Προς το περιεχόμενο

AMD RX6000 Series (RDNA2/Big Navi)

narta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

40 λεπτά πριν, >>Morpheus>> είπε

Οχι δεν αλλαζει. Δεν ξερω υπο ποιες συνθηκες υποκειται σε clock stretching ο πυρηνας αλλα δεν συμβαινει αυτο.

ευχαριστώ για τη διευκρίνηση σχετικα με τα fixed clocks.

αν οι μετρήσεις σου σε σχέση με στοκ είναι καλύτερες ή ίδιες κυρίως min fps και frametimes, ιδανικά μετρημένα ingame είσαι άρχοντας. και λίγο χειρότερες να είναι αν είσαι ικανοποιημένος από τη βελτίωση στα thermals και το θόρυβο πάλι καλό είναι.  όπως μας πληροφορεί ο φίλτατος @itanium εισάγεται ένας εξτρα κινδυνος για το hw, εγω δεν το πολυσκεφτομαι γιατι δεν βασταω καιρο το hw και το δικαιολογω οπως κι εσυ, οτι αφου τα σκαω για κουτι και υλοποιηση και ψυξη, θελω να παρω το potential αν υπάρχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παίζω το red dead redemption 2 αυτόν τον καιρό από epic launcher. Σε μια συγκεκριμένη αποστολή κρασαρει και με πετάει έξω. Γενικότερα το παιχνίδι δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα. Είχε κανείς παρόμοια εμπειρία με το συγκεκριμένο παιχνίδι? Υπάρχει καμιά ιδέα τι να κάνω? 

19 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Tα έχεις ξαναγράψει αυτά, οκ, κατανοητά.

Το ζήτημα είναι ότι uv (όπως και ov, oc, uc, op, up) επιτρέπεται κανονικά από τον κατασκευαστή και σχεδιαστή (οκ, με την απαραίτητη προειδοποίηση στην αρχή), ενώ η ίδια η ΑΜΔ εδώ και κανένα 2χρονο δίνει και αυτοματοποιημένες ρουτίνες μέσα στους επίσημους οδηγούς της (όχι με κάποια εφαρμογή τρίτου, δηλαδή στυλ ΜΡΤ ή ΑΒ) για να κάνεις το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Αντίστοιχα, παρέχει επιλογές επίσημα μέσα από τα BIOS της για uv (και δεν αναφέρομαι σε offset ή static) είτε σε όλη τη cpu είτε και per core.

Έχει θέσει όρια στο πόσο μπορείς να το κάνεις, επιπλεον.

Δεκτές οι γνώσεις σου, αλλά ακριβώς επειδή το binning και ο μ.ο. που προκύπτει από αυτό είναι μ.ο. και όχι απόλυτα όρια, έχει αποφασίσει να σου δώσει αυτή τη δυνατότητα, με ασφάλεια (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλες οι κάρτες κλπ θα πάνε το ίδιο).

Δε μπορούμε να πούμε τι ισχύει σε κάθε πλακέτα, έχει να κάνει με τον σχεδιασμό της και όποια precautions έχεις βάλει ο κάθε σχεδιαστή κοκ, γενικά ισχύει αυτό όπου έγραψα παραπάνω και δεν θέλουμε ποτέ να επηρεάσουμε την τάση του gate ενός fet από εκεί και πέρα είναι grey area και εξαρτάται από τον χρήστη αν το παρακάνει από τα fets από τον σχεδιασμό του pcb κλπ 

38 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

@itanium μπορούμε να πούμε ότι ο κίνδυνος που εισάγεται με το uv είναι παρόμοιος με το oc ? 

Οχι στο overclock τα gates των FET ανοιγουν όσο χρειάζεται αλλά εδώ μπορεί να καταστραφούν από υπερβολικό φορτίο όπου οδηγεί στην υπερθέρμανση τους εξ ου έχουν βαθμονόμηση σε Amps και θερμοκρασία ασφαλούς λειτουργίας και μέγιστης, γι αυτό θέλουμε και πολλές φάσεις vrms έτσι ώστε να μειώνουμε το φορτίο και τηην θερμοκρασία σε ένα κύκλο λειτουργίας π.χ.4 φάσεις vrm η κάθε μία εργάζεται 1/4 τουκύκλου 8 φάσεις 1/8 κοκ

46 λεπτά πριν, >>Morpheus>> είπε

Το τσιπακι το φτιαχνει το εργοστασιο, αλλα στην εκαστοτε υλοποιηση, η καθε εταιρεια ακολουθαει διαφορετικη πρακτικη για το συνολο της πλακετας. Εφοσον μια καλη υλοποιηση μπορει να σου δωσει τη δυνατοτητα, γιατι οχι.

Ειναι λαθος το σκεπτικο μου;

Στο undervolt ξέχνα τις θερμοκρασίες εδώ το μοναδικό που μας απασχολεί είναι η τάση G της πύλης του FET αυτό που έγραψα πιο πάνω είναι σαν αρχη λειτουργίας, φυσικά κάθε εταιρεία αν έχει σχεδιάσει το pcb έτσι ώστε να δουλεύει απροβλημάτιστα με μικρότερη τάση δεν υπάρχει θέμα αλλά αυτό δεν μπορώ να στο απαντήσω μπλέκει πάρα πολύ και δεν νομίζω να έχει κάποιο νόημα

• Like 2
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, Tigio13 είπε

Παίζω το red dead redemption 2 αυτόν τον καιρό από epic launcher. Σε μια συγκεκριμένη αποστολή κρασαρει και με πετάει έξω. Γενικότερα το παιχνίδι δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα. Είχε κανείς παρόμοια εμπειρία με το συγκεκριμένο παιχνίδι? Υπάρχει καμιά ιδέα τι να κάνω? 

Τετοιο crash δεν ειχα μονο το γνωστο FFFFF με ταλαιπωρησε το ελυσα με λιγοτερα fast travels και δεν ξανα ειχα θεμα. Σε πια αποστολη στο κανει να το ψαξω λιγακι να δω. Με UV+OC παιζω και εγω ειναι απολυτα stable η καρτα παντου. Καποιο σκαλωμα στο παιχνιδι θα ειναι και σε σενα στειλε να το δουμε. 

1 ώρα πριν, Arkin είπε

Τετοιο crash δεν ειχα μονο το γνωστο FFFFF με ταλαιπωρησε το ελυσα με λιγοτερα fast travels και δεν ξανα ειχα θεμα. Σε πια αποστολη στο κανει να το ψαξω λιγακι να δω. Με UV+OC παιζω και εγω ειναι απολυτα stable η καρτα παντου. Καποιο σκαλωμα στο παιχνιδι θα ειναι και σε σενα στειλε να το δουμε. 

Είναι στην αποστολή του emmet granger και με το που ρίχνω τον δυναμίτη κρασαρει με πετάει έξω και μου λέει να κάνω restart το παιχνίδι. Η κάρτα γυρίζει σε εργοστασιακές ρυθμίσεις αλλά ακόμα και έτσι που προσπάθησα πάλι κράσαρε. Είμαι με τους 22.11.2 drivers. 

4 ώρες πριν, DiaperCh@nger101 είπε

ευχαριστώ για τη διευκρίνηση σχετικα με τα fixed clocks.

αν οι μετρήσεις σου σε σχέση με στοκ είναι καλύτερες ή ίδιες κυρίως min fps και frametimes, ιδανικά μετρημένα ingame είσαι άρχοντας. και λίγο χειρότερες να είναι αν είσαι ικανοποιημένος από τη βελτίωση στα thermals και το θόρυβο πάλι καλό είναι.  όπως μας πληροφορεί ο φίλτατος @itanium εισάγεται ένας εξτρα κινδυνος για το hw, εγω δεν το πολυσκεφτομαι γιατι δεν βασταω καιρο το hw και το δικαιολογω οπως κι εσυ, οτι αφου τα σκαω για κουτι και υλοποιηση και ψυξη, θελω να παρω το potential αν υπάρχει.

Καλησπερα, μιας και ειμαι σπιτι πλεον με περισσοτερο χρονο και καθαροτερο μυαλο απ'οτι στο γραφειο.

Χαριν διαλογου, πραγμα το οποιο σπανιζει στα φορουμ (ενας απο τους λογους για τους οποιους δεν γραφω συχνα)... να παραθεσω μερικα στοιχεια.

Η καρτα, ειναι η Sapphire 6700XT Pulse (Dual fan).

Stock: 1200mv / 2539core / 2000mem

Οι δοκιμες μου παρακατω. Κανω clear ωστε να πιασει οσο καλυτερα average clocks, temps, fan pwm κτλ.

Οποιος θελει να μελετησει διαφορες, ας βγαλει το πορισμα. Ειναι εμφανεις!

Θα μπορουσα να βαλω fixed fan αλλα παρελειψα ο τρομπας... ambient σταθερα στους 22 οσο εγιναν τα τεστ.

ΣΤΟ 1ο SCREENSHOT οι ρυθμισεις. ΣΤΟ 2ο SCREENSHOT το run με ολα τα στατιστικα.

TEST 1

image.jpeg.b515a9c2006b6636ce121cdb2018d5eb.jpeg

TEST 2

image.jpeg.7a37a368d259f1ff050e6a9520a5d7a1.jpeg

TEST 3

image.jpeg.955c2e87b67a7878c538ae81695109be.jpeg

2 ώρες πριν, Tigio13 είπε

Είναι στην αποστολή του emmet granger και με το που ρίχνω τον δυναμίτη κρασαρει με πετάει έξω και μου λέει να κάνω restart το παιχνίδι. Η κάρτα γυρίζει σε εργοστασιακές ρυθμίσεις αλλά ακόμα και έτσι που προσπάθησα πάλι κράσαρε. Είμαι με τους 22.11.2 drivers. 

Μολις μπει στο cutscene καντο σκιπ με το escape και θα προχωρησει κανονικα η αποστολη δεν θα εχεις θεμα απο εδω και περα. 

• Like 1

3 ώρες πριν, >>Morpheus>> είπε

Καλησπερα,

Οποιος θελει να μελετησει διαφορες, ας βγαλει το πορισμα. Ειναι εμφανεις!

Καλησπέρα

Έχεις μειώσει την κατανάλωση 10% με σχεδόν ίδια ρολόγια. Θετικό, άραγε είναι αντιληπτή η μείωση του θορύβου?

Άμα πήρες ingame μετρήσεις πριν και μετά, βλέπεις αμετάβλητα τα low, τα frametimes και είσαι και σταθερός χωρίς τυχαία ctd, έχεις καταφέρει να πάρεις κάτι παραπάνω από την κάρτα σου, εισάγοντας βέβαια κάποιο κίνδυνο για το hw.

8 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Καλησπέρα

Έχεις μειώσει την κατανάλωση 10% με σχεδόν ίδια ρολόγια. Θετικό, άραγε είναι αντιληπτή η μείωση του θορύβου?

Άμα πήρες ingame μετρήσεις πριν και μετά, βλέπεις αμετάβλητα τα low, τα frametimes και είσαι και σταθερός χωρίς τυχαία ctd, έχεις καταφέρει να πάρεις κάτι παραπάνω από την κάρτα σου, εισάγοντας βέβαια κάποιο κίνδυνο για το hw.

Τα 3 "setup" που παρεθεσα τα εχω δοκιμασει σε Unigine Heaven με 5 loop οταν εστησα το μηχανημα, για τη σταθεροτητα και μονο. Καποια loop εβγαιναν πιο πανω καποια πιο κατω, χωρις να μπορω να πω με σαφηνεια οτι υπηρξε αξιοσημειωτη διαφορα επιδοσεων. Μεσες ακρες τα ιδια με stock, αντε και λιιιιιγο ανεβασμενα τα σκορ.

Η μειωση του θορυβου ειναι αντιληπτη, τουλαχιστον στην συγκεκριμενη καρτα και στο Meshify C που εχω.

Το δικο μου fan curve, ειναι λιγο πιο "επιθετικο" απο αυτο με το οποιο τεσταρα, μετα τους 75°C junction.

Μεχρι στιγμης παιζω αρκετα PUBG, Hitman 3, Dirt2 στην TV και κανενα Ride 4 online. Δεν ειχα ctd ουτε γενικο crash&reboot... 

Το slider για undervolt στον adrenaline, ειναι ομως απατηλο!

Το offset across the curve, το οριζουν και αλλες παραμετροι, οπως τι clocks ζητας, ποσο ειναι το PTT overhead κλπ που ενας θεος ξερει τι σκατα ειχε η AMD στο κεφαλι της. Καποιοι λενε υπολογιζει και memory load.

Το οτι παιζω απο 1200mV στα 1140mV ... δεν σημαινει οτι ειμαι κατα 60mV κατω.

Σε αλλα σημεια του vcurve πλησιαζει, σε αλλα απομακρυνεται απο το target, σε αλλες περιπτωσεις τα γραφει ολα στα @@ της η καρτα... Ασφαλες συμπερασμα δεν εβγαλα ακομη.

Σε γενικες γραμμες ειμαι ικανοποιημενος μετα απο ΠΟΛΛΑ χρονια που ειχα να χρησιμοποιησω AMD (ΑTi για την ακριβεια) ... και οι θερμοκρασιες μου με ambient 22°C δεν ξεπερνανε τους 80 junction, ενω το PC μου σε gaming σεναριο ακουγεται οσο και το ψυγειο 6 μετρα πιο περα.

2 ώρες πριν, Arkin είπε

Μολις μπει στο cutscene καντο σκιπ με το escape και θα προχωρησει κανονικα η αποστολη δεν θα εχεις θεμα απο εδω και περα. 

Καλά ρε συ τόσο απλό ήταν? Όταν το είδα είπα ας το δοκιμάσω χωρίς να έχω προσδοκίες... 😂😂 Μια χαρά δούλεψε. Ευχαριστώ. 

2 ώρες πριν, Aris-leme είπε

image.png.e964647e9c661effc23c942f64b62691.png

Από σκρουτζ αξιολόγηση για τη 6800...........

ειναι σαν τις καποτες και οι καρτες.. μιας χρησης :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...