Πέτρος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 30 λεπτά πριν, Arkin είπε Αν κοπιαρεις τις ρυθμισεις του bios απο την καρτα του φιλου απο το morepowertool και κανεις write στη δικη σου θα βγαζεις ακριβως τα ιδια. Bios με bios παιζουν αρκετα. Η 6700xt βεβαια εχει το καλυτερο perf/watt εκει στα 160watt για παραπανω ανεβαινει δυσαναλογα η καταναλωση για να δωσει performance. Ετσι και με 6800xt στα 250watt εχω το 95% του performance. Για 6-7% παραπανω performance ζηταει 100watt ακομα. Παιξε με morepowertool να την φερεις ακριβως εκει που θελεις. 30 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε bro με τα ρολογια μου μπορεις να παιξεις To θέμα μου είναι ότι προσπαθώ να καταλάβω αν έχει κάποιο θέμα η κάρτα γιατί οτιδήποτε κι αν πειράξω, ακόμα και ανεμιστήρες που λέει ο λόγος, ξεκινάνε αστάθειες έως και "εκρήξεις", χωρίς μάλιστα να αλλάζει κάτι στην κατανάλωση της κάρτας ή σε οτιδήποτε (τουλάχιστον σύμφωνα με το gpu-z). Δεν με καίει το +2-3-5%, απλά να ξέρω τί γίνεται. Μόλις έβγαλα 2.5 γύρους στο BFV χωρίς καλά-καλά να ακούσω τους ανεμιστήρες και έφαγα CTD στο φόρτωμα της επόμενης. Δεν θέλω να βάλω πάλι modded οδηγούς (έκδοση 22.2.χ) που ήταν βράχος και με εξαιρετικά νούμερα παντού, έκανα format ακριβώς για αυτό το λόγο, να ξεφορτωθώ οποιοδήποτε υπόλειμμα, να ξέρω ότι δεν είναι από κάτι τέτοιο η όποια κουλαμάρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε To θέμα μου είναι ότι προσπαθώ να καταλάβω αν έχει κάποιο θέμα η κάρτα γιατί οτιδήποτε κι αν πειράξω, ακόμα και ανεμιστήρες που λέει ο λόγος, ξεκινάνε αστάθειες έως και "εκρήξεις", χωρίς μάλιστα να αλλάζει κάτι στην κατανάλωση της κάρτας ή σε οτιδήποτε (τουλάχιστον σύμφωνα με το gpu-z). Δεν με καίει το +2-3-5%, απλά να ξέρω τί γίνεται. Μόλις έβγαλα 2.5 γύρους στο BFV χωρίς καλά-καλά να ακούσω τους ανεμιστήρες και έφαγα CTD στο φόρτωμα της επόμενης. Δεν θέλω να βάλω πάλι modded οδηγούς (έκδοση 22.2.χ) που ήταν βράχος και με εξαιρετικά νούμερα παντού, έκανα format ακριβώς για αυτό το λόγο, να ξεφορτωθώ οποιοδήποτε υπόλειμμα, να ξέρω ότι δεν είναι από κάτι τέτοιο η όποια κουλαμάρα. Γιατι δεν περνας τους τελευταιους 22.10.1? Και βλεπεις απο εκει πως προχωρας με ρυθμισεις. Για τις ασταθειες προσεχε πολυ τη μνημη. Μεχρι 2080 να την βαζεις δεν χρειαζεται παραπανω μεχρι εκει δινει το boost που ειναι να δωσει. Fast timing+2080 μνημη. Απο εκει και περα αφηνεις το voltage οπως ειναι και ριχνεις power limit μονο ετσι θα ριξεις 100% το ρευμα. Κρατοντας +15% power limit και πχ παιζοντας με 1.05 voltage μπορει να δεις και 1.10 το voltage και στα υψη το ρευμα. Επισης για τα CTD δες μηπως παιζει καποια ασταθεια και σε ram η σε cpu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 18 λεπτά πριν, Arkin είπε Γιατι δεν περνας τους τελευταιους 22.10.1? Και βλεπεις απο εκει πως προχωρας με ρυθμισεις. Για τις ασταθειες προσεχε πολυ τη μνημη. Μεχρι 2080 να την βαζεις δεν χρειαζεται παραπανω μεχρι εκει δινει το boost που ειναι να δωσει. Fast timing+2080 μνημη. Απο εκει και περα αφηνεις το voltage οπως ειναι και ριχνεις power limit μονο ετσι θα ριξεις 100% το ρευμα. Κρατοντας +15% power limit και πχ παιζοντας με 1.05 voltage μπορει να δεις και 1.10 το voltage και στα υψη το ρευμα. Επισης για τα CTD δες μηπως παιζει καποια ασταθεια και σε ram η σε cpu. Με τους 10.1 παραλίγω να κάνω format ξανά την προηγούμενη εβδομάδα. Οτιδήποτε ξεκινούσα στην καλύτερη BSOD, αλλιώς ολικό freeze το σύστημα (όταν απλά έβαλα fast timings, αυτά, αλλά συνέχισε κι όταν γύρισα σε stock...μια εβδομάδα αφού είχα κάνει normal εγκατάσταση...έλα βγάλε άκρη). Ο επεξεργαστής είναι μόνο με αυξημένα όρια (αλλά χαμηλότερο thermal limit) +uv (δυο σκάλες λιγοτερο από το max σταθερό uv που είχα για μήνες ατελείωτους). Ούτε co, ούτε PBO boost, ούτε τίποτα. Η μνήμη περνάει οτιδήποτε της βάζω να κάνει, και εδώ είμαι μια σκάλα κάτω σε συχνότητα και χρονισμούς από ότι είχε για κοντά χρόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, Πέτρος είπε Με τους 10.1 παραλίγω να κάνω format ξανά την προηγούμενη εβδομάδα. Οτιδήποτε ξεκινούσα στην καλύτερη BSOD, αλλιώς ολικό freeze το σύστημα (όταν απλά έβαλα fast timings, αυτά, αλλά συνέχισε κι όταν γύρισα σε stock...μια εβδομάδα αφού είχα κάνει normal εγκατάσταση...έλα βγάλε άκρη). Ο επεξεργαστής είναι μόνο με αυξημένα όρια (αλλά χαμηλότερο thermal limit) +uv (δυο σκάλες λιγοτερο από το max σταθερό uv που είχα για μήνες ατελείωτους). Ούτε co, ούτε PBO boost, ούτε τίποτα. Η μνήμη περνάει οτιδήποτε της βάζω να κάνει, και εδώ είμαι μια σκάλα κάτω σε συχνότητα και χρονισμούς από ότι είχε για κοντά χρόνο. Κατι πρεπει να συμβαινει με την καρτα ετσι οπως τα γραφεις κατι δεν εχει κουμπωσει καλα δεν εχει ταιριαξει. Με ολα stock cpu ram gpu εχεις παλι freeze με του 10.1? Κατι συμβαινει δεν μπορει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Arkin είπε Κατι πρεπει να συμβαινει με την καρτα ετσι οπως τα γραφεις κατι δεν εχει κουμπωσει καλα δεν εχει ταιριαξει. Με ολα stock cpu ram gpu εχεις παλι freeze με του 10.1? Κατι συμβαινει δεν μπορει. Καλά, πριν το format είχα φάει ctd στο δευτερόλεπτο στο BFV σε DX12 με όχι απλά stock...ram2666/jedec. Για αυτό ψάχνω να δω τί γίνεται. Δεν έχω και κάποιον διαθέσιμο με σύστημα της προκοπής να δοκιμάσω εκεί την κάρτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Arkin είπε Κατι πρεπει να συμβαινει με την καρτα ετσι οπως τα γραφεις κατι δεν εχει κουμπωσει καλα δεν εχει ταιριαξει. Με ολα stock cpu ram gpu εχεις παλι freeze με του 10.1? Κατι συμβαινει δεν μπορει. bro συμφωνώ με το φίλο με τους 10.1 παίζω τα πάντα όλα χωρίς crash από παιχνίδια κάτι άλλο παίζει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, Πέτρος είπε Καλά, πριν το format είχα φάει ctd στο δευτερόλεπτο στο BFV σε DX12 με όχι απλά stock...ram2666/jedec. Για αυτό ψάχνω να δω τί γίνεται. Δεν έχω και κάποιον διαθέσιμο με σύστημα της προκοπής να δοκιμάσω εκεί την κάρτα. Σιγουρα κατι συμβαινει στο συστημα ναι. Αλλη καρτα να δοκιμασεις εχεις? Να δουμε μηπως συμβαινει κατι αλλο στο υπολοιπο συστημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Inler Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δοκίμασες 22.8.2; Ένα δικό μου run με το προφίλ που έχω. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2022 από Inler Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eyw Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) μετά τα δύσκολα που κάνετε εσείς να και ένα εύκολο: στους adrenalin θυμίστε μου που είναι το min fan speed, κάπου το είχα βρει αλλά το έχασα ή ξέχασα. Επίσης min fan speed (adrenalin) πράγματι καθορίζει min rpm ή έτσι τόχουν για μόστρα ή δεν δουλεύει σε 6600χτ διότι έτσι? Το afterburner πάντως έπαιζε super με R9 380. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2022 από eyw Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 4 ώρες πριν, Arkin είπε Σιγουρα κατι συμβαινει στο συστημα ναι. Αλλη καρτα να δοκιμασεις εχεις? Να δουμε μηπως συμβαινει κατι αλλο στο υπολοιπο συστημα? Έχω τη V να κάθεται, αλλά αν είναι θέμα ζορίσματος του συστήματος από την πιο ισχυρή κάρτα που βγάζει κρυφές αστάθειες, δεν θα βγει άκρη. Πάλι δεν θα ξέρω από τι προέρχεται το πρόβλημα. 4 ώρες πριν, Inler είπε Δοκίμασες 22.8.2; Ένα δικό μου run με το προφίλ που έχω. Οι 8.2 ήταν οι πρώτοι που έβαλα, μόλις πήρα την κάρτα. Pre-format, βέβαια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, eyw είπε μετά τα δύσκολα που κάνετε εσείς να και ένα εύκολο: στους adrenalin θυμίστε μου που είναι το min fan speed, κάπου το είχα βρει αλλά το έχασα ή ξέχασα. Performance->Tuning->Gpu->Custom->Fan Tuning->Advanced control. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Για min fan speed πολλες amd δεν πεφτουν κατω απο 20-25% με αποτελεσμα να ακουγονται ειδικα αν δεν εχουν zero fan λειτουργια. Με morepowertool λυνεται βαζοντας 10% στο PWM Minimum. 7 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Έχω τη V να κάθεται, αλλά αν είναι θέμα ζορίσματος του συστήματος από την πιο ισχυρή κάρτα που βγάζει κρυφές αστάθειες, δεν θα βγει άκρη. Πάλι δεν θα ξέρω από τι προέρχεται το πρόβλημα. Οι 8.2 ήταν οι πρώτοι που έβαλα, μόλις πήρα την κάρτα. Pre-format, βέβαια. Ισχυει αλλα δεν νομιζω οτι αν εχεις τετοια θεματα με τη μια δεν θα εχεις και τα ιδια με την αλλη. Τσεκαρε και με hwinfo θερμοκρασιες σε καθε υποσυστημα μπας και κατι ανεβαζει πολυ και freezarei το pc. Γιατι μετα απο format δεν δικαιολογουνται τετοια θεματα με ολα stock. Καποιο υποσυστημα με πρωτη επιλογη την gpu ευθυνονται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eyw Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 12 minutes ago, Fulgore said: Performance->Tuning->Gpu->Custom->Fan Tuning->Advanced control. α, λες εκεί που καθορίζουμε P1, P2, P3, P4, P5, αυτό το ξέρω και το έχω ρυθμίσει, όμως θυμάμαι ότι κάπου υπάρχει ένα slider που ρυθμίζει το min fan speed, δεν ξέρω πότε εμφανίζεται. Η κάρτα και το συγκρότημα heatsink+fan δεν κάνουν θόρυβο, απλά δεν θέλω να είναι σνέχεια τα φουρφούρια στις 1200 rpm. Το GPU temp είναι 30°C και το junction 31°C, κανονικά το fan speed (σύμφωνα με τις custom ρυθμίσεις μου) θα έπρεπε να είναι 20%. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 28 λεπτά πριν, eyw είπε μετά τα δύσκολα που κάνετε εσείς να και ένα εύκολο: στους adrenalin θυμίστε μου που είναι το min fan speed, κάπου το είχα βρει αλλά το έχασα ή ξέχασα. Επίσης min fan speed (adrenalin) πράγματι καθορίζει min rpm ή έτσι τόχουν για μόστρα ή δεν δουλεύει σε 6600χτ διότι έτσι? Το afterburner πάντως έπαιζε super με R9 380. σε μενα καραστοκ στη devil το μιν ειναι στο 35% που μεταφραζεται σε 1088 στροφες που πρακτικα δεν ακουγεται 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eyw Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 19 minutes ago, Arkin said: Για min fan speed πολλες amd δεν πεφτουν κατω απο 20-25% με αποτελεσμα να ακουγονται ειδικα αν δεν εχουν zero fan λειτουργια. Με morepowertool λυνεται βαζοντας 10% στο PWM Minimum. α, it makes sense then. Δεν ακούγονται οι ανεμιστήρες. Οι adrenalin έχουν 0 fan, δεν θέλω να το ενεργοποιήσω. Καλό φαίνεται το morepower tool, δεν είμαι power user και θα προτιμούσα να έχω τους adrenalin μόνον. 5 minutes ago, ultraex2003 said: σε μενα καραστοκ στη devil το μιν ειναι στο 35% που μεταφραζεται σε 1088 στροφες που πρακτικα δεν ακουγεται αυτό εχω και γω, όμως το 1077 rpm δεν είναι πολύ? Δεν με πειράζει, είναι ήσυχη, απλώς δεν θέλω (πιθανή) φθορά στα fanάκια. Anyway, ίσως και να μην γίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα