Προς το περιεχόμενο

AMD RX6000 Series (RDNA2/Big Navi)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

Είναι η κλασσική δικαιολογία "δεν θέλω να μπλέκω με ρυθμίσεις και driver updates,να κρασάρουν τα windows και να καίνε πολλά βατ για τις ίδιες επιδόσεις" Το ακούω και συνεχίζω να το ακούω απο τον περίγυρό μου στο γιατί συνεχίζω να παίρνω amd κάρτες (5700 3 χρόνια, και τώρα την 6700), ενω πχ μου λένε πάρε μια 3060ΤΙ να ξενοιάσεις με όλα, λες και έχω προβλήματα😂

Εμένα ο δικός μου περίγυρος έχει Amd, αλλά ο μοναδικός λόγος που προτιμούσαν ήταν για το αισθητά καλύτερο value συγκεκριμένα στις φθηνότερες βλέπε rx 570, 5700xt ή 6700 από Πλαισιο(συνήθως απο προσφορές απο αυτό λόγω και των bundle).

Κάτι σαν τα κινητά ένα πράγμα όταν επέλεγαν Xiaomi παλιότερα, ενώ πλέον πάνε σε πιο επώνυμες εταιρείες αφού όλες βάρεσαν τιμές στα ύψη.

32 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Θα σου πω, γτ η nvidia εχει καλυτερο ονομα και καλυτερο πακετο.

Η amd θα επαιρνε πωλησεις μονο αν η διαφορα τιμης ηταν τετοια που ο αλλος δεν σκεφτοταν την αποδοση σε rt  κλπ. Δλδ αν η amd εδινε την 7900xt κανα 700αρι πιστευω οτι αρκετοι θα την προτιμουσαν απο την 4070ti στα 900. 

Συμφωνω στο πρώτο κομμάτι. 

Στο δεύτερο πάλι, εάν η 7900xt είχε 700ευρώ, θα έτρωγε τις ίδιες τις rx 6000(6800xt/6900/6950xt),πολύ δύσκολο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Εμένα ο δικός μου περίγυρος έχει Amd, αλλά ο μοναδικός λόγος που προτιμούσαν ήταν για το αισθητά καλύτερο value συγκεκριμένα στις φθηνότερες βλέπε rx 570, 5700xt ή 6700 από Πλαισιο(συνήθως απο προσφορές απο αυτό λόγω και των bundle).

Κάτι σαν τα κινητά ένα πράγμα όταν επέλεγαν Xiaomi παλιότερα, ενώ πλέον πάνε σε πιο επώνυμες εταιρείες αφού όλες βάρεσαν τιμές στα ύψη.

Συμφωνω στο πρώτο κομμάτι. 

Στο δεύτερο πάλι, εάν η 7900xt είχε 700ευρώ, θα έτρωγε τις ίδιες τις rx 6000(6800xt/6900/6950xt),πολύ δύσκολο.

ε καλα ρε συ ,για ποσο θα υπαρχουν οι εξαρες  σιγα σιγα θα πρεπει να αντικατασταθουν ,ηδη ξεκινησαν να ριχνουν  τιμες ωστε να φυγουν 

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Θα σου πω, γτ η nvidia εχει καλυτερο ονομα και καλυτερο πακετο.

Η amd θα επαιρνε πωλησεις μονο αν η διαφορα τιμης ηταν τετοια που ο αλλος δεν σκεφτοταν την αποδοση σε rt  κλπ. Δλδ αν η amd εδινε την 7900xt κανα 700αρι πιστευω οτι αρκετοι θα την προτιμουσαν απο την 4070ti στα 900. 

Το θέμα είναι αν κάποιον τον ενδαιφέρει το RT θα πρέπει η 7900xt να πέσει στην τιμή της 4070 για να την προτιμήσεις. Αλλά μετά εκεί μπαίνει στο παιχνίδι η σχεδόν διπλάσια κατανάλωση. 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Herald είπε

Το θέμα είναι αν κάποιον τον ενδαιφέρει το RT θα πρέπει η 7900xt να πέσει στην τιμή της 4070 για να την προτιμήσεις. Αλλά μετά εκεί μπαίνει στο παιχνίδι η σχεδόν διπλάσια κατανάλωση. 

Περα απο το rt ομως που ειναι πανω κατω στα ιδια  στο ραστερ ειναι αλλο επιπεδο  η 7900xt. Σε ιδια τιμη 7900xt με 4070 εγω δεν θα πηγαινα με την καμια στη 4070.

• Like 4
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Περα απο το rt ομως που ειναι πανω κατω στα ιδια  στο ραστερ ειναι αλλο επιπεδο  η 7900xt. Σε ιδια τιμη 7900xt με 4070 εγω δεν θα πηγαινα με την καμια στη 4070.

Σε ιδια τιμη 4070 με 7900xt εννοειται πας στη δευτερη ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα καπου 30% κοντα και χειροτερο RT να εχει παλι αντισταθμιζετε με το raster. Στα παιχνιδια με dlss 3 θα ειναι μπροστα αλλα και παλι ειναι μεγαλη η διαφορα. 

• Like 2
Δημοσ.

Με το DLSS/FSR δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που να μην τους ενδιαφέρει το RT αφού δεν χάνεις σε απόδοση με εξαίρεση competitive παίχτες. 

Δημοσ.
1 hour ago, Millennium said:

Στα λεφτά που βλέπω και τις δυο στην Ελλάδα (720 ευρώ η 6800ΧΤ και 850 ευρώ η RTX3080 ετοιμοπαράδοτες) πας καρφί στην χειρότερη χχ70 της τελευταίας δεκαετίας (4070 830 ευρώ) , που καταντήσαμε.  

Αμερική αλλάζει το σκηνικό γιατί εκεί η 6800ΧΤ είναι πλέον στα 500 USD

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Lol 830€  για ένα τεμάχιο 4070 δεν θα έδινα το 2023 ακόμα και αν έπρεπε κόψω έξοδα για την εφορία. 

Καλύτερα μια ψησταριά υγραερίου να ψήνουμε μπιφτέκια στο διάλειμμα. 

Για 2 τεμάχια ίσως, και πάλι για το χαβαλέ. Να δούμε αν παίζουν sli με το ζόρι. 

Επεξ/σία από dem
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Αμερική αλλάζει το σκηνικό γιατί εκεί η 6800ΧΤ είναι πλέον στα 500 USD

Amazon Ευρώπη βλέπω 589ε , διαθέσιμη https://www.amazon.it/XFX-Speedster-RadeonTM-Gaming-Graphics/dp/B09NM7WMXG/ref=mp_s_a_1_2?crid=3VXU4EAJ099MY&keywords=6800+xt&qid=1681907647&sprefix=6800+x%2Caps%2C632&sr=8-2

Δημοσ.

Αγοράστηκε 2023 με τιμή 350€
αξίζει και μην κάνετε το λάθος και μπλέξετε με amd κάρτα γραφικών τώρα που πέσαν οι τιμές,

lol απο σκρουτζ για την 3060. Έτσι παιδιά μην κάνετε το λάθος και μπλέξετε με καμιά 6000. 350 για 3060 ενώ μπορούσε να πάει σε 6700ΧΤ..........

Δημοσ.

Αναλόγως τις εμπειρίες καθενός επέρχεται και ο fanboyσμός

Ευτυχώς δεν έχω κάνει το λάθος να μπλέξω με Nvidia κάρτες εδώ και κοντά 2 10ετίες.

Ζήτημα να έχω πάρει 2-3 Nvidia 

Εκεί που λόγω γήρανσης οι αντίστοιχες Nvidia ήταν για πέταμα , οι amd συνέχιζαν να με εξυπηρετούν με υποχωρήσεις βέβαια.

Μην πω για τα laptop. 
2 τέτοιες μου κάηκαν

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...