Προς το περιεχόμενο

AMD RX6000 Series (RDNA2/Big Navi)

narta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 λεπτά πριν, Herald είπε

Φιλικά όσα εχω γράψει μέχρι τώρα, δεν τρέχει θέμα vs με εσένα. Απλά κάποιοι - συνεχώς - αναφέρουν το πινακάκι της amd το οποίο είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Αν παίζεις αποκλειστικά 1440p competitive games μια χαρά είναι η 6900xt, μιας και σε αυτά δεν βάζεις RT, οπότε είτε είναι λίγο πάνω είτε λίγο κάτω σε raster από nvidia δεν έχει σημασία - αφού είναι αρκετά φτηνότερη. Αλλά κάτι 4k max που δείχνει το πινακάκι της amd - και το αναπαραγούν και οι αμερόληπτοι fan εδώ μέσα - είναι να κλαίει η μάνα το παιδί

Ναι ρε φυσικά κανένα θέμα καί από μεριάς μου.

Το vs που ανέφερα πριν ήταν amd vs Nvidia 😉 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, Herald είπε

Ε max τι σημαίνει για σένα; Για εμένα σημαίνει όλα δεξία. Και δεν ήταν αυτό το point μου, το point μου είναι ότι όταν βαζεις max / ultra preset, σε πολλά παιχνίδια ανοίγει RT.  Τέσπα οκ, αν νομίζεις ότι η 6900 είναι πάνω από 3090 σε 4k, ας πούμε οτι διαφωνούμε και πάμε παρακάτω

Ναι, φυσικά και είναι πάνω σε κάποια παιγνίδια. Στο μ.ο., λογικά είναι λίγο πίσω. Σε RT, είναι πολύ πίσω.

Αντιπροσωπευτικό της κατάστασης αυτό που έβαλες παραπίσω, δεν είναι πάντως.

1 ώρα πριν, azazil1190 είπε

Π.χ

Βγάλτε μου αυτά σε 1080π και 1440π με 3090/3090τι

IMG_20221017_100555.jpg

IMG_20221017_100540.jpgσε 4κ ναι τρώει ξύλο στα περισσότερα αλλά κοντραρει επίσης καλά.

IMG_20221017_100611.jpg

40 fps πανω απο 3080ti σε 1080p😲 Mπορει και παρανω με πιο δυνατο cpu. 

1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε

40 fps πανω απο 3080ti σε 1080p😲 Mπορει και παρανω με πιο δυνατο cpu. 

Με έναν 12900 η 13900 σίγουρα θα ήταν και άλλο επάνω.

16 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Με έναν 12900 η 13900 σίγουρα θα ήταν και άλλο επάνω.

Σιγουρα , εισαι 48% gpu bound 

Με την 3080ti ειμαι 97% . 

Τρομερες διαφορες σε τετοιες αναλυσεις 

1591847730_tombraider1080p.webp.07d8c88d8a010648708e18c6946cb0eb.webp

• Like 1

Καλημέρα σε όλους,

Μήπως γνωρίζει κάποιος σχετικά με Asus TUF 6800/6800XT αν απαιτείται εγκατάσταση του GPU TWEAK για την ενεργοποίηση του OC MODE?

Διάβασα κάτι τέτοιο κουλό σε ένα ή δύο review και αναρωτιέμαι αν στέκει?

Επίσης, ανάμεσα σε TUF 6800XT και Red devil 6800XT ποια θα προτιμούσατε? (Μου αρέσει περισσότερο η Asus).

11 ώρες πριν, TR-909 είπε

Πάντως αυτή τη στιγμή ο derbauer "μέτρησε" την 6900ΧΤ σαν ισοδύναμη της 3090:
tsdrb9080t.png.7955c6245acd865c16e00503cb4c43be.png

την οποία 3090 βρήκε επίσης ίση σε απόδοση με την 3080 Ti. 😮
(τα λάθος πινακάκια της AMD).

Το λάθος πινακάκι της AMD έδειχνε την 3080ti 5% ποιο γρήγορη από 3090 και όχι ίσες. 

6 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Σιγουρα , εισαι 48% gpu bound 

Με την 3080ti ειμαι 97% . 

Τρομερες διαφορες σε τετοιες αναλυσεις 

1591847730_tombraider1080p.webp.07d8c88d8a010648708e18c6946cb0eb.webp

Σίγουρα και ένας 5800 3D θα έκανε τρομερή δουλειά σε όλες τις αναλύσεις όπως βλέπουμε και τώρα στα review's.

Δυναμίτης cpu

27 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε

Καλημέρα σε όλους,

Μήπως γνωρίζει κάποιος σχετικά με Asus TUF 6800/6800XT αν απαιτείται εγκατάσταση του GPU TWEAK για την ενεργοποίηση του OC MODE?

Επίσης, ανάμεσα σε TUF 6800XT και Red devil 6800XT ποια θα προτιμούσατε? (Μου αρέσει περισσότερο η Asus).

Ξεκάθαρα τη Red Devil. Η Powecolor συνήθως έχει πολύ καλές κάρτες, η ASUS είναι πιο hit and miss. 

• Like 3

τα φώτα σας παρακαλώ, το ray tracing (αν το θυμάμαι καλά):
 I. τόσο απαραίτητο είναι και πρέπει να το έχουμε σε hardware στην gpu μας?
II. πόσα παιχνίδια AAA (ή AAAA ή ...) υπάρχουν και θέλουν rt για να παίξουν και από αυτά που έχουν το rt σαν optional σε πόσα είναι εμφανής η διαφορά rt ON - rt OFF?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, eyw είπε

τα φώτα σας παρακαλώ, το ray tracing (αν το θυμάμαι καλά):
 I. τόσο απαραίτητο είναι και πρέπει να το έχουμε σε hardware στην gpu μας?
II. πόσα παιχνίδια AAA (ή AAAA ή ...) υπάρχουν και θέλουν rt για να παίξουν και από αυτά που έχουν το rt σαν optional σε πόσα είναι εμφανής η διαφορά rt ON - rt OFF?

Aν δεν σε νοιάζει το RT τότε η τρέχουσα γενιά καρτών που θα βγεί είναι η τελευταία κάρτα που θα χρειαστεί να αγοράσεις στη ζωή σου. Το raster τερμάτισε σε 4k, πόσο μάλλον σε 1440p, ειδικά με τεχνολόγιες όπως dlss και FSR. Δεν νομίζω ότι πρόκειται ρεαλιστικά να μεταβούμε ποτέ σε 8k monitors, δεν υπάρχει νόημα.

Όσο για το αν είναι απαραίτητο, η AMD πιστεύει πως είναι, γιαυτό το βάζει στις GPU της. Είχε πεί μάλιστα πίσω στο 2018 η  Lisa , πως θα το υποστηρίξουν οι κάρτες της όταν θεωρήσει ότι είναι απαραίτητο.Ε πλέον το υποστηρίζουν, άρα πιστεύει ότι είναι απαραίτητο

Επεξ/σία από Herald

Δες video στο ΥTube για να δεις τη διαφορά μεταξύ rt ON - OFF. Καλύτερα να το δεις απ' του να σου λένε.

Από παιχνίδια νομίζω μόνο το Metro exodus χρησιμοποιεί αποκλειστικά RT, τα υπόλοιπα το έχουν σαν προαιρετική επιλογή. 

4 λεπτά πριν, Aristomaxos είπε

Δες video στο ΥTube για να δεις τη διαφορά μεταξύ rt ON - OFF. Καλύτερα να το δεις απ' του να σου λένε.

Από παιχνίδια νομίζω μόνο το Metro exodus χρησιμοποιεί αποκλειστικά RT, τα υπόλοιπα το έχουν σαν προαιρετική επιλογή. 

Πέρα από το γραφικό κομμάτι, το RT προσθέτει gameplay elements που είναι αδύνατον χωρίς αυτό. Πχ. στο spiderman τα reflections σου επιτρέπουν να βλέπεις τους εχθρούς που βρίσκονται πίσω σου όταν βρίσκεσαι μπροστά σε κάποιο κτίριο, μιας και τα τζάμια είναι καθρέφτες. Σε άλλα παιχνίδια ένας έχθρος πίσω σου κάνει κάποιο spell που έχει lighting effects και μπορείς να το δείς σε αντανακλάσεις μπροστά σου και να το αποφυγείς. 

• Like 3

1 ώρα πριν, NIKOS25271 είπε

Καλημέρα σε όλους,

Σε review που είχα δει όσον αφορά θερμοκρασίες/θόρυβο είναι στα ίδια πολύ καλά επίπεδα και οι 2.Το θέμα είναι η τιμή που τις βρίσκεις.

• Like 1

8 minutes ago, Herald said:

... Σε άλλα παιχνίδια ένας έχθρος πίσω σου κάνει κάποιο spell που έχει lighting effects και μπορείς να το δείς σε αντανακλάσεις ...

ναι αλλά αυτό είναι by design, το έφτιαξαν έτσι ώστε να επωφελείσαι από (σήμερα) το rt ή από ό,τι βγάλουν οι εταιρείες αύριο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...