Προς το περιεχόμενο

AMD RX6000 Series (RDNA2/Big Navi)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5 λεπτά πριν, Herald είπε

Πάσταρες εσύ ή έτσι σου ήρθε; Τούμπανος, εγώ έκανα 3 repaste στην 90 για να φτάσω 12c σε load :P 

έτσι ήρθε.....γενικά απόλυτα ευχαριστημένος

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Arkin είπε

Αρχισε τις μαλακιες και η amd με τα κομμενα μοντελα στις 6xxx οπως εκανε η nvidia. 

https://videocardz.com/newz/xfx-radeon-rx-6700-xl-with-10gb-vram-and-cut-down-navi-22-gpu-has-been-pictured

Πάντα και από όλους γίνεται αυτό...Defective full chips πωλούνται ως ένα tier κάτω λίγο η πολύ κομμένα. 

Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά οι 6700 10gb κυκλοφορούν απο το καλοκαιρι, απλά μονο η Sapphire/Powercolor ειχαν κυκλοφορήσει μοντέλο.

Και κάτω απο τα 400ευρω(ιστορικά χαμηλά έχουν παίξει βλέπω μέχρι και κάτω απο 390ευρώ), έχουν το καλύτερο raster performance/χαμηλότερη κατανάλωση με διαφορα(στην ουσια παιζει στα χρήματα των 6600xt/6650 ενω ειναι συνολικά καλύτερη).

Με undervolt μάλιστα, παίζει να καταναλώνουν μόλις 100W σε full load καταστάσεις.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 3
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Fulgore είπε

Βασικά οι 6700 10gb κυκλοφορούν απο το καλοκαιρι, απλά μονο η Sapphire/Powercolor ειχαν κυκλοφορήσει μοντέλο.

Και κάτω απο τα 400ευρω(ιστορικά χαμηλά έχουν παίξει βλέπω μέχρι και κάτω απο 390ευρώ), έχουν το καλύτερο raster performance/χαμηλότερη κατανάλωση με διαφορα(στην ουσια παιζει στα χρήματα των 6600xt/6650 ενω ειναι συνολικά καλύτερη).

Με undervolt μάλιστα, παίζει να καταναλώνουν μόλις 100W σε full load καταστάσεις.

Η sapphire έχει βγάλει αυτή την έκδοση σε απλή(11321-03) και pulse(11321-02). Στα specs δεν πρόσεξα κάποια διαφορά. Στο δε σκρουτζ, τα αποτελέσματα με τα καταστήματα, είναι ανάμεικτα.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, alxnt είπε

Στο δε σκρουτζ, τα αποτελέσματα με τα καταστήματα, είναι ανάμεικτα.

Ακριβώς, αν και Ελλάδα μονο η φθηνότερη gaming OC εχει έρθει, μαζι με την Fighter της Powercolor.

Οσο για τα περι skroutz/bestprice, οπως και στις υπόλοιπες κάρτες, έχουμε κουκουρουκου διαθεσιμότητα και τιμές με αποτέλεσμα να αλλάζουν συνέχεια οι τιμες.

Για παράδειγμα γνωστος μου πήρε την συγκεκριμένη απο Foxstore πριν 1.5εβδομάδα περιπου,στα 400ευρώ και τώρα την έχει το κατάστημα αυτό στα 459.

Θα ξαναπέσει η τιμή της γιατι σε αυτά τα χρήματα παιζει η δυνατότερη 6700xt, αρα προφανώς δεν θα πουλήσουν τίποτα.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ακριβώς, αν και Ελλάδα μονο η φθηνότερη gaming OC εχει έρθει, μαζι με την Fighter της Powercolor.

Οσο για τα περι skroutz/bestprice, οπως και στις υπόλοιπες κάρτες, έχουμε κουκουρουκου διαθεσιμότητα και τιμές με αποτέλεσμα να αλλάζουν συνέχεια οι τιμες.

Έχεις δίκαιο μιας και τώρα είδα οτι κανα δυο καταστήματα που αναφέρουν "pulse" στο σύνδεσμο, τελικά εννοούν την non-pulse οπως προκύπτει από το model number.

32 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Θα ξαναπέσει η τιμή της γιατι σε αυτά τα χρήματα παιζει η δυνατότερη 6700xt, αρα προφανώς δεν θα πουλήσουν τίποτα.

Μακάρι και ελπιζω ακόμα περισσότερο στο black friday. Αντε μπας κι αλλάξω τη r9 290.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, alxnt είπε

Μακάρι και ελπιζω ακόμα περισσότερο στο black friday. Αντε μπας κι αλλάξω τη r9 290.

Ε ναι γιατι σε αυτή την τιμή δεν έχει λόγο ύπαρξης. 

Και στις 6700xt πάντως έχει ανέβει η τιμή τους, αφού πλέον πέραν της Asus Dual, ολες οι άλλες ξεκινάνε απο τα 510+ευρώ

image.png.047e303015746da9cc4db52a655bcdbb.png

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Αν και άνοιξα θέμα επειδή θα πάω σε Amd θα ήθελα την ποιο εξειδικευμένη άποψη σας στην σειρά 6xxx σχετικά με την αγορά κάρτας γραφικών το επόμενο δίμηνο (μέχρι περίπου την Black Friday).

Το build που θα αναφέρω παρακάτω είναι αγορασμένο μέσα Αυγούστου 2022 με γνώμονα ότι δεν θα έπαιρνα σύντομα κάρτα γραφικών παρά μόνο εάν βρεθεί κάτι Vfm, απλά θα ήθελα να έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου (κάρτα γραφικών) για το τι ταιριάζει ποιο καλά στο build μου και στην χρήση που το κάνω.

To Build που έχω έχει τα παρακάτω στοιχεία:

Επεξεργαστής: AMD Ryzen 7 5700G with Radeon Graphics 3.80 GHz  

MotherBoard: Asus Tuf B550-Plus Wifi II

Ram: Corsair 16,0 GB (2x8Gb) στα 3200Mhz

Case: Corsair iCUE 220T

Τροφοδοτικό: Corsair 550 W 80+ Gold

Οθόνη: Dell Monitor 24.5 Alienware AW2521HFLA

Λειτουργικό: Win11 Pro

Η χρήση του υπολογιστή είναι All Around (Family Desctop) και σε gaming: Fortnite, Gta (Gtrp), Fifa και ίσως κάποια άλλα στο μέλλον.

Φυσικά ψάχνω κάτι απόλυτα Vfm αλλά και για να με καλύψει και μελλοντικά σχετικά. (Δεν είμαι στην παρούσα ο απόλυτος Gamer χεχεχε)

Θα παρακαλούσα για την βοήθεια σας

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.
6 ώρες πριν, axilleaslarisa είπε

Καλησπέρα σας

Αν και άνοιξα θέμα επειδή θα πάω σε Amd θα ήθελα την ποιο εξειδικευμένη άποψη σας στην σειρά 6xxx σχετικά με την αγορά κάρτας γραφικών το επόμενο δίμηνο (μέχρι περίπου την Black Friday).

Το build που θα αναφέρω παρακάτω είναι αγορασμένο μέσα Αυγούστου 2022 με γνώμονα ότι δεν θα έπαιρνα σύντομα κάρτα γραφικών παρά μόνο εάν βρεθεί κάτι Vfm, απλά θα ήθελα να έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου (κάρτα γραφικών) για το τι ταιριάζει ποιο καλά στο build μου και στην χρήση που το κάνω.

To Build που έχω έχει τα παρακάτω στοιχεία:

Επεξεργαστής: AMD Ryzen 7 5700G with Radeon Graphics 3.80 GHz  

MotherBoard: Asus Tuf B550-Plus Wifi II

Ram: Corsair 16,0 GB (2x8Gb) στα 3200Mhz

Case: Corsair iCUE 220T

Τροφοδοτικό: Corsair 550 W 80+ Gold

Οθόνη: Dell Monitor 24.5 Alienware AW2521HFLA

Λειτουργικό: Win11 Pro

Η χρήση του υπολογιστή είναι All Around (Family Desctop) και σε gaming: Fortnite, Gta (Gtrp), Fifa και ίσως κάποια άλλα στο μέλλον.

Φυσικά ψάχνω κάτι απόλυτα Vfm αλλά και για να με καλύψει και μελλοντικά σχετικά. (Δεν είμαι στην παρούσα ο απόλυτος Gamer χεχεχε)

Θα παρακαλούσα για την βοήθεια σας

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Budget δεν μας λες, άρα το θεωρώ ανοιχτό και ευέλικτο. Αυτή τη στιγμή Vfm θεωρώ μια 6700 στα 400,00€ περίπου. Τώρα τι θα παιχτεί σε 2 μήνες, κανείς δεν ξέρει...

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, chrisde είπε

Budget δεν μας λες, άρα το θεωρώ ανοιχτό και ευέλικτο. Αυτή τη στιγμή Vfm θεωρώ μια 6700 στα 400,00€ περίπου

Κάπου εκεί σε ποσό που λες...το θέμα είναι αν η 6700 φτάνει με το 550w corsair τροφοδοτικό που έχω...και βασικά ε;ν υπάρχουν 6700 ποιο οικονομικές σε κατανάλωση σε watt

Δημοσ.

3060 ή 6600xt (μεταχειρισμένες) στα 300€ που τα 550w είναι αρκετά γι' αυτές ή

6600 καινούρια στα 285 που είναι καλή τιμή.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, axilleaslarisa είπε

Κάπου εκεί σε ποσό που λες...το θέμα είναι αν η 6700 φτάνει με το 550w corsair τροφοδοτικό που έχω...και βασικά ε;ν υπάρχουν 6700 ποιο οικονομικές σε κατανάλωση σε watt

Κοίτα, τυπικά οι 6700xt έχουν recommended 600-650w και καλό θα ήταν να είχες τουλάχιστον τέτοιο. Πρακτικά από τη στιγμή ειδικά που είναι 80+gold, δεν θεωρώ ότι θα έχεις θέμα. Αν φοβάσαι όμως, κοίτα σε 6600xt.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, axilleaslarisa είπε

220w δεν τραβάει η 6700xt? Ε κομπλέ είσαι με 550, αλλοίμονο. Δεν νομίζω να ξεπερνάς τα 400w σε gaming με το PC σου. Ακόμα και spikes να κάνει η κάρτα είναι διαχειρίσημα. 

Για να σε δώσω να καταλάβεις, με 11600k + 3090 470-550w έβλεπα spikes (κατευθείαν μέσα από το τροφοδοτικό), γύρω στα 700w. Το average ήταν γύρω στα 600w. Ε τώρα αν πείς ότι το υπόλοιπο PC σου τραβάει τα ίδια - με μόνη διαφορά την κάρτα, θα είσαι on average στα 350-400w under load με κάνα spike στα 500. Το τροφοδοτικό σου λογικά θα μπορεί να χειριστεί spikes μέχρι και τα 600w τουλάχιστον. Οπότε....προχώρα. 

Επεξ/σία από Herald

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...