Προς το περιεχόμενο

AMD RX6000 Series (RDNA2/Big Navi)

narta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eπιστημονικό συμπέρασμα όχι ********  καλή φάση, ακόμα και άσχετος σε φόρουμ να μπει και να ρωτά παιδιά δεν ξενικά το pc τι μπορεί να είναι και να του προτείνουν "επιστήμονες" κάνε φορμάτ ενώ το pc δεν κάνει post, TETOIO ΗΛΙΘΙΟ speculation βάσει ερωτηματολογίου σε πελάτες δεν έχω ματαξαναδεί μήπως δουλεύει στην MRB για τις εκλογές ή μήπως μας δουλεύει ομαδικώς.....

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κάποιος πάντως θέλει να ξεφορτωθεί την 6800-6800ΧΤ του πριν καεί σε τιμή χώμα (γιατί παίρνω και ρίσκα:D) ευχαρίστως την αγοράζω

43 λεπτά πριν, this.is.elia είπε

Είναι αλήθεια ρε σεις, σπάνε οι κάρτες, το έβαλε και ο Τζέι2euros.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

άρα επιβεβαιώθηκε ότι δεν ισχύει 😜

Εχει καταντησει αστειο... οι τυποι ειναι σαν τα πρωιναδικα της τηλεορασης...

• Like 1

Καλά το συγκεκριμένο αποκλείεται να είναι θέμα driver. Άσε που η ιστορία μπάζει από παντού.

Καταρχάς γιατί δεν έγιναν RMA τζάμπα πίσω και πήγαν σε ένα third party συνεργείο για επισκευή επί πληρωμή? Οι περισσότερες κάρτες έχουν 2 ή και 3 χρόνια εγγύηση ακόμα.

Άρα το πιο πιθανό να ήταν "εκτός" εγγύησης. Το οποίο σημαίνει μάλλον είχε πέσει μόντα (πχ mining rigs και πειραγμένα vbios) και γενικά fiddling με άνοιγμα / αλλαγή thermal pads/ repasting κλπ.

΅Επίσης έχω δει άπειρες προβληματικές/καμμένες κάρτες. Το χειρότερο που έχω δει εμφανισιακά είναι ανατιναγμένα mosfet vrms και σκασμένοι πυκνωτές. Άντε και κάπου που είχε αρπάξει να έχει πάρει λίγο χρώμα το τσιπ ή το pcb. Ποτέ δεν έχω δει πυρήνα κομμένο στα 2 λες και είναι ammaretti.🤣 Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με physical παρέμβαση imo. Με πιο πιθανό σενάριο το υπερβολικό βίδωμα ή λεπτότερα thermal pads ή κάποιο washer mod για να υπάρχει καλύτερη επαφή με την ψύκτρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ilos είπε

Καλά το συγκεκριμένο αποκλείεται να είναι θέμα driver. Άσε που η ιστορία μπάζει από παντού.

Καταρχάς γιατί δεν έγιναν RMA τζάμπα πίσω και πήγαν σε ένα third party συνεργείο για επισκευή επί πληρωμή? Οι περισσότερες κάρτες έχουν 2 ή και 3 χρόνια εγγύηση ακόμα.

Άρα το πιο πιθανό να ήταν "εκτός" εγγύησης. Το οποίο σημαίνει μάλλον είχε πέσει μόντα (πχ mining rigs και πειραγμένα vbios) και γενικά fiddling με άνοιγμα / αλλαγή thermal pads/ repasting κλπ.

΅Επίσης έχω δει άπειρες προβληματικές/καμμένες κάρτες. Το χειρότερο που έχω δει εμφανισιακά είναι ανατιναγμένα mosfet vrms και σκασμένοι πυκνωτές. Άντε και κάπου που είχε αρπάξει να έχει πάρει λίγο χρώμα το τσιπ ή το pcb. Ποτέ δεν έχω δει πυρήνα κομμένο στα 2 λες και είναι ammaretti.🤣 Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με physical παρέμβαση imo. Με πιο πιθανό σενάριο το υπερβολικό βίδωμα ή λεπτότερα thermal pads ή κάποιο washer mod για να υπάρχει καλύτερη επαφή με την ψύκτρα.

εντωμεταξυ στο βιντεο που ανεβασε αυτος δεν ειδα κανενα κατεστραμενο die ,η αλλη φωτο που δειχνει ο jay απο που ειναι?

μαλλον ο τυπος εχει καθυστερημενους πελατες η απλα ειναι κατσαβιδακιας  😛

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Να κάνω μια ερώτηση γιατί τώρα με τις κονσόλες το βλέπω και παίζει πολύ, αν πχ ενεργοποιήσω το fsr σε ένα game και επιλέξω 1080p για καλύτερα frames, θα μου κάνει με fsr reconstuct στην ανάλυση της οθόνης (π.χ. 1440p) ή πρέπει να επιλέξω στις ρυθμίσεις 1440p και θα το τρέξει σε 1080p για να είναι πιο ελαφρύ; Φαντάζομαι διαφέρει από game σε game (όπως και οι προτιμήσεις μου εξάλλου σε άλλο θέλω 4k άρα και με 30 την παλεύω και σε άλλο 200fps άρα ρίχνω settings και παίζω σε 1080), αλλά η ερώτηση μου είναι αυτή: Τι ρύθμιση επιλέγετε για κάθε περίπτωση; Είναι τόσο σύνθετο και δε βρίσκω και κάπου απάντηση (το ξέρω ότι δεν κάνει θαύματα το fsr αλλά έστω μια κατεύθυνση να έχουμε

Σε σχόλια πάντως στο βίντεο λένε οτι με το driver του Νοέμβριου αυξήθηκε το whine. Εγώ πήρα την 6700(non-XT) το bf και κατευθείαν πέρασα του Νοέμβριου. Έχει δοκιμάσει κανείς άλλος με την ίδια κάρτα προηγούμενο driver και να κατάφερε να βελτιώσει το whining; Στο rdr2 μου το κάνει. Με uv, κάτω από 1150mV αρχίζει και μειώνεται αλλά κάνει ένα μικρο stutter. Το κάνει και σε κάποια σημεία στο built-in benchmark αλλά και in-game όπως στην περιστροφή της κάμερας. Πιθανόν, αν ρίξω κάποια settings να βελτιωθεί κι αυτό αλλά θέλω να το κρατήσω ως έχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, alxnt είπε

Σε σχόλια πάντως στο βίντεο λένε οτι με το driver του Νοέμβριου αυξήθηκε το whine. Εγώ πήρα την 6700(non-XT) το bf και κατευθείαν πέρασα του Νοέμβριου. Έχει δοκιμάσει κανείς άλλος με την ίδια κάρτα προηγούμενο driver και να κατάφερε να βελτιώσει το whining; Στο rdr2 μου το κάνει. Με uv, κάτω από 1150mV αρχίζει και μειώνεται αλλά κάνει ένα μικρο stutter. Το κάνει και σε κάποια σημεία στο built-in benchmark αλλά και in-game όπως στην περιστροφή της κάμερας. Πιθανόν, αν ρίξω κάποια settings να βελτιωθεί κι αυτό αλλά θέλω να το κρατήσω ως έχει.

Με την ιδα καρτα και τους ιδιους drivers δεν παρατηρησα κατι αξιο αναφορας απο coilwhine στα games που δοκιμασα, Δεν εχω και το κουτι διπλα στο αυτι βεβαια αλλα δεν ακουσα κατι ιδιαιτερο.Αλλο driver δεν δοκιμασα παντως γιατι Δεκεμβρη την αγορασα την καρτα και εβαλα αμεσως τον τελευταιο. Τωρο το coilwhine που λες σε καθε καρτα διαφερει εχει να κανει με το κομματι.

Εγω με αυτους τους drivers ειχα το προβλημα που εχω αναφερει λιγες σελιδες ποιο πισω, στα windows 11 εξαφανιζοταν απο το μενου του δεξι κλικ ο adrenaline και εκλεινε και απο τις διεργασιες και χανοταν το οποιο profile αν υπηρχε. Στα wi10 δεν εχει τετοιο θεμα ο Ιδιος driver

Επεξ/σία από Pwpwpw

1 ώρα πριν, stafftw είπε

Να κάνω μια ερώτηση γιατί τώρα με τις κονσόλες το βλέπω και παίζει πολύ, αν πχ ενεργοποιήσω το fsr σε ένα game και επιλέξω 1080p για καλύτερα frames, θα μου κάνει με fsr reconstuct στην ανάλυση της οθόνης (π.χ. 1440p) ή πρέπει να επιλέξω στις ρυθμίσεις 1440p και θα το τρέξει σε 1080p για να είναι πιο ελαφρύ; Φαντάζομαι διαφέρει από game σε game (όπως και οι προτιμήσεις μου εξάλλου σε άλλο θέλω 4k άρα και με 30 την παλεύω και σε άλλο 200fps άρα ρίχνω settings και παίζω σε 1080), αλλά η ερώτηση μου είναι αυτή: Τι ρύθμιση επιλέγετε για κάθε περίπτωση; Είναι τόσο σύνθετο και δε βρίσκω και κάπου απάντηση (το ξέρω ότι δεν κάνει θαύματα το fsr αλλά έστω μια κατεύθυνση να έχουμε

Υπάρχουν δύο τεχνολογίες upscaling από την AMD. To FSR και το RSR.

Στο FSR η ανάλυση στην οποία γίνεται το rendering του παιχνιδιού καθορίζεται από το "FSR Mode":
(αντιγράφω από Tomshardware)

FSR Mode Scale Input Resolution for 1440p FSR  Input Resolution for 4K FSR 
Ultra Quality  1.3x per dimension 1970 x 1108 2954 x 1662
Quality  1.5x per dimension 1706 x 960 2560 x 1440
Balanced  1.7x per dimension 1506 x 847 2259 x 1270
Performance  2.0x per dimension 1280 x 720 1920 x 1080

Για παράδειγμα στο Performance mode για native 1440p, το rendering θα γίνει σε 720p. Και αυτό αναπροσαρμόζεται κλιμακωτά ανάλογα το upscale quality που θα επιλέξεις (αντιστρόφως ανάλογο των fps που θα πάρεις).

Έπειτα υπάρχει και το RSR (Radeon Super Resolution) το οποίο ποστηρίζεται μόνο από AMD GPUs (RDNA1 και πάνω) και είναι configurable μόνο μέσω του Adrenaline Software σαν per game setting.

0000.jpg.4ed6985afeb90dc5d2d5d37e6c0e4b60.jpg

εδώ ανάλογα την native ανάλυση της οθόνης σου θα χρειαστεί να κατεβάσεις την ανάλυση μέσα από το παιχνίδι.

• Thanks 1

2 ώρες πριν, TR-909 είπε

Υπάρχουν δύο τεχνολογίες upscaling από την AMD. To FSR και το RSR.

Στο FSR η ανάλυση στην οποία γίνεται το rendering του παιχνιδιού καθορίζεται από το "FSR Mode":
(αντιγράφω από Tomshardware)

FSR Mode Scale Input Resolution for 1440p FSR  Input Resolution for 4K FSR 
Ultra Quality  1.3x per dimension 1970 x 1108 2954 x 1662
Quality  1.5x per dimension 1706 x 960 2560 x 1440
Balanced  1.7x per dimension 1506 x 847 2259 x 1270
Performance  2.0x per dimension 1280 x 720 1920 x 1080

Για παράδειγμα στο Performance mode για native 1440p, το rendering θα γίνει σε 720p. Και αυτό αναπροσαρμόζεται κλιμακωτά ανάλογα το upscale quality που θα επιλέξεις (αντιστρόφως ανάλογο των fps που θα πάρεις).

Έπειτα υπάρχει και το RSR (Radeon Super Resolution) το οποίο ποστηρίζεται μόνο από AMD GPUs (RDNA1 και πάνω) και είναι configurable μόνο μέσω του Adrenaline Software σαν per game setting.

0000.jpg.4ed6985afeb90dc5d2d5d37e6c0e4b60.jpg

εδώ ανάλογα την native ανάλυση της οθόνης σου θα χρειαστεί να κατεβάσεις την ανάλυση μέσα από το παιχνίδι.

Κατ'αρχάς σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Δεν έχω κατανοήσει όμως ακόμα, δηλαδή εγώ σαν ρύθμιση αν δεν έχει το game συγκεκριμένα modes (πχ quality with fsr) τι ρύθμιση πρέπει να έχω για να παίξει 2k με fsr; Για να το απλοποιήσω αν λ.χ εγώ θέλω (σωνει και καλά για κάποιο βιτσιο) να παίξω 2k με Χ-Υ fps και να το "σπρωξω" με fsr (αν συμβαίνει έτσι) εγώ στο resolution setting βάζω το target resolution ή το αρχικό (που κάνει μετά το αυτόματο upscale);Αυτό με έχει μπερδέψει. (Θα μου πεις...βλεποντας και κάνοντας αναλόγως το game. Αλλά τη φιλοσοφία προσπαθώ να πιάσω)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, stafftw είπε

Κατ'αρχάς σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Δεν έχω κατανοήσει όμως ακόμα, δηλαδή εγώ σαν ρύθμιση αν δεν έχει το game συγκεκριμένα modes (πχ quality with fsr) τι ρύθμιση πρέπει να έχω για να παίξει 2k με fsr; Για να το απλοποιήσω αν λ.χ εγώ θέλω (σωνει και καλά για κάποιο βιτσιο) να παίξω 2k με Χ-Υ fps και να το "σπρωξω" με fsr (αν συμβαίνει έτσι) εγώ στο resolution setting βάζω το target resolution ή το αρχικό (που κάνει μετά το αυτόματο upscale);Αυτό με έχει μπερδέψει. (Θα μου πεις...βλεποντας και κάνοντας αναλόγως το game. Αλλά τη φιλοσοφία προσπαθώ να πιάσω)

Αυτο που λες εσυ εαν εχω καταλαβει σωστα, στην ουσια αυτο  που πρπει να κανεις ειναι να ενεργοποιησεις το fsr απο τα settings του παιχνιδιου. Εφοσον λες 2κ φανταζομαι αυτη ειναι η native αναλυση της οθονης σου.

Αυτο που λες θελω να παιζω σε 2κ και να το σπρωξω με fsr δεν πολυ στεκει σαν εκφραση γιατι ενεργοποιωντας το fsr στην πραγματικοτητα δεν παιζεις πλεον σε native 1440p, αυτο που κανει το fsr ειναι αυτο που σου εγραψε πιο πανω ο @TR-909

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, stafftw είπε

καταρχας για να εχεις fsr θα πρεπει να το υποστηριζει το παιχνιδι ,εκτως μερικων που εχουν dlss (κατι αντιστοιχο της nvidia) και με mod μπορεις να βαλεις fsr. Tην αναλυση στο παιχνιδι θα την εχεις 1440P ,το fsr (επαναλαμβανω αν υπαρχει επιλογη στα settings του Game) θα βαλει την καρτα να κανει render σε χαμηλοτερη αναλυση και μετα upscale σε 1440P αναλογα το Mode Που επιλεγεις (quality /balanced /performance) που δειχνει και ο πινακας πιο πανω

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...