Προς το περιεχόμενο

AMD RX6000 Series (RDNA2/Big Navi)

narta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

το δοκίμασα και αυτό με το pci τζίφος σε εμενα... άμα δουλεύει μονο το monitor ή μονο η tv ή και τα 2 με 60hz όλα καλά, άμα τα βάλεις μαζί max κολλάνε τα ρολόγια στο full.... άντε να δούμε άμα θα φιλοτιμηθεί η amd να το φτιάξει ποτέ...

δεν το ειχε διορθωσει με τον προτελευταιο driver?

1 λεπτό πριν, giannis22k είπε

απο το site της sapphire μηπως αλλαζει κατι με τους drivers της;

μην κατεβαζεις απο το site κατεβαζε απευθειας απο της amd

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

μην κατεβαζεις απο το site κατεβαζε απευθειας απο της amd

λεω μηπως και διορθωνεται το προβλημα 

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

όχι φιλε δυστυχώς... 😕

και άντε πες με την 6800xt σε 4k στα 60 είμαι κομπλέ άμα αυτά συνεχιστούν στις 7000 για εμενα τουλάχιστον είναι λόγος να μη πάω amd...

15 λεπτά πριν, tzavardin είπε

Ωχ μη μου τα λες αυτά. Έχω το γνωστό της Samsung 1080p  (c24f390)  Έχεις ακούσει θέματα όταν ρυθμίσεις στα 75 Hz?

60αρι δεν είναι το συγκεκριμένο? Γίνετε OC στα 75? Το μόνο θέμα αν έχεις θα είναι σε idle χωρίς να κάνει τίποτα το PC να είναι ψηλά τα vram clocks για τέτοιο θέμα μιλάμε όχι κάτι άλλο. 

10 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

όχι φιλε δυστυχώς... 😕

και άντε πες με την 6800xt σε 4k στα 60 είμαι κομπλέ άμα αυτά συνεχιστούν στις 7000 για εμενα τουλάχιστον είναι λόγος να μη πάω amd...

Στα 100hz είμαι με την 6800xt έχω 0 θέματα 4 χρόνια τώρα που έχω amd. Μόνο με τα 75αρια ίσως είναι το θέμα της vram που κρατάει ψηλά clocks και display port 1.2 έκδοση όχι 1.4. 

• Thanks 1

11 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

όχι φιλε δυστυχώς... 😕

ε τοτε τι σκατα εγραφαν στα fixed isues?

Μόλις τώρα, Arkin είπε

60αρι δεν είναι το συγκεκριμένο? Γίνετε OC στα 75? Το μόνο θέμα αν έχεις θα είναι σε idle χωρίς να κάνει τίποτα το PC να είναι ψηλά τα vram clocks για τέτοιο θέμα μιλάμε όχι κάτι άλλο. 

Γίνεται Oc με επιλογή από το μενού της οθόνης. 72 η 75 Hz δεν θυμάμαι ποιο από τα δυο. Αυτό λύνεται, δεν είναι κατι, στην χειρότερη θα παίζω με 60 σιγά τη διαφορά. Σε όσους και να έδειξα την οθόνη σε 60 και 75, πότε δεν μου είπαν ποιο είναι το ένα και το άλλο.

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

ε τοτε τι σκατα εγραφαν στα fixed isues?

Στο reddit στα σχόλια είδα ότι διορθώθηκε σε πολλούς όταν μπήκε το συγκεκριμένο fix. Ίσως είναι κάτι διαφορετικό στο φίλο? 

Μόλις τώρα, tzavardin είπε

Γίνεται Oc με επιλογή από το μενού της οθόνης. 72 η 75 Hz δεν θυμάμαι ποιο από τα δυο. Αυτό λύνεται, δεν είναι κατι, στην χειρότερη θα παίζω με 60 σιγά τη διαφορά. Σε όσους και να έδειξα την οθόνη σε 60 και 75, πότε δεν μου είπαν ποιο είναι το ένα και το άλλο.

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα είτε 75 είτε 60 σε gaming. Απλά μπορεί στα 75 να έχεις υψηλά vram clocks σε idle. Και πάλι δεν ισχύει πάντα είναι καθαρά σε συγκεκριμένα monitors και με παλιότερη έκδοση display port. Με 1.4 και πάνω όσα hertz και να έχεις δεν υπάρχει αυτό το bug. 

2 λεπτά πριν, Arkin είπε

δεν είναι μονο αυτό όταν λειτουργεί τέρμα το vram clock καίει μόνιμα 30watt περισσότερα σε idle και έχεις και 10-15 βαθμούς περισσοτερους... + ότι άλλες παρενέργειες μπορεί να εμφανίσει σε παιχνίδια εμενα πχ όταν έτρεχα το wreckfest ακόμα και σε 1080p δε πήγαινε πάνω από 30-40 fps το έψαξα και έτσι πήρα χαμπάρι ότι έχω ψιλά vram clocks

3 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

δεν είναι μονο αυτό όταν λειτουργεί τέρμα το vram clock καίει μόνιμα 30watt περισσότερα σε idle και έχεις και 10-15 βαθμούς περισσοτερους... + ότι άλλες παρενέργειες μπορεί να εμφανίσει σε παιχνίδια εμενα πχ όταν έτρεχα το wreckfest ακόμα και σε 1080p δε πήγαινε πάνω από 30-40 fps το έψαξα και έτσι πήρα χαμπάρι ότι έχω ψιλά vram clocks

δεν εχει λογικη το να εχεις χαμηλοτερα fps αν η ram δεν κανει clock down οταν ειναι idle ρε συ

8 λεπτά πριν, Arkin είπε

Στα 100hz είμαι με την 6800xt έχω 0 θέματα 4 χρόνια τώρα που έχω amd. Μόνο με τα 75αρια ίσως είναι το θέμα της vram που κρατάει ψηλά clocks και display port 1.2 έκδοση όχι 1.4. 

έχεις 2 monitor ? στην oled μονη τις και 120 να την έχω είναι μια χαρά

4 λεπτά πριν, Arkin είπε

Στο reddit στα σχόλια είδα ότι διορθώθηκε σε πολλούς όταν μπήκε το συγκεκριμένο fix. Ίσως είναι κάτι διαφορετικό στο φίλο? 

επειδή το έψαξα σε μερικούς έφτιαξε σε άλλους όχι... η αλήθεια είναι ότι το υπόλοιπο σύστημα είναι παλιό (5820k)... στις 14 πάω σε 5600 να δούμε τότε τι θα γίνει

3 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

έχεις 2 monitor ? στην oled μονη τις και 120 να την έχω είναι μια χαρά

επειδή το έψαξα σε μερικούς έφτιαξε σε άλλους όχι... η αλήθεια είναι ότι το υπόλοιπο σύστημα είναι παλιό (5820k)... στις 14 πάω σε 5600 να δούμε τότε τι θα γίνει

Με 1 είναι στα 100hz. Σίγουρα δεν στέκει να έχεις χαμηλά fps σε gaming μιας και πάντα εκεί δουλεύει φουλ η vram δεν έχει σχέση με το idle bug που μένουν ψηλά. Με το καλό να έρθει ο 5600 ενεργοποίησε και SAM η resizable bar να δούμε μήπως στρώσει. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

δεν εχει λογικη το να εχεις χαμηλοτερα fps αν η ram δεν κανει clock down οταν ειναι idle ρε συ

δε κατάλαβες... όταν είχα και τα 2 (monitor,tv) max και ήταν η vram clock τέρμα εκτος από τα watt και τις θερμοκρασίες που νόμιζα ότι ήταν normal είχα κάτι shutters σε kingdom come deliverance, και όταν έβαλα να παίξω wreckfest το παιχνίδι σερνόταν ψάχνοντας στο internet βρήκα ότι φταίει αυτό με τα vrams και άμα το διορθώσεις το game πάει νερό...

@Arkin δε μου είχε επηρεάσει κάποιο άλλο game γι αυτό δε το είχα καταλάβει metro exodus και elden ring τρέχαν μια χαρά σε αυτά τα 2 που είπα όμως είχα θέμα... όταν έφτιαξα τα clocks σταμάτησαν και τα προβλήματα τώρα τι να πω ίσως φταίει κάτι άλλο με το σύστημα μου... θα επανέρθω με το καινούργιο setup να σας πω

Επεξ/σία από Tambas91
  • Like 1

Να ρωτήσω εγώ και το ανάποδο? Σε ποιες περιπτώσεις θα περιμέναμε να βλέπαμε αύξηση του vram clock, όλα ήταν όπως πρέπει?

Games? Videos?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...