Occultist Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 16 ώρες πριν, KaRouLi είπε Νόμιζα ότι είχες 6700! Άκυρο τότε. Πραγματικά δεν έχω OC, εκτός από μνήμες με xmp αυτοματα από το bios κι εγώ. CPU default, GPU default. Windows 11 stable χωρίς ίχνος bsod, εκτός από τα crashes όταν παίζω με το tuning του adrenaline. Και να πω εδώ ότι έχουν περάσει 5 μέρες από το προηγούμενο μου ποστ, και με custom fan tuning δεν έχω δει κάποιο crash ακόμα. Οι drivers πάντα βγαίνουν με DDU, και τους περνάω με factory reset default μετά. Κάτι ακόμα, έχω το SAM enabled. Να είναι ο ύποπτος? Τι να πω δεν ξέρω... Πόσο είναι το XMP που κουμπώνεις τις μνήμες και πόσο το imc του cpu; Αν το πρώτο είναι πιο πάνω (συνηθισμένη περίπτωση) μπορεί να είναι παράγοντας αστάθειας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaRouLi Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 16 ώρες πριν, dreamerchris είπε υπάρχει θέμα με xmp βγάλτο βάλε όσο θες σταθερά και θα δεις θα φτιαξει το adrenaline είχε αστάθεια ο αδερφός μου με xmp Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα κρασάρει, αν κρασάρει. 39 λεπτά πριν, Occultist είπε Πόσο είναι το XMP που κουμπώνεις τις μνήμες και πόσο το imc του cpu; Αν το πρώτο είναι πιο πάνω (συνηθισμένη περίπτωση) μπορεί να είναι παράγοντας αστάθειας. 3200 MHz είναι το XMP. imc = ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Occultist Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το τσέκαρα στο site της AMD. Και ο imc είναι στα 3200 mhz, οπότε δεν είναι από εκεί το πρόβλημα. Γενικά πολλά μπορεί να φταίνε και πρέπει κάποιος να γνωρίζει το ιστορικό του μηχανήματος, τις ρυθμίσεις, το επιμέρους hardware, την συνδεσμολογία... Μπορεί να είναι θέμα ρυθμίσεων κάπου, μπορεί να έχει γίνει κάτι corrupt στα αρχεία συστήματος (για τον οποιονδήποτε λόγο), μπορεί κάποιο κομμάτι hardware να μην σηκώνει τα υπόλοιπα (πχ. τροφοδοτικό), μπορεί κάποιο κομμάτι hardware να είναι ελαττωματικό (ζορισμένο στην χρήση πχ.). Πολλά... Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2023 από Occultist Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaRouLi Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Occultist είπε Το τσέκαρα στο site της AMD. Και ο imc είναι στα 3200 mhz, οπότε δεν είναι από εκεί το πρόβλημα. Γενικά πολλά μπορεί να φταίνε και πρέπει κάποιος να γνωρίζει το ιστορικό του μηχανήματος, τις ρυθμίσεις, το επιμέρους hardware, την συνδεσμολογία... Μπορεί να είναι θέμα ρυθμίσεων κάπου, μπορεί να έχει γίνει κάτι corrupt στα αρχεία συστήματος (για τον οποιονδήποτε λόγο), μπορεί κάποιο κομμάτι hardware να μην σηκώνει τα υπόλοιπα (πχ. τροφοδοτικό), μπορεί κάποιο κομμάτι hardware να είναι ελαττωματικό (ζορισμένο στην χρήση πχ.). Πολλά... Δεν είχα ποτέ θέμα με το psu, στα 750W της σειράς TX-M της Corsair, μητρική καινούρια, cpu καινούριος, gpu καινούρια (όλα της υπογραφής). Μνήμες, δίσκοι, τροφοδοτικό από προηγούμενο build. Πάντως ναι, μπορεί να φταίνε χιλια δύο, απλά ο πρώτος ένοχος ήταν η κάρτα γιατί είχα κι εγώ τα θέματα που είχανε τα παιδιά με την 6000 σειρά της AMD, όπως π.χ ένα μικρό coil whine και το μικρό flickering σε βίντεο καμια φορά, που νομίζω τώρα έχει εξαφανιστεί. Να πω ότι εχει γίνει 2 φορές φορματ από τότε που άλλαξα το μισό PC και όλα τα drivers μπήκανε από μαμά sites (amd) και όχι μέσω windows update και προγράμματα τρίτων. Οσο πιο καθαρή εγκατάσταση δηλαδη. Υπάρχει και η λύση με τα custom drivers των προηγούμενων σελίδων. Αν δω ότι επιμένει το θέμα, θα τα δοκιμάσω και αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Occultist Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Και εγώ 6000 έχω, αλλά δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό θέμα. Επίσης, το τροφοδοτικό, πόσα χρόνια το χρησιμοποιείς; Έχει σημασία... Τώρα, τι ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζεις και πως μπορείς να το αναπαράγεις; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hocico0777 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Χθες το βράδυ γκουγκλάρωντας το θέμα με το wattman και χαζεύοντας κάνα μισάωρο στο reddit και σε ξενόγλωσσα φόρουμ δεν έβγαλα κάποιο ιδιαίτερο συμπέρασμα. Το πρόβλημα πάντως φαίνεται να είναι πιο συχνό στους χρήστες των windows 11. Κι επειδή είδα ότι έχει καιρό αυτό το πράγμα δεν ευελπιστώ να φτιάξει κι όλας μιας και δεν είναι ξεκάθαρο γιατί γίνεται και με τόσους πολλούς παραμέτρους σε hardware και software που ενδεχομένως να παίζουν ρόλο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaRouLi Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 34 λεπτά πριν, Occultist είπε Και εγώ 6000 έχω, αλλά δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό θέμα. Επίσης, το τροφοδοτικό, πόσα χρόνια το χρησιμοποιείς; Έχει σημασία... Τώρα, τι ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζεις και πως μπορείς να το αναπαράγεις; Μπορεί να έτυχες σε καλύτερη παρτίδα. Π.χ, εγώ δεν αντιμετώπισα το θέμα με τα υψηλά ρολόγια σε Idle φάση που αντιμετωπίζουν τα παιδιά εδώ. Από το πρώτο λεπτό σε idle είχα και έχω ακόμα φυσιολογική συμπεριφορά. Το PSU είναι από 2018, 4 γεμάτα χρόνια. Το πρόβλημα είναι αυτό που έγραψα στην προηγούμενη σελίδα. Πειράζω το fan curve μέσω adrenaline και μετά έρχεται το freeze. Δεν συμβαίνει αμέσως. Την προηγούμενη φορά πέρασε καιρός, και έγινε πάλι πριν 5 μέρες. Βέβαια, υποθέτω ότι ευθυνεται η κάρτα, γιατί έβλεπα το Wattman. Εσύ είπες ότι παίζει να έρχεται και από αλλού, οπότε πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να είναι. Spoiler Το bugcheckcode που βλέπω στο Event handler είναι 0x0 και από το googling δεν κατέληξα κάπου συγκεκριμένα. Δεν μπορώ να το αναπαράγω δυστυχώς, έχω ήδη πειράξει το tuning και περιμένω να δω τώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Adrenalin 23.2.1 https://www.amd.com/en/support 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πολύ δυνατό changelog. Τρελό boost στο F1 22 και τίμια gains σε αρκετά νέα παιχνίδια και στο νέο Harry Potter και στο forspoken. Spoiler Highlights • Support for: • Forspoken™ • Up to 7% increase in performance for Forspoken @ 4k, using AMD Software: Adrenalin Edition™ 23.2.1 on the Radeon™️ RX 6950XT GPU, versus the previous software driver version 22.11.2 RS-524 • Dead Space™ • IREE compiler using MLIR interface on Vulkan. • Additional Vulkan® extensions. Click here for more information. • Radeon RX 6000 Series GPUs now have support for newly introduced streaming capabilities including pre-filter toggle, pre-analysis feature and CAML technology. • A new version of AMD Link improves overall connectivity across all supported Radeon products, RX 400 series and newer, so you can game from anywhere on virtually any device. • Boost your performance with AMD Software - read the latest blog HERE and learn how this newly unified driver delivers performance gains since Windows 11 first launched. • Game Optimizations • Up to 4% increase in performance for Marvel’s Spider-Man Remastered @ 4k, using AMD Software: Adrenalin Edition™ 23.2.1 on the Radeon™️ RX 6950XT GPU, versus the previous software driver version 22.11.2 RS-518 • Up to 3% increase in performance for Sniper Elite 5 @ 4k, using AMD Software: Adrenalin Edition™ 23.2.1 on the Radeon™️ RX 6950XT GPU, versus the previous software driver version 22.11.2 RS-519 • Up to 6% increase in performance for Shadow of the Tomb Raider @ 4k, using AMD Software: Adrenalin Edition™ 23.2.1 on the Radeon™️ RX 6950XT GPU, versus the previous software driver version 22.11.2 RS-520 • Up to 7% increase in performance for Quake II RTX @ 4k, using AMD Software: Adrenalin Edition™ 23.2.1 on the Radeon™️ RX 6950XT GPU, versus the previous software driver version 22.11.2 RS-521 • Up to 4% increase in performance for Hitman 3 @ 4k, using AMD Software: Adrenalin Edition™ 23.2.1 on the Radeon™️ RX 6950XT GPU, versus the previous software driver version 22.11.2 RS-522 • Up to 6% increase in performance for Marvel's Guardians of the Galaxy @ 4k, using AMD Software: Adrenalin Edition™ 23.2.1 on the Radeon™️ RX 6950XT GPU, versus the previous software driver version 22.11.2 RS-523 • Up to 19% increase in performance for F1 2022 @ 4k, using AMD Software: Adrenalin Edition™ 23.2.1 on the Radeon™️ RX 6950XT GPU, versus the previous software driver version 22.11.2 RS-525 • Up to 9% increase in performance for DOOM Eternal @ 4k, using AMD Software: Adrenalin Edition™ 23.2.1 on the Radeon™️ RX 6950XT GPU, versus the previous software driver version 22.11.2 RS-526 • Up to 4% increase in performance for Borderlands 3 @ 4k, using AMD Software: Adrenalin Edition™ 23.2.1 on the Radeon™️ RX 6950XT GPU, versus the previous software driver version 22.11.2 RS-527 • Up to 4% increase in performance for Hogwarts Legacy @ 4K using AMD Software: Adrenalin Edition™ 23.2.1 on the Radeon™️ RX 6950 XT and Radeon™ 7900 XTX, versus the previous software driver version (22.11.2 for 6950 XT, 23.1.2 for 7900 XTX) RS-530 Fixed Issues • AMD Software: Adrenalin Edition may fail to launch with the error message “Delayed Write Failed” on Microsoft® Windows® 11 version 22H2. • Poor performance and load time may be observed while playing SpaceEngine™. • Corruption may be observed while scrolling the points shop in STEAM™ on Radeon RX 6000 series GPUs. • Performance drop may be observed during Fortnite™ and YouTube playback with Enhanced Sync enabled on some AMD Graphics Products such as AMD Radeon™ RX 5700 XT. • Corruption or game crash may be observed while playing Door Kickers 2™. • Missing or flickering textures may be observed while playing Emergency 4™. • Application crash may be observed when launching Baldur's Gate 3™ using Vulkan® API on Radeon™ RX 7000 series GPUs. • Stuttering may be observed while playing Sea of Thieves™ on Radeon™ RX 6000 and above series GPUs. • Corruption may be observed while playing Battlefield™ 4 with Post Process Quality settings set to high or ultra on Radeon™ RX 6000 and above series GPUs. • White foliage may be observed while playing Hogwarts Legacy™ on Radeon™ RX 7000 series GPUs. • Intermittent system stuttering or UI flickering may occur when two videos are simultaneously playing using chromium-based browsers on some multi-display configurations. Known Issues • High idle power has situationally been observed when using select high-resolution and high refresh rate displays on Radeon™ RX 7000 series GPUs. • Video stuttering or performance drop may be observed during gameplay plus video playback with some extended display configurations on Radeon™ RX 7000 series GPUs. • Application crash may be observed while opening Premium Gold Packs in EA SPORTS™ FIFA 23. • Some virtual reality games or apps may experience lower-than-expected performance on Radeon™ RX 7000 series GPUs. • AMD Bug Report Tool pop-up or system hang may be observed after driver upgrade on some hybrid graphics notebooks. Users are recommended to use the factory reset install option as a workaround. • Corruption may be briefly observed when moving Netflix video between displays or minimize-to-fullscreen on some AMD Products such as AMD Ryzen™ 7 6800U. • Certain videos played with Movies and TV may briefly show corruption when moving the window between displays on some AMD Graphics Products such as AMD Radeon™ RX 6700 XT. • Brief display corruption may occur when switching between video and game windows on some AMD Graphics Products such as the Radeon™ RX 6700 XT. • Maximum encode bitrate is limited to 100Mbps for certain applications. Επίσης σύγκριση επιδόσεων σε βάθος 2ετιας με παλιούς και νέους drivers σε αρκετά μεγάλα παιχνίδια. Και εδώ ανά κάρτα. Πρακτικά το λες και μια κλάση πάνω για κάθε κάρτα σε βάθος 2ετιας. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από Arkin 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leros2004 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, triplex1 είπε Adrenalin 23.2.1 https://www.amd.com/en/support Επιτέλους: Αναφορά σε κείμενο Intermittent system stuttering or UI flickering may occur when two videos are simultaneously playing using chromium-based browsers on some multi-display configurations. Ήταν η 1η φορά στα τόσα χρόνια που είχα θέμα και μάλιστα ενοχλητικό. Φτάνει να το έφτιαξαν, γιατί amd είναι αυτή.... Δοκιμή το βραδάκι Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από leros2004 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alxnt Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μακάρι να φτιαχτεί και το visual noise που κάνει όταν ξεκινάει να τρέχει fullscreen applications και όταν βγαίνει από αυτές και επίσης όταν ανοίγω την 3η οθόνη. Spoiler Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από alxnt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaRouLi Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Boost performance μόνο για την 6950 XT? Οι υπόλοιπες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, KaRouLi είπε Boost performance μόνο για την 6950 XT? Οι υπόλοιπες? Δες πιο πανω τις φωτογραφιες που εβαλα. Προφανως ολες περνουν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaRouLi Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, Arkin είπε Δες πιο πανω τις φωτογραφιες που εβαλα. Προφανως ολες περνουν. Δεν αναγράφει κάτι στα release notes, γι αυτό και ρώτησα! Κομπλε τότε. Υποθέτω η 6700 είναι εκεί μαζί με την 6700ΧΤ. Για να δούμε... *fingers crossed*. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, KaRouLi είπε Δεν αναγράφει κάτι στα release notes, γι αυτό και ρώτησα! Κομπλε τότε. Υποθέτω η 6700 είναι εκεί μαζί με την 6700ΧΤ. Για να δούμε... *fingers crossed*. Ναι παντα λενε το τοπ dog τι επιδοσεις πηρε αλλα ισχυει και για ολες τις καρτες της σειρας. Δηλαδη οπου λεει 6950xt ισχυει για ολες τις RDNA 2. Και για τις 7000 series πηραν με αυτο τον driver για harry potter. Τι εχουμε εδω. Θα εχει πλακα να ισχυει. Old drivers vs new drivers τους χθεσινους. Τρελο boost στο Directx raytracing benchmark του 3D Mark. Αν οντως ισχυει ειναι απιστευτο boost και μακαρι αλλα θα δουμε και στα νεα benchmarks με ray tracing στα παιχνιδια τι γινεται. 40% πανω boost στο RT. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από Arkin 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα