Προς το περιεχόμενο

AMD RX6000 Series (RDNA2/Big Navi)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@thetiesthatbind μόνο DDU - safe mode, απεγκατάσταση και shutdown. Αλλαγή κάρτας, μπαίνεις windows, κλείνεις Internet  - έχεις κατεβάσει τελευταίο Adrenalin από πριν, το εγκαθιστάς και είσαι έτοιμος. :)

Για εμένα άσε τη κάρτα στοκ δες λίγο πως συμπεριφέρεται (επιδόσεις, θερμοκρασίες) και έπειτα κρίνεις ανάλογα.

Επεξ/σία από TR-909
  • Like 1
  • Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, TR-909 είπε

@thetiesthatbind μόνο DDU - safe mode, απεγκατάσταση και shutdown. Αλλαγή κάρτας, μπαίνεις windows, κλείνεις Internet  - έχεις κατεβάσει τελευταίο Adrenalin από πριν, το εγκαθιστάς και είσαι έτοιμος. :)

Για εμένα άσε τη κάρτα στοκ δες λίγο πως συμπεριφέρεται (επιδόσεις, θερμοκρασίες) και έπειτα κρίνεις ανάλογα.

Επειδή την έτρεξα ένα benchmark του wz2 το οποιο δεν ξερω ποσο αξιόπιστο ειναι και ειδα κατι 86αρια (average 76 οταν τελειωσε) και διαβασα γενικα το 80αρι το εχει στο νερο αλλα με uv παει 50-60, ετσι και αλλιως κατανάλωση δεν εχει. Οπότε κομπλε θα κανω καποια τεστακια με 3d mark και θα παιξω και 2-3 παιχνιδια να δω πως τα πάει. Θερμοκρασιες να δω με HWINFO και να εχω και το GPU-Z απο διπλα; 

Βεβαια κουμπώνω 2 οθόνες, οποτε να το δοκιμασω με τη 1 ή και με τις 2; Με τις 2 νομιζω εχει ενα μικρο performance impact αλλα οχι κατι ουαου ετσι και αλλιως για μονο μονιτορ παει,. 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Θέλω να τεστάρω λίγο παραπάνω την 6700 πάνω στο σύστημα που έχω μιας και αργώ να την πάω στο PC για το οποίο προορίζεται. Πέρα από το DDU για να βγάλω τα NVIDIA drivers, να σβήσω και το Χ1 Precision?

Σβήνω τίποτα άλλο; Χρειάζεται και CCleaner?

Μετά παίζω με το Adrenaline για fan curves και τα σχετικά; 

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο path για να κάνω σωστό τεστ / στρες στην κάρτα; Ένα 3D Mark είναι αρκετό; 

Ουσιαστικά θέλω να δω πως τα πάει από θερμοκρασίες. Φαντάζομαι θα πρέπει να ψάξω και λίγο το UV για να το κάνω πιο σωστά γιατί out of the box πρέπει να έχει ψηλές θερμοκρασίες.

Προφανώς θα πρέπει να βάλω και 2-3 παιχνιδακια να παιξω μετα. 

1 λεπτό πριν, TR-909 είπε

Ότι γράφει, με μια διόρθωση μόνο:

Κλείνει το internet/βγάζεις ethernet πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία με ddu κλπ, γιατί ήδη από τη login οθόνη τα win θα αρχίσουν να κατεβάζουν την έκδοση που έχει στο WinUpdate και θα γίνουν όλα μύλος.

Επίσης, δεν χρησιμοποιείς κανένα άλλο πρόγραμμα πέρα από τους Adrenaline για fan curve, oc, uv, οτιδήποτε.

Το X1 θεωρητικά δεν θα πρέπει να δημιουργήσει θέμα, αλλά διώξε το κι αυτό, δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να μένει.

• Like 1
Δημοσ.

Ανα μπραβο γιατι οταν πηγα να κανω καθαρη εγκατασταση της NVIDIA με απενεργοποιημενο το win update με προλάβαινε και δεν ηξερα γιατι :P

Ευχαριστώ ρε μάγκες, και αμα εχετε καμια αλλη προταση ριξτε την. Με HWINFO το μονιτορινγκ ετσι; Ή εχει και το Andrenaline monitoring? 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε

εχει και το Andrenaline monitoring? 

Έχει για τα βασικά. Αν θες για κάθε τμήμα της gpu το info είναι καλύτερο, αλλά εξαρτάται φυσικά από τους αισθητήρες που (δεν) έχει η κάρτα και το report που κάνουν.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε

Ανα μπραβο γιατι οταν πηγα να κανω καθαρη εγκατασταση της NVIDIA με απενεργοποιημενο το win update με προλάβαινε και δεν ηξερα γιατι :P

Ευχαριστώ ρε μάγκες, και αμα εχετε καμια αλλη προταση ριξτε την. Με HWINFO το μονιτορινγκ ετσι; Ή εχει και το Andrenaline monitoring? 

Monitoring πολλές επιλογές με 1η και καλύτερη το Afterburner. Έχει και το Adrenaline (με Overlay κανονικά) , καλό φαίνεται απλά έχω συνηθίσει της MSI.

Επεξ/σία από TR-909
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

μην ειναι με τον i3 ομως 

Τώρα αυτόν έχω, άλλωστε θέλω να δω αν θα έχει διαφορές με αυτές τις κάρτες.

• Like 1
Δημοσ.

Για πείτε οι γνώστες πως είμαστε;

Αρχικά έτρεξα και FireStrike και Time Spy και δεν υπήρξε coil whine σε κάνενα από τα 2. 

Υπάρχει το bug με τη κολλημένη μνήμη στο 165 Hz monitor μου. image.png.8a939b38afd04f6ca553b429d7d976ab.png

FireStrike.png.007a9f6f9ec97a4eeb3b89f4b723c42c.pngTimeSpy.png.429e83658d6592432f9fd7c01c4da4e1.png

Θερμοκρασία στο γράφιμα στο Spy Time μαξ ειδα 75 στο FireStrike 70. 

https://www.3dmark.com/fs/29008469

https://www.3dmark.com/spy/33358068

Τώρα θέλω να τρέξω και κανα 2 παιχνιδια να δω τι κάνουμε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

PUBG:

image.png

WZ2:

Στο WZ2 βαράμε 80αρια+ με 100% το fan curve. Πιστεύω βέβαια με ένα UV ότι θα πέσει; 

image.png

Fan Curve:

image.png

Στα θετικά ότι το coil whine έχει εξαφανιστεί. 

Επεξ/σία από thetiesthatbind

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...