dsi44 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, xrist0s92 είπε Άρα ένα μόνιτορ 2k 144hz που δεν έχει freesync, δεν έχει θέμα; απλα βγαζεις το freesynch
xrist0s92 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 24 λεπτά πριν, dsi44 είπε απλα βγαζεις το freesynch Ναι εννοώ δεν έχει καθόλου σαν τεχνολογία πάνω του, ούτε gsync.
hocico0777 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, georgerapp είπε με εσωσες , και ειχα στεναχωρηθει . το εκλεισα απο παντου κ εκανε σπασιματα , το αναψα στο μονιτορ κ το εκλεισα μοναχα στις ρυθμισεις του adrenaline τις γενικες . ολα μια χαρα . σε ευχαριστω πολυ και ολους οσους μπηκαν στον κοπο να μου πουνε συμβουλες . Κάτοχος της rx 6600 από την Πέμπτη. Παρόμοιο πρόβλημα στο dead island οπου έχω έντονο τρεμοπαιγμα στο παρμπριζ του αυτοκινήτου όταν οδηγάει αυτοκίνητο ο χαρακτήρας. Οταν ειναι εξω απο το αυτοκίνητο όλα κομπλέ. Επίσης συνεχίζουν αυτά τα bugs με τους media players των browsers που κάπου διάβασα στη σελίδα με τους drivers της amd που υποτίθεται φτιάξανε. Απενεργοποιόντας το freesync από το adrenaline δεν είναι σαν να μην εκμεταλεύεσαι την λειτουργία της οθόνης; Ενδεχομένως σε κάποια παιχνίδια να έχεις tearing. H οθόνη μου είναι η lg 24gn650-b. Νομίζω χωρίς να θέλω να γίνω υπερβολικός ότι είναι ψιλοαπαράδεκτη όλη αυτή η ιστορία. 3
georgerapp Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Θα σου πω . Τα έκλεισα οπως ειπε ο φιλος από παντού κ είχα σπασίματα. Μετά άνοιξα της οθόνης μονο . Και ηταν σαφέστατα καλύτερα. Τώρα κάθομαι κ παίζω. Ξανα ενεργοποίησα το freesync κ δεν το κάνει. Δεν ξέρω γιατί!!!
hocico0777 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Θα δοκιμάσω κι εγώ το μεσημέρι και θα αναφέρω,βρε μπας και θέλει δαχτυλάκι για να στρώσει;
chrisde Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κάποιες οθόνες, κυρίως αυτές που είναι 60-75hz έχουν μέτρια υλοποίηση freesync. Είναι λίγο λαχείο το θέμα, παίζουν ρόλο και οι drivers. Ίσως με σκάλισμα με το cru να βγει άκρη σε κάποιους, εγώ όταν είχα θέμα πάντως με την παλιά μου οθόνη δεν τα είχα καταφέρει. Το freesync για να λειτουργεί πάντως πρέπει να είναι ενεργοποιημενο και στην οθόνη και στους drivers, αλλιώς δεν λειτουργεί, δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση. Αν το απενεργοποιησετε πάντως, δοκιμάστε enhanced sync + chill μπας και ομαλοποιηθει η κατάσταση, αν και έχει και αυτό τα θέματα του... @georgerappΣυμβουλή: Άμα σου δουλεύει τώρα, μην το σκαλίζεις άλλο, θα το μετανιώσεις... 😋 Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2022 από chrisde 3
TR-909 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Στις 1/12/2022 στις 11:54 ΜΜ, ilos είπε Ναι. Στα 60 Hz όλα είναι μια χαρά και μονοψήφια ρολόγια. Έχει θέμα με 75ρια monitors σε συνδυασμό με παλιότερα DP (1.2 είμαι). Και κάποια 144ρια/165ρια επίσης έχουν θέμα. Μα με 1 monitor μου τα κάνει αυτή είναι η πλάκα. Ναι είπα είναι λαχείο. Σε freesync premium μονιτορσ, νεότερες εκδόσεις DP κλπ δε το κάνει. Και η λύση / workaround δεν είναι το CRU. Παίζεις με χειρότερα προβλήματα μετά. Από περιέργεια, ποιο μόνιτορ έχεις?
ilos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, TR-909 είπε Από περιέργεια, ποιο μόνιτορ έχεις? AOC Q3279VWF (με το MVA panel γιατί βγήκε μετά ένα ολόιδιο με IPS). Το ξέρω δεν είναι κανένα της προκοπής.🤣
TR-909 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, ilos είπε AOC Q3279VWF (με το MVA panel γιατί βγήκε μετά ένα ολόιδιο με IPS). Το ξέρω δεν είναι κανένα της προκοπής.🤣 Μια χαρά είναι ρε συ. Απλά μου έκανε εντύπωση το 75Hz native.🙂
ilos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Για να είμαι σαφής. Flickering δεν έχει η οθόνη ούτε στα 60 ούτε στα 75. Είχε αρκετό με κάποιους παλιούς drivers της nvidia αλλά το διόρθωσαν από τότε. Σε amd μπορεί και να δούλευε και από μαμά κομπλέ (δεν είχα να δοκιμάσω τότε). Το μόνο πρόβλημα είναι αυτό με τα stuck vram clocks στα 75 Hz και το workaround είναι το CRU και πείραγμα σε blanking timings και pixel clock. Αλλά μετά παίζεις με την τύχη σου και μπορείς να έχεις πολύ χειρότερα προβλήματα (black screens κλπ).
TR-909 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 @ilos Έκανα μία μίνι δοκιμή -μπορεί να είναι και άσχετη σε σχέση με τη δική σου- for science. 😝 Το μόνιτορ που έχω πάει στα 75Hz και το ανέβασα εκεί με CRU - όλα μια χαρά. Μετά έβαλα Warzone 2.0 και έπαιξα ένα γύρο. (Δες φώτο.) Δε μπόρεσα να το αναπαράγω. (ένα παλιο-Samsung LS27E390HS (1080p) , συνδεδεμένο πάνω στην 6700 με HDMI)
ilos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, TR-909 είπε @ilos Έκανα μία μίνι δοκιμή -μπορεί να είναι και άσχετη σε σχέση με τη δική σου- for science. 😝 Το μόνιτορ που έχω πάει στα 75Hz και το ανέβασα εκεί με CRU - όλα μια χαρά. Μετά έβαλα Warzone 2.0 και έπαιξα ένα γύρο. (Δες φώτο.) Δε μπόρεσα να το αναπαράγω. (ένα παλιο-Samsung LS27E390HS (1080p) , συνδεδεμένο πάνω στην 6700 με HDMI) Η αλήθεια είναι δεν έχω δοκιμάσει με HDMI... Αλλά θα είναι κουλό με χειρότερο καλώδιο και bandwidth να μην έχει αυτή τη συμπεριφορά.
alxnt Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Στις 3/12/2022 στις 8:03 ΜΜ, ReBeLoS είπε Επειδη εχω δυο μονιτορς με hdmi, dvi και αναμενω την pulse 6700 , εχει καποιος να μου προτεινει ανταπτορα απο DP σε HDMI η DVI? Εδώ είσαι: https://www.pc-bonus.gr/eikona/monitor-cables/hdmi-cables/dp-to-hdmi-1m-ugreen-dp101-black-10238.html Δοκιμασμένο στην ίδια κάρτα. 1
akoinonitos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, ilos είπε Η αλήθεια είναι δεν έχω δοκιμάσει με HDMI... Αλλά θα είναι κουλό με χειρότερο καλώδιο και bandwidth να μην έχει αυτή τη συμπεριφορά. αυτο ειναι θεμα αποκλειστικα της 6700 η το εχουν ολες οι rdna2 ,δοκιμασα και εγω με το μονιτορ oced στα 75hz αλλα δεν εχει θεμα ,ειμαι με dp
TR-909 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, ilos είπε Η αλήθεια είναι δεν έχω δοκιμάσει με HDMI... Αλλά θα είναι κουλό με χειρότερο καλώδιο και bandwidth να μην έχει αυτή τη συμπεριφορά. Να σου πω το σκέφτηκα αλλά περισσότερο το έβαλα σαν λεπτομέρεια του test. Απ' τα λίγα που διάβασα φαίνεται να συμβαίνει σε "μη δημοφιλείς αναλύσεις/high refresh rates" ή και σε dual monitor setup (όχι πάντα). Κάτι σαν να μη "μιλάνε" σωστά monitor (EDID) και κάρτα. Ο ποιητής (Mat AMD) τα ρίχνει στο monitor. Λογικά το έχεις δει ήδη το βάζω εδώ και για άλλα παιδιά: VRAM Clock Speed Idles At Over 1900 MHz - AMD Community όπως και το γεγονός ότι δεν είναι προνόμιο της AMD - συμβαίνει και με NVidia κάρτες. 23 ώρες πριν, georgerapp είπε Θα σου πω . Τα έκλεισα οπως ειπε ο φιλος από παντού κ είχα σπασίματα. Μετά άνοιξα της οθόνης μονο . Και ηταν σαφέστατα καλύτερα. Τώρα κάθομαι κ παίζω. Ξανα ενεργοποίησα το freesync κ δεν το κάνει. Δεν ξέρω γιατί!!! Δοκίμασες από το gaming να τα κλείσεις όλα (Anti Lag, κτλπ.)? Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από TR-909
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα