xrist0s92 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 @nickk0kkav Ευχαριστώ για την απάντηση. Απαντάω εδώ να μην σπαμάρουμε στο άλλο με τις παραγγελίες των καρτών. 1)https://www.coolermaster.com/catalog/legacy-products/cases/scout/ https://www.e-shop.gr/images/PER/ART2/PER.806723_2.jpg Έχει μεταλικά σίδερα, σαν το "σασί" του κουτιού θα έλεγα και δεν μεταβάλλεται. Χωράει οριακά. 2) Για τις θερμοκρασίες το ξέρω, αυτό που έκανα είναι πριν 2 χρόνια να βάλω επιπλέον έναν ανεμιστήρα στο πλάι που δεν είχε (οπότε πλέον σύνολο έχω 4, έναν σε κάθε μεριά), και να κάνω πολύ καλό cable management γιατί ήταν ένα χάλι μαύρο. Με αυτά οι θερμοκρασίες καλυτέρεψαν αλλά γενικά δεν τα παρακολουθώ, είμαι πολύ casual gamer, δεν ασχολούμαι με OC κλπ και δεν καταλαβαίνω όσα λένε εδώ μέσα για CNU clocks κλπ Θέλω απλά να βάλω την κάρτα out of the box να λειτουργήσει απροβλημάτιστα. Δεν με ενδιαφέρει η παραπάνω απόδοση ή να την ζορίσω με OC κλπ. 3) Τροφοδοτικό έχω ένα coolermaster 660W από όταν έφτιαξα το PC το 2010... Απλά κάθε μερικά χρόνια αναβαθμίζω mobo ram GPU CPU. Έχω gtx970 ITX, msi b450 tmhk max, ryzen 3600, 16gb RAM, και ένα Samsung 2k 144hz 27" Τελικά την παρήγγειλα να προλάβω την τιμή. Θεωρείς ότι θα έχω πρόβλημα με την τροφοδοσία;
fotaras76 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, xrist0s92 είπε @nickk0kkav Ευχαριστώ για την απάντηση. Απαντάω εδώ να μην σπαμάρουμε στο άλλο με τις παραγγελίες των καρτών. 1)https://www.coolermaster.com/catalog/legacy-products/cases/scout/ https://www.e-shop.gr/images/PER/ART2/PER.806723_2.jpg Έχει μεταλικά σίδερα, σαν το "σασί" του κουτιού θα έλεγα και δεν μεταβάλλεται. Χωράει οριακά. 2) Για τις θερμοκρασίες το ξέρω, αυτό που έκανα είναι πριν 2 χρόνια να βάλω επιπλέον έναν ανεμιστήρα στο πλάι που δεν είχε (οπότε πλέον σύνολο έχω 4, έναν σε κάθε μεριά), και να κάνω πολύ καλό cable management γιατί ήταν ένα χάλι μαύρο. Με αυτά οι θερμοκρασίες καλυτέρεψαν αλλά γενικά δεν τα παρακολουθώ, είμαι πολύ casual gamer, δεν ασχολούμαι με OC κλπ και δεν καταλαβαίνω όσα λένε εδώ μέσα για CNU clocks κλπ Θέλω απλά να βάλω την κάρτα out of the box να λειτουργήσει απροβλημάτιστα. Δεν με ενδιαφέρει η παραπάνω απόδοση ή να την ζορίσω με OC κλπ. 3) Τροφοδοτικό έχω ένα coolermaster 660W από όταν έφτιαξα το PC το 2010... Απλά κάθε μερικά χρόνια αναβαθμίζω mobo ram GPU CPU. Έχω gtx970 ITX, msi b450 tmhk max, ryzen 3600, 16gb RAM, και ένα Samsung 2k 144hz 27" Τελικά την παρήγγειλα να προλάβω την τιμή. Θεωρείς ότι θα έχω πρόβλημα με την τροφοδοσία; Τροφοδοτικό από το 10 όταν σε λίγο θα μπούμε στο 23, αλλαγή χτες. Άντε το πολύ πολύ να μπει σε κανένα αρχαίο σύστημα με ελάχιστη χρηματική αξία. 2
nickk0kkav Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, xrist0s92 είπε @nickk0kkav Ευχαριστώ για την απάντηση. Απαντάω εδώ να μην σπαμάρουμε στο άλλο με τις παραγγελίες των καρτών. 1)https://www.coolermaster.com/catalog/legacy-products/cases/scout/ https://www.e-shop.gr/images/PER/ART2/PER.806723_2.jpg Έχει μεταλικά σίδερα, σαν το "σασί" του κουτιού θα έλεγα και δεν μεταβάλλεται. Χωράει οριακά. 2) Για τις θερμοκρασίες το ξέρω, αυτό που έκανα είναι πριν 2 χρόνια να βάλω επιπλέον έναν ανεμιστήρα στο πλάι που δεν είχε (οπότε πλέον σύνολο έχω 4, έναν σε κάθε μεριά), και να κάνω πολύ καλό cable management γιατί ήταν ένα χάλι μαύρο. Με αυτά οι θερμοκρασίες καλυτέρεψαν αλλά γενικά δεν τα παρακολουθώ, είμαι πολύ casual gamer, δεν ασχολούμαι με OC κλπ και δεν καταλαβαίνω όσα λένε εδώ μέσα για CNU clocks κλπ Θέλω απλά να βάλω την κάρτα out of the box να λειτουργήσει απροβλημάτιστα. Δεν με ενδιαφέρει η παραπάνω απόδοση ή να την ζορίσω με OC κλπ. 3) Τροφοδοτικό έχω ένα coolermaster 660W από όταν έφτιαξα το PC το 2010... Απλά κάθε μερικά χρόνια αναβαθμίζω mobo ram GPU CPU. Έχω gtx970 ITX, msi b450 tmhk max, ryzen 3600, 16gb RAM, και ένα Samsung 2k 144hz 27" Τελικά την παρήγγειλα να προλάβω την τιμή. Θεωρείς ότι θα έχω πρόβλημα με την τροφοδοσία; Το κουτι ειναι καλυτερο απο οτι περιμενα . Ειχα στο μυαλο μου πιο πολυ τα απλα / παλια κουτια που βλεπουμε στα γραφεια κ εχουν μονο το κλασικο ανεμιστηρα πισω . Υποθετω θα δεις στη πραξη τι παιζει κ αν πρεπει να το αλλαξεις. Αλλα 1 ανεμιστηρα σε καθε πλευρα... πως τους εχεις βαλει ? Για air flow λεω . Ολοι να βαζουν αερα κ ο πισω να βγαζει τι να προλαβει . Στο πλαι οι ανεμιστηρες δε πολυβολευουν καλα κανουν κ τους βγαζουν απο τα νεα κουτια ----- Οσο για το τροφοδοτικο συμφωνω με @fotaras76 ειναι ΠΟΛΥ παλιο . Εχεις τα ρισκα σου . Αλλαξε το να εχεις το κεφαλι σου ησυχο
xrist0s92 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 @fotaras76 @nickk0kkav το τροφοδοτικό πάντως τόσα χρόνια δεν μου έχει εμφανίσει κάποιο πρόβλημα.. Ακόμα και η 970 τρέχει οκ όλα αυτά τα χρόνια κι έχω ρίξει χιλιάδες ώρες καψίματος 7 χρόνια.. Τι προτείνετε πάντως να ρίξω μια ματιά για την χρήση που κάνω; Λοιπόν οι 3 ανεμιστήρες είναι στοκ, ο μπροστά βάζει και ο πάνω και πίσω βγάζουν. Έβαλα τον πλαϊνό έξτρα να βάζει κι αυτός οπότε 2-2. 1
fotaras76 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, xrist0s92 είπε @fotaras76 @nickk0kkav το τροφοδοτικό πάντως τόσα χρόνια δεν μου έχει εμφανίσει κάποιο πρόβλημα.. Ακόμα και η 970 τρέχει οκ όλα αυτά τα χρόνια κι έχω ρίξει χιλιάδες ώρες καψίματος 7 χρόνια.. Τι προτείνετε πάντως να ρίξω μια ματιά για την χρήση που κάνω; Λοιπόν οι 3 ανεμιστήρες είναι στοκ, ο μπροστά βάζει και ο πάνω και πίσω βγάζουν. Έβαλα τον πλαϊνό έξτρα να βάζει κι αυτός οπότε 2-2. Στα psu συνήθως μια φορά γίνεται το κακό οπότε better safe than sorry. Εγώ προσωπικά είμαι φαν των seasonic. Ένα gold 650w πιστεύω είναι μια χαρά. 1
giannis22k Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Εδω https://community.amd.com/t5/graphics/rx-5700-xt-memory-clock-stuck-causing-high-temps-when-idle/m-p/363828 λενε 2, ατομα οτι λυθηκε το προβλημα αλλαζοντας ο ενας monitor με freesync 2 (i solved problems with buying a new monitor from freesync 2 and now works ok) και αλλος εκανε ρυθμιση στο bios για το pci slot ( I had the same issue for the longest time with my 5700(non XT), causing a lot of BSODs. But I think I managed to fix it today!What I did was I changed the PCI 1 slot setting in my bios from Auto to GEN 3. And this is the result!)και εχει ενα γραφημα απο κατω Ας δοκιμασει καποιος Εγω ειμαι στην φαση που ψαχνω κομματια ακομα για το build (εχω ηδη παραγγειλει απο πλαισιο την 6700)
Πέτρος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, ilos είπε Ναι. Στα 60 Hz όλα είναι μια χαρά και μονοψήφια ρολόγια. Έχει θέμα με 75ρια monitors σε συνδυασμό με παλιότερα DP (1.2 είμαι). Και κάποια 144ρια/165ρια επίσης έχουν θέμα. Μα με 1 monitor μου τα κάνει αυτή είναι η πλάκα. Ναι είπα είναι λαχείο. Σε freesync premium μονιτορσ, νεότερες εκδόσεις DP κλπ δε το κάνει. Και η λύση / workaround δεν είναι το CRU. Παίζεις με χειρότερα προβλήματα μετά. Οθόνη που πλησιάζει την 8ετία πια, 1440p/144/dp1.2, δεν το έκανε ποτέ, με 3 διαφορετικές κάρτες (290, V56, 6700XT). Σίγουρα υπάρχει με κάποιο συνδυασμό, δεν γίνεται να αμφισβητηθεί αυτό, αλλά μάλλον θέμα του εκάστοτε monitor είναι ή κάποιας περίεργης ρύθμισης. 1
xrist0s92 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 46 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Στα psu συνήθως μια φορά γίνεται το κακό οπότε better safe than sorry. Εγώ προσωπικά είμαι φαν των seasonic. Ένα gold 650w πιστεύω είναι μια χαρά. https://www.skroutz.gr/s/20318246/Seasonic-Focus-GX-650W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Gold.html Κάτι τέτοιο φαντάζομαι. Τελευταία ερώτηση να μη σας ζαλίζω.. Οι διαφορές ενός νέου αντίστοιχου τροφοδοτικού με το δικό μου που είναι στα ίδια watt, είναι όλα αυτά που γράφει στο Skroutz στην προστασία ισχύος (Over Current Protection (OCP), Over Power Protection (OPP) κλπ) ή είναι και κάτι άλλο που δεν φαίνεται στα χαρακτηριστικά; Ή παιζει ρόλο και ο χρόνος ζωής πχ
fotaras76 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 32 λεπτά πριν, xrist0s92 είπε https://www.skroutz.gr/s/20318246/Seasonic-Focus-GX-650W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Gold.html Κάτι τέτοιο φαντάζομαι. Τελευταία ερώτηση να μη σας ζαλίζω.. Οι διαφορές ενός νέου αντίστοιχου τροφοδοτικού με το δικό μου που είναι στα ίδια watt, είναι όλα αυτά που γράφει στο Skroutz στην προστασία ισχύος (Over Current Protection (OCP), Over Power Protection (OPP) κλπ) ή είναι και κάτι άλλο που δεν φαίνεται στα χαρακτηριστικά; Ή παιζει ρόλο και ο χρόνος ζωής πχ Και τα 2 1
KaRouLi Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Spoiler Σε 2560x1080p με 75Hz & 60 Hz dual monitor με DP 1.2 + HDMI. Υποθέτω όλα ΟΚ, σωστά? Δοκιμασα μετά σε παιχνίδι, κανονικά ανεβαίνουν τα νούμερα.
Tambas91 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 6800xt εδώ έχω μόνιτορ 75hz με DP και μια oled hdmi … εδώ όταν παίζουν max Και εδώ όταν μπαίνουν και τα 2 60 hz 30 watt κάτω θερμοκρασίες που φτάνουν τους 15 βαθμούς διαφορα …. Κρίμα τόσο μεγάλη εταιρία να μη μπορεί να φτιάξει τα drivers ο λόγος που σπρώχνει πολλούς να πάνε απέναντι
ilos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Πανωλεθρία στο Μιλάνο με το bundle.🤣 Ουσιαστικά το μοίρασε με τις 6600 για να παίξει ο κόσμος 720p ή 1080p low. 🤣 Η καλύτερη διαφήμιση για τις 3060ti είναι τελικά. Και δε βάζουμε καν μέσα τα stutters που την πληρώνουν όλοι.
akoinonitos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, ilos είπε Πανωλεθρία στο Μιλάνο με το bundle.🤣 Ουσιαστικά το μοίρασε με τις 6600 για να παίξει ο κόσμος 720p ή 1080p low. 🤣 Η καλύτερη διαφήμιση για τις 3060ti είναι τελικά. Και δε βάζουμε καν μέσα τα stutters που την πληρώνουν όλοι. ειναι με τους τελευταιους drivers ? εχθες εβγαλε drivers για το callisto https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-22-11-2 Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2022 από akoinonitos
Arkin Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Παλι καλα τα βλεπω τα νουμερα για τα γραφικα που εχει το παιχνιδι. 127fps με 6800xt αρα καπου 85-90 με 1440p δεν ειναι ασχημα για τετοιο παιχνιδι. Βεβαια θελει ακομα μεχρι να στρωσει εχει να παρει πολλα patches και θα ανεβει και το performance. Με 22.11.2 οπως λεει ο akoinonitos περνουν boost οι amd οπως και στο unbound.
ilos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, akoinonitos είπε ειναι με τους τελευταιους drivers ? εχθες εβγαλε drivers για το callisto https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-22-11-2 Ναι. 8 λεπτά πριν, Arkin είπε Παλι καλα τα βλεπω τα νουμερα για τα γραφικα που εχει το παιχνιδι. 127fps με 6800xt αρα καπου 85-90 με 1440p δεν ειναι ασχημα για τετοιο παιχνιδι. Βεβαια θελει ακομα μεχρι να στρωσει εχει να παρει πολλα patches και θα ανεβει και το performance. Με 22.11.2 οπως λεει ο akoinonitos περνουν boost οι amd οπως και στο unbound. Με 22.11.2 τέσταρε ο Ρώσος. Απλά είναι UE5 game με ότι αυτό συνεπάγεται. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα