ίδια min/max fps, λειτουργεί καθαρά σαν frame-limiter. Αλλιώς σε στιγμές που δεν κουνιέσαι ή δεν κάνεις κάτι στο παιχνίδι, ρίχνει τα frames και την συχνότητα/ρολόγια της κάρτας για εξοικονόμηση. Κάτι τέτοιο.

Ναι αλλά εμένα μου τα ρίχνει την ώρα που παίζω και με ταράζει  στο λόξιγκα. :P 

Το έκλεισα και ηρέμησα. Ωραία και τα shortcuts του radeon software, τώρα που τα κατάφερα (3 μερούλες με πήρε :P ) να δουλέψει, μια χαρά κομπλεδούρα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...