Προς το περιεχόμενο

AMD RX6000 Series (RDNA2/Big Navi)

narta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 λεπτά πριν, Herald είπε

Ε καλα με τη λογικη σου ομως και η 1030 καρταρα ειναι. Πολλοι παιζουν με intel igpu απο το 2013. Δεν ειναι λογικη αυτη. 

Οι φτηνές καρτες εχουν νοημα οταν σου δινουν καλύτερο vfm απο τις ακριβοτερες. Ε αυτη εδω σου δίνει χειρότερο. Αν σου κρατησει η 6500xt 3 χρονια που λες τοτε παιρνεις μια 6600xt που θα σου κρατήσει 10. Πιο κερδισμένος θα βγεις. 

πολυ σωστα λες για την  6600, αλλα παρα πολυς κοσμος αμα του πεις να δωσει 800 συν 300 για οθονη συν 600 για συστημα κλπ, αντι για 2,5 κατοσταρικα θα πεσει ξερος ..

εδω προσπαθουν να πουλησουν υπαρχοντα στην τιμη που τα αγορασαν, για να μη χασουν 10,30 ευρω, οχι να δωσουν χιλιαρικα.

δινεις 250 κ εχεις πολυ καλυτερο απο πλειστεισον 4 με διαφορα..

κ σε ενα χρονο 200 θα τα δινεις, γιατι ειναι καρτα  κονσολα πσ4 ξεκλειδωτη κ βάλε.

χωρια που ισως κανει κ λιγο μαινιγκ κ ισως βγαλεις καποια λεφτα 

ποσα περιπου να μπορει να βγαλει το μηνα;καθαρα 30 ευρω ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 λεπτά πριν, Stefanos683 είπε

πολυ σωστα λες για την  6600, αλλα παρα πολυς κοσμος αμα του πεις να δωσει 800 συν 300 για οθονη συν 600 για συστημα κλπ, αντι για 2,5 κατοσταρικα θα πεσει ξερος ..

εδω προσπαθουν να πουλησουν υπαρχοντα στην τιμη που τα αγορασαν, για να μη χασουν 10,30 ευρω, οχι να δωσουν χιλιαρικα.

δινεις 250 κ εχεις πολυ καλυτερο απο πλειστεισον 4 με διαφορα..

κ σε ενα χρονο 200 θα τα δινεις, γιατι ειναι καρτα  κονσολα πσ4 ξεκλειδωτη κ βάλε.

χωρια που ισως κανει κ λιγο μαινιγκ κ ισως βγαλεις καποια λεφτα 

ποσα περιπου να μπορει να βγαλει το μηνα;καθαρα 30 ευρω ?

Μα αυτο σου εξηγω, πιο ακριβη θα βγει η 6500xt in the long run. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Stefanos683 είπε

με 2,5 κατοσταρικα, 2, 3 ετη εγγυησης, επιδοσεις 1650 σουπερ, ολοκαινουρια, ποσο πιο φτηνα να παει?200 ? 

100 ευρω εχουν οι νεες μητρικες ιντελ.

παιρνεις μονο μια 6500 , κ περνας 2,3 ετη ανετα.

μην ξεχναμε οτι παρα πολλοι τρεχουν με ενσωματωμενα γραφικα,! 760,1050, κ ακομη τους καλυπτουν καρτες των 100,150 ευρω δεκαετιας

800 ευρω για γραφικα συν οθονη δεν συγκρινονται με τα 2,5 κατοσταρικα 

εδω ρχ 570 μεταχειρισμενη 5ετιας μεχρι χτες δεν εβρισκες κατω απο 130,150? ευρω, ισως οι τιμες δεν πεσουν τοσο γρηγορα οσο νομιζουμε

θα δειξει

πολλοι αγοραζουν ακομη 1030 με 100 ευρω ..

Ξαναδές λίγο τα reviews. Σε pci-e 3.0 ξαναλέω όχι 1650 super, επίπεδα 1050ti φτάνει σε πολλά παιχνίδια με normal settings... Τώρα αν θες εσύ να δώσεις 250-300€ για να παίζεις με lowest settings, τι να πω... Εγώ αν είχα (που έχω) τέτοια μητρική και ΕΠΡΕΠΕ να πάρω κάρτα ΤΩΡΑ, σε 570-580 μτχ θα κοίταζα...

Επεξ/σία από chrisde

3 ώρες πριν, chrisde είπε

Ξαναδές λίγο τα reviews. Σε pci-e 3.0 ξαναλέω όχι 1650 super, επίπεδα 1050ti φτάνει σε πολλά παιχνίδια με normal settings... Τώρα αν θες εσύ να δώσεις 250-300€ για να παίζεις με lowest settings, τι να πω... Εγώ αν είχα (που έχω) τέτοια μητρική και ΕΠΡΕΠΕ να πάρω κάρτα ΤΩΡΑ, σε 570-580 μτχ θα κοίταζα...

Ακόμα και σε PCIe 3.0 είναι λίγο ταχύτερη από την GTX1650 και στα ίδια με την RX480/570.

Σήμερα μεταχειρισμένη RX570 4GB την πουλάνε στα 240-270 ευρώ. Προφανώς όποιος δώσει 240-270 ευρώ για RX570 4GB μεταχειρισμένη χωρίς εγγύηση αντί για την RX 6500XT στα 270-290 είναι για τα πανηγύρια.

https://www.kitguru.net/components/dominic-moass/amd-rx-6500-xt-review-ft-gigabyte-eagle/18/

Kitguru-12-game-average.png

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Ακόμα και σε PCIe 3.0 είναι λίγο ταχύτερη από την GTX1650 και στα ίδια με την RX480/570.

Σε lower settings βέβαια γιατί σε παιχνίδια που ζητάνε vram είναι πιο αργή και από μια 8800gtx που έχω στο πατάρι

Forza-1.png.11fb20113647b91810f777519ae08f9d.png

Επεξ/σία από Herald

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Herald είπε

Σε lower settings βέβαια γιατί σε παιχνίδια που ζητάνε vram είναι πιο αργή και από μια 8800gtx που έχω στο πατάρι

Δεν περίμενα κάτι άλλο από εσένα,  average από 12 games έβαλα εγώ και εσύ ένα game.

Και στο Hardware unboxed/techspot το ίδιο average έχουν. Εσύ αν θέλεις να δόσεις 240 ευρώ για την 8800GTX  ελεύθερα, αυτός που έχει έστω και λίγο μυαλό θα πάει στην 6500ΧΤ/1650 αν έχει PCIe 3.0

Average.png

Επεξ/σία από Aten-Ra

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Σήμερα μεταχειρισμένη RX570 4GB την πουλάνε στα 240-270 ευρώ. Προφανώς όποιος δώσει 240-270 ευρώ για RX570 4GB μεταχειρισμένη χωρίς εγγύηση αντί για την RX 6500XT στα 270-290 είναι για τα πανηγύρια.

https://www.kitguru.net/components/dominic-moass/amd-rx-6500-xt-review-ft-gigabyte-eagle/18/

Kitguru-12-game-average.png

κατεβαζεις κ την αναλυση ή ρυθμισειςσε μετρια γραφικα σε βαρια παιχνιδια κ εχεις επιδοσεις 1660 . 

με 250ευρω θα τις βσζουν ακομη κ σε ι5 2400 χωρις να αναβαθμιζουν..ή θα δινουν κανα 50αρικο για ξεον 1270, 1230ν2

Επεξ/σία από Stefanos683

1 λεπτό πριν, Stefanos683 είπε

κατεβαζεις κ την αναλυση σε μετρια γραφικα σε βαρια παιχνιδια κ εχεις επιδοσεις 1660 . 

με 250ευρω θα τις βσζουν ακομη κ σε ι5 2400 χωρις να αναβαθμιζουν..ή θα δινουν κανα 50αρικο για ξεον 1270, 1230ν2

Αν κατεβάσεις κάνα δυο settings θα τους χαλάσεις το Ultra preset και δεν θα μπορείς να παίξεις το παιχνίδι.

2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Δεν περίμενα κάτι άλλο από εσένα,  average από 12 games έβαλα εγώ και εσύ ένα game.

Αν θες να σου βάλω και άλλα που μένει πίσω από 8800gtx. Έχει αρκετά το review που έκανες link

Πιο άχρηστη μέτρηση από τα average δεν υπάρχει. Ουσιαστικά είμαι ο μισός στο φούρνο και ο άλλος μισός στην κατάψυξη και εσύ μου λές όλα καλά, υγιέστατος γιατί έχω average 36C θερμοκρασία. 

Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε

Αν κατεβάσεις κάνα δυο settings θα τους χαλάσεις το Ultra preset και δεν θα μπορείς να παίξεις το παιχνίδι.

Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να κατέβασεις τα textures, το οποίο είναι από τα λίγα settings που έχουν μεγάλη οπτική διαφορά. Από το review που έβαλες παραπάνω πάντως κοιτώντας individually τα νούμερα, 1000 φορές 1650 από 6500xt σε pcie3.  Δεν υπάρχει τρόπος να φτάσεις και το visual quality + το performance της 1650 με την 6500xt. H θα φας γερό downgrade στο IQ λόγω textures η θα παίζεις powerpoint σε κάμποσα games γιατί βγάζεις seconds per frame.

Στις 12/2/2022 στις 7:57 ΜΜ, Dark_Nightfall είπε

Παρατηρήθηκε πρόβλημα με Gigabyte Z590 Gaming X & Gigabyte Z590 D σε συνδυασμό με μία MSI RX 6600 , συγκεκριμένα το σύστημα δεν κάνει shutdown , δηλαδή πατάς shutdown και κάνει power on σε φαύλο κύκλο.

Φαίνεται ότι έχουν και άλλοι πρόβλημα με το συγκεκριμένο συνδυασμό , έχει παρατηρήσει κάποιος κάτι τέτοιο ;

Προσοχή σε όσους έχουν τις παραπάνω μητρικές καθώς το πρόβλημα επιβεβαιώθηκε με την MSI RX6600 , με την ASUS παίζει κανονικά.

1 ώρα πριν, Herald είπε

Πιο άχρηστη μέτρηση από τα average δεν υπάρχει. Ουσιαστικά είμαι ο μισός στο φούρνο και ο άλλος μισός στην κατάψυξη και εσύ μου λές όλα καλά, υγιέστατος γιατί έχω average 36C θερμοκρασία. 

Τι μας λες, να το παίξουμε σε Cherry picking δηλαδή ?? 

Κάπως έτσι ένα πράγμα ?

Kitguru-Hitman-2.png

2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Τι μας λες, να το παίξουμε σε Cherry picking δηλαδή ?? 

Κάπως έτσι ένα πράγμα ?

Kitguru-Hitman-2.png

Mα αυτό που ποστάρεις δείχνει ακριβώς αυτό που σου γράφω, ότι το average η πιο άχρηστη μέτρηση.. Με τα λόγια μου συμφωνείς αλλά δεν το καταλαβαίνεις. Δεν είναι cherrypicking το να σου λέω ότι σε κάποια παιχνίδια αν δεν πετσοκόψεις τα settings είναι κυριολεκτικά unplayable πλησιάζοντας μονοψήφιο. Το ότι σε κάποια άλλα παιχνίδια μπορεί να βγάζει 550 fps καί άρα ο μέσος όρος να είναι ψηλά είναι αδιάφορο όταν τα μισά παιχνίδια πλησιάζουν / αγγίζουν μονοψήφιο. 

Ουσιαστικά δηλαδή η 6500xt σε κάποια παιχνίδια βγάζει 80-90 fps και σε κάποια άλλα 10 (έχουμε δεί και 5 fps νομίζω στο toms hardware). E προφανώς για μένα τουλάχιστον είναι προτιμότερη η 1650 που βγάζει σε όλα τα παιχνίδια 35-60

18 λεπτά πριν, Herald είπε

Mα αυτό που ποστάρεις δείχνει ακριβώς αυτό που σου γράφω, ότι το average η πιο άχρηστη μέτρηση.. Με τα λόγια μου συμφωνείς αλλά δεν το καταλαβαίνεις. Δεν είναι cherrypicking το να σου λέω ότι σε κάποια παιχνίδια αν δεν πετσοκόψεις τα settings είναι κυριολεκτικά unplayable πλησιάζοντας μονοψήφιο. Το ότι σε κάποια άλλα παιχνίδια μπορεί να βγάζει 550 fps καί άρα ο μέσος όρος να είναι ψηλά είναι αδιάφορο όταν τα μισά παιχνίδια πλησιάζουν / αγγίζουν μονοψήφιο. 

Ουσιαστικά δηλαδή η 6500xt σε κάποια παιχνίδια βγάζει 80-90 fps και σε κάποια άλλα 10 (έχουμε δεί και 5 fps νομίζω στο toms hardware). E προφανώς για μένα τουλάχιστον είναι προτιμότερη η 1650 που βγάζει σε όλα τα παιχνίδια 35-60

Αυτό το ποστ πρέπει να το κρατήσουμε σαν οδηγό για το πώς θα βγάλουμε το αντίθετο συμπέρασμα σε ένα review μετατρέποντας μια μέτρηση σε ΕΝΑ μόνο από τα 12 παιχνίδια ώστε να φτάσουμε στο συμπέρασμα να βγάλουμε καλύτερο προϊόν αυτό που θέλουμε εμείς και όχι οι μετρήσεις.

Από το παραπάνω review λοιπόν, από τα 12 παιχνίδια η 6500xt χάνει μόνο στα 3 (25%) και σε αυτά ακόμα και η GTX1650 δεν κρατάει 30fps άρα καμία από τις δυο κάρτες δεν θα παίξουν σε αυτά τα settings. Στα υπόλοιπα 9 (75%) παιχνίδια που είναι καλύτερη η 6500ΧΤ δεν τα μετράς γιατί παίζουν ρόλο στον μέσο όρο.  

Εσύ λοιπόν αντί να πάρεις τον μέσο όρο διάλεξες τα τρία (25%) από τα 12 παιχνίδια και έβγαλες συμπέρασμα ότι η 1650 είναι καλύτερη γιατί βγάζει 35-60fps σε όλα τα παιχνίδι άσχετα αν στο 75% των παιχνιδιών η 6500ΧΤ είναι καλύτερη. 🤪

Τραγικός ρε φίλε, κατάφερες να βγάλεις καλύτερο προϊόν το χειρότερο στο review και να το δικαιολογήσεις κιόλας χρησιμοποιώντας cherry picking (25% των παιχνιδιών στο review) μετονομάζοντας το σε “τα μισά games πλησιάζουν μονοψήφιο” . Εύγε, τέτοιο marketing ούτε η Intel δεν έκανε στις καλές τις μέρες με τα πληρωμένα tests.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Προφανώς κανένας σώφρων άνθρωπος δεν θα δώσει πάνω από 200€ για μτχ 570-580. 150 και πολύ είναι και αυτό προφανώς λόγω συγκυριών. Αν δεν βρίσκονται σε αυτά τα λεφτά, (δεν το έχω ψάξει) πάω πάσο. 

Επεξ/σία από chrisde

4 ώρες πριν, Stefanos683 είπε

κατεβαζεις κ την αναλυση ή ρυθμισειςσε μετρια γραφικα σε βαρια παιχνιδια κ εχεις επιδοσεις 1660 . 

Την 6500xt φιλε αν με την εδιναν εμενα αυτη τη στιγμη 150 ευρω θα σκεφτομουν αν θα την αγοραζα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...