tmakris Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Οι καλές υλοποιήσεις είναι ακόμα 500+ πάντως θεωρώ στα 400-450 θα είναι vfm.
TR-909 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε 6700 XT και 6750 ΧΤ νομίζω είναι σημαντικά κατεβασμένες οι τιμές τους και από το MSRP και αποτελούν καλό buy option πλέον. Και καθώς έχουν πολύ καλό value σου επιτρέπουν να προγραμματίσεις τη μετάβαση σε RDNA3 πιο εύκολα - όταν με το καλό βγουν οι μεγαλο-μεσαίες (7800, 7700) και είναι σε προσιτές τιμές (καλοκαίρι προς φθινόπωρο 2023 ίσως). 2
Arkin Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, TR-909 είπε Και καθώς έχουν πολύ καλό value σου επιτρέπουν να προγραμματίσεις τη μετάβαση σε RDNA3 πιο εύκολα - όταν με το καλό βγουν οι μεγαλο-μεσαίες (7800, 7700) και είναι σε προσιτές τιμές (καλοκαίρι προς φθινόπωρο 2023 ίσως). Ποσο ισχυει αυτο. Αν παρεις μια 6700 πχ στα 600 απο εναν που θα την παρει 350 οπως τωρα για να πας σε μια 7700 πχ στα 500 ο πρωτος θα την δωσει 250 πες οποτε θελει αλλα 250 ενω ο δευτερος παλι 250 αλλα θα χασει 100 μονο ενω ο πρωτος 350. Με vfm καρτα ποτε δεν θα εχεις το τερμα high end αλλα η μεταβαση στο επομενο mid/high end θα ειναι αρκετα πιο ευκολη. 3
thetiesthatbind Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Έτραξα λίγο το benchmark του MWII, είχε coil whine μόλις έπαιρνε μπροστά η 6700 μου. Καμια πρόταση για να το κάνω counter? Το δοκίμασα στο βασικο μου PC, ίσως στο PC που θα μπει να μην έχει αυτό το θέμα βέβαια. Είδα και κάτι 80αρια σε θερμοκρασία ωστόσο, δε ξέρω αν ειναι νορμαλ.
7nisiotis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Το Coil whine δεν φεύγει. Μπορείς να δοκιμάσεις RMA μήπως απλά έτυχες σε ελαττωματικό κομμάτι. Από airflow πώς είναι στημένο το σύστημα σου ( για τα 80αρια τα οποία ειναι πολλά για Δεκέμβριο μήνα ) 1
Phaethonas Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Έτραξα λίγο το benchmark του MWII, είχε coil whine μόλις έπαιρνε μπροστά η 6700 μου. Καμια πρόταση για να το κάνω counter? Το δοκίμασα στο βασικο μου PC, ίσως στο PC που θα μπει να μην έχει αυτό το θέμα βέβαια. Είδα και κάτι 80αρια σε θερμοκρασία ωστόσο, δε ξέρω αν ειναι νορμαλ. Πολλές φορές μπορεί να μεγεθύνει το πρόβλημα το τροφοδοτικό. Αλλιώς FPS limiter, συνήθως το coil whine μειώνεται όσο πέφτουν τα FPS 1
akoinonitos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, Phaethonas είπε Πολλές φορές μπορεί να μεγεθύνει το πρόβλημα το τροφοδοτικό. Αλλιώς FPS limiter, συνήθως το coil whine μειώνεται όσο πέφτουν τα FPS βασικα μειωνεται επειδη πεφτουν τα watt 9 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Το Coil whine δεν φεύγει. Μπορείς να δοκιμάσεις RMA μήπως απλά έτυχες σε ελαττωματικό κομμάτι. Από airflow πώς είναι στημένο το σύστημα σου ( για τα 80αρια τα οποία ειναι πολλά για Δεκέμβριο μήνα ) το coil whine δεν ειναι λογος γοα rma πλεον ,ολες οι καρτες μποριυν να παρουσιασουν coil whine και μπορει να φταιει και ο συνδυασμος με καποια τροφοδοτικα 1
stathis97 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Και η δικια μου εχει coil whine στα πολλα fps,ειδικα στο passmark performance test εκει που χτυπαει κατι 600+fps ακουγεται αισθητα,στα παιχνιδια με πολλα fps νομιζω η λυση ειναι η ενεργοποιση του FreeSync. Με αυτες τις ρυθμισεις και furmark+prime95 μιση ωρα δεiχνει να ειναι στεθερη με max θερμοκρασια 70C https://prnt.sc/7AE2aipPsTqX Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2022 από stathis97
thetiesthatbind Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Το Coil whine δεν φεύγει. Μπορείς να δοκιμάσεις RMA μήπως απλά έτυχες σε ελαττωματικό κομμάτι. Από airflow πώς είναι στημένο το σύστημα σου ( για τα 80αρια τα οποία ειναι πολλά για Δεκέμβριο μήνα ) Με ανοιχτό καπάκι το έτρεξα. Γενικα 4 μπροστα push/pull 2 πανω 1 πισω. 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε βασικα μειωνεται επειδη πεφτουν τα watt το coil whine δεν ειναι λογος γοα rma πλεον ,ολες οι καρτες μποριυν να παρουσιασουν coil whine και μπορει να φταιει και ο συνδυασμος με καποια τροφοδοτικα Θα βρω ποιος το κανει και θα του ριξω σιλικόνη Όχι ενταξει, κλάιν μάιν, απλα ρωτησα αν υπαρχουν τροποι να μειωθει που δε ξερω. Θα δω και με το τροφοδοτικο στο PC το οποιο προορίζεται να μπει αν το κανει. Γενικα στο λομπυ δε το εκανε, οταν ξεκινησε το benchmark του mw2 το άρχισε. Θεωρητικά δε θα το ακούω γιατι το κουτι θα ειναι στα ποδια μου. Θα τσεκάρω και καλύτερα τις θερμοκρασίες τότε. Απλα μου φανηκε υπερβολικό από τα 55 στην αρχη του bench να κανει spike 80-86 (για τις θερμοκρασίες αυτό). Θα κάνω για αρχή ένα UV να δω μήπως το λύνει το "πρόβλημα" αλλιώς it is what it is, για τους 2 μηνες το χρονο που θα δουλευει αυτο το pc δεν αξιζει τον κοπο να το ψαξω παραπάνω. Μόνο αυτο με τις θερμορκασίες θελω να δω. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2022 από thetiesthatbind 1
Grisos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Η δικιά μου έχει ανεπαίσθητο στα menu και όταν είναι στο 99% της ας πουμε στο Dying Light 2 αλλά οχι στο Planetside 2 παρ' όλο που τα fps πάνε >300.
stathis97 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καμια ιδεα; Μου εχει βγαλει το λαδι ο Epic games launcher,εχω δοκιμασει να κανω verify το παιχνιδι,εδωσα δικαιωματα,απεγκατασταση launcher,game https://prnt.sc/q6btNsidmE0U Τωρα εκανε force close χωρις να βγαλει καν ερρορ.. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2022 από stathis97
jimakos234 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) ΕΙναι δυνατον να κανω ενημερωση τους drivers της 6700 και ξαφνικα να ξεκιναει το VRAM bug σε 72hz freesync? Ασε που μαζι με αυτο μου εσκασε και ενα ελαφρυ coil whine, ακομα και σε Idle. Και το rollback Ουτε καν δουλεψε (με ddu update + rollback). Ειμαι να σκασω. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2022 από jimakos234
TR-909 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Coil whine δεν έχω, η VRAM τρέχει σωστά. Το μόνο που αντιμετώπισα (σε χρήση μιας εβδομάδας 2 φορές) βλέπω την οθόνη να αστράφτει πάρα πολύ γρήγορα (σχεδόν στη στιγμή).
KaRouLi Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) VRAM θέματα δεν έχω ούτε εγώ. Έχω monitor με D.P 1.2 και 75Hz. Για το coil whine που λέτε, θα έπρεπε να ακούω να "τσιρίζει" κάτι? EDIT: Το τσιριχτό που έχετε, μοιάζει κάπως έτσι? Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2022 από KaRouLi
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Θέλω να τεστάρω λίγο παραπάνω την 6700 πάνω στο σύστημα που έχω μιας και αργώ να την πάω στο PC για το οποίο προορίζεται. Πέρα από το DDU για να βγάλω τα NVIDIA drivers, να σβήσω και το Χ1 Precision? Σβήνω τίποτα άλλο; Χρειάζεται και CCleaner? Μετά παίζω με το Adrenaline για fan curves και τα σχετικά; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο path για να κάνω σωστό τεστ / στρες στην κάρτα; Ένα 3D Mark είναι αρκετό; Ουσιαστικά θέλω να δω πως τα πάει από θερμοκρασίες. Φαντάζομαι θα πρέπει να ψάξω και λίγο το UV για να το κάνω πιο σωστά γιατί out of the box πρέπει να έχει ψηλές θερμοκρασίες. Προφανώς θα πρέπει να βάλω και 2-3 παιχνιδακια να παιξω μετα. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2022 από thetiesthatbind
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα